X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Cześć dziewczyny.

Mąż się pyta co robię, mówię że kwietniówki nadrabiam a on na to "o, a co tam u Fasi?"
    Fasia, popularna się robisz wśród mężów hihi.

Justinka, ja obecnie nie wiem jakie mam wymiary, wiem tylko że w brzuchu jest już ponad 100... Ale przeważnie noszę ubrania 38/40, a biorąc pod uwagę że cycole mi w tej ciąży urosły bardziej niż w poprzedniej, to wzięłam te koszule L. Tym bardziej że jeszcze stanik pod koszulą będzie i wkładka laktacyjna.

Co do porodu, to choć pierwszy łatwy nie był, tym razem też chcę rodzić naturalnie.

Właśnie zdałam sobie sprawę że nie mam torby do szpitala, ale w czwartek w lidlu mają być fajne torby za 29,90, więc sobie zakupię.

Hej Mimka :)
    Naprawdę o mnie pytał? Zaczynam się zastanawiać, dlaczego Was mężowie o mnie pytają ? Czy ja naprawdę za dużo się tu udzielam? Jak macie mnie dość to piszcie. Serio. Siedzę całymi dniami w domu, sama bo mąż jak wyjdzie o 7 tak wraca koło 21-22 więc jesteście moim jednym oknem na świat. Lubię tu z Wami być :)

Będą torby w lidlu? Suuuper! Też potrzebuję kupić. Niby mam taką sportową całą zieloną ale chciałabym coś innego, ładniejszego :P A co na porodówce też trzeba wyglądać jak człowiek :D

Ja mam ciągle dylemat z koszulami ... Przed ciążą rozmiar XS jeśli chodzi o góre, no czasem S w zależności od sklepu. Nie chcę aby była luźna w ramionach, które mam szczupłe ale jednocześnie zeby mi sie tam brzuszek zmieścił za 2 miesiące. I bądź tu czlowieku mądry :P

mimka84, Gosha lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:15

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida a Ty musisz polecenia wydawać :D

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia przestań bredzic :D

Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk jak nie pójdziesz do dentysty to ci dam klapsa :P I mówi Ci to najwieksza panikara - nienawidziłam dentystów unikałam ich jak ognia przez to jak trafiłam na "dentystkę" która leczyła mi zęby zdrowe. Zrobiła mi dużo krzywdy. Jak postanowiłam się starać o dziecko stwierdziłam że trzeba zrobić zęby - bo a- jak zacznie boleć jest mały zakres leków przeciwbólowych
    b- nieleczone zęby zagrażają przedwczesnemu porodowi no i w rozwoju dziecka mogą narobić problemów
    c- jak się urodzi maleństwo i pojawi się stan zapalny można zapomnieć o karmieniu piersią.
    Dlatego poszłam do dentysty, Pani dr kazała zrobić mi zdjęcia i wrócić. Wróciłam ale bez zdjecia bo Martynka była w brzuszku już i tak mi leczy zęby, miałam robione kanałowe leczenie teraz nawet miałam wyrwanego bo skonsultowałam to z gin i dentystką że po 2 trymestrze można wyrwać że to nawet lepsze niż bym miała czekać. Jak się urodzi mała robie zdjęcie i zakładam aparat :) A naprawdę strasznie się bałam dentysty.

Co do CC od początku chciałam rodzić SN ale dowiedziałam się na usg że najprawdopodobniej nie będzie mi to dane - łożysko przodujące. Na tej wizycie się dowiem czy się podniosło jak tak to SN jak nie to zostaje już nam CC. Początkowo się załamałam.Bo to operacja w końcu ale wyznaczyłam sobie plusy; znam termin, nie zrobią dziecku krzywdy, mąż będzie na 100% ze mną. I jakoś się nastawiłam. Ostatnio na SR zrobiło mi się smutno bo były te oddechy i pomyślałam że mnie to ominie ale zobaczymy jak to dokładnie będzie na najbliższym usg. Jestem gotowa na wszystko.

Mnie dalej te karmienie przeraża od wczoraj. W książce "Język niemowląt" autorka poleca bardziej karmienie regularne 2-3 godziny. Ja już sama nie wiem co jest lepsze..

A ja od rana w kuchni - na obiad zrobiłam kartacze :)

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 22:02

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 ale jak mąż będzie z Tobą? Przy cc nie może nikt być

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te torby w lidlu naprawdę ładne. Ja mam chęć na czarno różową, ale jest jeszcze taka szaro-brzoskwiniowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 14:32

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    W sensie że nie bedzie w pracy :) Po drugie u nas w Szczecinie może być mąż przy CC niby :P Ale jakoś mnie to nie kręci aby nawet był

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ja wiem że w Zdrojach mąż nie może być nawet przy naturalnym :( Ale Ty na szczęście chcesz w Policach.

Mimka może koleżanki rodziły , i nawet właśnie w zdrojach może być przy cesarce http://www.gdzierodzic.info/placowka/1019

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ależ Fasiu, nikt nie ma Ciebie dość, nawet tak nie myśl!!! Pamiętam jak mówiłam mu o Twoich plackach i chyba dlatego Cię zapamiętał, ale masz też bardzo miły Nick, taki dobrze kojarzący się :)

Ech pytałam go dlaczego Cię zapamiętał, powiedział że "masz śmieszną ksywę" i od razu się połapał jak masz na imię hihi.

Mąż odkąd się znamy mówi do mnie czasem Fasia :))) Fasia-Kasia :) Dziękuję :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 14:37

mimka84 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:

Moze :) zależy od szpitala

Angela89, Rudzia lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    W sensie że nie bedzie w pracy :) Po drugie u nas w Szczecinie może być mąż przy CC niby :P Ale jakoś mnie to nie kręci aby nawet był

Rozumiem.
    Ja nie wiem czy mój będzie przy porodzie czy nie. Wszystko się okaże w kwietniu :D

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Moze :) zależy od szpitala

To fajne macie szpitale :D u nas nie ma takiej opcji

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    To ja nie wiem o co chodzi. W kwietniu zeszłego roku rodziła tam kuzynka i mężowi zabrali torbę jeszcze na dole i nie wpuścili. Zaczynała rodzić sn, ale po kilku godzinach i tak zrobili jej cesarkę. Mąż został wpuszczony dopiero po wszystkim.

No to nie wiem koleżanka rodziła w czerwcu druga rodziła we wrześniu. Oby dwóch przypadkach mężowie byli. Płaci się "cegiełkę" 30 zł mąż dostaje fartuch i idzie na oddział. Nawet jak byłam na IP to przyjechała babeczka w 40tc i tak samo to wyglądało. Po drugie jakby nie można było rodzić z mężem wątpię aby tak ten szpital był oblężony :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mój dojechał do szpitala to go nie wpuścili a ja nie miałam jeszcze partych. Dopiero po ubraniu i zwazeniu małego zawiezli tacie pokazać. My się już tego dnia nie mogliśmy zobaczyć

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najsmieszniejsze było to, że mój od początku mówił, że przy porodzie będzie tylko jak ja bym tego chciała bo jego to przeraza a jak co do czego doszło to był zły, że go nie wpuścili :)

mimka84, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka dowiadywałam się bo dalej nie wiem gdzie chce rodzić :P
    W zdrojach chce rodzić jeżeli będę miała rodzić SN a w Policach jak będę miała CC bo tam mąż mojej gin pracuje.

‹‹ 2111 2112 2113 2114 2115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ