X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe mi to chyba xanax albo relanium tylko pomoze:D no nie... opryszczka bez wspolzycia,zaxzyna mi się chcieć smiac:p

Ida, Krysti, liloe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 3 koszule, jedną taką której nie będzie mi żal jeżeli będę rodziła SN bo pewnie będzie zakrwiona, zapocona i ogólnie do wywalenia. I dwie do przebrania z możliwością łatwego karmienia.

Ida lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cofnę sie do tematy stelarzu na wanienkę. Ja teraz mam zamontowane w komodzie jak pamiętacie, ale przy pierwszym to wanienkę wkładałam poprostu do łóżeczka na materacyk, było mi wygodnie, a do wanienki wkładałam pieluszkę tetrowa -polecam :)

Fasia, weronika86, mantissa lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Anka1501 bo lekarze nam w mawiają pierdoly:p

Hwesta nie chciałam Cie urazić, ale Twoje dziecko najbardziej potrzebuje Twojego spokoju. :) ja też mam skrócona szyjkę, bole brzucha i dziwne skurcze. Poza tym mam zwapnienia na lozysku i jeśli przeplywy nie będą ok to od razu będę miała cesarke bo synek może przestać się rozwijać. Troszkę optymizmu trzeba mieć w sobie, stresem tylko dziecku szkodzimy :)

Gosha, Krysti, weronika86, liloe lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe u nas SR zaczyna się raz w miesiącu, na termin styczniowy było za wcześnie, bo byłam wtedy w 26 tyg a przyjmowali kobiety mniej więcej od 30tc. Kolejny termin to 17 luty więc u mnie to już 32tc. Nawet jakbym chciała iść wcześniej to nie ma szans :)

Co Wy macie z tą rewią mody na porodówce ? Czy ja powiedziałam, że chce tam wyglądać jak jakaś modelka czy co? Chce wyglądać jak normalny człowiek w koszuli, a nie w worku na ziemniaki :/ to takie dziwne ?? Wam jest latwo cokolwiek kupić - ja mam z ubraniami problem od lat. Może Wam nie przeszkadza jak zakładacie na siebie ubrania o 3 rozmiary za duże ale mi to przeszkadza ...
    U mnie nie ma szpitalnych koszul. Trzeba mieć swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 17:31

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka mi bardziej chodzi o niekompetencje lekarzy . Jak mozna niewspolzyjacej kobiecie sugerowac chorobe weneryczna? Ja nie zdawalam sobie sprawy co on powiedzial do mnie, dopiero tutaj mi uswiadomilyscie ze to nie jest mozliwe... i ze bym cierpiala mocno gdyby to bylo to

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś jeszcze ubranek kupilam :) dla Ignaśia <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e2751051c77.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a5e52502495.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf15c3892384.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/11b668e70b5a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a0b8dbe3632.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e5df0ad755e.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/186140784623.jpg
    Jutro juz piorę ubranka i prasowac będe rozmiarowo ukladać i się z orientuje co jeszcze na first size bedzie mi potrzeba :) potem juz reszte zamawiam wozek, kosmetyki ,łozeczko ,zabawki ,kolderke z podusià ,termometr brauna ,smoczki ,butelki ,rozek ,i takie tam inne rzeczy Robotka mi zapodala liste takze luzik :)

Ida, weronika86, Fasia, mantissa, sylvia007, Lali, Gosha, Rudzia lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Generalnie to chciałabym bo juz tam rodziłam , w razie co maja jeden z lepszych sprzętów na oddziale neonatologicznym i gdyby coś mi się miało dziać to szpitali jest w brud.
    Z drugiej strony mam szpital w Nowym Mieście nad pilicą, nie byłam tam jeszcze ,jest bliżej bo 40 km a nie 70 km mam z tamtąd lekarza ginekologa, podobno dosyc fajny oddział ginekologiczny i fajne połozne. Tyle , że mnie strasz oblatuje na samą myśl , że miałabym tam rodzić. Jakoś nie jestem przekonana. A dlaczego p[ytasz? Ty gdzie chcesz rodzic?
    Tak, ja już wybrałam ten szpital jeszcze zanim myślałam o dziecku:p

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Anka mi bardziej chodzi o niekompetencje lekarzy . Jak mozna niewspolzyjacej kobiecie sugerowac chorobe weneryczna? Ja nie zdawalam sobie sprawy co on powiedzial do mnie, dopiero tutaj mi uswiadomilyscie ze to nie jest mozliwe... i ze bym cierpiala mocno gdyby to bylo to

Hwesta byłaś u niego dzisiaj pierwszy raz, czy on wie ze nie wspolżyjesz? zna historię Twojej ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem jaką wanienke czy z dodatkowym wkladem kupic czy normalną widzialam fajne dzis z wkladem ze dziecko sobie lezy na tym mięciutkim podwyzszeniu i gąbeczką moczyc mozna fajna sprawa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę nadrabiac :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 tak, bo w enel medzie maja historie w komputerze, znal nawet wyniki wczorajszego usg a ze nie wspolzyje mowilam mu bo w zwiazku ze skrocona szyjka sugerowal zeby nie wspolzyc wiec mowilam, ze od wrzesnia nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wydaje mi się że opryszczkę można przenieść nawet palcami. Jak się ma na ustach i nie umyje się rąk i można przenieść na narządy płciowe ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti ja wlasnie szukam wanienki:) i chyba sie skusze na taka na stojaku i wklad do niej, szukam odpowiedniej:)

Krysti lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wygodna-klasyczna-koszulka-nocna-w-paski-s-36-i4984880796.html
    http://allegro.pl/bawelniana-rozpinana-koszulka-nocna-kratka-s-36-i4992899170.html
    Fasia, a widziałaś takie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 17:48

Fasia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Krysti ja wlasnie szukam wanienki:) i chyba sie skusze na taka na stojaku i wklad do niej, szukam odpowiedniej:)
    Ja tez tà z wkladem kupie bo ja wanny nimam a wanienka z tym wkladem extra :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz jak mi powiedział o starzejacym lozysku i zwapnieniach to mówił mi co może grozić mojemu dziecku choć wcale tak nie musi być. Gdyby mi nie powiedział a potem okazało by sie, że robią mi cesarke bo synek przestał się rozwijać to po pierwsze byłby to dla mnie szok a po drugie miałabym do niego pretensje, że mi o tym nie powiedział. Nic nie jest pewne, wiec ja jestem dobrej myśli i wierzę że synek urodzi się zdrowy i w terminie :)

Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:53

Fasia lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta co znow lekarz ci nagadł, hmm tez bym panike siala jak ty .Ale luzik napewno na Alicji się nic nie odbije ,i spokojnie dla pewnosci jak chcesz mozesz zrobic badania :)

‹‹ 2229 2230 2231 2232 2233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ