X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Wiem wiem Wera. Ja od zawsze miałam zoo w domu, chomiki, świnki morskie, papugi, psy, myszki, koty...nawet szczura i żółwia :-D
    A sama pamiętam, że jako dziecko zabiłam kijkiem żabę... I kota kiedyś trochę pomęczyłam...na szczęście przeżył moje nadmierne zainteresowanie :-P
    kasia zabobojca :-)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) Ostatnio byli u nas znajomi z 2letnim chłopcem i miał pomalowany jeden paznokieć na czerwono. Podstawia jak koleżanka sobie maluje :D Zuzia też podstawia, więc kto wie czy młodszy nieświadomy różnicy płci brat nie będzie tak robił ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:22

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Fasia- skoro gotówki Wam przybyło, a Ty marzyłaś o nowym wózku, planujcie jeszcze dzieci, to ja bym kupiła jakąś nową brykę. Ten zakup wózka jakoś tak dopełnia przygotowania, tak myślę. Wiadomo, to trochę kosztuje, ale skoro możecie sobie na to pozwolić, to to zróbcie.
    My też moglibyśmy kupić używany ale to kompletnie odpadło, bo planujemy jeszcze dzieci. Poza tym, z całym szacunkiem, ale mnie osobiście nie przekonują używane rzeczy tego typu. Co innego ubranka, co innego jakiś sprzęt.

To co, pojedziesz za głosem serca czy rozumu? :)
    dlaczego wozek nie moze byc uzywany? nie rozumiem? ja znalazlam na necie wozek za 100f ktory kosztowal 600f 3 w 1 piekny, nietkniety

Angela89, KasiaKwiatek, Gosha, Fasia, Amy_ lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy camerelo carera - w ogóle ostatnio byliśmy oglądać już nie wiem który raz i były nowe kolory i mężowi się spodobał wózek w tym kolorze
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc38b1109057.jpg

Myślałam że sobie jaja robi bo mówił że z różowym wózkiem nie będzie chodził no ale stwierdziliśmy że jednak wybierzemy kolor neutralny ze względu na to że później może pojawić się chłopiec i nie był by zadowolony z różowego wózka

A teraz lece na chrzciny :) Miłej niedzieli Kochane

Co do wózków wydaje mi się że dziecku jest obojętne czy wózek jest używany czy nie. Ważne aby było dziecku wygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 12:46

Aguś86, Agusiek89, Rudzia, KasiaKwiatek, Gosha, Ida lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Kochana ja nie mam 3 w 1. Mam gondolkę i spacerówkę. Fotelik i tak musimy kupić. Niestety bez opcji wpięcia go na stelaż, bo wózek jest sprzed 3-4 lat i to taka firma co to jej nikt nie zna więc nie ma adapterów (pisałam do producenta).
    Zastanawiam się teraz, bo jak mam za 2 lata kupować nowy 2w1 dla drugiego dziecka to lepiej kupić teraz. Ehh nie wiem, nie wiem ..
    Nie zanudzam. Muszę to przemyśleć, a mąż juz się na mnie wkurza bo jak to ja - napaliłam się na nowy wózek skoro pojawiła sie opcja żebym miała coś nowego :P baby są głupie :P

Ja swojego zamówienie w Gemini nie sprawdzałam, bo zapomniałam aż do czasu jak kurier zadzwonił, że będzie zaraz z przesyłką :) czekałam 4 dni robocze

Aaa, widzisz ja myślałam, że masz 3 w 1. Wybacz. :) W takim razie nie wiem. Ale ja bym się zastanowiła czy chce mi się spędzać godziny nad wyborem wózka. :P

W ogóle jakby któraś z was była zainteresowana to znajoma sprzedaje fotelik Maxi Cosi: http://olx.pl/oferta/nosidelko-fotelik-maxi-cosi-CID88-ID8PS7P.html#763849d7fc
    Jakby co to mogę jej zapytać czy na pewno bezwypadkowy itp.

Kasia, no właśnie u mnie jest od początku nowe a opłacone nie będzie, bo wzięłam opcję za pobraniem. I tak próbuję obadać kiedy może przyjść. :)

O rany, Rudzia! Jaka cudna ta czapeczka!

No cóż, my kupujemy wózek używany. Niby teściowa ma za niego płacić, więc mogłabym ją "naciagnąć" na nowy, ale i tak nam dużo pomaga finansowo, więc uważam, że to nie byłoby w porządku. Tym bardziej, że gdybym miała kupować nowy to wtedy chyba bym się w ogóle nie zdecydowała. :P No i jakoś słabo siebie widzę z dzwiganiem 15 kg wózka przy moich 150 cm, więc przy używce nie będzie mi szkoda szybko przerzucić się na lżejszą spacerówkę. Chociaz nie ukrywam, że przynajmniej zimę chciałabym w tej z zestawu polatać.

Camarelo mi się bardzo podoba, ale wszędzie piszą, że raczej dla osób 170+ więc odpada. ;_;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 12:55

Rudzia lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:05

Rudzia lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:22

• Lali Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widze nic zlego w uzywanych wozkach, wole kupic uzywany wozek wysokiej klasy za pol ceny, niz wozek ze sredniej polki za te same pieniadze ale nowy.
    Fasia jak ja bym miala gleboki wozek to bym sie nie zastanawiala nad kupnem nowego, po porodzie zaczna sie dopiero wydatki, szczepienia, pieluszki itd, bedzie tego mnostwo :) Ale to Wasza decyzja, kazdy ma inne zdanie :)

misia83, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chciałam kupic używaną gondole a za pół roku wymarzoną spacerówkę:)
    Ale ja mam sporo rzeczy używanych mimo ze to pierwsze dziecko. Materac musi być nowy, ale inne rzeczy.....

Niestety jestem egoistką i myśle tez o sobie :-p

Lali, KasiaKwiatek, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:23

KasiaKwiatek, mantissa lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:23

Lali, Fasia, shimmer_lip lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida kazdy ma swoje zdanie, przeciez nikt sie nie obraza :) Bo Fasia zawsze rzuci jakis temat zebysmy sie nie nudzily :D jak nie z koszula nocna to z kuchnia i pokojem Julinka, teraz wozek nowy czy stary hehe :P

KasiaKwiatek, Bambi85, Ida, Fasia, Angela89, Agusiek89 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiu jesli nowa bryka ma Ci sprawic radosc a brat daje tysiaka to sie nie zastanawiaj. Dokladasz drugiego i masz nowke 3w1z tycg camarelo, bebetto czy jedo. Ja najlepiej wiem jak wozek potrafi cisnac ;-) co prawda nas zrobili

A camarelo carere bralismy pod uwage bo podobny do jedo tylko troche tanszy ale na zywo wygral jednak jedo ;-) gdybym byla wysokim czlowiekiem go bym carere brala bo ona jest bardzo wysoka jak dla mnie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 18:15

Fasia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Fasia pytała o radę, każda pisała swoje zdanie, a moje jest takie że skoro przybyło im gotówki a sama chciała nowy wózek, to niech go po prostu kupi :)
    Sie zgadzam w 100% i to samo napisalam :-) ja nic do uzywek nie mam. Uzywany mam bujaczek, hustawke, sterylizator i inne pierdy :-) w nowym wozku mnie dodatkowo przekonuje gwarancja :-)

Fasia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że podrzucam tematy, bo widzę jaka tu nuda na forum hihi :D

Wiecie gdyby nie opcja z drugim dzieckiem to bym się nawet nie zastanawiała - zostawiłabym używany wózek i kupiła wypasioną spacerówkę. Natomiast już wiem, że przy kolejnym dziecku, które pojawi się za 2-3 lata ta używkę którą mamy nie będę chciała. Więc albo teraz kupujemy nowy wózek 3w1 i mamy dla dwójki dzieci albo jestem świadoma, że używka posluży również przy drugim dziecku (czego bym nie chciała). Mąż zaczyna się bardziej skłaniać przy opcji kupna nowego wózka 3w1 ale również później dobrej spacerówki, bo prędzej czy później ta z wielofunkcyjnego wózka przestanie się sprawdzać. Oszczędności przy tym wyjdą na 2 tys zł. To nie jest tak, że nas nie stać na nowy wózek - stać ale staramy się podejść do wszystkiego rozsądnie, bo same wiecie że dziecko to studnia bez dna, a przecież zostaje też codzienne życie, kredyty, remont. Gdyby nie pomoc od brata to byśmy nie myśleli.
    U Was zdania podzielone jak widzę :P

Shimmer czyli jednak kupujecie nowy? :) Faaajnie, bo pamiętam jak płakałaś nad tą używką :P

LALI nawet gdybyś planowała drugie dziecko to też zostawiłabyś i dla tego teraz i dla kolejnego za 2-3 lata tą używkę? Bo u nas tylko na tym polega dylemat. Przy jednym dziecku zostawiamy opcję - używka + nowa spacerówka. Przy dwójce lepiej już teraz kupić nowy wózek

Ja pitole a myślałam, że mnie dylemat wózkowy ominie :D

Ale dziękuję Wam za pomoc! Dużo mi rozjaśniacie w głowie :*

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A opowiem Wam cos smiesznego :D hah
    Od kilku dni na prawym sutku mialam takie strupki taka sialam panike ze cos nie tak kremowalam mascia na sutki to i nie zchodzilo... wczoraj wpisalam w google zeby zobaczyc co to moze byc i wyszlo ze to zaschnieta siara :D te strupki takie bialawe zoltawe byly no i poszlam do lazienki, zeby zobaczyc czy da sie to zdrapac i zeszlo bez problemu :D haha w nocy chyba cos mi wycieka bo tak w dzien to nie zauwazylam jeszcze tzn kiedys raz mi polecialo ale to tylko raz :P

weronika86 lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia tak to siara :D ja ją mam w sutkach właśnie zaschniętą od kilkunastu tygodni. Nie ruszam jej wcale. Nie zdrapuję, bo mnie strasznie bolą sutki. trzeba było nas pytać hihi :D

Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy camarelo carmele , ja mam 160cm wzrostu i wg mnie jest jak najbardziej ok :) na początku carera oglądaliśmy ale w carmelce ładnie dziecko widać bedzie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 14:18

Fasia lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak moglam zapytac :D dobrze ze nie poszlam z tym do lekaarza :D hah

Fasia, mantissa, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
‹‹ 2573 2574 2575 2576 2577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ