X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:02

mantissa, Robotka1, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:14

Fasia, Robotka1 lubią tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi pocenie się po porodzie jest naturalne. Po pierwsze jest tam cholernie gorąco a po 2 buzują hormony. Ja mam 6 szt koszul i co 2 dzień mąż mi świeże przywoził bo 3 razy w ciągu dnia musiałam się przebierać.
    Co do biustonoszy do karmienia nie kupuje jeszcze, mam 2 szt akuratnie na teraz a w trakcie karmienia moje cycki miały rozmiar 65 KK więc ciężko było mi kupić cokolwiek. MAm jeden z poprzedniej ciązy.
    Któraś pisała o majtkach poporodowych. Nie wiem jak u Was ale u mnie w szpitalu kategorycznie nie wolno było ich zakładać. Pytałam swojej klientki dlaczego , była tam pielegmniarką to powiedziała , że przez te majtki robi się tylko sobie krzywde. Dupsko ma być wietrzone a jak zakładasz gacie to podpaska zasłania wszystko i ......często panie wracaja z infekcjami do nich. Grzecznie słuchałam się i wietrzyłam się całe dnie i noce.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:14

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Fasia Ty teraz pretendujesz do łabędziej szyi z tą długością :) zobaczysz, że jak już masz krążek, jeszcze będziesz czekała na akcję ;) czuję to w kościach.
    Martwiłaś się, że Julek będzie mały, a tu proszę - moja Ala to przy nim kruszyna :)

Hehe do łabędziej to mi daleko ale faktem jest, że bardzo sie wydłużyła :) Czuję gdzieś w środku, że Julek poczeka z przyjściem na świat co najmniej do połowy marca, a śmiejemy się z mężem, że zacznie się pchać na świat 1 kwietnia bo my bardzo nie chcemy żeby się właśnie tego dnia urodził :P a że będzie uparty po mamusi to zrobi nam na złość hihi :P
    Tak czy siak wolę być przygotowana na ewentualną akcję wcześniej niz później działać w panice :D
    Lekarka mówiła, że synek raczej duży nie będzie - nie wiem czy chodziło jej o długość czy o co, bo waży to chyba dość sporo :P
    A Ala mniejsza, bo to dziewczynka - z tego co wiem co one zazwyczaj są jak takie małe calineczki :))

KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja normalnie mam miseczkę B, teraz urosły sporo, w normalnych stanikach D, ale z tych do karmienia zmierzylam sie według tabeli pod biustem i obwód cyckow. Wyszło mi C i dwa wzięłam takie właśnie a jeden D jakby co. Wszystkie trzy są akurat. Moje cycki już nie rosną, a po porodzie to tylko kilka dni jak nawał jest to są duże, nabrzmiałe, potem właśnie stabilizacja jak teraz.

Fasia lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją tylko na chwilę, bo muszę po Gabi jechać. Widziałam, że o koszulach rozmawiałyscie, ją mam te 2i jestem bardzo zadowolona
    http://allegro.pl/italian-fashion-koszula-dla-mamy-karmiacej-m-i4813432798.html
    Muszę tylko kupić jeszcze jedną do porodu

KasiaKwiatek, mantissa lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • MartaAlvi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie ostatnio dzwoniła mama, że w radio właśnie położna mówi, żeby nie kąpać dziecka codziennie bo zmywa się jakaś naturalną ochornę skóry.
    Macie zamiar kąpać dziecko codziennie? Sama nie wiem co o tym myśleć.
    Może jest w tym sporo racji, ale z drugiej strony, po częściowym przeczytaniu "języka niemowląt" chciałabym przyzwyczaić dziecko do stałego rytmu dnia i wykonywania pewnych czynności o jednakowych porach - tak jak radzi autorka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 13:56

Angela89 lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Ola89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasznie jestem ciekawa ile w piątek będzie ważył Wojtus zawsze bym duży jak na dany tydzień juz nie mogę się doczekać aż go zobacze :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:52

Fasia, Angela89, haneczka lubią tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już od jakiś kilku dni się nie wysypiam ;( czuwam a nie śpię.Tzn zasnę twardym snem ale co jak chcę się obrócić to za każdym razem się budze do tego dochodzi jeszcze wizyta w wc min 3x w nocy ;/
    Dodatkowo cięzko mi się przekręca na drugi bok przez brzuch mam takie ciągnięcie ,uciskanie dopiero jak się ułoże porządnie i poleże przechodzi i zasypiam ehh przekichane.Na prawdę mam już dość ;// chcę już maaarzec ah

Ja prać będę ciuszki dopiero gdzieś koniec lutego i tak dużo ich nie będę miała .

Zakupy dla siebie i dzidzi tzn kosmetyki i takie cuda to na początku lutego zacznę kompletować i torbę już spakuje sobie a niech stoi :)

Dzisiaj dojrzałam w sklepie jakaś kobitka miała wózek Riko Nano - nonooo w necie powiem odrzuciłam go ale jak zobaczyłam na zywo to ulala śliczny,zgrabny ,duuuuży kosz mmm :) jak będziemy jeździć oglądać na pewno skupie na nim uwage :D Oglądałam też w sklepie niedawno camarelo sevilla też fajny leciutki ale kurcze ten pałąk ,noo rączka taka jakaś długa mi się wydawała no i spacerówka średnio mnie zachwyciła.
    Tak samo wózki bebetto w necie super wyglądały a na żywo kurczę kiepsko spacerówki wgl mi się nie podobają.

Ale wózek będziemy gdzieś w lutym oglądać i zamawiać to na początku marca powinien być hehe łóżeczko tak samo z materacem gdzieś połowa/koniec lutego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 13:59

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Moje "Calineczki" miały 3570 i 3840... Więc nie takie małe :-D jeśli chłopak miałby być jeszcze większy to już się boję :-D

Uuuuu no to Calinki miałaś :D

Pomyślę nad tymi biustonoszami. Są śliczne i mają fajną cenę więc pewnie się skuszę, może na początek na jeden a później dokupię jak będzie dobry.

A co powiecie o takich mięciutkich biustonoszach ? takich szmatkach bez fiszbin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:03

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe po prostu masz pod dupskiem podkład to raz , podpaski poporodowe http://www.okazje.info.pl/dd/dla-dziecka/podklady-poporodowe-absorgyn-10-szt-4439212-.html miałam te i ładnie wchłaniały. Jak leżysz to fakt spływa wsio na podkład, nogi miewałam zgięte w kolanach i na kolanach narzuconą kołdre tak by jak ktoś wchodził nie widział wszystkiego. koszule podciągniętą pod prawie że cycki bo ja cesarkowa bylam to mi się rana musiała wietrzyć ładnie. Jak wstawałam to taką podpaske przytrzymujesz udami. Żaden problem po dniu nawet nie zwracałam uwagi , że ją trzymam. Często zmieniałam bo leciało ze mnie okropnie, kilka razy zalałam podłoge i nigdy mi salowa, połozna piguła czy ktos nie zwrócił uwagi. Grzecznie wysprzątały. Po cesarce same mnie umyły , zmieniły podkłady , podpaski itp.

KasiaKwiatek, mantissa, liloe, hwesta, Agusiek89, haneczka lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakoś te miękkie staniki denerwują, cycki mnie swędzą w nich :-) mam trzy takie i będę używać w nocy w czasie karmienia. Wkładki sobie włożę i będzie git bo nic mnie uciekać we śnie nie będzie. Ale w ciągu dnia wolę te stabilniejsze.

Fasia lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaK podobno każde następne dziecię jest większe od poprzedniego. Ciekawa jestem jak to będzie u Ciebie.Mój mały też nie był bo 3200 i 54 cm a rodziłąm go tydzien po perminie.

Wiecie ja w sumie też bym nie chciała jeszcze wszystkiego robić teraz , prac prasowac itp. Ale ja mam tego mnóstwo to raz, dwa patrząc jak to ostatnio bywa moja kuzynka 4 listopada skonczyła prac prasowac i szykowac wyprawke a 6 wylądowała w szpitalu. Nie chce by mi wszystko teściowa robiła. Do tego się mówi że dopiero styczeń ale to już połowa, luty krótszy a torbe spakowana powinno się mieć na conajmiej miesiąc przed terminem.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:03

mimka84 lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam z miasta.. tragediaaa.. no nigdzie nie moglam znalezc koszuli do karmienia :/ w koncu trafilam na taka mozliwa w Kappahl ... Wy macie takie sliczne te koszule a tu dupa nie ma ! kupilam taka:
    ek17bn.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 14:18

mimka84, Anka1501, Klaudia90, Fasia, Eweliśka, KasiaKwiatek, Ewelcia, mantissa, Angela89, misia83, Lali lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farba zmyta,jak to rudosci - przy skórze jaśniejsze ale w końcu jestem w słońcu ruda :) wczoraj moj maz mnie rozbawil,wrocil do domu,a ja wczoraj sie wcale szczotka nie czesalam tylko jak się obudziłam to związalam włosy takie skoltunione na samym czubku w koka takiego którego często w domu nosze- takie namotane na czubku. Wrocil do domu i mowi- uuuuu a co to taka ładna fryzura,loki jakieś upiete :D a ja się zaczęłam śmiać i mowie mu,ze ze szczotka się od wczoraj nie widzialam:D

mimka84, Fasia, KasiaKwiatek, mantissa, Angela89 lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:49

Ida, Gosha lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia bardzo ładna!!

Rudzia lubi tę wiadomość

‹‹ 2013 2014 2015 2016 2017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ