X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • liwi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny ratunku! Jaki nmnie ból złapał wczoraj, ze chodzić nie moge.

Posżłam wczoraj po córkę do przedszkola i tak się troche zachwiałam i straciłam równowagę, nie przewrócciłam się ani nic tylko tak się zachwiałam do tyłu. No i wróciłysmy do domu i strasznie rozbolały mnie plecy na dole, nad samym tyłkiem, i tak mnie bolało do wieczora, myśląłam ze mnie przewiało bo strasznjie u nas wieje a ja stałam pół godziny i plotkowąłam z mamusiami pod przedszkolem. A dziś od rana dalej boli jak cholerka, ból promieniuje na biodra pachwiny i uda aż do kolan.
    Nie wiem co to cholerka moze być, rwa kulszowa, przewiało mnie czy rodzić zaczynam bo już takie mysli tez miałam?

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Chce go zawinac bo wali ryba i mi lodówka zasmierdnie:p
    To za okno wystaw :) jak minusowa temperatura jest to ci smierdziec nie bedzie w lodówce .

CzaryMary, hwesta, Gosha, mantissa lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Jejku dziewczyny ratunku! Jaki nmnie ból złapał wczoraj, ze chodzić nie moge.

Posżłam wczoraj po córkę do przedszkola i tak się troche zachwiałam i straciłam równowagę, nie przewrócciłam się ani nic tylko tak się zachwiałam do tyłu. No i wróciłysmy do domu i strasznie rozbolały mnie plecy na dole, nad samym tyłkiem, i tak mnie bolało do wieczora, myśląłam ze mnie przewiało bo strasznjie u nas wieje a ja stałam pół godziny i plotkowąłam z mamusiami pod przedszkolem. A dziś od rana dalej boli jak cholerka, ból promieniuje na biodra pachwiny i uda aż do kolan.
    Nie wiem co to cholerka moze być, rwa kulszowa, przewiało mnie czy rodzić zaczynam bo już takie mysli tez miałam?
    tez raz tak mialam polezalam ze dwa dni i nie przemęczałam się i przeszlo, ja się porzadkami przeciążyłam :)

liwi lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na spacerku z moim i sonia wylatala się po parku ,zimno jak cholera tu wieczorami .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi moze jak masz wanne to ciepla kąpiel taka rozgrzewająca ci Pomorze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:27

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nim sie zorientuje ze ktos mnie o cos pyta, Hela zawsze mnie wyreczy- dziekuje :). IDA juz wszystko padlo, na temat neuralgii czyli nerwobolu, co tu by dodac... troche nam sie postawa zmienia, srodek ciezkosci i gdzies cos prawdopodobnie uciska. Zasada z grubsza jest taka ze jak klujacy bol , nasilajacy sie przy wdechu- nerwobol. Ucick, ciezar za mostkiem, dusznosc, czasem pieczenie , bez zwiazku z oddychaniem, ze zmiana pozycji- bol moze byc zawalowy, ale nie musi, w naszym wieku to w ogole na koncu diagnostycznych pomyslow taki zawal. Co mozesz zrobic?? jak bardzo Cie meczy, paracetamol p/ bolowo, no i oczywiscie Magnez tez pomaga jak prawie na wszystko :P, ale to to juz prawie wszystkie tu bierzemy. Basen dla kregoslupa dobry pomysl, ale z kolei sprzyja infekcjom, wiec kto co woli. Po ciazy jak bardzo bedzie Ci dokuczac mozna rtg zrobic klatki piersiowej, kregoslupa piersiowego i w zaleznosci od wynikow cos dalej albo i nie.

LIWI zakladajac ze to nie ciazowe, bo brzuch chyba Cie nie boli co??? to obstawialabym kregoslup? nie pislas juz kiedys o objawach rwy tutaj?czy myle osoby? nasila sie przy poruszaniu? jak lezysz i chcesz uniesc wyprostowane nogi to boli bardziej? promieniuje od kregoslupa do konczyn?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:35

Hela85 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam tylko wanne ale na ten moment tak mnie boli że nie wyobrażam sobie podnieść nogę tak żeby tam wejść.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi, a może sobie coś naciągnęłaś przy tym zachwianiu?!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli chodzi o kocyki tańsze czy droższe to moim zdaniem nie ma znaczenia liczy się jakość materiału ,wiem ze tańsze czasem są dobre ale po praniu moze się lipa zrobić ,a drozszy może byc jakosciowo lepszy i w praniu się nie zniszczy .Lepiej wydać pare groszy więcej na ten drozszy niz kupować co chwile tańsze bo jeden się zniszczy kiepsko będzie wygladal i nastepny się kupuje i tak w koło.A drozszy kupibsię jeden i na dlugo jest .

• Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem często cena nie idzie w parze z jakością i to na co wydaje sie dziesiątki czy setki złotych nie ma się nic do jakości - więc niekoniecznie ten droższy kocyk będzie lepszym, bo skąd wiemy z jakich materiałów oba są zrobione ? może z takich samych ? :)

Bambi85, sylvia007, Amy, liloe, haneczka lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • liwi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy córce mialam taki akrylowy "śliski" kocyk. Pamietam ze cos chyba 70 zł za niego dałam ale był super gruby i ciepły i nie niszczył sie puki go inteligentnie wrzuciłam na 90 stopni do pralki. Dalej go mam ale juz nie ejst taki fajny.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego lepiej isc do sklepu i ocenic dotknąc niz kupowac na necie .Bo czasami faktycznie ten tanszy jest z tego samego materialu jak ten drozszy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:48

haneczka lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 kocyki jeden grubszy taki tanszy kupiony w Szwecji ale fajniutki miekki i cieply... jeden od Natalii za 90 zl i jeden z CottonMoose za 49zl ... materialowo wszystkie super ale tak na prawde dopiero po praniu sie okaze .

Krysti lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/zimowy-komplet-do-wozka-minky-kocyk-50x75-podusia-i4918320606.html fajne czy za cieple??

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/dwustronny-kocyk-minky-75x100cm-bawelna-100-wzory-i4947031076.html?no-rwd=1

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeden kocyk kupilam fajny niebieskawy taki jutro pokaże jak znajde chwile .Bo bede miec napięty grafik tomorrow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:59

hwesta lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze często pisaliście tu o żelazie ktore łykacie, ale ja nie pamietam wiec tylko jedno krótkie pytanie... Ile mg macie w tabletce? Bo ja od jutro zaczynam brać, mam 100 mg, to norma?

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ten pierwszy moim zdaniem za gruby. Nie ma sensu brać teraz kocyka zimowego, bo dzieci się urodzą na wiosnę więc później lato. No chyba, ze nie ma nic grubszego do ubrania to wtedy takim cieplejszym kocykiem przykryjesz. Ja sama nie wiedzialam czy letni czy zimowy ale w końcu jak będę zamawiać to na pewno letni

Gosha ja nie lykam żelaza więc nie pomogę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:59

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • liwi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 80 mg.

Gosha lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Wiem ze często pisaliście tu o żelazie ktore łykacie, ale ja nie pamietam wiec tylko jedno krótkie pytanie... Ile mg macie w tabletce? Bo ja od jutro zaczynam brać, mam 100 mg, to norma?
    ja mam zalecenie brania Ascoferu - on zawiera 200 mg i kazał brać 1 dziennie a nawet dwa- jeśli dam radę :)

Gosha lubi tę wiadomość

‹‹ 1879 1880 1881 1882 1883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ