Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki!
Idę się zabić, 2153 strona.
Albo za dużo piszecie albo jestem zbyt mało systematyczna
Dooobra... lecę nadrabiać, bo trochę się zejdzie.
Buziaki !Fasia, mimka84, liloe, Gosha, misia83, KasiaKwiatek, Lali, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Mimka czyli jesteś gotowa na przyjście maleństwa na świat
Mi w zasadzie tylko tych pół-śpiochów brakuje, bo resztę jak widać mam. Cieżko tak mi się liczyło, bo wszystko ma inną wielkość nawet jak na metce jest ten sam rozmiar
Mam też dość sporo takich maciupkich ciuszków, nawet na rozmiar 44
ZIOLKO wow no to masz nadrabianiadobrze, że dziś tutaj tak spokojnie to kolejne strony nie lecą
powodzenia !!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 15:52
-
nick nieaktualnyFasia oni Cię lubią. Może spytaj się czemu Cię kontrolują powiedz im że ciężko Ci się porusza aby ich tak często odwiedzać
Co do pracy ja jak urodzę chcę wrócić do końca umowy do pracy ale w trakcie szukać czegoś innego.
Idę robić ciacho.Mam nadzieje że się uda bo nie robiłam takiego - niby bez pieczenia ale właśnie takie niby łatwe umiem najszybciej spieprzyć.
Kiedyś robiłam kopiec kreta z kartonu - wyszedł płaskiFasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:KasiaKwiatek nie sądzę aby moja pani dr była na świeczniku. To nie jest jakiś początkujący lekarz, tylko dr n. med. z dłuuuuugo letnim stażem pracy. Więc to nie o to chodzi. Może jest tak jak dziewczyny piszą - system tak mnie losuje, bo już u nich byłam? Sama nie wiem .. dziwne to ..
Jak skończycie z remontem poproszę o zdjęcia !!))
Zazdroszczę Wam urządzania pokoi .. kupowania mebli .. ehh mnie to czeka gdzieś za 7-8 miesięcy dopiero
Mimka nie przejmuj się ZUSem, ja tu mam kontrole za Nas wszystkietakze śmiało możesz lecieć na wakacje nawet hehe
Sylvia ma rację, że to na pewno nie donos, bo wtedy kontrolowaliby mnie w domu czy aby przypadkiem nie latam na zakupy i nie bywam na wakacjach w różnych miejscach kuli ziemskiej. Wezwanie do siedziby za 2 tyg wyprzedzeniem takze nawet jakby była na wakacjach to zdążyłabym wrócić
Krysti a co do Twojej wypowiedzi to zgadzam się z Liloe - w Polsce wcale tak źle nie mamy na L4 w ciązy. Z tego co piszecie to w Anglii macie gorszą opiekę niż my tutaj. Ja ogólnie jestem zadowolona, tylko te kontrole mnie denerwująWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 16:11
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyliloe wrote:Krysti bez przesady. W Polsce wcale ie jest tak źle ciężarnym/młodym mamom. 100% płatne L4 i roczny urlop 80% płatny. Centa może by nie dali, ale złote się niezłe sypią jednak
weronika86 lubi tę wiadomość
-
liloe wrote:Krysti bez przesady. W Polsce wcale ie jest tak źle ciężarnym/młodym mamom. 100% płatne L4 i roczny urlop 80% płatny. Centa może by nie dali, ale złote się niezłe sypią jednak
zazdraszczam
liloe, Fasia lubią tę wiadomość
-
Krysti wrote:Mi nie chodzi tu o L 4 tylko podejscie zusu do ludzi :)ze tak speawdzają jak by czlowiek mial za darmo a pezeciez sie pracuje wiec się nalezą pieniazki z L 4 .
Taki mamy system. Dużo kobiet oszukuje, kombinuje będąc w ciąży pewnie stąd te kontrole. Mnie tylko dziwi fakt, że tak się mnie doczepili. Tylko tyle -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyliloe wrote:I dobrze, bo niektórym te kontrole się należą (i nie mam na myśli naszej Fasiuni) - kombinatorom, jakich niemało, nie tylko w Polsce, ale wszędzie. Ostatecznie kasa idzie z pieniędzy podatników. Jakby nie kontrolowali, to dopiero byłaby samowolka. A jak jest ze zwolnieniem w ciąży w Szkocji?
-
Ja poszłam w 17 tyg ns zwolnienie, troche wyproszone na plecy
bo przeciez ciaza to nie choroba... Tylko mój system pracy... Praca nocna, praktycznie stojąca, w dzień nie mogłam odpocząć. Przez tyle lat nabawiłam sie zaburzeń snu i odżywiania... Do tego zbyt duża, jak dla mnie styczność z laboratorium... Kurczę bakterie itp
wiec wymusilam chorobowe... A ze w tamtym roku w marcu byłam tydzien juz na chorobowym (poroniłam
) należy mi sie tylko 80% kasy
Potem 3,5 miesiąca i trzeba wracać do pracy. Becikowego brak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 16:20
-
Gosha ojej tylko 3,5 miesiąca i musisz maleństwo zostawić ?? O rany! Chyba sobie tego nie wyobrażam .. Cieszę się bardzo, że w PL możemy być rok na macierzyńskim. Mamy becikowe. Teraz 100% płatne L4.
Wiadomo, że jak są szkodliwe warunki pracy to trzeba iść na zwolnienie. U nas też ginekolog pyta na początku o miejsce i warunki pracy.
Kto zostaje później z synkiem? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Liloe zgadzam się z Tobą w 100%. Już tu kiedyś był temat Polaków za granicą. Mnie bardzo denerwuje jak ludzie mieszkający za granicą od wielu lat krytykują to co się dzieje w Polsce nie mając o tym zielonego pojęcia. Bo skąd mają je mieć? Przecież nie zyją tu na co dzień. To że słuchają wiadomości albo rozmawiają ze swoimi rodzinami to nie to samo. Ja mam jednego brata w Anglii, a drugiego w Holandii - jest wiele rzeczy na plus ale również wiele na minus.
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
Krysti tylko nie odbieraj tego personalnie. Ja mówię ogólnie, bo wiele właśnie sie słyszy takich narzekaczy.
Liloe nie wiem ile jest becikowego. Ale wydaje mi się, że ja też się nie łapię. Oni biorą średnią zarobków moich i męża tak? I jak się przekracza jakiś próg to się kasa nie należy?liloe, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
No dokładnie tak jest, 16 tygodni, czyli średnio 3,5 miesiąca kalendarzowych. Podczas pracy należy mi sie godzinka na karmienie, wiec przy uprzejmości szefa mi to zakumulujs i bedzie to 2 tygodnie wiecej do macierzyńskiego, bo jest taka możliwość. Potem trzeba wracać do pracy
jak jeszcze nie uda sie zjechać do Polski to Mały pójdzie do żłobka -240€- a i tak o 13 bede juz odbierała. Zdążę sie wyspać mniej wiecej po nocce. Nocki maz z nim bedzie, bo on na rano do pracy, zawsze sie w drzwiach mijamy...
Babci niestety tu brakuje -
Haneczka no to dupa z becikowego ... Szkoda, kasa by się przydała no ale jakoś przeżyjemy
Ciuszków mam sporo, to prawda. Większość jest używana. Tylko kilka sztuk to nowe rzeczy. Uznałam, że na początek nie będę inwestować w nowe rzeczy, a jak już mały dojdzie do rozmiaru 62-68 to wtedy zacznę zakupy, bo wtedy chyba dłużej posłużą
Gosha smutne to .. Ale niestety co kraj to inne przepisy i nie da się ich obejśćKiedy planujecie ewentualnie wrócić do PL?
haneczka lubi tę wiadomość