X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja już niestety obrączki nie noszę jedynie w dzień jak gdzieś mam wyjść, bo w nocy palce mi puchły i rano miałam ślady i boje się że w nocy mogły by mi tak paluchu spuchnąć że w ogóle obrączki nie zdejmę

Ja też bez obrączki śmigam, ale tak głupio mi wśród ludzi ;/ nie dość że bardzo młodo wyglądam, to jeszcze bez obrączki i z brzuchem. Czuję na sobie wzrok wścibskich babeczek :P

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wlasnie ostatnio bylam u polskiego lekarza, do ktorego chodzi moja mama-bardzo dobry lekarz, bardzo chwalony przez dziewczyny ktore mialy problemy z plodnoscia.. i On powiedzisl ze najlepiej cesarka i to w 36 tyg a potem szybko mi antybiotyk... a wczoraj "szwedzka" lekarka - nie wiem jakiego ona pochpdzenia byla powiedziala ze nie moze mi dac skierowania na cc z powodu tej rany, ze jedynie moze napisac ze z powodu strachu ;/ i tak zrobila i czkea mnie rozmowa z lekarzem z szpitala w ktorym chce rodzic i on podejmie decyzje.. a i powiedziala ze niw robi sie w Szwecji cc wczesniej niz ttdzien przed terminem.. ale chyba ten poslki lekarz tez wie co gads nie? Poza tym ta lekarka jakas malo zainteresowana mna byla bo na rane tylko looknela 2 sekundy i musialam jej opowiadac od poczatlu wdzystko nawet nie zapoznala sie ze sprawa, a wczesniej nikomu nic tlumaczyc nie musialam..

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:39

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAMBI na priv wyślij mi dane:) wieczorem Cię wrzucę do naszej tajniackiej grupy:D

a teraz już spadam bo się żegnam jak któraś tu się wczoraj żegnała!!! chyba już 4 razy:P

Angela89, iwonka1077, Bambi85 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ida Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:13

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Amy - co Cię skłoniło do powrotu? Tęsknota za nami, czy tematyka? :P Hehe, wiedziałam że wrócisz na 100% :) Ile Cię w sumie nie było?
    Widzę, że rezygnujesz z Expandera? Heh, czy tylko ja się trzymam swoich pierwszych założeń? :P No tak, ale kasa może do głowy uderzyć :P Chociaż mi teściowa kupuje wózek, ale mimo to nie naciągam :D

Bardziej tęsknota niż tematyka, jestem w stanie ogarnąc wyprawkową przygodę bez porad, szczerze - to rzadko z nich korzystam, sama sobie przecieram drogę :)

Nie wiem ile mnie nie było.
    Ja xmova brałam pod uwagę od samego początku, ale niestety jego cena dla mnei była kosmiczna i musiałam wybrać coś co kosztowało poniżej 2 tys i expander jest moim faworytem jeśli chodzi o tą półkę cenową. Mama mi dokłada do wózka tysiaka - więc ponownie rozważam xmova z nowej kolekcji :) Mnie nikt całej kasy nie daje na wózek jedynie mi dorzuca pieniądze, więc luz, to moja wola za ile kupię i ile do neigo dołożę :)

Ida, iwonka1077, Fasia, KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja jestem w sumie młodą mężatką, bo 1,5 roku i nie wyobrażam sobie bez obrączki. Tym bardziej, że to moja wymarzona, zaprojektowana przeze mnie...

Ja jestem dopiero 7 miesięcy po ślubie i tez uwielbiam swoja obrączkę ale jednak wole mieć gdzie ją nosić :) dlatego na noc obrączkę zdejmuje aby mi palce nie spuchły tak że jakaś tragedia się stała

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja jestem w sumie młodą mężatką, bo 1,5 roku i nie wyobrażam sobie bez obrączki. Tym bardziej, że to moja wymarzona, zaprojektowana przeze mnie...

Ida mój mąż też sobie nie wyobrażał do czasu aż oblewał moją ciąże i nawalony zgubił hahha:P

Robotka1 lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Kasia wlasnie ostatnio bylam u polskiego lekarza, do ktorego chodzi moja mama-bardzo dobry lekarz, bardzo chwalony przez dziewczyny ktore mialy problemy z plodnoscia.. i On powiedzisl ze najlepiej cesarka i to w 36 tyg a potem szybko mi antybiotyk... a wczoraj "szwedzka" lekarka - nie wiem jakiego ona pochpdzenia byla powiedziala ze nie moze mi dac skierowania na cc z powodu tej rany, ze jedynie moze napisac ze z powodu strachu ;/ i tak zrobila i czkea mnie rozmowa z lekarzem z szpitala w ktorym chce rodzic i on podejmie decyzje.. a i powiedziala ze niw robi sie w Szwecji cc wczesniej niz ttdzien przed terminem.. ale chyba ten poslki lekarz tez wie co gads nie? Poza tym ta lekarka jakas malo zainteresowana mna byla bo na rane tylko looknela 2 sekundy i musialam jej opowiadac od poczatlu wdzystko nawet nie zapoznala sie ze sprawa, a wczesniej nikomu nic tlumaczyc nie musialam..[a/QUOTE]

a nie mozesz jeszcze raz isc do tego polskiego lekarza i po prostu pochodzic do niego do konca ciazy?????????jak to u was z tym jest???

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Bardziej tęsknota niż tematyka, jestem w stanie ogarnąc wyprawkową przygodę bez porad, szczerze - to rzadko z nich korzystam, sama sobie przecieram drogę :)

Nie wiem ile mnie nie było.
    Ja xmova brałam pod uwagę od samego początku, ale niestety jego cena dla mnei była kosmiczna i musiałam wybrać coś co kosztowało poniżej 2 tys i expander jest moim faworytem jeśli chodzi o tą półkę cenową. Mama mi dokłada do wózka tysiaka - więc ponownie rozważam xmova z nowej kolekcji :) Mnie nikt całej kasy nie daje na wózek jedynie mi dorzuca pieniądze, więc luz, to moja wola za ile kupię i ile do neigo dołożę :)

Przyznaj się lepiej że tęskniłaś za tym aby pisać o kupaaach :D

Amy_ lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja też nei nosze obrączki odkąd jestem w ciązy - tzn jak wychodzę to zakładam, ale jak siedzę non stop w domu to już nie noszę, bo niestety paluchy mi schudły i obrączka i zaręczynowy mi się zsuwa :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Eweliśka lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Przyznaj się lepiej że tęskniłaś za tym aby pisać o kupaaach :D

jest to tak oczywiste że uznałam ta informację za zbędną :P

Fasia, Angela89, iwonka1077, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna Rudzia rozbijasz się o ściany! Znikąd pomocy konkretnej. Współczuję Ci. Może zadzwoń do tego polskiego lekarza czy on może coś pomóc? Może ma kontakt ze szpitalem?

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka nie moge, bo tu lekarz sie ciaza nie zajmuje tylko polozna.. u tego polskiego bylam wöasnie na konsuötacji zeby sprawdzic jakie jwst jego zdanie na ten temat bo teoche przestalam juz ufac tym lekarza szwedzkim! On mi sam powiedzisl ze on nie moze mi wypisac skierowania itd ze musze isc do lelarza ktory przyjmuje u nas w przychodni dla ciezarnych to bylam wczoraj a ona mnie odeslala z kwotkiem po 5 minutach ;/

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę !! proszę nie drukować za dużo :P

Co do obrączki i pierścionka zaręczynowego to ja zakładam tylko jak z domu wychodzę. W mieszkaniu nie czuję potrzeby ich noszenia :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wlansie napisalam ze lekarz ten polski nie moze nic zrobic.. ehh

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Iwonka nie moge, bo tu lekarz sie ciaza nie zajmuje tylko polozna.. u tego polskiego bylam wöasnie na konsuötacji zeby sprawdzic jakie jwst jego zdanie na ten temat bo teoche przestalam juz ufac tym lekarza szwedzkim! On mi sam powiedzisl ze on nie moze mi wypisac skierowania itd ze musze isc do lelarza ktory przyjmuje u nas w przychodni dla ciezarnych to bylam wczoraj a ona mnie odeslala z kwotkiem po 5 minutach ;/

A nie mozesz iść jeszcze raz do przychodni może trafisz na kogoś "lepszego"

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlag... Rudzia nie wiem, nadzieja w tym, że już niedługo. A poród...lekarze zdecydują co, jak i kiedy... Będą na pewno podejmować rozsądne decyzje

Rudzia lubi tę wiadomość

‹‹ 2336 2337 2338 2339 2340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ