Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Jakąś trefną wołowinę kupiłam, bo mi się zmięknąć nie chce :( Co tu robić co tu robić???
    Cokolwiek robisz... Podejrzewam ze gulasz duś dalej na małym ogniu, i najważniejsza zasada! Nie podlewaj zimna woda czy bulionem czy winem, nie wiem czym tam podlewasz ;) cokolwiek to jest musi byc cieplutkie. Wołowina w gulaszu tez mieknie bardziej jak dodasz juz na koniec make ze śmietanka... :)

mimka84 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Mi tez, a ja nadal nic nie mam :D poza kilkoma ubrankami i fotelikiem samochodowym :p

A po co Ci więcej ? :-) reszta jest przereklamowana :-)

Fasia, mantissa, Ewelcia, haneczka, Bambi85, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Jestem, wszystko super! Miki rośnie, pomiary za miesiąc, szyjka długa, zamknięta. Glukoza w porządku, normy jak któraś z Was pisała się zmieniły, nie 140 po 2godz tylko 153. Morfologia super, siki też :-D
    Mój syneczek jest wypięty dupką na świat :-) lekarz powiedział, że jeszcze spoko ma miesiąc na obrót i mam nadzieję, że to zrobi :-D
    Mikrodermabrazja zaliczona, czuję się od razy lepiej. O gębę zadbałam, o zęby też i Miki ok :-D

Suuuuper wieści :-)

Gdzie chodzisz do kosmetyczki ?

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosha, zmykam do kuchni ratować sytuację.

Gosha lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Cokolwiek robisz... Podejrzewam ze gulasz duś dalej na małym ogniu, i najważniejsza zasada! Nie podlewaj zimna woda czy bulionem czy winem, nie wiem czym tam podlewasz ;) cokolwiek to jest musi byc cieplutkie. Wołowina w gulaszu tez mieknie bardziej jak dodasz juz na koniec make ze śmietanka... :)
    To ja jeszcze powiem, że soli jej wcześniej nie można, tzn surowej, bo będzie twarda

weronika86, Gosha, Fasia, Anka1501 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka masz czerwone wino? wystarczy do wolowiny lyzeczka mala..smaku nie zmieni a rozmiekczy..albo ocet jablkowy tez daje rady... co do gotowania na parze, to w sumie wszytsko mozna zrobic..ja czesto robie..jak sa mlode ziemniaczki na sam dol ( mam 3 poziomy na pare), miesko w kawalkach np kurczak, i na gore sama marchew i groszek...no w sumie wszytsko mzona na pare wrzucic :D najelpiej miesko i warzywa tak robic, zdrowiej duzo..

kasia super wiadomosci! ja sie nie obroci do cc?

nick nieaktualny, Gosha, mimka84 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary wiem, że to niedługo :) zostało mi 88 dni do terminu jeśli mi się uda dotrwać .. a raczej Julkowi :P

Z ubranek brakuje mi jeszcze półśpiochów, czapeczek i skarpetek. Resztę wydaje mi sie, że mam. Nie mogę się zebrać za podliczenie wszystkiego :/
    Poza tym potrzebujemy fotelik/nosidełko, ewentualnie przewijak, materac do kosza mojżesza, koszule do szpitala dla mnie, biustonosze i to chyba wsio :) kosmetyki dziś zamówione więc za tydzień powinny być.

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WERONIKA nie twierdze ze ręczne laktatory sa zle, przetrwałam na swoim rok czasu. Tylko pracochłonne... To mi bardzo przeszkadzało... Pompowalam ta pompka w kibelku na Uniwersytecie każda przerwę nie miałam czasu nawet na kawke :(

Ale ktoś tu podsunął pomysł z tym laktatorów lovi chyba, ze mozna odciągać ręcznie lub elektrycznie jak krówkę dojna... Muszę sprawdzić. Mam wrażenie ze u nas sa droższe... Bo tak 150 € trzeba dac :( chyba zamówię w PL...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją przed chwilą oglądałam jak głupia ubranka, które kupiłam. No normalnie napatrzeć się na nie nie mogę. Muszę kupić coś jeszcze, bo aż mnie skręca w środku :-)

nick nieaktualny, weronika86, mantissa, Ewelcia, Anka1501, ziolko, Agusiek89 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopuszczam tej możliwości do głowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeeee to masz juz wszystko. Spokojna Twoja rozczochrana :-)

Ja do terminu mam 77 dni ale ze wzgledu na CC - misio pojawi się pewnie wczesniej :-) wiec ja obstawiam ze będę z Was pierwszaaaaaaaaaa :-)

Fasia, weronika86, haneczka, Eweliśka lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

Ja do terminu mam 77 dni ale ze wzgledu na CC - misio pojawi się pewnie wczesniej :-) wiec ja obstawiam ze będę z Was pierwszaaaaaaaaaa :-)

Chcesz się założyć ? :D ja obstawiam siebie albo którąś szyjkową mamusię albo naszą bliźniaczkową Mamcię Ewelcię :) oczywiście żadnej z nas nie życzę szybszego porodu ale mamy wieksze szanse :P

Ewelcia lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

Czary Mary, a to Ty będzie miała CC na życzenie? Czy z kimś Cie pomyliłam?!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Czary Mary, a to Ty będzie miała CC na życzenie? Czy z kimś Cie pomyliłam?!

Tak to ujmijmy ;)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Tak to ujmijmy ;)
    Ale jeszcze nie umawialaś się na konkretny termin?

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ale jeszcze nie umawialaś się na konkretny termin?
    Jeszcze nie.

Aaaaaa w TV reklamowali whoopera z KFC zaslinilam sie totalnie !!

Jejku jejku gdzie ja na wsi znajdę KFC ? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 16:16

nick nieaktualny, sylvia007, Gosha, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mój książę sie nie obróci to tez mnie czeka CC, nie chce!!! Nie lubi pozycji na nietoperza ;) tyle ile razy byłam na USG czy ręcznym badaniem położnej zawsze głowa na gorze... Coraz mniej czas mu zostało... Wiec moze ja bede pierwsza ;)

Robie ciasto marchewkowe ze stewia i tradycyjnie mąka orkiszowa... Dla słodziutkich mam w sam raz kawałeczek :) Ahhhh podzielę sie ze wszystkimi mamami jak chcecie :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fasia, weronika86, nick nieaktualny, Anka1501 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia u mnie też były wczoraj Twoje placki i dziś sobie ostatnie dwa odgrzałyśmy .
    A i mi też gin na wychodne mowi: do widzenia, rośnijcie zdrowo, pani Kasiu i szykujemy się już do szczęśliwego zakończenia, można się powoli szykować.
    Serce mi prawie stanęło ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 16:22

nick nieaktualny, Fasia, misia83, Gosha, nick nieaktualny, weronika86, mantissa, haneczka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Jak mój książę sie nie obróci to tez mnie czeka CC, nie chce!!! Nie lubi pozycji na nietoperza ;) tyle ile razy byłam na USG czy ręcznym badaniem położnej zawsze głowa na gorze... Coraz mniej czas mu zostało... Wiec moze ja bede pierwsza ;)

Robie ciasto marchewkowe ze stewia i tradycyjnie mąka orkiszowa... Dla słodziutkich mam w sam raz kawałeczek :) Ahhhh podzielę sie ze wszystkimi mamami jak chcecie :)

A masz gdzieś w szafce zablakanego whoopera ? Bo ja bym wymieniła ciasto na na taka bule !

Fasia, Gosha lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary dawaj adres wyślę Ci kurierem :D

Mój też pupą do dołu :) Zresztą jak chcecie być pierwsze to proszę bardzo, ja chętnie poczekam do kwietnia :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 2067 2068 2069 2070 2071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ