X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coooo Angela chyba żartujesz z tymi wymogami do becikowego!! akty urodzenia dzieci wszystkich??? o matko to ja chyba nie chcę becikowego;/

MANTISSA to już brzmi lepiej....
    nie mam pita z tamtego roku bo rozliczałam się stacjonarnie, czyli muszę sobie podejść do US i poprosić o ten świstek?? tak tak, ubiegałam się o stypendia więc wiem na czym to polega:D

czyli rozumiem że chodzi o pit ten co dostajemy z pracy czy o ten co się rozliczamy już z us?? bo od pracodawcy dostajemy pit 11 a składamy do us pit 36?? dobrze mówię?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    coooo Angela chyba żartujesz z tymi wymogami do becikowego!! akty urodzenia dzieci wszystkich??? o matko to ja chyba nie chcę becikowego;/

MANTISSA to już brzmi lepiej....
    nie mam pita z tamtego roku bo rozliczałam się stacjonarnie, czyli muszę sobie podejść do US i poprosić o ten świstek?? tak tak, ubiegałam się o stypendia więc wiem na czym to polega:D

czyli rozumiem że chodzi o pit ten co dostajemy z pracy czy o ten co się rozliczamy już z us?? bo od pracodawcy dostajemy pit 11 a składamy do us pit 36?? dobrze mówię?

Oni tą biurokracje celowo wprowadzili aby zniechęcić. Alee spoko masz 12 miesiecy aby to ogarnąć :) Dajesz im ten rozliczony pit - 36:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 12:10

• misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Dzień dobry! W końcu sfinalizowałam zamówienie z Gemini. :) Tylko wzięłam za pobraniem, bo nie chciało mi się jechać do banku wpłacać na konto swoje. :P

Ale mi się dziś dobrze spało. :) Wyobraxcie sobie, że od 3 nocy nawet na siusiu nie wstaje. :P Tylko juz rano o 7 i idę spać dalej do 10. :P Magia normalnie. Może dzid jakoś się przesunął czy co?
    Za to, żeby nie było zbyt kolorowo, wieczorem coś zaczęły mnie plecy boleć i niestety nie przeszło.

Wercia, mam nadzieję, że dziś już pizzowe sensacje trochę przeszły.

Robotka, ta pościel to jest taki pudrowy róż? Bo taki bardziej pod brudny róż an zdjęciu wpada. Literki też super.

Lecę niedługo do miasta, załatwić sprawunki i chyba skoczę też do Netto, bo mają legginsy ciążowe dla mam, ocieplane za 19,99 a obawiam się, że moje już dwóch miesięcy nie przetrzymają. Ma któraś z was te ich legginsy?

Czary Mary, ja zawsze mówię, że dla maluchów najlepsze książeczki. :) Takie zboczenie związane z wykształceniem. :P Kupowałam ostatnio dla półroczniaka te takie tekturkowe z grubymi stronami, bo mała już sama potrafiła takie przerzucać. :)

Liloe, ja chyba podkradnę ci te staniki, bo cena bardzo fajna i wyglądają przyzwoicie. Daj znać jakie są kiedy przyjadą. :) Też nie wiem jak dobrać rozmiar, ale jakoś sobie poradzę. Chyba. :)

Robotka, a nie rozliczałaś się przez internet? Jak tak, to masz w chmurze. A jak nie to idziesz do US i prosisz o taki świstek o dochodach czy tam przychodach. Co wy, o stypendium się nie ubiegałyście? :P
    A w ogóle to jeszcze się dowiedziałam, że jak komuś się zmieniła sytuacja i np. zarabia mniej niż w tamtym wymaganym picie to można złożyć dodatkowo taką informację korygującą.
    Mantissa, a czy jak złożę taką informację korygującą to wezmą pod uwagę dochody z 2014? U nas 2013 był ok, ale w 2014 mąż przez pół roku był bezrobotny.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 17:13

Angela89, CzaryMary, misia83, Bambi85, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Sexi :D

Oficjalnie chciałam pogratulować Misi, Iwonce i Robotce (o ile dostanie becikowe :P ), że myślą o sobie :D
    hahaha dzięki:P ale na razie się zniechęcam do "starania się o to becikowe" :P wiec nie wiem czy nie zrezygnuje, zbyt skomplikowane mi się to wydaje;/

haneczka lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka - mój mąż też się nie bardzo interesuje, chociaż to moja pierwsza ciąża. ale nie mam do niego za to żalu bo wiem, że po prostu jest takim małowylewnym człowiekiem, poza tym to wielki pragmatyk. Wystarczy mi jak codziennie na dowiedzenia mówi "kocham Was moje misie" :)

Justinka lubi tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur.. oszaleję dzisiaj z tym moim psem. Woła mnie już na piąty spacer....

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Mantissa, a czy jak złożę taką informację korygującą to wezmą pod uwagę dochody z 2014? U nas 2013 był ok, ale w 2014 mąż przez pół roku był bezrobotny.

A my przypadkowo byśmy nie musiały wskazywać pita z 2014 rok ? Już sama nie wiem ;/

Bo wydaje mi się że interesuje ich poprzedni rok czyli 2014

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 12:12

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 13:53

misia83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:

może się zakochał/ła? :)

• misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Sexi :D

Oficjalnie chciałam pogratulować Misi, Iwonce i Robotce (o ile dostanie becikowe :P ), że myślą o sobie :D
    Bo ja trochę egoistka jestem, może mi się zmieni jak mały pojawi się na świecie

haneczka lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Justinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka ja nie oczekuje że będzie tak jak w poprzedniej ciąży, bo wiem że to się nigdy nie powtórzy... chodzi o to że nawet nie jest tak jak przed tą ciążą.. nie przytula, nie całuje, nie rozmawia ze mną, wszystko jest na mojej głowie, sama muszę podejmować decyzję, nie czuję że mogę na niego liczyć...
    A co do ciąży i jego reakcjach, zachowaniach to na początku tłumaczył, że nie mam brzucha, nie czuć ruchów, więc inaczej jak już to wszystko będzie widoczne... i co brzuch taki że nie ukryje, mała tak się wierci że nie trzeba ręki przykładać, tak brzuch szaleje, na dodatek bardzo często się wierci, częściej niż synek.. no i co z tego i tak trzyma się jakby z daleka od brzucha... nawet przez tą całą sytuację nie ma dziecko imienia... ale jak tak dalej będzie postawie na swoim, skoro jego to mało interesuje...

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:

Ciesz się że umie wołać, moja ma już ponad rok i nie umie - zwłaszcza w nocy nie chce budzić i idzie się wysikać do kuchni na kafle. W dzień widać że jej się chce.

misia83 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Oni tą biurokracje celowo wprowadzili aby zniechęcić. Alee spoko masz 12 miesiecy aby to ogarnąć :) Dajesz im ten rozliczony pit - 36:)
    czyli tak czy inaczej muszę się wcześniej udać do US po zaświadczenie o dochodach;/ jeśli nie mam ich w formie elektronicznej;/

ok spadam:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ciesz się że umie wołać, moja ma już ponad rok i nie umie - zwłaszcza w nocy nie chce budzić i idzie się wysikać do kuchni na kafle. W dzień widać że jej się chce.

ciesz się że leje na kafelki a nie w pościel :D

Fasia lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hahaha dzięki:P ale na razie się zniechęcam do "starania się o to becikowe" :P wiec nie wiem czy nie zrezygnuje, zbyt skomplikowane mi się to wydaje;/
    robotka w urzedzie tylko papier skladasz z pitem idziesz i dowodem i chyba karta ciazy i gitara, ja dostane na pewno z tego co liczylismy to lipnie nam dochod wychodzi za tamten rok takze chyba dostane....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Robotka ja nie oczekuje że będzie tak jak w poprzedniej ciąży, bo wiem że to się nigdy nie powtórzy... chodzi o to że nawet nie jest tak jak przed tą ciążą.. nie przytula, nie całuje, nie rozmawia ze mną, wszystko jest na mojej głowie, sama muszę podejmować decyzję, nie czuję że mogę na niego liczyć...
    A co do ciąży i jego reakcjach, zachowaniach to na początku tłumaczył, że nie mam brzucha, nie czuć ruchów, więc inaczej jak już to wszystko będzie widoczne... i co brzuch taki że nie ukryje, mała tak się wierci że nie trzeba ręki przykładać, tak brzuch szaleje, na dodatek bardzo często się wierci, częściej niż synek.. no i co z tego i tak trzyma się jakby z daleka od brzucha... nawet przez tą całą sytuację nie ma dziecko imienia... ale jak tak dalej będzie postawie na swoim, skoro jego to mało interesuje...

Jutinka nie wiem co powiedzieć bo nie jestem w Twojej sytuacji. Ale powiem Ci że u mnie na początku było tak że mąż nie chciał przytulać głaskać brzucha. Usiadłam z nim i porozmawiałam że oczekuje tego i dlaczego tego nie robi. Jak się okazało bał się że może stać się coś złego. Wydaje mi się że na takie problemu najważniejsza jest rozmowa, danie do zrozumienia czego oczekujemy. To faceci oni myślą że jeżeli już raz byłaś w ciąży to sobie poradzisz sama bo przecież to nic nowego. Dlatego może z nim pogadaj powiedz co Cię boli

Justinka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Angela - dla mnie to lipnie wygląda.

Orientujecie się może czy męzowi przysługuje urlop na opiekę nad żoną po porodzie? Która pracuje w kadrach? przyznać się :P
    Mężowi przysługuje 2 dni okolicznościowego urlopu z tytułu narodzenia się dziecka i 2 tyg (włączając weekendy) urlopu ojcowskiego. Albo tak jak mówi Angela zwolnienie lekarskie na opiekę nad żoną i tu wskazaniem może być nie tylko CC, ale i inne dolegliwości. :)

CzaryMary, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    ciesz się że leje na kafelki a nie w pościel :D

Jak by się zlała na pościel - to by pewnie już miała zbudowany kojec na ogrodzie - przez męża. A ja pewnie bym kazała mu z nią tam mieszkać :D

Amy_ lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    czyli tak czy inaczej muszę się wcześniej udać do US po zaświadczenie o dochodach;/ jeśli nie mam ich w formie elektronicznej;/

ok spadam:)
    robotka oni chca skladki za chorobowe czy jakies które na zaswiadczeniu z urzedu skarbowego nie sa ujete wiec lepiej zus, ja zawsze ksero robie pitu sobie :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 2523 2524 2525 2526 2527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ