WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    No kupię, kupie. Wiem, że się zdarza, ale nie ukrywam, że dla nas na chwilę obecną każda stówka cenna. Własnie patrzę na olx i w samym Toruniu jest sporo za 100-200 zł, tylko jeszcze mojemu musze przetłuamczyć, że materac powinien być jednak nowy, bo używany przez jakieś dziecko to juz odkształcony jest. Bo on twierdzi, że my wszyscy na "wielorazowych" chowani i jakoś żyjemy. :P

Materac koniecznie nowy! My też dostalismy od mojej Przyjaciółki po Jej synku, niby wiem skąd jest, a i tak mąż się nie zgodził i powiedział, że co jak co ale na materacu oszczędzać nie będziemy

mantissa, Rudzia lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny!
    żeby mi sie tak chciało jak mi sie dzisiaj nie chce!!masakra co za dzien!
    ja kupilam na olx łóżeczko za 70zł w super stanie!
    a wózek tako jumper piratz za 420zł 3w1 mało co używany:)
    a dzisiaj byłam w txm i przymierzałam koszule do karmienia, bardzo fajne ale wzorów co chciałam nie było, więc zamówiłam na txm24.pl a prawie mają w ten weekend darmowa przesyłke więc kupiłam 3 koszule za 65zł:) pochwaliłam się:)

Fasia, haneczka, Gosha lubią tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    hej Dziewczyny!
    żeby mi sie tak chciało jak mi sie dzisiaj nie chce!!masakra co za dzien!
    ja kupilam na olx łóżeczko za 70zł w super stanie!
    a wózek tako jumper piratz za 420zł 3w1 mało co używany:)
    a dzisiaj byłam w txm i przymierzałam koszule do karmienia, bardzo fajne ale wzorów co chciałam nie było, więc zamówiłam na txm24.pl a prawie mają w ten weekend darmowa przesyłke więc kupiłam 3 koszule za 65zł:) pochwaliłam się:)

Idę obadać ten sklep, bo nie znam. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Kasia tylko ja na działalności więc nie wiem jak oni to odliczają :/
    Ewelcia a jak na działalności jestes to sobie cos skladki podwyzszasz przed macierzynskim? bo ja zamierzam

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Idę obadać ten sklep, bo nie znam. :)
    obadaj koszule na prawde fajne jakościowo, dla dzieci też fajne rzeczy.

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, fajnie cenowo te koszule nocne wychodzą. Nawet z wysyłką. Musze się pomierzyć i może coś wybiorę. :) Tylko z tego co widzę, większość chyba bawełna + elastan, a nie czysta bawełna.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Ej, fajnie cenowo te koszule nocne wychodzą. Nawet z wysyłką. Musze się pomierzyć i może coś wybiorę. :) Tylko z tego co widzę, większość chyba bawełna + elastan, a nie czysta bawełna.
    dlatego Wam polecam:) tak widziałam ten sklad ale u mnie w rodzinie wszystkie tam kupuja koszule do karmienia i kazda zadowolona, więc mam nadzieje ja tez będe:)
    niektóre modele są moim zdaniem za długie ale to się skróci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 18:40

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak się mają te wymiary do rzeczywistości ... Bo na allegro oni sobie, a wymiary z koszul sobie :/ takim sposobem wszystko na mnie wisi, a człowiek nawet na porodówce w szpitalu chciałby ładnie wyglądać

haneczka lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ciekawe jak się mają te wymiary do rzeczywistości ... Bo na allegro oni sobie, a wymiary z koszul sobie :/ takim sposobem wszystko na mnie wisi, a człowiek nawet na porodówce w szpitalu chciałby ładnie wyglądać

Właśnie tak patrzę, bo według wymiarów w S-kę ledwo się zmieszczę, co jest dość dziwne, bo normalnie XS noszę. A zamawiać i w razie co wymieniać, to też się nie kalkuluje. Hmm, muszę pomyśleć.
    Kasia, a ty jaki rozmiar masz?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi dzisiaj superowe ogrodniczki dla Ninki wylicytowane na allegro i pani dorzuciła mi jeszcze czapeczkę.
    7da49e9e568bafdemed.jpg
    Tak mi się podobają, takie słodziaśne są :-)

mantissa, Fasia, Rudzia, misia83, KASIAB, haneczka, KasiaKwiatek, Krysti, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po usg,wszystko z mala ok. Waży prawie 1700 gram,termin 25.03. Ciągle wychodzi ze szybciej od początku niz z om, wg usg 31 tc i 2 dni :) lekarz kazał się raczej na marzec szykowac,plecy mi odpadają przez korki,od siedzenia w aucie

mantissa, Fasia, sylvia007, Rudzia, Bambi85, haneczka, Ola89, KasiaKwiatek, Krysti, weronika86, Angela89, Gosha lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Haneczka no to dupa z becikowego ... Szkoda, kasa by się przydała no ale jakoś przeżyjemy :)
    Ciuszków mam sporo, to prawda. Większość jest używana. Tylko kilka sztuk to nowe rzeczy. Uznałam, że na początek nie będę inwestować w nowe rzeczy, a jak już mały dojdzie do rozmiaru 62-68 to wtedy zacznę zakupy, bo wtedy chyba dłużej posłużą :)

Gosha smutne to .. Ale niestety co kraj to inne przepisy i nie da się ich obejść :( Kiedy planujecie ewentualnie wrócić do PL?

Fasiu, ale jak rodzi się dziecko, to bierze się zarobki z roku lub dwóch wstecz (poprzednie PITy) i dzieli się już na 3 osoby.

Znalazłam takie coś: "Pieniądze zostaną wypłacone tylko tym rodzinom, w których dochód netto na osobę nie przekracza 1922 zł. Jak to policzyć? Po pierwsze liczbę osób w rodzinie liczymy wraz z nowo narodzonym dzieckiem. Po drugie musimy sięgnąć po stary PIT – jeżeli składamy wniosek do 31 października to będzie to PIT sprzed dwóch lat, a jeśli później to z roku poprzedniego."

Czyli w naszym przypadku bierzemy pod uwagę dochody z 2013 roku.

• mantissa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Po usg,wszystko z mala ok. Waży prawie 1700 gram,termin 25.03. Ciągle wychodzi ze szybciej od początku niz z om, wg usg 31 tc i 2 dni :) lekarz kazał się raczej na marzec szykowac,plecy mi odpadają przez korki,od siedzenia w aucie

To jak u mnie. :)
    haneczka wrote:
    Fasiu, ale jak rodzi się dziecko, to bierze się zarobki z roku lub dwóch wstecz (poprzednie PITy) i dzieli się już na 3 osoby.

Znalazłam takie coś: "Pieniądze zostaną wypłacone tylko tym rodzinom, w których dochód netto na osobę nie przekracza 1922 zł. Jak to policzyć? Po pierwsze liczbę osób w rodzinie liczymy wraz z nowo narodzonym dzieckiem. Po drugie musimy sięgnąć po stary PIT – jeżeli składamy wniosek do 31 października to będzie to PIT sprzed dwóch lat, a jeśli później to z roku poprzedniego."

Czyli w naszym przypadku bierzemy pod uwagę dochody z 2013 roku.

ja się zastanawiam jak to działa w sytuacji, kiedy nie jest się z partnerem małżeństwem i nie jest się wspólne zameldowanym. Czy wtedy jest się traktowanym jako samotny rodzic, czy raczej muszę się "rozliczyć" razem z moim tatą, z którym jestem zameldowana na jednym mieszkaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 18:54

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa ja jak patrzę na wymiary tych koszul nocnych, z guzikami to wszystkie są na mnie za szerokie w biuście. Ja mam 91cm w obwodzie, a tak przeważnie jest 92-94. Już wiem, że skoro w biuście są za szerokie tzn, że po całości takie będą. Potrzebowałabym czegoś dopasowanego, bo bawełna i tak się mocno naciąga. Lubię dopasowane rzeczy, a chciałam koszule do karmienia czyli już po porodzie czyli brzuszek będziemy mieć mniejszy, prawda?

Haneczka ooo! Dzięki za informacje :D to zmienia postać rzeczy, że wliczamy do tego już nowo narodzone dziecko i dochody z 2013 roku. Wtedy zaczynałam dopiero pracę i moje zarobki nie były na takim poziomie jak teraz więc może sie uda! Trzeba to będzie jakoś policzyć :))

Sylvia boskie spodenki :D serio!

Hwesta rośnie Ci pannica :D całkiem duża już jest :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 18:56

sylvia007, haneczka, hwesta lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Muszę się pożalić. Pamiętacie, jak się cieszyłam, że dostanę łóżeczko od kuzynki? No więc, jednak nie dostanę. Sytuacja wygląda tak. Kuzynka jest od paru lat za granicą i to łóżeczko stało u jej koleżanki w piwnicy. I miałam je dostać jak już będę urządzać pokój. No i kuzynka dzwoniła ostatnio do tej znajomej i co się okazało. Łóżeczko owszem, jest, ale zostało pożyczone komuś tam, bez wiedzy mojej kuzynki, i jakieś dzieciątko obecnie w nim śpi w Bydgoszczy. I niby ta znajoma może je odebrać i załatwić tamtej rodzinie jakieś inne, ale tak trochę niefajnie się czuję z tym, że miałabym teraz jakiemuś dziecku to łóżeczko "wyrywać". Także średnio. Powiedziałam, że trudno, już sobie jakoś poradzę. Może znajdę jakąś fajną używką niedrogą, bo nie ukrywam, że mój budżet łóżeczka nie obejmował. ;/
    No nic, wygadałam się. :)

Rozumiem Twoje emocje. Też bym nie chciała zabierać komuś łóżeczka i to komuś tak malutkiemu i niewinnemu. :) Gorzej, że koleżanka bez wiedzy Twojej kuzynki zadysponowała łóżeczkiem. Pocieszę Cię, że łóżeczka można dostać już od niespełna 180 zł. :)

mantissa lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA no wlasnie tak zamierzam kupic jeszcze kilka kompletow na 56 , bo to co kupilam na 62 na poczatek starczy- chyba ; ),a tak jak mowisz, jak bedzie cos na biezaco potrzebne maz pojedzie i kupi, same dylematy no

Fasia lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Nie wiem czy to do mnie bylo :P ale ubranek to ja mam od 56 do 80 juz :D heh qiec problemu nie ma :)

Rudzia ma tutaj najwięcej ubranek :P Sofia będzie najlepiej ubraną kwietniową dziewuszką :) A właściwie marcową. :)

Fasia, mantissa, Bambi85, KasiaKwiatek, Krysti, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Właśnie tak patrzę, bo według wymiarów w S-kę ledwo się zmieszczę, co jest dość dziwne, bo normalnie XS noszę. A zamawiać i w razie co wymieniać, to też się nie kalkuluje. Hmm, muszę pomyśleć.
    Kasia, a ty jaki rozmiar masz?
    no własnie jak sie je przymierzy to są dość duże ja mam rozmiar m/l i biorę koszule m bo w l bym pływała a nawet weszlam do s!! tyle ze brzuszek mi teraz mocno opinała!:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Rozumiem Twoje emocje. Też bym nie chciała zabierać komuś łóżeczka i to komuś tak malutkiemu i niewinnemu. :) Gorzej, że koleżanka bez wiedzy Twojej kuzynki zadysponowała łóżeczkiem. Pocieszę Cię, że łóżeczka można dostać już od niespełna 180 zł. :)

No własnie o to chodzi, o sam fakt, że nie zapytali i moja kuzynka nic nie wiedziała. Co prawda pytali raz czy dwa czy jej potrzebne, czy może zawieźć do mamy mojej kuzynki, ale o pożyczaniu komuś obcemu nie było mowy. ;/ Co prawda kuzynka i tak by pożyczyła, bo nic jej to nie szkodziło, ale przynajmniej by o tym wiedziała i mi nie obiecywała, prawda? :)
    KASIAB wrote:
    no własnie jak sie je przymierzy to są dość duże ja mam rozmiar m/l i biorę koszule m bo w l bym pływała a nawet weszlam do s!! tyle ze brzuszek mi teraz mocno opinała!:)

A to myślę, że w S w takim razie powinnam wejść. :) Po prostu te 9-kilka cm w klatce to mi się mało wydawało, mimo, że miseczkę B mam. To się w biuście mierzy, nie? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 19:02

haneczka lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Hej a co tu dzisiaj taki spokoj, nie bylo co nadrabiac : P, a juz sie wygodnie ulozylam na kanapie z nadzieja ze sobie poczytam a tu szybko poszlo . Cos malo sie staracie hihi dzisiaj.
    SYLWIA Sto lat, najlepsze zyczenia z okazji urodzin : ), dużo zdrówka dla Ciebie i malutkiej.
    Mnie jakos szybko ostatnie dni plyna, jak juz sobie troche w glowie poukladam, nowe rzeczy mnie dekompensuja. Ale staram sie byc dzielna. Maz mi ciagle mowi ze jak sie bede smucic dzidzius bedzie smutny i pokazuje mi fotke z ostatniego usg a tam na buzce taki "banan"w druga strone.
    Fasia ale jestes dobrze wyposazona, patrzac na Twoja liste, dochodze do wniosku ze ja prawie nic nie mam . Najwiekszy mam problem z rozmiarem 56, bo nie wiem ile sztuk tego kupic. Te ciuszki co do tej pory kupilam sa glowie 62. Jedni mowia ze 56 to tylko na chwile sie przydaje i duzo nie trzeba , inni ze wcale nie tak krotko uzywali tego rozmiaru. Skad mam wiedziec jakie duze bedzie moje dziecko, a ze w zasadzie musze kupic wszystko nowe chcialam jakos rozsadnie do tego podejsc ale pewnie sie skonczy ze nakupie jak szalona a potem polowy nie zaloze : (.

Bambi, dzieci rzadko kiedy rodzą się większe niż 56 cm, więc ten rozmiar na pewno Ci się przyda, ale ja właśnie wychodzę z założenia, że wystarczy mi po 5 sztuk w tym rozmiarze, bo szybko wskoczy w 62. :) Więc nie szalej za bardzo :P

Fasia, Bambi85 lubią tę wiadomość

‹‹ 2209 2210 2211 2212 2213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ