Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFasia zus Cię chyba bardzo lubi, a tak serio może ktoś życzliwy donosi na Ciebie, bo naprawdę aż dziwne aby tak się Ciebie uczepili.
http://biznes.onet.pl/praca/zarobki/zus-wzial-sie-do-kontroli-ciezarnych-bizneswomen/1y7bx
Tu jest artykuł ale głownie o działalnościach. -
Angela89 wrote:Fasia zus Cię chyba bardzo lubi, a tak serio może ktoś życzliwy donosi na Ciebie, bo naprawdę aż dziwne aby tak się Ciebie uczepili.
http://biznes.onet.pl/praca/zarobki/zus-wzial-sie-do-kontroli-ciezarnych-bizneswomen/1y7bx
Tu jest artykuł ale głownie o działalnościach.
Mąż mi dzisiaj wysyłał link właśnie do tego artykułu. Ja nie jestem na żadnej działalności. Zanim zaszłam w ciążę byłam zatrudniona na umowę o pracę na czas nieokreślony na 1,5 roku wcześniej więc jak widać nie dostałam umowy i nie zaciążyłam. Ja pitole ... zdenerwowałam się i brzuch mnie troszkę rozbolałTylko kto ma na mnie donosić i w jakim celu? Przecież ja za niedługo zaczynam 8 miesiąc ... Byłam we wrześniu na kontroli w siedzibie ZUS i szanowna Pani dr robiła ksero mojej karty ciąży więc wiedzą dokładnie co mi jest i na kiedy mam termin. W grudniu dostali L4 wystawione przez szpital gdzie spędziłam 8 dni. Jeszcze im mało?
Normalnie się zdenerwowałam ...
-
Fasia nie denerwuj sie od kuchni wiem ze wieksze prawdobidobienstwo na kontrole maja jiz raz skontrolowane bo system je zapamietuje:| to czysta formalnosc. Poza tym jestes na zw od wczesnego etapu ciazy i dlatego tak jest. Nic sie nie martw juz nic ci nie moga zrobic:-D
mantissa lubi tę wiadomość
-
Ewelcia wrote:Fasia nie denerwuj sie od kuchni wiem ze wieksze prawdobidobienstwo na kontrole maja jiz raz skontrolowane bo system je zapamietuje:| to czysta formalnosc. Poza tym jestes na zw od wczesnego etapu ciazy i dlatego tak jest. Nic sie nie martw juz nic ci nie moga zrobic:-D
Ja wiem, ze to czysta formalność. Znowu zmierzą mi ciśnienie, sprawdzą wagę i wzrost, naskrobią coś w komputerze, spytają dlaczego jestem na L4, może zrobią kserokopię wypisu ze szpitala i wyślą do domu, a pod koniec lutego albo w marcu znowu przylezą mnie w domu odwiedzić. Chyba zwariuję przez nich .. No właśnie - jestem na L4 od samego początku ciąży, bo od 4tc więc co oni jeszcze chcą sprawdzać? Czy aby przypadkiem już w tej ciąży nie jestem i ich oszukuję czy o co im chodzi? Co za kretyństwo ...
-
Dzień dobry
sylvia007 wszystkiego najlepszego, zdrowych dzieciaczkow! :*
Musze popatrzeć co z Ikei bym chciała bo też pojedziemy w jakiś luźny weekend to może sobie zrobię listę jakąś
My tez mamy swój materac z Ikei Hagavik chyba to jest. Cudownie się na nim śpi, nawet moje ciazowe dupsko ma wygodnie ale nie wiem jak z materacami dla maluszków. Na allegro miałam upatrzony lateksowy z ochraniaczem chyba za 120zł, musze obczaić jeszcze te w Ikeisylvia007, Ida lubią tę wiadomość
-
Napisali, że jak się nie stawię to moje ostatnie L4 straci ważność i nie wypłacą mi zasiłku. Czyli już wiem, że do 6 lutego nie dostanę kasy za to L4 ... fantastycznie ... Czyli znowu będę czekać miesiąc na wypłatę świadczenia ..
-
Anka1501 wrote:Fasia to moja druga ciążą i nigdy żadnej kontroli zusu
Ty masz chyba za nas wszystkie
No właśnie wiem .. Tylko jedną dziewczynę od Nas skontrolowali w domu, a ja już miałam jedną wizytę w siedzibie, jedną wizytę w domu i teraz znowu do nich jadę. Nie wiem o co chodzi ale jestem zła .. wiem, że to nic takiego ale to już chyba przesada -
Fasia wrote:No właśnie wiem .. Tylko jedną dziewczynę od Nas skontrolowali w domu, a ja już miałam jedną wizytę w siedzibie, jedną wizytę w domu i teraz znowu do nich jadę. Nie wiem o co chodzi ale jestem zła .. wiem, że to nic takiego ale to już chyba przesada
Miejmy nadzieję, że już ostatnia -
Anka1501 wrote:Miejmy nadzieję, że już ostatnia
Nie sądzę. W marcu będę mieć kolejną, na 100% tylko tym razem znowu przyjdą skontrolować mnie w domu
IDA zazdroszczę Ci tej IKEI też bym pojechała -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
liloe wrote:Fasia kogoś z otoczenia może kłuje w oczy Twoja ciąża - Ja obstawiam uprzejmego donosiciela. Bez sensu. Ja jestem też od początku na L4 i nikogo nigdy nie było, wezwania też nie dostałam
Nie ma nikogo takiego. Mało kto wie, że jestem w ciąży. Wiedzą sami najbliżsi przyjaciele więc to nie oni. Sąsiedzi nie wiedzą, bo siedzę w domu i z nikim się nie widuję.. Ehh sama już nie wiem. Nie istotne... Głupie to i tyle.. Mam kolezanki co sobie działalności pozakładały przed ciążą albo się zatrudniły gdzieś w firmie żeby wydoić duuużą kasę i ani razu na komisji nie były, a ja już 3 raz ... to mnie wkurza .. Mam problemy z ciąża, poważne problemy, nie siedzę sobie w domu bo mi się do pracy chodzić nie chce i muszę to ciągle udowadniać. Moja ginekolog się wkurzyła jak jej w październiku mówiłam, ze miałam już dwie kontrole... -
liloe wrote:A ja z kolei nie jestem miłośniczką Ikei, dla mnie wiele rzeczy tam to takie jednorazówki. Tzn łóżeczko, materacyk ok, ale mebli do domu z Ikei (typu szafa, kanapa, fotel) bym tam nie kupiła. Ich jakość moim zdaniem zostawia wiele do życzenia. Jak jadę do Ikea to nabywam zwykle świeczki, szklanki, pojemniki na przyprawy i inne takie pierdółki.
Liloe, fakt niektóre rzeczy to szkoda tam kupować ale niektóre są naprawdę dobre. Zależy z czego są zrobioneFasia, Gosha, Krysti lubią tę wiadomość