Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KASIAB wrote:no własnie jak sie je przymierzy to są dość duże ja mam rozmiar m/l i biorę koszule m bo w l bym pływała a nawet weszlam do s!! tyle ze brzuszek mi teraz mocno opinała!
No to ja sobie odpuszczam zakupy. Cena fajna, wzory fajne, opinie dobre ale znowu dla mnie same worki ... Będę nago na tej cholernej porodówce !! -
Fasia wrote:No to ja sobie odpuszczam zakupy. Cena fajna, wzory fajne, opinie dobre ale znowu dla mnie same worki ... Będę nago na tej cholernej porodówce !!
czyli my dajemy na becikowe pit za 2013?? uf:) -
KASIAB wrote:zawsze mozna cos zwęzic, skrócić...ale nago też fajnie:)
czyli my dajemy na becikowe pit za 2013?? uf:)
Nie chce mi się bawić w zwężanie albo skracanie ... coś może do kwietnia znajdę. Gorzej jak się akcja zacznie szybciej
Tak za 2013 -
Fasia wrote:Nie chce mi się bawić w zwężanie albo skracanie ... coś może do kwietnia znajdę. Gorzej jak się akcja zacznie szybciej
Tak za 2013
tak mi sie zdawało ze kiedys czytalam ze za rok 2013, to wiele zmienia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 19:11
-
KASIAB wrote:FASIA Ty wyjątkowa jestes i musisz miec na miare szyte koszule:)
tak mi sie zdawało ze kiedys czytalam ze za rok 2013, to wiele zmienia:)
Taaa wyjątkowa ... chyba wyjątkowo niewymiarowa -
Mantissa, wydaje mi się, że jeśli nie przyznasz się do dochodu ojca dziecka, to jesteś traktowana jako "samotna matka". Tak to jest w naszym kraju.
Bierze się pod uwagę dochody rodziców dziecka, czyli Twój tato nie ma tu nic do rzeczy. Poza tym meldunek nic w Polsce nie znaczy, jeśli zadeklarujesz, że stanowisz odrębne gospodarstwo domowe to możesz nawet mieszkać z rodzicami, a Twój dochód będzie rozpatrywany osobno jako osobne gospodarstwo domowe.
Trochę zamotałam, ale mam nadzieję, że rozumiesz:)mantissa, Bambi85 lubią tę wiadomość
-
HANECZKA zapamiatam to "nie szalej" ale wiemy jak jest ; P jak juz sie te malenkie ubranka zaczyna ogladac . A co uwazacie za zestaw? body plus pajacyk ? czy pajacyk bardziej jako pizamke, a "dzienne" komplety to body plus spiochy/ polspiochy/ spodenki, czy jakis mix z tego? pewnie okaze sie co mi wygodniej uzywac, co bardziej praktycze, co mniej juz w trakcie ale tak pytam
.
FASIA z ta koszula to ja tez bede miala problem., jak pztrze na te wymiary to i tak duze a jak piszesz ze na zywo jeszcze wieksze to nie wiem. Zastanawiam sie, ze moze taki model ale "bombka" ,widzilam gdzies takie na allegro tylko jeszcze wymiarow nie analizowalam. Teraz spie w takiej "bombce" na brzuch idealna, na po ciazy tez bedzie ok , tylko w renifery wiec wybitnie nie na kwiecien : P
HWESTA ale duza juz Twoja dzidzia, super ze wizyta udana.
Moja czwarta kolezanka wczoraj urodzila, bylysmy w ciazy w 5 , ja najmniej zaawansowana, teraz mam mysli, ze ja nastepna aaaaaa
MANTISSA ja kupowlam w geminie, taki dwupak tommee tipi, antykolkowe te srednie, w sumie mam 4 butelki 2 male i 2 srednie na poczatek az za nadto mysle.mantissa, haneczka lubią tę wiadomość
-
Fasia, a zobacz te koszule. Wydają się bardziej dopasowane. Oczywiście kupiłabym rozmiar s chociaż wg opisu jest wąziutki w biuście, ale już wiemy jak to jest .
Patrz:)
http://allegro.pl/rozpinana-koszula-ciazowa-i-do-karmienia-taro-s-i4935712400.html
http://allegro.pl/debiut-koszula-do-karmienia-italian-fashion-xs-i4923125356.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=FB
http://allegro.pl/dyskretna-koszula-ciazowa-i-do-karmienia-kr-rek-s-i4997180956.html
http://allegro.pl/radosc-koszula-dla-kobiet-karmiacych-i-w-ciazy-s-i4945117546.htmlFasia lubi tę wiadomość
-
Bambi, ja myślę, że na noworodka 56 na dzień najlepsze są body z dł. rękawem plus śpiochy, albo body z kr. rękawem plus śpiochy plus kaftanik, a na noc pajacyki. Do tego przydadzą się jakieś spodnie/ ogrodniczki na wyjście do lekarza, jakaś cieplejsza bluza/ sweterek.
A takie rzeczy jak bluzeczki, koszulki, spodenki to jak już dzidzia będzie większa, czyli od 62:)
Aaaa i Hwesta, gratuluję Ci dużej już dzidziulkiPrawie 2 kg, super
hwesta lubi tę wiadomość
-
Bambi - dla mnie komplet to body + półśpiochy. Większość mam mówi, że taki zestaw jest najwygodniejszy. Ewentualnie do spania pajace. Ja pajaców mam mało więc ewentualnie je dokupię ale póki co zostaję przy body+półśpiochy
Haneczka dzięki za linki. Pierwsza wydaje się być najsensowniejsza jeśli chodzi o wymiary, którym i tak nie do końca ufam. Szkoda, że nie jest na guziki. Druga ma takie wymiary jak koszule które zamówiłam właśnie z firmy IF i jest ogromna, wrzucałam tu zdjęcia to na chwilę obecną wyglądam w niej jak w worku a co dopiero jak urodzę i brzuch zmaleje. Trzecia odpada, bo ma długo rękaw, a ostatnia jest fajna ale te kółeczka na guziki - to może być mega niewygodne przy karmieniu, ciężko będzie zapinać i odpinać .. No i wyszło jaka jestem wybrednahaneczka lubi tę wiadomość
-
A propo wielkości dziecka, a raczej jego wagi. Czytałam gdzieś dziś, że kobieta urodziła na 3,5 miesiąca przed terminem czyli to był 6 miesiąc? Dobrze liczę? I jej dzieciątko, córeczka ważyła 510g ... Patrząc na wagę naszych dzieci wydaje mi się, ze ta mała była strasznie maleńka !! Tak samo leżała ze mną na oddziale dziewczyna, która urodziła w 31 tyg i jej córcia ważyła 1100g. To mój Julek w 27tc waży już prawie 1300g ..
-
Fasia wrote:Co do butelek to ja mam zestaw 4 butelek z Tommee Tippe wielkość 260ml O+ ze smoczkami o wolnym przepływie. Na początek w zupełności mi starczą
Widzę wszystkie z Tommee Tippe wybierają.
Te macie: http://www.aptekagemini.pl/tommee-tippee-butelka-antykolkowa-0-2x260ml.html ? Czy inne jakieś? -
Fasia wrote:A propo wielkości dziecka, a raczej jego wagi. Czytałam gdzieś dziś, że kobieta urodziła na 3,5 miesiąca przed terminem czyli to był 6 miesiąc? Dobrze liczę? I jej dzieciątko, córeczka ważyła 510g ... Patrząc na wagę naszych dzieci wydaje mi się, ze ta mała była strasznie maleńka !! Tak samo leżała ze mną na oddziale dziewczyna, która urodziła w 31 tyg i jej córcia ważyła 1100g. To mój Julek w 27tc waży już prawie 1300g ..
Własnie też to gdzieś widziałam. 510 g w 6 miesiącu? Malutko. Mój w 20 tyg wazył prawie 500g. To pewnie dlatego, że z USG ta waga orientacyjna a jak tak naprawdę jest, to można sobie zgadywać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 19:40
-
MATISSA no ja dokladnie te kupilam co pokazalas
FASIA - przecytalam jak pislas o tych koszulach do HANECZKI ze pierwsza najseksowniejsza <hahaha> i tak sobie mysle , kurcze ja pod tym katem w ogole tych koszul nie ocenialam, zapuscilam sie totalnie : P
EDIT
podobne mialam przemyslenia co do zestawiania tych malych ciuszkow, dobrze ze sie zgadzamy , my tak doswiadczone matki : PWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 19:42
mantissa, haneczka lubią tę wiadomość