Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:IDA tak 12 zł za literkę
dlatego mówię że to imię mnie drogo kosztowało i nie zamierzam go zmieniać
ejjjj odpowie mi ktoś na to pytanie odnoście ulgi prorodzinnej?? jak nie to potraktuję to że się nie znacie najwyżej:P i wybaczę oczywiście:)
no co wy? a skąd ja wezmę pit za poprzedni rok?? jak złożyłam go przecież w US??
to niby co mamy tam donieść???
Oni wymagają i tak zaświadczenia o dochodach więc do US będziesz musiała iść i tak -
liloe wrote:To Was troszkę powkurzam
idę sobie przygotować NALEŚNIKI Z NUTELLĄ I BITĄ ŚMIETANĄ na drugie śniadanie
ale oczywiśćie nie mam ochoty
jak już nutelle zje mi mąż będę płakała za naleśnikami z nutella
ale ja bym to troszkę urozmaiciładodałabym pomarańczę, bo sama nutella w naleśniku to dla mnie za mdłe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 11:59
Fasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmy_ wrote:ja już dzisiaj też pożarłam łyżeczkę
mniam mniam
ojojoj nasza ptaszynka, na łyżeczki się rozdrabnia !! ja słoik kupuję co 2 dni... no i co się kuwa dziwię, że tłusta jestem...Amy_, misia83, haneczka, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJakie dokumenty należy złożyć aby otrzymać becikowe? Wypełniony wniosek o becikowe (patrz niżej) Zaświadczenie lekarskie wystawione przez lekarza lub położną potwierdzające pozostawanie kobiety pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży do porodu - wymóg dotyczy tylko biologicznych rodziców dziecka. Akty urodzenia wszystkich dzieci będących w składzie rodziny (oryginał +kopia). Dowód osobisty wnioskodawcy (oryginał + kopia). Dokument potwierdzający datę przysposobienia dziecka, datę objęcia dziecka opieką prawną lub faktyczną (np. kopia postanowienia sądowego - oryginał do wglądu lub zaświadczenie) - dot. wyłącznie dziecka przysposobionego lub objętego opieką prawną. Zaświadczenie urzędu skarbowego (oryginał) o dochodzie za rok 2013 każdego pełnoletniego członka rodziny. Można złożyć także swoje oświadczenie w tej sprawie - pilnujmy jednak by się nie pomylić, bo za błędy grozi nam odpowiedzialność karna Jeżeli członek rodziny prowadzi działalność gospodarczą i rozlicza się na podstawie przepisów o zryczałtowanym podatku dochodowym oświadczenie o dochodzie za 2013 rok. Oświadczenie o dochodzie nieopodatkowanym wszystkich członków rodziny za 2013 rok. Zaświadczenie (z ZUS, od pracodawcy) lub oświadczenie członków rodziny zawierające informacje o wysokości składek na ubezpieczenie zdrowotne w roku 2013 (faktycznie odprowadzonych) - (oryginał). Jeżeli wnioskodawca ma zasądzone alimenty na rzecz dziecka (dzieci), należy dostarczyć odpis podlegającego wykonaniu orzeczenia sądu zasądzającego alimenty na rzecz osób w rodzinie lub odpis protokołu posiedzenia zawierającego treść ugody sądowej, lub odpis zatwierdzonej przez sąd ugody zawartej przed mediatorem (oryginał + kopia). Zaświadczenie od komornika o stanie egzekucji alimentów roku 2013 (jeżeli postępowanie egzekucyjne było prowadzone a otrzymana kwota alimentów jest niższa niż ta wynikająca z wyroku) (oryginał).
-
Robotka1 wrote:Ej ale w tym roku już się zmieniło o to becikowe, każdy podobno dostanie pełną sumę niezaleznie ile zarabia, a może mi ktoś powiedzieć czy osobom w ogóle bezrobotnym takie becikowe się nalezy????
Z tego co wiem nic się nie zmieniło. Bierzesz pod uwagę swoje i męża zarobki z roku 2013 (z Pita), bo dziecko rodzi się przed 30 października. I dzielisz na ilość osób w rodzinie łącznie z "nowym" dzieckiem.Próg to ok 1900zł na osobę w rodzinie. Jeśli jedno jest bezrobotne, to bierzesz tylko te dochody, które istnieją.
Edit. Jeśli dziecko urodziłoby się po 30.10.2015 to brałabyś dochody z roku 2014. AmenWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 12:02
-
CzaryMary wrote:ojojoj nasza ptaszynka, na łyżeczki się rozdrabnia !! ja słoik kupuję co 2 dni... no i co się kuwa dziwię, że tłusta jestem...
ja to ja
wiadomo, ograniczam się ze wszystkim jak mogęmoja jedyna przyjemność w ciąży to seks bez obaw że zaciąże w nieodpowiednim momencie
:PP
CzaryMary, misia83, Fasia, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! W końcu sfinalizowałam zamówienie z Gemini.
Tylko wzięłam za pobraniem, bo nie chciało mi się jechać do banku wpłacać na konto swoje.
Ale mi się dziś dobrze spało.Wyobraxcie sobie, że od 3 nocy nawet na siusiu nie wstaje.
Tylko juz rano o 7 i idę spać dalej do 10.
Magia normalnie. Może dzid jakoś się przesunął czy co?
Za to, żeby nie było zbyt kolorowo, wieczorem coś zaczęły mnie plecy boleć i niestety nie przeszło.
Wercia, mam nadzieję, że dziś już pizzowe sensacje trochę przeszły.
Robotka, ta pościel to jest taki pudrowy róż? Bo taki bardziej pod brudny róż an zdjęciu wpada. Literki też super.
Lecę niedługo do miasta, załatwić sprawunki i chyba skoczę też do Netto, bo mają legginsy ciążowe dla mam, ocieplane za 19,99 a obawiam się, że moje już dwóch miesięcy nie przetrzymają. Ma któraś z was te ich legginsy?
Czary Mary, ja zawsze mówię, że dla maluchów najlepsze książeczki.Takie zboczenie związane z wykształceniem.
Kupowałam ostatnio dla półroczniaka te takie tekturkowe z grubymi stronami, bo mała już sama potrafiła takie przerzucać.
Liloe, ja chyba podkradnę ci te staniki, bo cena bardzo fajna i wyglądają przyzwoicie. Daj znać jakie są kiedy przyjadą.Też nie wiem jak dobrać rozmiar, ale jakoś sobie poradzę. Chyba.
Robotka, a nie rozliczałaś się przez internet? Jak tak, to masz w chmurze. A jak nie to idziesz do US i prosisz o taki świstek o dochodach czy tam przychodach. Co wy, o stypendium się nie ubiegałyście?
A w ogóle to jeszcze się dowiedziałam, że jak komuś się zmieniła sytuacja i np. zarabia mniej niż w tamtym wymaganym picie to można złożyć dodatkowo taką informację korygującą. -
JUSTINKA nie przejmuj się zbytnio:)
u mnie podobnie:) tzn jeśli porównać do pierwszego porodu:) widać mniejsze zainteresowanie:) nie ma codziennego głaskania brzucha, ani nie ciągnę go na wizyty:) ale ja tego po prostu teraz nie potrzebuję
oczywiście martwi się o mnie, pyta jak się czuję i wyręcza mnie w większości rzeczy ale tak jak piszesz nie ma już tego co było wcześniej:)
fajnie gdybyś zmieniła nastawienie choć wiem że może to być trudne.
poczekaj jak się córcia urodzi:)
cieszę się że się wam moje literki podobają
ok ja też idę za śladami Lilioe ale zrobię sobie stare dobre "OKIENKA" haha:D mniam:) no i zupkę jarzynową bo mam ochotę
tak że miłęgo popołudnia i do potem:)liloe, Justinka lubią tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Aaa i znalazłam realne zdjęcie tego organizera który wczoraj był na tapecie i tak jak myślałam jest miękki czyli dupa
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a4f3b177923.jpg -
misia83 wrote:Haneczka, ja planuję kupić 2 koszulki na ramiączkach z HM, takie do karmienia.
http://www.hm.com/pl/product/13906?article=13906-D
Rozglądam się też za jakąś fajną sukienką, tylko żeby była rozpinana u góry. Coś nowego też mi się przecież należy:) A w resztę starych ciuchów mam nadzieję się zmieścić.
Jak by był problem to kupiłam jakiś czas temu spódnicę w rozmiarze który nosiłam, żeby mnie mobilizowała do zrzucenia kg:
Sexi
Oficjalnie chciałam pogratulować Misi, Iwonce i Robotce (o ile dostanie becikowe), że myślą o sobie
Robotka1, misia83, iwonka1077 lubią tę wiadomość