Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
misia83 wrote:A jak to jest z tym przekręcaniem, do kiedy maluchy maja czas? Ja nawet nie wiem jak mój siedzi, ostatnie USG miałam dwa miesiące temu
Ciekawostka: moja mama z 4 dzieckiem, moim bratem na porodówkę jedzie po USG, Leszek był obrócony główka wszystko perfecto. Obrócił sie dupa w ostatniej niemalże chwili i tak go mamusia biedna urodziła... On ledwo przeżył, mami tez fatalnie... A to dlatego ze lekarze stwierdzili ze skoro 4 dziecię to da radę go urodzić w ten sposób... Miesiąc czasu Les w inkubatorze leżał, ojciec sprawę szpitalowi wytoczył... -
nick nieaktualnyWyczuje, wyczuje . czy prozniowo czy tez nie
Poszlam do kuchni i znalazłam słomkę ptysiowa. To nie to samo co bula ale w paszczy przynajmniej cos jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 16:37
hwesta, Gosha, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudzia wrote:Jesli ja czuje kopniaki Malej kolo zeber to Ona chyba jest juz glowka w dol chyba co? I czesto wlasnie napiera mi na pecherz tak jakby glowka..
Raczej tak. Mój główka ułożony jest juz w dol. Kopniaczki czuje pod żebrem. Mam wrażenie ze niedługo mi się tam siniak pojawi !Rudzia lubi tę wiadomość
-
Rudzia wrote:Jesli ja czuje kopniaki Malej kolo zeber to Ona chyba jest juz glowka w dol chyba co? I czesto wlasnie napiera mi na pecherz tak jakby glowka..
Niekoniecznie. Julek jest dupką do dołu, główkę ma na wysokości pępka może troszkę wyżej po prawej stronie, a kopniaczki czy inne uderzenia czuję czasem jeszcze wyżej
hihi Mary - co mama to opinia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 16:41
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Niekoniecznie. Julek jest dupką do dołu, główkę ma na wysokości pępka może troszkę wyżej po prawej stronie, a kopniaczki czy inne uderzenia czuję czasem jeszcze wyżej
hihi Mary - co mama to opinia
Hahaha racja !ale byłoby nudno gdyby wszystkie jednym głosem mówiły to samo
Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Rozumiem Fasiu tylko ze ja czuje na pewno kopniaki pod zebrami bo sa duzo mocniejsze niz uderzenia na dole- domyslam sie ze wtedy to lapkami uderza.. poza tym Malutka juz w grudniu jak bylam na usg byla ulozona glowka w dol chociaz wiem mogla siw przekrecic
no nic.. jutro mam wizyte u gina i poprosze go zeby tam popatrzyl czy wszystko jest dobrze to moze mi powie jak Mala lezy
Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Rudzia wrote:Jesli ja czuje kopniaki Malej kolo zeber to Ona chyba jest juz glowka w dol chyba co? I czesto wlasnie napiera mi na pecherz tak jakby glowka..
chyba nie ma reguły...
Kolejna ciekawostka! Położna powiedziała ze jak główka na gorze to bardzo dobrze słychać serduszko dzidzi jak sie ucho przyłoży! Moze to jakos nakieruje gdzie sie dzidzie znajdują, bo u mnie to faktycznie... Ja sie nie zegne ale moj syn i maz mówią ze słychać bije jak dzwon!Rudzia, weronika86, KasiaKwiatek, CzaryMary, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
no mi jakas gula wychodzi pod lewym zebrem, ale nie wiem czy to pupa czy glowa...kopniaki czuje na wysokosci pepka w prawym boku..nie mam pojecia jak jest obrocona, a juz ushg mi nie przysluguje... na logike biora glowa bod zebrem, nozki w prawym boku...wolalabym wiedziec wczesniej niz zanim na porodowke pojade, bo tak jak kasia cc nie chce!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 16:48
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rudzia moj synek był od poczatku ułożony główkowo. Na ostatniej wizycie 15 grudnia również, a teraz w poniedziałek o dziwo okazało sie, że ma pupkę na dole. Byłam pewna, że skoro cały czas jest główką na dól to tak zostanie, a tu niespodzianka
Odczucia co do kopniaków w tym czasie się nie zmieniły więc nie sądziłam, że się przekręcił.
Ciężko stwierdzić co te nasze dzieci tam w środku robią
Mam tak samo jak Gosha, że kopniaki mocne czuję na górze pod biustem, koło pępka, na dole - dosłownie wszedzienie wiem czy to nóżki czy ty rączki
KasiaKwiatek, Rudzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój maz któregoś dnia przyłożył ucho i pytam się go czy słyszy serduszko małego. On na to z bananem na twarzy : słyszę!! Pytam się : szybko bije ? A on : no normalnie. Ja: tzn.? On: puk...puk....puk ja: to nie możliwe bo powinno ok 140 /min. Mój glupolek upajal się dźwiękiem mojego tętna
misia83, Fasia, Gosha, weronika86, mantissa, KasiaKwiatek, ziolko, haneczka, Agusiek89 lubią tę wiadomość