X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Cześć dziewczyny.

Mąż się pyta co robię, mówię że kwietniówki nadrabiam a on na to "o, a co tam u Fasi?"
    Fasia, popularna się robisz wśród mężów hihi.

Justinka, ja obecnie nie wiem jakie mam wymiary, wiem tylko że w brzuchu jest już ponad 100... Ale przeważnie noszę ubrania 38/40, a biorąc pod uwagę że cycole mi w tej ciąży urosły bardziej niż w poprzedniej, to wzięłam te koszule L. Tym bardziej że jeszcze stanik pod koszulą będzie i wkładka laktacyjna.

Co do porodu, to choć pierwszy łatwy nie był, tym razem też chcę rodzić naturalnie.

Właśnie zdałam sobie sprawę że nie mam torby do szpitala, ale w czwartek w lidlu mają być fajne torby za 29,90, więc sobie zakupię.

Hej Mimka :)
    Naprawdę o mnie pytał? Zaczynam się zastanawiać, dlaczego Was mężowie o mnie pytają ? Czy ja naprawdę za dużo się tu udzielam? Jak macie mnie dość to piszcie. Serio. Siedzę całymi dniami w domu, sama bo mąż jak wyjdzie o 7 tak wraca koło 21-22 więc jesteście moim jednym oknem na świat. Lubię tu z Wami być :)

Będą torby w lidlu? Suuuper! Też potrzebuję kupić. Niby mam taką sportową całą zieloną ale chciałabym coś innego, ładniejszego :P A co na porodówce też trzeba wyglądać jak człowiek :D

Ja mam ciągle dylemat z koszulami ... Przed ciążą rozmiar XS jeśli chodzi o góre, no czasem S w zależności od sklepu. Nie chcę aby była luźna w ramionach, które mam szczupłe ale jednocześnie zeby mi sie tam brzuszek zmieścił za 2 miesiące. I bądź tu czlowieku mądry :P

mimka84, Gosha lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:15

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida a Ty musisz polecenia wydawać :D

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia przestań bredzic :D

Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk jak nie pójdziesz do dentysty to ci dam klapsa :P I mówi Ci to najwieksza panikara - nienawidziłam dentystów unikałam ich jak ognia przez to jak trafiłam na "dentystkę" która leczyła mi zęby zdrowe. Zrobiła mi dużo krzywdy. Jak postanowiłam się starać o dziecko stwierdziłam że trzeba zrobić zęby - bo a- jak zacznie boleć jest mały zakres leków przeciwbólowych
    b- nieleczone zęby zagrażają przedwczesnemu porodowi no i w rozwoju dziecka mogą narobić problemów
    c- jak się urodzi maleństwo i pojawi się stan zapalny można zapomnieć o karmieniu piersią.
    Dlatego poszłam do dentysty, Pani dr kazała zrobić mi zdjęcia i wrócić. Wróciłam ale bez zdjecia bo Martynka była w brzuszku już i tak mi leczy zęby, miałam robione kanałowe leczenie teraz nawet miałam wyrwanego bo skonsultowałam to z gin i dentystką że po 2 trymestrze można wyrwać że to nawet lepsze niż bym miała czekać. Jak się urodzi mała robie zdjęcie i zakładam aparat :) A naprawdę strasznie się bałam dentysty.

Co do CC od początku chciałam rodzić SN ale dowiedziałam się na usg że najprawdopodobniej nie będzie mi to dane - łożysko przodujące. Na tej wizycie się dowiem czy się podniosło jak tak to SN jak nie to zostaje już nam CC. Początkowo się załamałam.Bo to operacja w końcu ale wyznaczyłam sobie plusy; znam termin, nie zrobią dziecku krzywdy, mąż będzie na 100% ze mną. I jakoś się nastawiłam. Ostatnio na SR zrobiło mi się smutno bo były te oddechy i pomyślałam że mnie to ominie ale zobaczymy jak to dokładnie będzie na najbliższym usg. Jestem gotowa na wszystko.

Mnie dalej te karmienie przeraża od wczoraj. W książce "Język niemowląt" autorka poleca bardziej karmienie regularne 2-3 godziny. Ja już sama nie wiem co jest lepsze..

A ja od rana w kuchni - na obiad zrobiłam kartacze :)

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 22:02

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 ale jak mąż będzie z Tobą? Przy cc nie może nikt być

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te torby w lidlu naprawdę ładne. Ja mam chęć na czarno różową, ale jest jeszcze taka szaro-brzoskwiniowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 14:32

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    W sensie że nie bedzie w pracy :) Po drugie u nas w Szczecinie może być mąż przy CC niby :P Ale jakoś mnie to nie kręci aby nawet był

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ja wiem że w Zdrojach mąż nie może być nawet przy naturalnym :( Ale Ty na szczęście chcesz w Policach.

Mimka może koleżanki rodziły , i nawet właśnie w zdrojach może być przy cesarce http://www.gdzierodzic.info/placowka/1019

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ależ Fasiu, nikt nie ma Ciebie dość, nawet tak nie myśl!!! Pamiętam jak mówiłam mu o Twoich plackach i chyba dlatego Cię zapamiętał, ale masz też bardzo miły Nick, taki dobrze kojarzący się :)

Ech pytałam go dlaczego Cię zapamiętał, powiedział że "masz śmieszną ksywę" i od razu się połapał jak masz na imię hihi.

Mąż odkąd się znamy mówi do mnie czasem Fasia :))) Fasia-Kasia :) Dziękuję :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 14:37

mimka84 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:

Moze :) zależy od szpitala

Angela89, Rudzia lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    W sensie że nie bedzie w pracy :) Po drugie u nas w Szczecinie może być mąż przy CC niby :P Ale jakoś mnie to nie kręci aby nawet był

Rozumiem.
    Ja nie wiem czy mój będzie przy porodzie czy nie. Wszystko się okaże w kwietniu :D

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Moze :) zależy od szpitala

To fajne macie szpitale :D u nas nie ma takiej opcji

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    To ja nie wiem o co chodzi. W kwietniu zeszłego roku rodziła tam kuzynka i mężowi zabrali torbę jeszcze na dole i nie wpuścili. Zaczynała rodzić sn, ale po kilku godzinach i tak zrobili jej cesarkę. Mąż został wpuszczony dopiero po wszystkim.

No to nie wiem koleżanka rodziła w czerwcu druga rodziła we wrześniu. Oby dwóch przypadkach mężowie byli. Płaci się "cegiełkę" 30 zł mąż dostaje fartuch i idzie na oddział. Nawet jak byłam na IP to przyjechała babeczka w 40tc i tak samo to wyglądało. Po drugie jakby nie można było rodzić z mężem wątpię aby tak ten szpital był oblężony :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mój dojechał do szpitala to go nie wpuścili a ja nie miałam jeszcze partych. Dopiero po ubraniu i zwazeniu małego zawiezli tacie pokazać. My się już tego dnia nie mogliśmy zobaczyć

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najsmieszniejsze było to, że mój od początku mówił, że przy porodzie będzie tylko jak ja bym tego chciała bo jego to przeraza a jak co do czego doszło to był zły, że go nie wpuścili :)

mimka84, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka dowiadywałam się bo dalej nie wiem gdzie chce rodzić :P
    W zdrojach chce rodzić jeżeli będę miała rodzić SN a w Policach jak będę miała CC bo tam mąż mojej gin pracuje.

‹‹ 2111 2112 2113 2114 2115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ