Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka1501 wrote:Jaga jak to marcowka??
Boże a ja nie mam nawet ubranek kupionych
No Marcówka urodziła co prawda wcześniaka ale jest już rozpakowana.
Dzisiaj nawet tak rozmawiałam ze teraz dzieciaczki wczesniuej się pchają na świat tylko pytanie czym to jest spowodowane?
Oby nasze dzieciaczki pozostały w brzuszkach jak najdłużej -
Ida przeraża mnie fakt , ze jest mnóstwo ciąż z powikłaniami, że rodzą się wcześniaki ( nie mówie tu o 36-37 tyg)tylko o takich 30-32 tydzień , że kobiety muszą leżeć i podtrzymywać ciąże.
Kiedyś i w sumie teraz też tak mOwiee , że kiedyś kobieta w ciązy chodziła , wszystko robiła na polu urodziła w koszyk wsadziła dzieciątko i wszystko było dobrze a teraz.....Ida, mantissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja po usg jamy brzusznej, tak jak myślałam mała pozasłaniała większość Pani dr, ale mam powiększone układ zbiorczy nerkowy dr mówi że wygląda jej na to że gdzieś jest kamyk ale ona go nie widzi, za to była sama ciekawa jak wygląda mała i przy okazji do niej zajrzała , stwierdziła że będzie wysoka
bo ma długie nogi
A ja się dopiszę do tematu koszuliWczoraj byłam sklepie i widziałam właśnie te koszule IF i nie pamiętałam za ile są na allegro ale właśnie spojrzałam i w sklepie są po 45 zł więc w poniedziałek podjade i kupie
Wtedy dla siebie do szpitala już mam wszystko
-
nick nieaktualny
-
Jak wejdę w 8 miesiąc to przez 4 tygodnie chyba będę leżeć plackiem żeby tylko się poród nie zaczął ... Chciałabym chociaż do 36 tyg wytrzymać ... Najlepiej do kwietnia ale wiecie takie minimum, które Julek mógłby spędzić w moim brzuszku to te 36 tygodni czyli od 16 marca będzie w miarę bezpiecznie
))
Angela89 lubi tę wiadomość
-
Fasia, a co do koszuli to ja bym Ci radziła poszukać poza takimi typowo do karmienia. Ja mam np taka kupiona z 2 lata temu w reserved, dekold jest taki zakładany więc spokojnie można się do cyca dostać, te typowo do karmienia to jest rozmiarów "mama" zazwyczaj, więc wychodzą troszkę, a czasami i sporo większe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 17:21
-
Ida wrote:Wiesz co położna mówiła nam na SR? Że poród najczęściej zaczyna się właśnie wtedy kiedy jest się najbardziej spokojnym, zrelaksowanym i nic nam nie przeszkadza. Więc nie przesadzaj może tak z tym leżeniem po 8 miesiącu
Heheno dobra to może raz na tydzień w niedzielę wyjdę do teściów na obiad
A własnie miałam pytać - orientujesz się którego zaczyna się kolejna tura SR w lutym? Bo na stronie nie potrafię znaleźć informacji ...
EDIT - ok znalazłam
Rany to już będzie mój 32 tydzień ... ciekawe czy dotrwam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 17:20
Ida lubi tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:Fasia, a co do koszuli to ja bym Ci radziła poszukać poza takimi typowo do karmienia. Ja mam np taka kupiona z z lata temu w reserved, rekord jest taki zakładany więc spokojnie można się do cyca dostać, te typowo do karmienia to jest rozmiarów "mama" zazwyczaj, więc wychodzą troszkę, a czasami i sporo większe.
Ja nie szukam koszul do karmienia. Szukam zwykłych zapinanych na guziki lub z zakładanym dekoltem. NIGDZIE NIE MA ! byłam dziś a galerii i nigdzie takich nie ma ... Za 100zł to może bym znalazła ale nie wydam 200zł na dwie koszule potrzebne mi do szpitala ... -
Ida wrote:A kiedyś to się mówiło, że pierworódki rodzą zawsze dobrze po terminie. A teraz to ja się poważnie zastanawiam, co się dzieje, że jednak nie jest to już tendencją.
Bo się teraz stresuja byle czym i wkrecaja sobie jakieś schizyliloe, weronika86, misia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny