X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Misia - pięęęękny brzuch. tylko ja mam taki otłuszczony!! to nie fair :(
    nie płacz! zjedz nutelle :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 11:51

CzaryMary, misia83, Fasia lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 17:13

Amy_, Eweliśka, CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela - dla mnie to lipnie wygląda.

Orientujecie się może czy męzowi przysługuje urlop na opiekę nad żoną po porodzie? Która pracuje w kadrach? przyznać się :P

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli L4 wypłaca mi zus nie pracodawca to potem zasiłek przez rok urlopu także będzie wypłacał Zus ? w takim razie do kogo składa się wnioski o urlop?

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Chyba Ci poleję ;) polubiłabym milion razy tylko kuTwa nie umiem :( Agnela daj mi jakieś korepetycje

Andzia to samolub :P nie dzieli się takimi umiejętnościami :P

Angela89, liloe, Fasia lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    A ja uważam, że BECIKOWE powinno być dla KAŻDEJ KOOBIETY rodzącej dziecko, bez kurwa żadnych limitów..
    Gdybyście wiedziały ile kasy mają tacy "bezrobotni" to byście się wszystkie za głowe złapały. Oczywiście nie mówię o kwocie rzędu 5 tys miesięcznie. Ale w przeciętnej rodzinie dwoje zarabia po około 1500 zł na rękę i myślę że i tak jest to w większości przypadków ciut zawyżona kwota..
    A lumpy nie dość że żyją z zasiłków to nei płącą za nic, mieszkanie za darmo, jedzenie za darmo, a jeśli rodzina jest wielodzietna to z kasą wychodzą lepiej niż przeciętniaki.

Mnie 1000 różnicy nie robi, ale wkurwia mnie to, że zapierdalam za przeprosszeniem i tak na prawdę nic mi sie nie należy bo przekraczam jakiś tam próg.

Niestety Amy ma dużo racji. Dodatkowo dostają mieszknia socjalne, a to że my w większości na pokaźnych kredytach to każdy ma za przeproszeniem w dupie bo dochód się liczy.

Amy_ lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

Orientujecie się może czy męzowi przysługuje urlop na opiekę nad żoną po porodzie? Która pracuje w kadrach? przyznać się :P

Urlop nie przysługuje ale przysługuje mu zwolnienie jeżeli żona miała CC - opiekę nad żoną.

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 13:52

• Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Aaa i znalazłam realne zdjęcie tego organizera który wczoraj był na tapecie i tak jak myślałam jest miękki czyli dupa
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a4f3b177923.jpg

jak psu z gardłą wyjęte :D nie obrażając psa :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    nie płacz! zjedz nutelle :P

spadaj na bambus;) Już zeżarłam rano, teraz powtórka :)

Amy_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .a

Angela89, Ida, haneczka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    haaaa jak na pewno wystarczy to mu to prześcieradło i kocyk tez jednak zabiorę. Planuję wychować go w pełnej ascezie :P

Robotka - hahaha zboczuch!!!! kłiiiiiiiii, chrum chrum

a zmieniając temat - mam problem i proszę o pomoc :D Co można kupić półrocznej dziewczynce? Idę w odwiedziny i będę widziała ją po raz pierwszy. Nie orientuję się :(

Oddaj jedno swoje ubranko na 68 :D Ascetycznie!

• Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

Wydaje mi sie że tylko po CC

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Iwonka a ile lat ma Twoja córcia? Też się trochę obawiam zazdrości. W końcu mama i tata nie będą już na wyłączność.
    moja ma 3,5 roku pokazuje juz swoje humorki ja juz teraz nie zawsze moge sie nia zajmowac bo mi ciezko, a co dopiero pOżniej

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, gdyby jeszcze dupa nie rosła to było by super:)

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Angela89 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA tak 12 zł za literkę:) dlatego mówię że to imię mnie drogo kosztowało i nie zamierzam go zmieniać:P

ejjjj odpowie mi ktoś na to pytanie odnoście ulgi prorodzinnej?? jak nie to potraktuję to że się nie znacie najwyżej:P i wybaczę oczywiście:)

no co wy? a skąd ja wezmę pit za poprzedni rok?? jak złożyłam go przecież w US??
    to niby co mamy tam donieść???

Ida lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:

I pożółkłe :P

Amy_ lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Justinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Robotka super literki! Też takie chce, ale ciężko zamówić nie znając imienia, hehe ;)

Nas becikowe raczej też ominie... pamiętam że przy synku udało się becikowe od Państwa i od miasta :) a teraz chyba będzie lipa, trudno :)

Czekam na pity i będę walczyć z rozliczeniem, zanim dzidzia się urodzi, żeby o tym nie myśleć już...ech

A ja morduje się z zaparciami niesamowicie :( wczoraj wieczorem myślałam że się wykończę... w końcu zastój od poniedziałku, ech... a jak już siądę to mam wrażenie że urodzę a nie wykupkam się :( w poprzedniej ciąży totalnie nie miałam takiego problemu...

Mam pytanie do mam które mają już dziecko... chodzi o to jak Wasi mężowie zachowują się w tej ciąży? Tzn czy tak samo jak w pierwszej? Wiem, że ta jest inna bo kolejna, już raz się to przerabiało, ale ja mam ogromny żal do męża, jest mi przykro, że totalnie się nie interesuje dzidzią, ciążą... z synkiem codziennie głaskał brzuszek, co tydzień czytaliśmy co nowego się dzieje, zmienia u niego.. razem wiele rzeczy kupowaliśmy, wybieraliśmy... czułam się wtedy wyjątkowa, a teraz niezauważalna, jak powietrze, nie atrakcyjna :( mam przez to jakąś depresje, codziennie wieczorem płaczę, bo jest mi tak ciężko, czuję się że jestem totalnie sama z tą ciążą... że tylko synek mnie przytuli, pocieszy... na wizyty chodzi chyba dla zasady, nie przeżywa tego jak wcześniej... nie ogląda zdjęć po wizycie... nawet ostatnio spóźniliśmy się na wizytę bo ważniejsza była praca.. i w sumie mam wrażenie że teraz na 1. miejscu jest praca... często wraca bardzo późno, jest zmęczony, wszystko go drażni... Niby 2x dziennie zapyta jak się czuję, ale to chyba tak żeby nie było że się totalnie nie interesuje... wczoraj nawet specjalnie zostawiłam spodenki i czapunie malutkiej które kupiłam... ale nawet się nie zainteresował, nie spojrzał, nie skomentował, zlał jak wszystkie inne wcześniejsze zakupy... no to się wyżaliłam, przepraszam, ale nie mam komu za bardzo :(

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Też tak myślę a już chciałam kupić wczoraj ale mąż mnie powstrzymał i kazał znaleźć to w Szczecinie lub realne foto :D No i kurde udało mi się zaoszczędzić 100 zł bo tak bym pewnie ryczała nad tym zakupem :D

Amy_ lubi tę wiadomość

‹‹ 2521 2522 2523 2524 2525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ