X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam taki dresik polarkowy i na to pajac myslalam... i na to kocyk ewentualnie

Rudzia lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w takim razie musze kupic grubszy kombinezon skoro Niunia bedzie w pierwszej polowie marca..

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka
    Ja od rana resetuje lapka wgrywam oprogramowania i inne cuda bo mi się jakiś śmiec wpierniczył i reklamy nie fajne wyskakiwały.
    Dzisiaj ma przyjechac szwagier dokończyć mi łazienke, mąż się szykuje do dokonczenia podłóg w przedpokojach a ja będę dalej leżeć i czekać na dzien kiedy bede mogła spokojnie sprzątac i nie wkurzac sie ze znów nabrudzą.
    Ida , hwesta ja nie wydałam na Lilke jeszcze złotówki , nie kupiłam nic dosłownie ( nie wliczając proszku do prania) i chyba narazie tak zostanie bo nie mam w ogóle werwy do zakupów. Jakoś nie czuję parcia na to wszystko , może dlatego ze większość rzeczy poprostu mam?
    Muszę męża pogonić zeby mi rzeczy poznosił z góry bym mogła ogarnąć co mam a czego potrzebuje dokładnie i wtedy zrobie zakupy.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:00

hwesta lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze teraz sobie mysle tak.. ze ja to mam nosa.. ju poprane ubranka mam i wiekszosc potrzebnych rzeczy ...dobrze ze nie czekalam z tym wszystkim :) teraz bym musiala siw stresowac a tak to pare duperelkow dokupic lozeczko i wozek i wsio :)

sylvia007, Bambi85, KasiaKwiatek, CzaryMary, Fasia, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczyny! :)
    Jejku, wy tu od 4 nie śpicie a ja się ledwo o 11 zwlekam z wyra. :P Myślicie, że dzieci dziedziczą tendencje do późnego wstawania po rodzicach? :P

Widzę zdrowotne newsy się pojawiły.
    RUDZIA, 7 tygodni, o rany. Pewnie byłabym równocześnie ucieszona i przerażona takim niusem. Ale tak jak dziewczyny mówią, przynajmniej wiesz w końcu konkretnie co i jak. I co to za tekst, że nie chciałaś nam głowy zawracać? W tyłek chcesz?

WERCIA, no nieciekawie z tym grzybkiem, ale jakoś będzie trzeba się z tym uporać. Szkoda tylko, że lekarza chyba sami do końca nie wiedzą co robią. ;/

HWESTA, na moje 50 zł za rożek to trochę sporo, zwłaszcza, że nie będziemy tego używać nie wiadomo jak długo. Ja dostałam, ale nawet gdybym nie dostała, to i tak pewnie bym używkę kupiła. A gruby kombinezon, bo ja wiem... Ja bym nie kupowała, ewentualnie jak w marcu będzie zimno to wtedy bym pomyślała.

Ktoś tam pytał o używany fotelik (Eweliśka?), my będziemy mieć używany, bo nie mamy samochodu i praktycznie nie jeździmy, więc zupełnie mija się z celem kupowanie nowego. Nie wiem jak to u Ciebie. Jeśli masz kogoś zaufanego, kto chcę sprzedać, żeby na pewno był bez wypadkowy, to ja bym brała używany, zwłaszcza ten pierwszy fotelik, bo pewnie bardzo długo nie posłuży.

Eweliśka, Rudzia lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ja zamawiam na allegro za 24 zl taki jak mialam przy corce:) 50 zl to sporo.
    Bambi powodzenia na wizycie i innym dziewczynom rowniez jesli jeszcze ktoras ma :)
    Rudzia kurcze zazdroszcze Ci tego znasz juz date, ja mam taki charakter ze przyniosloby mi to spokoj ducha :) ale ogolnie wspolczuje tych nieprzyjemnych przygod z rana.
    Lilloe wspolczuje Ci bol ucha byl dla mnie najgorszym bolem na swiecie, cc bylo bardziej przyjemne :)
    Ja po glukozie zjadlam 3!! bulki i wypilam kawe, przespalam sie a teraz zjadlam chalwe domowej roboty :)

Bambi85, KasiaKwiatek, Rudzia, CzaryMary, mantissa, Fasia, liloe, misia83 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pare ubranek i proszek do prania kocyk i kombinezon i nic więcej ,będe kupowac juz na full teraz pod koniec stycznia .Wczoraj tesciowa juz mi powiedziala bym kupywala bo roznie bywa dzidzia moze przyjsc wczesniej na swiat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 12:15

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA, HWESTA ja tez podobnie jak Wy, tyle , że juz malowac nie planuje tak jak Ty IDA. Dopiero w ostatni weekend pozamawialam troche ciuszkow a raczej "troche", w sobote mam dostac jakis wielki wor od kolezanki po synku to sobie powybieram i zobacze co ew. brakuje. Zamowilam tez duuuza pake w gemini, prawie wszystko co mozna bylo kupic w aptece z takich akcesoriow dla mamy i dzidziusia, kosmetykow itd i narazie tyle. Moze kupimy cos do pokoiku w tym miesiacu jeszcze. No jakos to ogarniemy mysle, mnie tylko stresuje fakt ze moge w kazdej chwili trafic niepodziewanie do szpitala przez ta szyjke : (, bo gdyby ktos mi obiecal ze jakos wytrzymam do kwietnia do luz.

Ida lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wreszcie zmobilizowałam i pofarbowałam włosy, teraz sobie leżę w wannie z maską na włosach - olej lniany i pokrzywa.
    Napisałam do Natalii o tym kocyku do fotelika. Zobaczymy ile to cudo wyjdzie :-) o tyle bym chciała bo na pewno zdarzy mi się fotelik użyć jako wózka, w samochodzie jak będzie spał też wygodniej przykryć, no i miałabym rozwiązane wyjście ze szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 12:21

Rudzia, Krysti, hwesta, CzaryMary, Fasia, misia83, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/koc-kocyk-koala-do-fotelika-samochodowego-milutki-i4999052986.html#

O taki mi chodzi

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika szczepisz się na krztusiec ! Ja nie szczepie się duzo dziewczyn się nie szczepilo tu umnie w Szkocji ja tez nie bo navtą chorobe rzadko kto teraz choruje . Mam spodkanie z polozną 15 lutego dopiero zapewne zapyta a ja tam odmawiam .Musisz byc zdrowa do tej szczepionki racja .

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj taka opaske zamowilam Sofii, wiem wiem moze byc duza ale ona jest dopiero od 3 miesiaca a ze byla na przecenie i jest sliczna to kupilam :) grosze dalam :)
    fz5820.jpg

Bambi85, mantissa, Fasia, Gosha, misia83 lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade na poczte zaraz:) ciekawe co przyszlo

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam o fotelik bo siostra chce mi dać, ale jakoś sobie ubzdurałam że fotelik i materac maja być nowe..

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe nie oowiedzieli jKi grzybek czy bakteria..nic nie wiem... dobrze, ze farmaceutka byla trzezwa...strawznie sie przejela...ja walcze z tym gownem juz od marca tamtego roku...stosowalam wszystkie bez recepty i nic nie podzialalo...bambi a jakie masz zdanie o tym antybiotyku?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Kati86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    pamiętacie mnie? pewnie już nie za bardzo ;)

Tak więc łyżeczkowanie miałam 2 września później miesiąc był tragiczny - myśli samobójcze, psychiatra, psycholog i prawie szpital psychiatryczny :/ leki antydepresyjne i uspokajająco-nasenne oraz tony wylanych łez :(

Obecnie jest znacznie lepiej. 2014r pożegnałam z wielką satysfakcją a wraz z nim 20kg...
    Za tydzień kładę się do szpitala na endokrynologię by zaleźć przyczynę naszych niepowodzeń a jak wyjdę z diagnozą "bez diagnozy" w lutym no najpóźniej w kwietniu idziemy na IUI :D

Najbardziej w powrocie do rzeczywistości i odstawieniu tabletek pomógł mi nasz "synek" ;) 30września przyszedł na świat a po prawie 6tyg był już u nas. Trzymałam go kiedy miał zaledwie 6dni ;)
    Bałam się i nie chciałam już nawet słyszeć o kolejnej ciąży a przy nim znów czuję że chcę że muszę że nie ma innej opcji i ciąża oraz dzidziolek znów stała się moim marzeniem :)
    Nową pracę zaczęłam od listopada, za 2 tyg podpisuję długoterminową umowę :)

a oto nasz "syneczek"
    ab89ea2238e0b00cm.jpg

wiem że może dla Was - przyszłych mam jest mało odpowiednie nazwanie psiaka synkiem ale aktualnie kochamy go najbardziej na świecie ;)

Pozdrawiam Was wszystkie gorąco i życzę spokojnych i szybkich porodów jak również pięknych zdrowych i nie chorujących maluszków :)
    A jakbyście nie miały co zrobić przed/po porodzie z ciążowymi wiruskami to ja chętnie przyjmę ;)

Ida, Rudzia, sylvia007, mantissa, ziolko, KasiaKwiatek, CzaryMary, Justinka, beti97, Fasia, Eweliśka, MartaAlvi, Ola89, adk_1989, Gosha, liloe, misia83, Lali, weronika86, Angela89, Agusiek89 lubią tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Lali Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaK tez zastanawiam sie nad takim kocykiem, znalazlam fajny 100x100 cm za 55 zl. Ja w sumie ogladam wszystko j zapisuje sprzedawcow i z koncem stycznia zamawiam. Teraz upajam sie wybieraniem i ogladaniem, mam jakis cel, uwielbiam to :P
    Ida mietowy pokoj juz jest :P musialam wziac z mieszalnika z dekorala bo mialam najblizej, ale jestem zadowolona z efektu. To bedzie pokoj dziewczynek, Pola ma teraz swoj i przenosimy ja do wiekszego i tam beda we dwie :)

Ida, KasiaKwiatek, Agusiek89 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta tu masz podobne do tych smykowych

http://allegro.pl/rozek-becik-niemowlecy-100-bawelny-promocja-i4982848968.html

hwesta lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, za miesiąc chce mieć wszystko gotowe. Ruuudzia za 7 tyg będziesz z Sofijka:) suuuper

Rudzia lubi tę wiadomość

‹‹ 2087 2088 2089 2090 2091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ