X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Jakąś trefną wołowinę kupiłam, bo mi się zmięknąć nie chce :( Co tu robić co tu robić???
    Cokolwiek robisz... Podejrzewam ze gulasz duś dalej na małym ogniu, i najważniejsza zasada! Nie podlewaj zimna woda czy bulionem czy winem, nie wiem czym tam podlewasz ;) cokolwiek to jest musi byc cieplutkie. Wołowina w gulaszu tez mieknie bardziej jak dodasz juz na koniec make ze śmietanka... :)

mimka84 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Mi tez, a ja nadal nic nie mam :D poza kilkoma ubrankami i fotelikiem samochodowym :p

A po co Ci więcej ? :-) reszta jest przereklamowana :-)

Fasia, mantissa, Ewelcia, haneczka, Bambi85, Angela89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Jestem, wszystko super! Miki rośnie, pomiary za miesiąc, szyjka długa, zamknięta. Glukoza w porządku, normy jak któraś z Was pisała się zmieniły, nie 140 po 2godz tylko 153. Morfologia super, siki też :-D
    Mój syneczek jest wypięty dupką na świat :-) lekarz powiedział, że jeszcze spoko ma miesiąc na obrót i mam nadzieję, że to zrobi :-D
    Mikrodermabrazja zaliczona, czuję się od razy lepiej. O gębę zadbałam, o zęby też i Miki ok :-D

Suuuuper wieści :-)

Gdzie chodzisz do kosmetyczki ?

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosha, zmykam do kuchni ratować sytuację.

Gosha lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Cokolwiek robisz... Podejrzewam ze gulasz duś dalej na małym ogniu, i najważniejsza zasada! Nie podlewaj zimna woda czy bulionem czy winem, nie wiem czym tam podlewasz ;) cokolwiek to jest musi byc cieplutkie. Wołowina w gulaszu tez mieknie bardziej jak dodasz juz na koniec make ze śmietanka... :)
    To ja jeszcze powiem, że soli jej wcześniej nie można, tzn surowej, bo będzie twarda

weronika86, Gosha, Fasia, Anka1501 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka masz czerwone wino? wystarczy do wolowiny lyzeczka mala..smaku nie zmieni a rozmiekczy..albo ocet jablkowy tez daje rady... co do gotowania na parze, to w sumie wszytsko mozna zrobic..ja czesto robie..jak sa mlode ziemniaczki na sam dol ( mam 3 poziomy na pare), miesko w kawalkach np kurczak, i na gore sama marchew i groszek...no w sumie wszytsko mzona na pare wrzucic :D najelpiej miesko i warzywa tak robic, zdrowiej duzo..

kasia super wiadomosci! ja sie nie obroci do cc?

CzaryMary, Gosha, mimka84 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary wiem, że to niedługo :) zostało mi 88 dni do terminu jeśli mi się uda dotrwać .. a raczej Julkowi :P

Z ubranek brakuje mi jeszcze półśpiochów, czapeczek i skarpetek. Resztę wydaje mi sie, że mam. Nie mogę się zebrać za podliczenie wszystkiego :/
    Poza tym potrzebujemy fotelik/nosidełko, ewentualnie przewijak, materac do kosza mojżesza, koszule do szpitala dla mnie, biustonosze i to chyba wsio :) kosmetyki dziś zamówione więc za tydzień powinny być.

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WERONIKA nie twierdze ze ręczne laktatory sa zle, przetrwałam na swoim rok czasu. Tylko pracochłonne... To mi bardzo przeszkadzało... Pompowalam ta pompka w kibelku na Uniwersytecie każda przerwę nie miałam czasu nawet na kawke :(

Ale ktoś tu podsunął pomysł z tym laktatorów lovi chyba, ze mozna odciągać ręcznie lub elektrycznie jak krówkę dojna... Muszę sprawdzić. Mam wrażenie ze u nas sa droższe... Bo tak 150 € trzeba dac :( chyba zamówię w PL...

liloe lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją przed chwilą oglądałam jak głupia ubranka, które kupiłam. No normalnie napatrzeć się na nie nie mogę. Muszę kupić coś jeszcze, bo aż mnie skręca w środku :-)

CzaryMary, weronika86, mantissa, Ewelcia, Anka1501, ziolko, Agusiek89 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopuszczam tej możliwości do głowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:51

CzaryMary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeeee to masz juz wszystko. Spokojna Twoja rozczochrana :-)

Ja do terminu mam 77 dni ale ze wzgledu na CC - misio pojawi się pewnie wczesniej :-) wiec ja obstawiam ze będę z Was pierwszaaaaaaaaaa :-)

Fasia, weronika86, haneczka, Eweliśka lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

Ja do terminu mam 77 dni ale ze wzgledu na CC - misio pojawi się pewnie wczesniej :-) wiec ja obstawiam ze będę z Was pierwszaaaaaaaaaa :-)

Chcesz się założyć ? :D ja obstawiam siebie albo którąś szyjkową mamusię albo naszą bliźniaczkową Mamcię Ewelcię :) oczywiście żadnej z nas nie życzę szybszego porodu ale mamy wieksze szanse :P

Ewelcia lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

Czary Mary, a to Ty będzie miała CC na życzenie? Czy z kimś Cie pomyliłam?!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Czary Mary, a to Ty będzie miała CC na życzenie? Czy z kimś Cie pomyliłam?!

Tak to ujmijmy ;)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Tak to ujmijmy ;)
    Ale jeszcze nie umawialaś się na konkretny termin?

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ale jeszcze nie umawialaś się na konkretny termin?
    Jeszcze nie.

Aaaaaa w TV reklamowali whoopera z KFC zaslinilam sie totalnie !!

Jejku jejku gdzie ja na wsi znajdę KFC ? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 16:16

KasiaKwiatek, sylvia007, Gosha, hwesta lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mój książę sie nie obróci to tez mnie czeka CC, nie chce!!! Nie lubi pozycji na nietoperza ;) tyle ile razy byłam na USG czy ręcznym badaniem położnej zawsze głowa na gorze... Coraz mniej czas mu zostało... Wiec moze ja bede pierwsza ;)

Robie ciasto marchewkowe ze stewia i tradycyjnie mąka orkiszowa... Dla słodziutkich mam w sam raz kawałeczek :) Ahhhh podzielę sie ze wszystkimi mamami jak chcecie :)

CzaryMary, KasiaKwiatek, Fasia, weronika86, liloe, Anka1501 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia u mnie też były wczoraj Twoje placki i dziś sobie ostatnie dwa odgrzałyśmy .
    A i mi też gin na wychodne mowi: do widzenia, rośnijcie zdrowo, pani Kasiu i szykujemy się już do szczęśliwego zakończenia, można się powoli szykować.
    Serce mi prawie stanęło ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 16:22

CzaryMary, Fasia, misia83, Gosha, hwesta, weronika86, mantissa, haneczka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Jak mój książę sie nie obróci to tez mnie czeka CC, nie chce!!! Nie lubi pozycji na nietoperza ;) tyle ile razy byłam na USG czy ręcznym badaniem położnej zawsze głowa na gorze... Coraz mniej czas mu zostało... Wiec moze ja bede pierwsza ;)

Robie ciasto marchewkowe ze stewia i tradycyjnie mąka orkiszowa... Dla słodziutkich mam w sam raz kawałeczek :) Ahhhh podzielę sie ze wszystkimi mamami jak chcecie :)

A masz gdzieś w szafce zablakanego whoopera ? Bo ja bym wymieniła ciasto na na taka bule !

Fasia, Gosha lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary dawaj adres wyślę Ci kurierem :D

Mój też pupą do dołu :) Zresztą jak chcecie być pierwsze to proszę bardzo, ja chętnie poczekam do kwietnia :P

CzaryMary lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 2067 2068 2069 2070 2071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ