WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio hej wróciłam z zakupów padnieta jak zwykłe,ale kupiłam sobie bluzkę do smigania bo wsio za krótkie się robi,musiałam rozmiar m już brać,Nio i dla synusia też wygrzebalam bluzeczke na lato za 6zl :)
    w poniedziałek mam wizytę u gin to tam mam fajny uzywak blisko to pewnie też coś kupię :D

Fasia, Rudzia lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam nadzieję się załapać na becikowe bo my na działalności kiepski rok wychodzi to może się załapać

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia no ciuszki dluzej posłużą od roczku dopiero Ale od 6 miesięcy też już troszkę mniej dzieci rosną ale my chłopaków będziemy miały to nie wiadomo w jakim tempie będą rosli nam

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka w sumie racja. Nigdy nie wiadomo jak dzieci rosną .. No nic, bylebym miała na te pierwsze dni po porodzie. Jak się okaże, ze czegoś brakuje to się przecież kupi, to nie problem :) ważne aby było w co Dzida ubrać jak ze szpitala wyjdzie :P
    Ja też sobie ostatnio pokupowalam w SinSay bluzki na długo rękaw, bo wszystkie, które mam są już na brzuszku za krótkie :D no i rozmiar większy musiałam, tak jak Ty :)

iwonka1077 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA planujemy na wrzesień-październik zeby starszak mogl zacząć swoja Polska edukacje w normalnych miesiącach. I tu juz zaczynaja sie schody, bo tak jak tutaj z ta opieka to tragedia to dla syna mamy duża pomoc i wcale tu nie chodzi o rentę... W PL edukacja obowiązkowa ale mała organizacja dla dzieci z upośledzeniami, u mnie w mieście, nadal daleko za murzynami... Nie chce domowego nauczania, bo nie jestem za praktykowaniem zamykania chorych dzieci w domu :( nasz miesięczny wydatek w PL kształtuje sie sie na poziomie około 1000 zł (lekarze, terapia, psycholog, psychiatra dziecięcy itp) na kasę chorych to u nas praktycznie nic nie ma ciekawego. Załatwiamy mu teraz taki ośrodek szkolno-wychowawczy zeby chociaż za szkole prywatna nie płacić.
    Wiec plan jedt taki ze powrót wrzesień, jak ja bede musiała wracać do pracy ;) tylko maz ma sprawę w sadzie i mamy nadzieje ze do tego czasu sie wszystko wyklaruje :) wiec na jesień w PL robimy zlot kwietniowek i naszych półrocznych brzdącow :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Iwonka w sumie racja. Nigdy nie wiadomo jak dzieci rosną .. No nic, bylebym miała na te pierwsze dni po porodzie. Jak się okaże, ze czegoś brakuje to się przecież kupi, to nie problem :) ważne aby było w co Dzida ubrać jak ze szpitala wyjdzie :P
    Ja też sobie ostatnio pokupowalam w SinSay bluzki na długo rękaw, bo wszystkie, które mam są już na brzuszku za krótkie :D no i rozmiar większy musiałam, tak jak Ty :)
    W sinsay same jakieś za krótkie na mnie były,rozkupione wsio z przecenek a szkoda mi kasy wydawać na droższe jakoś się jeszcze pomecze te dwa miesiące później będziemy odliczać już tylko :)
    A ciuszki się później dokupi i już bbędziepretekst żeby z domu wyjść hihi

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha masz rację, ze w PL jeśli chodzi o pomoc dla niepełnosprawnych to jestesmy daaaaleko w tyle :/ smutne to strasznie .. Tak czy siak jest lepiej niż kilka lat temu ale dalej niewiele nasze Państwo jest w stanie zaoferować rodzicom. Wydatków na chore dziecko jest mega dużo. Kurcze nieciekawie macie ale myślę, ze to kwestia organizacji. Na początku może być ciężko, bo też jesteście u siebie do czego innego przyzwyczajeni. Ale widze, że jesteście mimo wszystko zdecydowani żeby wracać do kraju? Faaaajnie, bo ja jestem ZA spotkaniem Kwietniówek kiedykolwiek tylko się uda większość albo wszystkie z nas zebrać razem w jednym miejscu :D będzie się działo :D

Gosha lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z Ikea :P i mam juz ŁÓŻECZKO !! :D hihi.. alw jestem zmeczona i obolala :(

ale z Ikea chyba mam juz wszystko poki co :P
    Kupilam:
    3 dwupaki pieluch tetrowych, lozeczko, materac, recznik ( ale zwykly nie z kapturkiem bo te z kapturkiem sa tragiczne!!!) Przescieradelka, cerstke, wieszaczki na ubranka bo za malo mialam :) i chyba wszystko :) jeszcze ttlko musze pojechac do Lekmer po wanienke itd ale to jakies 2 tyg przed cc :)

iwonka1077, Fasia, Gosha, haneczka, sylvia007 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pożalić. Pamiętacie, jak się cieszyłam, że dostanę łóżeczko od kuzynki? No więc, jednak nie dostanę. Sytuacja wygląda tak. Kuzynka jest od paru lat za granicą i to łóżeczko stało u jej koleżanki w piwnicy. I miałam je dostać jak już będę urządzać pokój. No i kuzynka dzwoniła ostatnio do tej znajomej i co się okazało. Łóżeczko owszem, jest, ale zostało pożyczone komuś tam, bez wiedzy mojej kuzynki, i jakieś dzieciątko obecnie w nim śpi w Bydgoszczy. I niby ta znajoma może je odebrać i załatwić tamtej rodzinie jakieś inne, ale tak trochę niefajnie się czuję z tym, że miałabym teraz jakiemuś dziecku to łóżeczko "wyrywać". Także średnio. Powiedziałam, że trudno, już sobie jakoś poradzę. Może znajdę jakąś fajną używką niedrogą, bo nie ukrywam, że mój budżet łóżeczka nie obejmował. ;/
    No nic, wygadałam się. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Wrocilam z Ikea :P i mam juz ŁÓŻECZKO !! :D hihi.. alw jestem zmeczona i obolala :(

ale z Ikea chyba mam juz wszystko poki co :P
    Kupilam:
    3 dwupaki pieluch tetrowych, lozeczko, materac, recznik ( ale zwykly nie z kapturkiem bo te z kapturkiem sa tragiczne!!!) Przescieradelka, cerstke, wieszaczki na ubranka bo za malo mialam :) i chyba wszystko :) jeszcze ttlko musze pojechac do Lekmer po wanienke itd ale to jakies 2 tyg przed cc :)

Zazdroszczę Ikei też bym poszalala tam na zakupach Nio zobaczymy może się uda w następnym miesiącu,
    A jak mama twoja lepiej jej?

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Zazdroszczę Ikei też bym poszalala tam na zakupach Nio zobaczymy może się uda w następnym miesiącu,
    A jak mama twoja lepiej jej?

tak dzis juz lepiej :) jeszcze troche jwj slabo ale jest lepiej :)

iwonka1077, Fasia lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u ciebie już praktycznie wsio jest na przyjęcie maluszka :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Muszę się pożalić. Pamiętacie, jak się cieszyłam, że dostanę łóżeczko od kuzynki? No więc, jednak nie dostanę. Sytuacja wygląda tak. Kuzynka jest od paru lat za granicą i to łóżeczko stało u jej koleżanki w piwnicy. I miałam je dostać jak już będę urządzać pokój. No i kuzynka dzwoniła ostatnio do tej znajomej i co się okazało. Łóżeczko owszem, jest, ale zostało pożyczone komuś tam, bez wiedzy mojej kuzynki, i jakieś dzieciątko obecnie w nim śpi w Bydgoszczy. I niby ta znajoma może je odebrać i załatwić tamtej rodzinie jakieś inne, ale tak trochę niefajnie się czuję z tym, że miałabym teraz jakiemuś dziecku to łóżeczko "wyrywać". Także średnio. Powiedziałam, że trudno, już sobie jakoś poradzę. Może znajdę jakąś fajną używką niedrogą, bo nie ukrywam, że mój budżet łóżeczka nie obejmował. ;/
    Oj kupisz jakieś używane co zrobić tak czasem wychodzi niestety

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie szykuje na to ze za 5 tyg Sofii juz bedzie bo nie widze poprawy z ta rana wiec nie ma opcji inaczej ... juz kupilam nawet kombinezon rozmiar 50/56 i bardziej zimowy bo w marcu zimno bedzie pewnie :P

haneczka lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio ciuszki najwyżej ci dokupi rodzina jak się okaże ze za małe są

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Mantissa, ja na olx kupiłam łóżeczko z materacem za 100 zł. Są też droższe, ale zdarza się że ludzie za darmo oddają. Trzeba tylko często zaglądać i może się coś uda ciekawego i niedrogiego znaleźć.

Fasia, mantissa, Agusiek89, Gosha lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Nio ciuszki najwyżej ci dokupi rodzina jak się okaże ze za małe są

Nie wiem czy to do mnie bylo :P ale ubranek to ja mam od 56 do 80 juz :D heh qiec problemu nie ma :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a co tu dzisiaj taki spokoj, nie bylo co nadrabiac : P, a juz sie wygodnie ulozylam na kanapie z nadzieja ze sobie poczytam a tu szybko poszlo . Cos malo sie staracie hihi dzisiaj.
    SYLWIA Sto lat, najlepsze zyczenia z okazji urodzin : ), dużo zdrówka dla Ciebie i malutkiej.
    Mnie jakos szybko ostatnie dni plyna, jak juz sobie troche w glowie poukladam, nowe rzeczy mnie dekompensuja. Ale staram sie byc dzielna. Maz mi ciagle mowi ze jak sie bede smucic dzidzius bedzie smutny i pokazuje mi fotke z ostatniego usg a tam na buzce taki "banan"w druga strone.
    Fasia ale jestes dobrze wyposazona, patrzac na Twoja liste, dochodze do wniosku ze ja prawie nic nie mam . Najwiekszy mam problem z rozmiarem 56, bo nie wiem ile sztuk tego kupic. Te ciuszki co do tej pory kupilam sa glowie 62. Jedni mowia ze 56 to tylko na chwile sie przydaje i duzo nie trzeba , inni ze wcale nie tak krotko uzywali tego rozmiaru. Skad mam wiedziec jakie duze bedzie moje dziecko, a ze w zasadzie musze kupic wszystko nowe chcialam jakos rozsadnie do tego podejsc ale pewnie sie skonczy ze nakupie jak szalona a potem polowy nie zaloze : (.

sylvia007 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa też uważam, że na olx albo nawet na allegro można trafić fajne łóżeczka w dobrych cenach. Musisz poszukać. Tez byłabym zła na Twoim miejscu, bo się czlowiek na coś nastawi, a teraz dupa :/

Bambi ano widzisz - puuustki tu dziś ogromne, co zrobić :P
    Ja też mam problem z ciuszkami. Sama nie wiem jak duże to moje dziecko będzie. Podejrzewam, że duży nie będzie więc chyba najwięcej mam body z dł rękawem w rozmiarze 56. Co kogo spotykam to mi mówi, że na początek 56 będzie ok. Wiadomo, że to kwestia kilku tyg i trzeba będzie większe no ale każdy bobas rośnie swoim tempem więc tego nie przewidzimy. Ja bym na Twoim miejscu zaopatrzyła się w komplety na 56 i 62 tak po 5 sztuk każdego. Na pierwsze dni starczy, a później przecież mozna dokupić.
    Mój mąż będzie ze mną przez 2 tyg po porodzie więc jak się okaże że czegoś mam za mało to skoczy do sklepu, wrzuci się do pralki, wyprasuje i już :) damy rade!
    Poza tym gdybym miała policzyć nowe ciuszki, które mam to jest ich tylko kilka sztuk. Z allegro z wylicytowanej aukcji miałam 110szt. Do tego po dzieciach kuzyna od męża też mam wielki worek. Dlatego tyle tego jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 18:15

mantissa, weronika86, haneczka lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Oj kupisz jakieś używane co zrobić tak czasem wychodzi niestety

No kupię, kupie. Wiem, że się zdarza, ale nie ukrywam, że dla nas na chwilę obecną każda stówka cenna. Własnie patrzę na olx i w samym Toruniu jest sporo za 100-200 zł, tylko jeszcze mojemu musze przetłuamczyć, że materac powinien być jednak nowy, bo używany przez jakieś dziecko to juz odkształcony jest. Bo on twierdzi, że my wszyscy na "wielorazowych" chowani i jakoś żyjemy. :P

Fasia, Rudzia lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 2208 2209 2210 2211 2212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ