Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaKwiatek wrote:Wiem wiem Wera. Ja od zawsze miałam zoo w domu, chomiki, świnki morskie, papugi, psy, myszki, koty...nawet szczura i żółwia
A sama pamiętam, że jako dziecko zabiłam kijkiem żabę... I kota kiedyś trochę pomęczyłam...na szczęście przeżył moje nadmierne zainteresowanieKasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Hehe
Ostatnio byli u nas znajomi z 2letnim chłopcem i miał pomalowany jeden paznokieć na czerwono. Podstawia jak koleżanka sobie maluje
Zuzia też podstawia, więc kto wie czy młodszy nieświadomy różnicy płci brat nie będzie tak robił
-
Ida wrote:Fasia- skoro gotówki Wam przybyło, a Ty marzyłaś o nowym wózku, planujcie jeszcze dzieci, to ja bym kupiła jakąś nową brykę. Ten zakup wózka jakoś tak dopełnia przygotowania, tak myślę. Wiadomo, to trochę kosztuje, ale skoro możecie sobie na to pozwolić, to to zróbcie.
My też moglibyśmy kupić używany ale to kompletnie odpadło, bo planujemy jeszcze dzieci. Poza tym, z całym szacunkiem, ale mnie osobiście nie przekonują używane rzeczy tego typu. Co innego ubranka, co innego jakiś sprzęt.
To co, pojedziesz za głosem serca czy rozumu?Angela89, KasiaKwiatek, Gosha, Fasia, Amy_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy kupujemy camerelo carera - w ogóle ostatnio byliśmy oglądać już nie wiem który raz i były nowe kolory i mężowi się spodobał wózek w tym kolorze
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc38b1109057.jpg
Myślałam że sobie jaja robi bo mówił że z różowym wózkiem nie będzie chodził no ale stwierdziliśmy że jednak wybierzemy kolor neutralny ze względu na to że później może pojawić się chłopiec i nie był by zadowolony z różowego wózka
A teraz lece na chrzcinyMiłej niedzieli Kochane
Co do wózków wydaje mi się że dziecku jest obojętne czy wózek jest używany czy nie. Ważne aby było dziecku wygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 12:46
Aguś86, Agusiek89, Rudzia, KasiaKwiatek, Gosha, Ida lubią tę wiadomość
-
Fasia wrote:Kochana ja nie mam 3 w 1. Mam gondolkę i spacerówkę. Fotelik i tak musimy kupić. Niestety bez opcji wpięcia go na stelaż, bo wózek jest sprzed 3-4 lat i to taka firma co to jej nikt nie zna więc nie ma adapterów (pisałam do producenta).
Zastanawiam się teraz, bo jak mam za 2 lata kupować nowy 2w1 dla drugiego dziecka to lepiej kupić teraz. Ehh nie wiem, nie wiem ..
Nie zanudzam. Muszę to przemyśleć, a mąż juz się na mnie wkurza bo jak to ja - napaliłam się na nowy wózek skoro pojawiła sie opcja żebym miała coś nowegobaby są głupie
Ja swojego zamówienie w Gemini nie sprawdzałam, bo zapomniałam aż do czasu jak kurier zadzwonił, że będzie zaraz z przesyłkączekałam 4 dni robocze
Aaa, widzisz ja myślałam, że masz 3 w 1. Wybacz.W takim razie nie wiem. Ale ja bym się zastanowiła czy chce mi się spędzać godziny nad wyborem wózka.
W ogóle jakby któraś z was była zainteresowana to znajoma sprzedaje fotelik Maxi Cosi: http://olx.pl/oferta/nosidelko-fotelik-maxi-cosi-CID88-ID8PS7P.html#763849d7fc
Jakby co to mogę jej zapytać czy na pewno bezwypadkowy itp.
Kasia, no właśnie u mnie jest od początku nowe a opłacone nie będzie, bo wzięłam opcję za pobraniem. I tak próbuję obadać kiedy może przyjść.
O rany, Rudzia! Jaka cudna ta czapeczka!
No cóż, my kupujemy wózek używany. Niby teściowa ma za niego płacić, więc mogłabym ją "naciagnąć" na nowy, ale i tak nam dużo pomaga finansowo, więc uważam, że to nie byłoby w porządku. Tym bardziej, że gdybym miała kupować nowy to wtedy chyba bym się w ogóle nie zdecydowała.No i jakoś słabo siebie widzę z dzwiganiem 15 kg wózka przy moich 150 cm, więc przy używce nie będzie mi szkoda szybko przerzucić się na lżejszą spacerówkę. Chociaz nie ukrywam, że przynajmniej zimę chciałabym w tej z zestawu polatać.
Camarelo mi się bardzo podoba, ale wszędzie piszą, że raczej dla osób 170+ więc odpada. ;_;Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 12:55
Rudzia lubi tę wiadomość
-
Nie widze nic zlego w uzywanych wozkach, wole kupic uzywany wozek wysokiej klasy za pol ceny, niz wozek ze sredniej polki za te same pieniadze ale nowy.
Fasia jak ja bym miala gleboki wozek to bym sie nie zastanawiala nad kupnem nowego, po porodzie zaczna sie dopiero wydatki, szczepienia, pieluszki itd, bedzie tego mnostwoAle to Wasza decyzja, kazdy ma inne zdanie
misia83, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Ja tez chciałam kupic używaną gondole a za pół roku wymarzoną spacerówkę
Ale ja mam sporo rzeczy używanych mimo ze to pierwsze dziecko. Materac musi być nowy, ale inne rzeczy.....
Niestety jestem egoistką i myśle tez o sobie :-pLali, KasiaKwiatek, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość
-
Ida kazdy ma swoje zdanie, przeciez nikt sie nie obraza
Bo Fasia zawsze rzuci jakis temat zebysmy sie nie nudzily
jak nie z koszula nocna to z kuchnia i pokojem Julinka, teraz wozek nowy czy stary hehe
KasiaKwiatek, Bambi85, Ida, Fasia, Angela89, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Fasiu jesli nowa bryka ma Ci sprawic radosc a brat daje tysiaka to sie nie zastanawiaj. Dokladasz drugiego i masz nowke 3w1z tycg camarelo, bebetto czy jedo. Ja najlepiej wiem jak wozek potrafi cisnac
co prawda nas zrobili
A camarelo carere bralismy pod uwage bo podobny do jedo tylko troche tanszy ale na zywo wygral jednak jedogdybym byla wysokim czlowiekiem go bym carere brala bo ona jest bardzo wysoka jak dla mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 18:15
Fasia lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:Fasia pytała o radę, każda pisała swoje zdanie, a moje jest takie że skoro przybyło im gotówki a sama chciała nowy wózek, to niech go po prostu kupi
ja nic do uzywek nie mam. Uzywany mam bujaczek, hustawke, sterylizator i inne pierdy
w nowym wozku mnie dodatkowo przekonuje gwarancja
Fasia lubi tę wiadomość
-
Oczywiście, że podrzucam tematy, bo widzę jaka tu nuda na forum hihi
Wiecie gdyby nie opcja z drugim dzieckiem to bym się nawet nie zastanawiała - zostawiłabym używany wózek i kupiła wypasioną spacerówkę. Natomiast już wiem, że przy kolejnym dziecku, które pojawi się za 2-3 lata ta używkę którą mamy nie będę chciała. Więc albo teraz kupujemy nowy wózek 3w1 i mamy dla dwójki dzieci albo jestem świadoma, że używka posluży również przy drugim dziecku (czego bym nie chciała). Mąż zaczyna się bardziej skłaniać przy opcji kupna nowego wózka 3w1 ale również później dobrej spacerówki, bo prędzej czy później ta z wielofunkcyjnego wózka przestanie się sprawdzać. Oszczędności przy tym wyjdą na 2 tys zł. To nie jest tak, że nas nie stać na nowy wózek - stać ale staramy się podejść do wszystkiego rozsądnie, bo same wiecie że dziecko to studnia bez dna, a przecież zostaje też codzienne życie, kredyty, remont. Gdyby nie pomoc od brata to byśmy nie myśleli.
U Was zdania podzielone jak widzę
Shimmer czyli jednak kupujecie nowy?Faaajnie, bo pamiętam jak płakałaś nad tą używką
LALI nawet gdybyś planowała drugie dziecko to też zostawiłabyś i dla tego teraz i dla kolejnego za 2-3 lata tą używkę? Bo u nas tylko na tym polega dylemat. Przy jednym dziecku zostawiamy opcję - używka + nowa spacerówka. Przy dwójce lepiej już teraz kupić nowy wózek
Ja pitole a myślałam, że mnie dylemat wózkowy ominie
Ale dziękuję Wam za pomoc! Dużo mi rozjaśniacie w głowie :*
-
A opowiem Wam cos smiesznego
hah
Od kilku dni na prawym sutku mialam takie strupki taka sialam panike ze cos nie tak kremowalam mascia na sutki to i nie zchodzilo... wczoraj wpisalam w google zeby zobaczyc co to moze byc i wyszlo ze to zaschnieta siarate strupki takie bialawe zoltawe byly no i poszlam do lazienki, zeby zobaczyc czy da sie to zdrapac i zeszlo bez problemu
haha w nocy chyba cos mi wycieka bo tak w dzien to nie zauwazylam jeszcze tzn kiedys raz mi polecialo ale to tylko raz
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Rudzia tak to siara
ja ją mam w sutkach właśnie zaschniętą od kilkunastu tygodni. Nie ruszam jej wcale. Nie zdrapuję, bo mnie strasznie bolą sutki. trzeba było nas pytać hihi
Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny