X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, a powiedzcie mi ile powloczek zamowic na posciel-2 czy 3 komplety i ochraniacze do lozeczka 1 czy 2? i lepiej na pol lozeczka czy na cale dookola??

• Lwica Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    pozatym nie ma czegoś takiego że kobieta po porodzie nie ma pokarmu, każda ma, tylko kwestia rozkręcenia tej laktacji:)
    albo nie ma czegoś takiego jak chudy pokarm, niech wam nikt nie wciśnie czasem że macie niewartościowy pokarm bo np nie jecie rzeczy z całej palety witaminowej,
    czego nie ma w diecie to sobie dziecko od nas wyciągnie z organizmu samo.ale to już naszym kosztem, np słabe zęby lub kości, wypadające włosy it.

Nice robotka! -mogłaś ominąć ten wątek o wypadających zębach i łysieniu i innych dobrodziejstwach po porodzie...nawet o tym staram sie nie myślec co jeszcze moze sie stać z innymi częściami ciała...

Robotka1 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Któraś z Was pytała o wanienkę z IKEA - ja mam! :)

Ja pytałam. Jak ją oceniasz? Warto? jeszcze jej na żywo nie widziałam

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu jest ogromny nacisk na dokarmianie. Koleżanka rodziła miesiąc temu i powiedziała, że jak mam mozliwość rodzić gdzieś indziej to żebym skorzystała. Była tak poirytowana, że głowa mała. Ona urodziła bliźniaki, pokarm miała, karmiła ale położne ciągle dokarmiały te maleństwa .. Ona ciągle z nimi walczyła ale bezskutecznie. Dopiero jak wyszła do domu to po kilku dniach dzieci przerzuciły się tylko na cyca

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    hehe no niestety :D mogę ewentualnie jakąś lalkę umyć :D pomyślałam o kocie ale to się może źle dla mnie skonczyć :D Ona jest dość mała, dziewczyny pisały żeby lepiej od razu kupić wieksza, bo na dłużej starczy ale mam wannę więc jakby co to zacznę w niej myć dziecko, a jak nie to kupię wieksza. Wanienki nie kosztują dużo
    Szkoda kota, wystarczy ze bidny przez kilka dni nie miał gdzie sie wypróżnić. Może narazie więcej atrakcji mu nie dostarczaj.
    A co do lalki to chętnie bym jakaś kupiła,żeby ćwiczyć wiązanie chusty.

Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja pytałam. Jak ją oceniasz? Warto? jeszcze jej na żywo nie widziałam

Wg mnie bardzo fajna, dobra cena, jest antypoślizgowa więc nie spadnie np ze stołu. Ogólnie polecam :) nie mam porównania do innych

Anka1501, Gosha lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    pozatym nie ma czegoś takiego że kobieta po porodzie nie ma pokarmu, każda ma, tylko kwestia rozkręcenia tej laktacji:)
    albo nie ma czegoś takiego jak chudy pokarm, niech wam nikt nie wciśnie czasem że macie niewartościowy pokarm bo np nie jecie rzeczy z całej palety witaminowej,
    czego nie ma w diecie to sobie dziecko od nas wyciągnie z organizmu samo.ale to już naszym kosztem, np słabe zęby lub kości, wypadające włosy it.

Polać jej ;)

Prawda, nie ma czegoś takiego jak słaby pokarm czy jego brak. Może źle to zabrzmi ale przez te pierwsze miesiące dziecko pasożytuje na nas, tak jak w ciąży. Dziecko weźmie wszystko co potrzebuje-naszym kosztem. :)

Fasia, Robotka1, KasiaKwiatek, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ja się w ogóle zastanawiam czy kupować pościel ale chyba jednak się zdecyduję. Wezmę póki co 2 komplety pościeli. Mam jeden ochraniacz na lóżeczko, taki tylko nad głowkę czyli powiedzmy na połowę

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Anka może przechowywanie zależy od tego w czym się przechowuje? w sumie 8 a 12 h to nie duża różnica:)
    dlatego będę wolała zamrozić:) bo wiem że nie będę musiała godzinek liczyć:)

No chyba tak, to zależy chyba od materiału z jakiego jest pojemnik wykonany?? Zależy od producenta

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Nice robotka! -mogłaś ominąć ten wątek o wypadających zębach i łysieniu i innych dobrodziejstwach po porodzie...nawet o tym staram sie nie myślec co jeszcze moze sie stać z innymi częściami ciała...
    sory bejbe:D lajf is brutal:P mamy pić mleczko, dostarczać wapnia przy karmieniu, próbować delikatnie wszystkiego po troszku:)

FASIA ło matko, nie wierzę że można kłaść nacisk na dokarmianie szczególnie jak się mama nie zgadza!!! weź ich tam postrasz i bądź stanowcza:)
    u nas jedynie mogą lekko zasugrować żeby dokarmić dzidzia np ak ciągle płacze albo mama chce się zdrzemnąć na dłużej, ale broń boże nie mogą i nawet nie chcą tego robić.

Lwica, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Lwica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    U mnie w szpitalu jest ogromny nacisk na dokarmianie. Koleżanka rodziła miesiąc temu i powiedziała, że jak mam mozliwość rodzić gdzieś indziej to żebym skorzystała. Była tak poirytowana, że głowa mała. Ona urodziła bliźniaki, pokarm miała, karmiła ale położne ciągle dokarmiały te maleństwa .. Ona ciągle z nimi walczyła ale bezskutecznie. Dopiero jak wyszła do domu to po kilku dniach dzieci przerzuciły się tylko na cyca

Moga tak bez Zgody mamy ???!!!???!!?????
    Tu w UK na wszystko zgodę ..

Ale tez jest nacisk na dokarmianie mlekiem MM -i tez nie to wkurza bo nacisk aby maluch przybierał na wadzie jak prosiak...
    Ja nie planuje dokarmić sztucznym mlekiem ...chyba ze natura nie wyprodukuje mleka w moich piersiach wtedy tylko sztuczne :(

weronika86 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez planowalam wziac 2 komplety i jeden ochraniacz ten na polowe, ale ta posciel taka piekna, ze nie moge sie zdecydowac ;D

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam nospę .. bóle wracają i są silniejsze .. ja pierdykam :(

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Dziewczynki, a powiedzcie mi ile powloczek zamowic na posciel-2 czy 3 komplety i ochraniacze do lozeczka 1 czy 2? i lepiej na pol lozeczka czy na cale dookola??

Ja będę miała trzy komplety pościeli ale to w sumie mój kaprys bo dwa raczej wystarczą a ochraniaczy nie uznaję wogóle :)

• misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba kupie dwa komplety od kokainy, ale kołderkę kupie pózniej. Ochraniacza chyba nie będę brala

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia jedz na IP poki jest weekend i maz pewnie w domu. Sama wiesz, ze zawsze lepiej sprawdzic

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Polać jej ;)

Prawda, nie ma czegoś takiego jak słaby pokarm czy jego brak. Może źle to zabrzmi ale przez te pierwsze miesiące dziecko pasożytuje na nas, tak jak w ciąży. Dziecko weźmie wszystko co potrzebuje-naszym kosztem. :)
    haha Anka jak polewasz to wodę proszę:P

HWESTA ja mam trzy komplety ale dwa na start będę potrzebować bo do kołyski i do lóżeczka. mam tą od Natali, mam tą co Amy marynarską nota bene obie z ochraniaczami i mam jeszcze po córce:) odgrzebałam ostatnio:D bez ochraniacza ale to nie istotne:) i 3-4 prześcieradełka mam też:)
    małe dzieci na pewno nie brudzą tyle co większe ale raz na jakiś czas pościel odświeżyć pewnie trzeba:)

hwesta, Anka1501 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z podejmowaniem decyzji w ciazy odnosnie kolorow i wzorow :D

• Fasia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety tak to u mnie wygląda. Ona pisała, że wszystkie kobiety były jakby zmuszane do dokarmiania. Nie tylko te po cc ale po sn również. Położne twierdziły, że pierwsze mleko to nie mleko, że dziecko się nie najada i mają je dokarmiać MM. Ona mówiła, że to było nie do przeskoczenia. że miała traumę przez to wszystko .. Bardzo źle wspomina te kilka dni po CC... Masakra.. Była stanowcza, jej mąż również ale to guzik dawało. No dramat..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta zobaczymy czy ta nospa pomaga. Jak nie to będę musiała jechać ... Męża nie ma. Dziś sobota więc od 8 na budowie .. wróci pewnie koło 22.

Dziewczyny, bo ja takiego uczucia nigdy nie miałam. To taki ból jakby się miesiączka zaczynała. Najpierw delikatny, a za chwilę mocniejszy. Nic przy tym się nie napina. Tylko to durne uczucie..
    Jak mi nie przejdzie to pojadę na IP. Jak na zlość dziś sobota więc w szpitalu luz blues i nikogo nic nie interesuje...
    Julek jest bardzo aktywny. Może on mi gdzieś uciska?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 12:53

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 2400 2401 2402 2403 2404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ