WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładna kolekcja :)

Ja na razie mam same ubraka do rozmiaru 62. Tylko kombinezon misiowy na 68, no i dorwałam w smyku 2 pajace na 74 i 80 bo były po 20zł.

relgh371djw8agni.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Idę się zabić, 2153 strona.
    Albo za dużo piszecie albo jestem zbyt mało systematyczna :)

Dooobra... lecę nadrabiać, bo trochę się zejdzie.

Buziaki !

Fasia, mimka84, liloe, Gosha, misia83, KasiaKwiatek, Lali, weronika86 lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka czyli jesteś gotowa na przyjście maleństwa na świat :) Mi w zasadzie tylko tych pół-śpiochów brakuje, bo resztę jak widać mam. Cieżko tak mi się liczyło, bo wszystko ma inną wielkość nawet jak na metce jest ten sam rozmiar :/ Mam też dość sporo takich maciupkich ciuszków, nawet na rozmiar 44 :)

ZIOLKO wow no to masz nadrabiania :D dobrze, że dziś tutaj tak spokojnie to kolejne strony nie lecą :) powodzenia !! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 15:52

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia oni Cię lubią. Może spytaj się czemu Cię kontrolują powiedz im że ciężko Ci się porusza aby ich tak często odwiedzać :)

Co do pracy ja jak urodzę chcę wrócić do końca umowy do pracy ale w trakcie szukać czegoś innego.

Idę robić ciacho.Mam nadzieje że się uda bo nie robiłam takiego - niby bez pieczenia ale właśnie takie niby łatwe umiem najszybciej spieprzyć.
    Kiedyś robiłam kopiec kreta z kartonu - wyszedł płaski :D

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    KasiaKwiatek nie sądzę aby moja pani dr była na świeczniku. To nie jest jakiś początkujący lekarz, tylko dr n. med. z dłuuuuugo letnim stażem pracy. Więc to nie o to chodzi. Może jest tak jak dziewczyny piszą - system tak mnie losuje, bo już u nich byłam? Sama nie wiem .. dziwne to ..
    Jak skończycie z remontem poproszę o zdjęcia !! :)))
    Zazdroszczę Wam urządzania pokoi .. kupowania mebli .. ehh mnie to czeka gdzieś za 7-8 miesięcy dopiero :(

Mimka nie przejmuj się ZUSem, ja tu mam kontrole za Nas wszystkie :D takze śmiało możesz lecieć na wakacje nawet hehe :D

Sylvia ma rację, że to na pewno nie donos, bo wtedy kontrolowaliby mnie w domu czy aby przypadkiem nie latam na zakupy i nie bywam na wakacjach w różnych miejscach kuli ziemskiej. Wezwanie do siedziby za 2 tyg wyprzedzeniem takze nawet jakby była na wakacjach to zdążyłabym wrócić :P

Krysti a co do Twojej wypowiedzi to zgadzam się z Liloe - w Polsce wcale tak źle nie mamy na L4 w ciązy. Z tego co piszecie to w Anglii macie gorszą opiekę niż my tutaj. Ja ogólnie jestem zadowolona, tylko te kontrole mnie denerwują :P
    Mi nie chodzi tu o L 4 tylko podejscie zusu do ludzi :)ze tak speawdzają jak by czlowiek mial za darmo a pezeciez sie pracuje wiec się nalezą pieniazki z L 4 .A w Szkocji zle tak nie jest ja nie narzekam bo mną się bardzo dobrze opiekują tu . I mam wszystko za darmo nawet leki ,i dentyste :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 16:11

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Krysti bez przesady. W Polsce wcale ie jest tak źle ciężarnym/młodym mamom. 100% płatne L4 i roczny urlop 80% płatny. Centa może by nie dali, ale złote się niezłe sypią jednak ;)
    Kochana czy ja pisze ze w pl jest zle ,chodzi mi o ich podejscie do ludzi ze tak kontrolują jak by ich mial czlowiek okradać .

weronika86 lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Krysti bez przesady. W Polsce wcale ie jest tak źle ciężarnym/młodym mamom. 100% płatne L4 i roczny urlop 80% płatny. Centa może by nie dali, ale złote się niezłe sypią jednak ;)
    Zgadzam sie! W Polsce to tylko dzieci rodzic! :) zazdraszczam :)

liloe, Fasia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Mi nie chodzi tu o L 4 tylko podejscie zusu do ludzi :)ze tak speawdzają jak by czlowiek mial za darmo a pezeciez sie pracuje wiec się nalezą pieniazki z L 4 .

Taki mamy system. Dużo kobiet oszukuje, kombinuje będąc w ciąży pewnie stąd te kontrole. Mnie tylko dziwi fakt, że tak się mnie doczepili. Tylko tyle :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:29

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Póki co męczą jedynie Fasię ;)

Chamy ! :P

liloe, misia83 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Fasia, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    I dobrze, bo niektórym te kontrole się należą (i nie mam na myśli naszej Fasiuni) - kombinatorom, jakich niemało, nie tylko w Polsce, ale wszędzie. Ostatecznie kasa idzie z pieniędzy podatników. Jakby nie kontrolowali, to dopiero byłaby samowolka. A jak jest ze zwolnieniem w ciąży w Szkocji?
    Niewiem jak tu jest bo ja na zwolnieniu lekarskim nie jestem .

• Gosha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam w 17 tyg ns zwolnienie, troche wyproszone na plecy ;) bo przeciez ciaza to nie choroba... Tylko mój system pracy... Praca nocna, praktycznie stojąca, w dzień nie mogłam odpocząć. Przez tyle lat nabawiłam sie zaburzeń snu i odżywiania... Do tego zbyt duża, jak dla mnie styczność z laboratorium... Kurczę bakterie itp :( wiec wymusilam chorobowe... A ze w tamtym roku w marcu byłam tydzien juz na chorobowym (poroniłam :( ) należy mi sie tylko 80% kasy :(
    Potem 3,5 miesiąca i trzeba wracać do pracy. Becikowego brak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 16:20

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha ojej tylko 3,5 miesiąca i musisz maleństwo zostawić ?? O rany! Chyba sobie tego nie wyobrażam .. Cieszę się bardzo, że w PL możemy być rok na macierzyńskim. Mamy becikowe. Teraz 100% płatne L4.
    Wiadomo, że jak są szkodliwe warunki pracy to trzeba iść na zwolnienie. U nas też ginekolog pyta na początku o miejsce i warunki pracy.
    Kto zostaje później z synkiem?

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to Gosha, czyli Ty po urodzeniu tylko 3.5 miesiąca będzie z dzieckiem? :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Fasia, misia83, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe zgadzam się z Tobą w 100%. Już tu kiedyś był temat Polaków za granicą. Mnie bardzo denerwuje jak ludzie mieszkający za granicą od wielu lat krytykują to co się dzieje w Polsce nie mając o tym zielonego pojęcia. Bo skąd mają je mieć? Przecież nie zyją tu na co dzień. To że słuchają wiadomości albo rozmawiają ze swoimi rodzinami to nie to samo. Ja mam jednego brata w Anglii, a drugiego w Holandii - jest wiele rzeczy na plus ale również wiele na minus.

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :)

Krysti tylko nie odbieraj tego personalnie. Ja mówię ogólnie, bo wiele właśnie sie słyszy takich narzekaczy.

Liloe nie wiem ile jest becikowego. Ale wydaje mi się, że ja też się nie łapię. Oni biorą średnią zarobków moich i męża tak? I jak się przekracza jakiś próg to się kasa nie należy?

liloe, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000zł przy dochodzie do 1900zł (netto) na osobę jakoś :)

Fasia, wielką masz tą kolekcję! :)

Ja domawiam conieco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 16:42

• Gosha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie tak jest, 16 tygodni, czyli średnio 3,5 miesiąca kalendarzowych. Podczas pracy należy mi sie godzinka na karmienie, wiec przy uprzejmości szefa mi to zakumulujs i bedzie to 2 tygodnie wiecej do macierzyńskiego, bo jest taka możliwość. Potem trzeba wracać do pracy :( jak jeszcze nie uda sie zjechać do Polski to Mały pójdzie do żłobka -240€- a i tak o 13 bede juz odbierała. Zdążę sie wyspać mniej wiecej po nocce. Nocki maz z nim bedzie, bo on na rano do pracy, zawsze sie w drzwiach mijamy...
    Babci niestety tu brakuje :(

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka no to dupa z becikowego ... Szkoda, kasa by się przydała no ale jakoś przeżyjemy :)
    Ciuszków mam sporo, to prawda. Większość jest używana. Tylko kilka sztuk to nowe rzeczy. Uznałam, że na początek nie będę inwestować w nowe rzeczy, a jak już mały dojdzie do rozmiaru 62-68 to wtedy zacznę zakupy, bo wtedy chyba dłużej posłużą :)

Gosha smutne to .. Ale niestety co kraj to inne przepisy i nie da się ich obejść :( Kiedy planujecie ewentualnie wrócić do PL?

haneczka lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 2207 2208 2209 2210 2211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ