X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka no tak - każde dziecko jest inne. Ja znam takie, które mają 3 latka i dalej jeżdżą w spacerówkach. Ciężko wyczuć jakiego łobuza ja będę mieć :P

Tak czy siak parasolki są bardziej użytkowe niż te z wózków głebokich. Decyzja chyba zapadła :P

WERKA !! normalnie zaniemowiłam !! Nie dziwię się, że wyjechałaś z Polski - pewnie Cię ścigali za znęcanie się nad zwierzętami :D

mantissa, iwonka1077, Gosha, weronika86, misia83 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja sie zbieram po kuraka , musze zrobic cos do jedzenia :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    pieluszke czy waciki tez masz pod reka...moga sie bardziej przydac na zewnatrz, na wyjscie ale w domu? nie szkoda ci kasy?
    Waciki tez sobie kupiłam , e tam husteczki nawilżający trzeba miec czymś przetrzeć pupcie a bede pieluchą to na pranie nie wydole :) a dupka musi byc czysta :) nie bede szczędzić na chusteczki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 10:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    angela u nas tez polozne mowia o wodzie i wacikach,zeby nie atakowac kosmetykami dziecka od razu..i kapac tez w wodzie bez szamponow, zeli przez pierwsz 4-6tyg

Dokładnie to samo powiedziała u nas położna - mówi że każdy robi jak chce ale ona uważa że dziecko nie brudzi się aby wylewać na niego multum chemii.

liloe, weronika86 lubią tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, racja. zapomniałam o tych wacikach a sama kupiłam 2 opakowania hahaa :D
    Chusteczek też mam wielki zapas, takich właśnie polecanych przez Srokę, z Netto. W składzie mają jakieś olejki łagodzące czy cos tam i są bez żadnych syfów :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Weronika, racja. zapomniałam o tych wacikach a sama kupiłam 2 opakowania hahaa :D
    Chusteczek też mam wielki zapas, takich właśnie polecanych przez Srokę, z Netto. W składzie mają jakieś olejki łagodzące czy cos tam i są bez żadnych syfów :)
    Netto nie mam niestety zostaja mi biedronkowe tez polecala sroka :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)

Liloe straszliwie sie ciesze ze u Ciebie lepiej :-)
    W sumie to ja przy Was to na lewym l4 siedze ;-)

Ja jestem niskocisnieniowiec i w ciazy mam zazwyczaj w okolicach 100/55 i spie na stojaco a dzus 130/60 i takie wyzsze cisnienie wcale mi sie nie podoba bo niby nie spie ale strasznie mi serce kolacze. To juz wole przysypiac ;-)

Fasia moja kolezanka jedo fynem jezdzila 3 lata. Jak kogos stac to wiadomo ze czesciej zmienia wozki i kupuje coraz to lepsze i wygodniejsze. Ale takim z zestawu jak musisz tez dasz rade. A Wy bardzo ladny ten wozek dostaliscie i tu bym sie nie zastanawiala tylko ogladala wypasione spacerowki ;-)

liloe, mantissa, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wole naturalne chusteczki kupic niz z syfem jakies .

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny ja uciekam , miłej niedzieli, odpoczywajcie, Fasia nie lataj po sklepach dzis :) hehe

buziaki

Fasia lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo niskie cisnienie... 90/50 nawet mniej czasem, zawsze takie mialam i maz mnie do kardiologa wysylal juz przed ciaza, bo mialam spadki cisnienia z takim bolem glowy i zaslabnieciami, po ciazy zrobie z tym porzadek i w koncu pojde, bo faktycznie cisnienie mam niskie. Czytam o szpitalach w Warszawie i nie wiem wciaz gdzie rodzic... inflancka czy karowa... karowa czy inflancka...

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzien dobry,ja tez mialam srednia noc ale co tam
    Liloe cieszy mnie, ze coraz lepsze wiadomosci masz dla Nas, Ala jest grzeczna dziewczynka i na pewno w brzuszku jeszcze posiedzi :).
    Jaga a czy ty przypadkiem nie mialas tez lezeć, co :>?????
    Ida zmartwil mnie troche ten Twoj wieczorny post, takie cisnienie plus obrzeki to kierunek IP, jak sie dzisiaj czujesz??

liloe lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Iwonka no tak - każde dziecko jest inne. Ja znam takie, które mają 3 latka i dalej jeżdżą w spacerówkach. Ciężko wyczuć jakiego łobuza ja będę mieć :P

Tak czy siak parasolki są bardziej użytkowe niż te z wózków głebokich. Decyzja chyba zapadła :P

WERKA !! normalnie zaniemowiłam !! Nie dziwię się, że wyjechałaś z Polski - pewnie Cię ścigali za znęcanie się nad zwierzętami :D

No moja pół roku temu przestała jeździć w wózku bo był płacz, wyrywanie się na siłę. Ona chciała iść sama a wózek co najwyżej pchać. Ale widać na ulicy i 4 letnie dzieciaki w wózkach co już ledwo się mieszczą także nigdy nie wiesz jakie Ci się trafi ;)

Co do chusteczek to trzeba wybadać dziecko (zresztą z pieluszkami też), bo są takie co wszystko przyjmą bez problemu (jak moja Zuzia) i takie wrażliwce co reagują na różne składniki i wtedy jest problem. Ja na razie kupiłam sobie na początek w rossmanie w promocji 3 opakiwania kindii cleanic new baby i zobaczymy co będzie. A z pampersow to mam paczkę 43 szt jedynek pampers tych zielonych i paczkę jedynek 30szt rossmanowych babydream. U Zuzi mega się te drugie sprawdzają. W dzień chodzi w tych, a na noc zawsze zielony pampers bo nawet jak śpi 12h to nigdy nic nie pociekło. Pampersy biją pod tym względem inne i na noc są idealne lub na jakieś dłuższe wyjścia.
    Ta moja mała małpa na razie sporadycznie zrobi siku na nocnik mimo usilnych prób :/

mantissa lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja mam bardzo niskie cisnienie... 90/50 nawet mniej czasem, zawsze takie mialam i maz mnie do kardiologa wysylal juz przed ciaza, bo mialam spadki cisnienia z takim bolem glowy i zaslabnieciami, po ciazy zrobie z tym porzadek i w koncu pojde, bo faktycznie cisnienie mam niskie. Czytam o szpitalach w Warszawie i nie wiem wciaz gdzie rodzic... inflancka czy karowa... karowa czy inflancka...
    Ja jestem zdecydowana na 90% na bielanski. Moj gin mowi ze oni lubia trudne porody a moj taki bedzie. Poza tym na sr tez nam mowili ze jak ktos ma zdrowa ciaze to niech przemysli inne szpitale typu zelazna. 10% zostawiam na inflancka bo to dwa szpitale najblizej mojego domu ;-)

Na karowej rodzila teraz corka znajomej z pracy i zaraz po porodzie byla baaardzo zadowolona. Potem po tygodniu sie okazalo ze wypisali go za wczesnie biorac pod uwage jego poziom bilirubiny i sprzeali mu jakiegos paskudnego wirusa i musial wrocic do szpitala. Ale takie rzeczy sie pewnie wszedzie zdarzaja.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ja jestem za tym, zeby nie zmuszac dziecka do nocnika, zadnych przemoczonych pieluch nie zdejmowanych na czas(okropnosc), przyjdzie czas sama zrozumie i wywali pampersa :) Oczywiscie tlumaczyc trzeba, ale bez wymuszania.u nas Pola juz dlugo chodzi bez ale na noc jej zakladalam, i jakis czas temu stwierdzila, ze ja meczy ten pampers i jak chce w nocy siusiu to mnie budzi i idziemy do toalety.

Biere sie za to prasowanie w koncu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 11:16

mantissa, Fasia, Aguś86 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:03

Gosha, mantissa, Angela89, Lali lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:03

weronika86, Angela89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :-D
    Ja się witam z łóżka :-( chora...jednak młoda mnie zaraziła. Stan podgoraczkowy wczoraj, kaszel, katar. Dziś już lepiej ale bez sił jestem.
    Sylwia przytulam mocno, wiem co matka czuje jak musi dziecko zostawić na tak długo. Nawet pod dobrą, zaufaną opieką...
    Liloe trzymaj się Kochana w kupie i całości. Kolejny raz czujność i intuicja matki zadziałały!
    Ida weź kobieto uważaj z tym ciśnieniem. Wysokie normalnie może masz, ale teraz w ciąży jesteś i nie ma, że Twój organizm jest przyzwyczajony...wysokie ciśnienie zawsze działa negatywnie na ciążę i dziecko . Kontroluj i jakby co dupa w troki do lekarza!

Idę nadrabiać. Przyjaciółka była u mnie, wczoraj pojechała ale ja zdechła nie mialam siły wszystkiego nadrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 11:27

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia kuruj sie! jak bedziesz miala wiecej sily to wyslij mi numer telefonu raz jeszcze bo pokazsowalo mi kuzwa wszystkie wiadmoscia az do 3 pazdziernika! robie rosolek i doopa do roboty..ale mi sie nie chce...a jeszcze tak ladnie na dworze..poszlabym na spacer a nie do roboty :(

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Fasia ja bym nie kupowała 3w1. Masz spacerówkę do tego Jedo żeby Julka do zimy wiosny przetrzymać? Syn mojej siostry jeździ w spacerówce Jedo ponad 2 lata a to model 2009. Ja planuję Alę wozić w Jedo do kwietnia-czerwca 2016 a potem na cieplejsze dni będę mieć parasolkę Peg Perego.
    )

Liloe nie mam Jedo tylko Max-Pol. Z Jedo zrezygnowaliśmy i teraz do tego max-pola nie ma adapterów żeby fotelik maxi cosi wpiąć ...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam tel od mojego braciszka, który powiedział, że dorzucają nam 1tys zł na wózek :D Od rana z mężem temat wózków, a tu jeszcze brat dokłada kasę! No i co mam zrobić ? :P
    Zastanawiamy się teraz, bo jak będziemy mieć drugie dziecko (a taki plan jest, ba ja bym chciała mieć trójkę) to na pewno dla drugiego będę kupować nowy wózek .. No i dylemat gotowy .. ja pitole :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 2571 2572 2573 2574 2575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ