Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jakby się którejś posiadaczce psa/kota nudziło tak jak mi, to można sobie poczytać o przygotowniu pupila do pojawienia się dziecka w domu
http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/poradnik-dziecko-i-pies.pdf
A tutaj jakiś taki poradnik ciążowy + o porodzie cos tam jest
http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/Poradnik%20dla%20kobiet%20w%20ciazy.pdf
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 14:47
Fasia, misia83, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Hej Foczki:)
Rozpakowałam dziś pakę ze Smyka! Ale było radości.
Chciałabym się z Wami podzielić refleksjami odnośnie jakości pewnych produktów.
Okrycia kąpielowe frotte BabyMatex są troszkę delikatniejsze w dotyku od BabyOno, ale BabyOno ma rewelacyjne żywe kolory.Jak za cenę ok 30zł, są ok i do tego naprawdę duże:) Nie wiem, czy wobec tego opłacają się te małe z Ikei...
Dwustronny kocyk z mikrofibry BabyOno jest rewelacyjny i mięciutki jak marzenie, a kosztuje zaledwie 25zł!
Leżaczek Caretero, Astral jest bardzo solidny, duży, posiada pasy bezp. i uchwyty do przenoszenia i ma regulowane oparcie, siedzisko oraz regulowany pałąk z zabawkami.Powinien posłużyć przez dłuższy czas. Pamiętam leżaczek mojej siostrzenicy, był malutki i po 3 m-cach już się do niczego nie nadawał. Ja kupiłam kolor zielony, jest piękny i kosztował tylko 109zł. Nie ma wibracji, ale bez przesady
Kupiłam też podgrzewacz elektryczny do butelek BabyOno za 55zł. Wygląda solidnie, ma funkcję odparzania, więc nie jest gorszy od podgrzewaczo-sterylizatorów, które kosztują 130zł, z tym, że posiada pokrętło zamiast "dotykowego panelu i wyświetlacza. Dla mnie- zbędny luksus.
Udało mi się wczoraj pomierzyć ubranka i je jakoś posegregować. Postanowiłam dopełnić garderobę w rozmiarze "56" do 5 sztuk każdego modelu, natomiast w rozmiarze 62 planuję mieć 10 kompletów ubranek na zmianę i myślę, że to powinno na początek wystarczyć.Dobrze mówię? Jeśli źle, to proszę mnie sprostować, bo ja debiutantka
mimka84, liloe, Gosha, Fasia, Ewelcia, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:A my wyruszamy na obiad do znajomych i o 17 zobaczyć nasza Kruszynke<3 nadal co jakiś czas pojawia się taki żółty uplaw- sory za doslownosc,taki glutowaty i wkrecam nadal się ze to czop:p
W 3 trymestrze moze się pojawiać taki glut i nie jest to czop.
Fasia wspólczuję sytuacji z ZUS-em ja w lutym mam dopiero 2 zwolnienie a już się zastanawiam czy mnie czasem nie skontrolująhwesta lubi tę wiadomość
-
Ewelcia wrote:Dziewczyny ile odejmuje się procent tego podatku przy wypłacie chorobowego? W końcu ustalili mi datę wypłaty za grudzień ale nie wiem jako obliczyć ile dostanę
Odejmij 18%, mniej więcej to się zgadza z kasą którą wypłacająEwelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
liloe wrote:Kochana ale czym się martwisz? Jesteś w ciąży? Jesteś. Brzuch jest? Jest. Zwolnienie nie jest bezpodstawne? Nie jest. Nie ma się czym martwić
oni coś muszą robić, ile można pić kawę
Liloe ja się nie martwię, że np mi kasę cofną. Co to to nie. Wkurza mnie po prostu cała ta sytuacja. To już 3 kontrola! Mam kolezanki co miały kontrole w ZUSie na końcówce ciąży ale to była jedna jedyna w ciąży, a ja już mam trzecią ... Aż tak mnie lubią czy co?Fakt ileż można kawę pić
aczkolwiek w tej części komisji lekarskich to naprawdę ludzi jest masa, pełna poczekalnia więc lekarz nie bardzo ma czas na cokolwiek. Gorzej z tymi babami co w pokoikach siedzą..
-
KasiaKwiatek nie sądzę aby moja pani dr była na świeczniku. To nie jest jakiś początkujący lekarz, tylko dr n. med. z dłuuuuugo letnim stażem pracy. Więc to nie o to chodzi. Może jest tak jak dziewczyny piszą - system tak mnie losuje, bo już u nich byłam? Sama nie wiem .. dziwne to ..
Jak skończycie z remontem poproszę o zdjęcia !!))
Zazdroszczę Wam urządzania pokoi .. kupowania mebli .. ehh mnie to czeka gdzieś za 7-8 miesięcy dopiero
Mimka nie przejmuj się ZUSem, ja tu mam kontrole za Nas wszystkietakze śmiało możesz lecieć na wakacje nawet hehe
Sylvia ma rację, że to na pewno nie donos, bo wtedy kontrolowaliby mnie w domu czy aby przypadkiem nie latam na zakupy i nie bywam na wakacjach w różnych miejscach kuli ziemskiej. Wezwanie do siedziby za 2 tyg wyprzedzeniem takze nawet jakby była na wakacjach to zdążyłabym wrócić
Krysti a co do Twojej wypowiedzi to zgadzam się z Liloe - w Polsce wcale tak źle nie mamy na L4 w ciązy. Z tego co piszecie to w Anglii macie gorszą opiekę niż my tutaj. Ja ogólnie jestem zadowolona, tylko te kontrole mnie denerwują
mimka84, liloe, misia83, KasiaKwiatek, Rudzia lubią tę wiadomość
-
mimka84 wrote:Ja z pewnych względów podejrzewałam że jak będę mieć kontrolę to dzięki swojej pani dyrektor. Na razie spokój, ale nie chwalę dnia.
Aż tak Cię lubi?
Ja mam bardzo fajnych pracodawców więc jestem na milion % pewna, że to nie oni. Nie jestem pierwsza w ciąży także wiem jak to u mnie wygląda -
mimka84 wrote:Fasiu, lubiła i to bardzo...ale jej bardzo łatwo podpaść
A ja na początku czerwca podpadłam bo mi pani wicedyrektor podłożyła świnię, zostałam wezwana na dywanik, na nic były moje tłumaczenia, mimo, że miałam świadków, tamta się wszystkiego wyparła
Rok szkolny zakończyłam więc średnio pomyślnie. No a już w sierpniu zaniosłam l4.
No to rzeczywiście nieciekawa sytuacja. Kobiety są wredne i często się mszczą ale mam nadzieję, że jednak miłe panie z ZUSu nie będą Cię nawiedzaćmimka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
W końcu policzyłam ciuszki jakie mam. Uwaga
Body dł rękaw :
rozm 56 i mniejsze = 14 szt.
rozm 62 i większe = 11 szt.
Body kr. rękaw :
rozm. 56 i mniejsze = 18 szt.
rozm 62 i wieksze 8 szt.
Pajace :
rozm 56 = 9 szt
rozm 62 i większe = 8 szt
Śpiochy :
rozm 56 = 8 szt
rozm 62 = 5 szt
Kaftaniki :
rozm 56 a raczej 50 = 16 szt !
rozm 62 czyli bardziej bluzki na dł. rękaw = 7 szt.
Półśpiochy :
rozm 56 = 2 szt
rozm 62 = 7 szt
Spodnie dresowe :
rozm 56 - 2 szt
rozm 56 = 6 szt.
Bluzy rozpinane = 3 szt
Rampersy rozm 62 = 3 szt
Ogrodniczki rozm 62 = 4 szt
Skarpetki, kilka czapeczek i kilka grubych kombinezonów
W przyszłym tyg zaczynam pranie. Muszę dokupić na pewno pół-śpiochy w rozm 56 albo spodenkimimka84, Gosha, KasiaKwiatek, haneczka, Rudzia lubią tę wiadomość
-
mimka84 wrote:Co ma być to będzie. Po tamtej sytuacji wiem, że po macierzyńskim lepiej by było zacząć już gdzie indziej, ale wiemy jak wygląda sytuacja w oświacie, tak czy inaczej poroznoszę cv jak już będzie czas i może się uda. Tu pracowałam 4 lata.
Ja też chętnie zmieniłabym pracę ale tylko ze względu na godziny w których pracuję. Teraz jeszcze było ok ale powroty z pracy po godz 19 przy małym dziecku odpadają ...
Wiem, że będzie ciężko znaleźć coś będąc młodą mamą. Tobie pewnie tak samoNo nic pożyjemy zobaczymy, póki co nie ma się co tym stresować
LILOE autografy będę rozdawać późniejmimka84, liloe lubią tę wiadomość