X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:03

Fasia, misia83 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:22

• mantissa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, ja jakbym dostala 3 w 1 to bym się nawet nie zastanawiała. Na pewno bym nowego nie kupiła a już na pewno nie przed porodem. Przecież nikt wam pieniążków nie każe wydawać, możecie odłożyć i niech sobie czekają na spacerówkę. :P Najpierw bym przetestowała czy w ogóle dawałabym radę z takim ciężkim wózkiem czy to za duża męczarnia. Kupić można zawsze a sprzedawać za pół ceny nie za bardzo się opłaca.

Swoją drogą, już nie mogę się doczekać jak za pół roku na tapecie będą fajne spacerówki. :P

PONAWIAM PYTANIE:
    Po jakim czasie wam się zmienił status w Gemini z NOWE?

Kaśka, trzymaj się tam. Widzę, że część z nas w rozjazdach po szpitalach a część zdycha w domu przeziębiona. ;(

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Fasia, ja jakbym dostala 3 w 1 to bym się nawet nie zastanawiała. Na pewno bym nowego nie kupiła a już na pewno nie przed porodem. Przecież nikt wam pieniążków nie każe wydawać, możecie odłożyć i niech sobie czekają na spacerówkę. :P Najpierw bym przetestowała czy w ogóle dawałabym radę z takim ciężkim wózkiem czy to za duża męczarnia. Kupić można zawsze a sprzedawać za pół ceny nie za bardzo się opłaca.

Swoją drogą, już nie mogę się doczekać jak za pół roku na tapecie będą fajne spacerówki. :P

PONAWIAM PYTANIE:
    Po jakim czasie wam się zmienił status w Gemini z NOWE?

Kaśka, trzymaj się tam. Widzę, że część z nas w rozjazdach po szpitalach a część zdycha w domu przeziębiona. ;(

Kochana ja nie mam 3 w 1. Mam gondolkę i spacerówkę. Fotelik i tak musimy kupić. Niestety bez opcji wpięcia go na stelaż, bo wózek jest sprzed 3-4 lat i to taka firma co to jej nikt nie zna więc nie ma adapterów (pisałam do producenta).
    Zastanawiam się teraz, bo jak mam za 2 lata kupować nowy 2w1 dla drugiego dziecka to lepiej kupić teraz. Ehh nie wiem, nie wiem ..
    Nie zanudzam. Muszę to przemyśleć, a mąż juz się na mnie wkurza bo jak to ja - napaliłam się na nowy wózek skoro pojawiła sie opcja żebym miała coś nowego :P baby są głupie :P

Ja swojego zamówienie w Gemini nie sprawdzałam, bo zapomniałam aż do czasu jak kurier zadzwonił, że będzie zaraz z przesyłką :) czekałam 4 dni robocze

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia powiem Ci tak...gdyby Julek miał być jedynakiem to najlepsze wyjście kupić wypasioną spacerówkę, ja tak robię teraz. Dostałam graco evo 3 w 1,więc mam też fotelik z głowy a jest naprawdę porządny.
    W sytuacji gdy myślicie o kolejnych dzieciach i pewnie w przeciągu 2-3 lat to kupiłabym wypasiony 3 w 1. Wózek Rudzi jest rewelacyjny, xlandery Robotki też się.
    A przy kolejnym dziecku dużo będziesz miała, dom będzie wybudowany...wtedy spokojnie w kupicie sobie wypasioną spacerówkę jakby co :-D
    Taka moja rada na trzeźwo :-P

Edit... Tym bardziej jak brat się dokłada :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 12:02

weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się zdecydowaliśmy na camarelo carmela :)

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida możemy sobie 5 przebić... Zdycham, jutro mam usg z pomiarami cieszę się że wreszcie się dowiemy jaki Miki jest już duży. Zapisuję się od razu do internisty i pokażę się, choć pewnie i tak nic mi nie da...bo co...antybiotyku raczej nie potrzebuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 12:12

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa u mnie zadaje się, że zamówienie w Gemini zmieniło status na nowe dosyć szybko, potem opłacone i w realizacji to chyba z 5 dni. Ale weszły w to też dni wolne. Dotarła paczka po 9-10 dniach od zamówienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 12:12

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! ;*
    Ja wlasnie wzielam Bebetto ze zwgledu glownie na spacerowke bo wydaje sie byc taka mocna, porządna :) i ja Fasiu tak jak Kasia mowi jakbym planowsla wiwcej dzieci tp kupilabym porzadny 3w1 ale jak nie to wtedy jakas wypasiona spacerowke bym kupila :)

KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narzekalam na brak wyboru opasek dla Malej, nigdzie nie moglam znalezc takich bawelnianych :D siostra odwiedzila przed praca H&M i juz nie mam co marudzic :D
    1g6iyf.jpg

sorki za meczenie zdj :)

weronika86, KasiaKwiatek, Aguś86, Ida, Lali, Angela89, mantissa, Fasia, misia83, Gosha, MartaAlvi, shimmer_lip, Justinka, lysinka lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa zapomniałam... Witamy się w 31 tygodniu :-D wreszcie mamy 3 z przodu

weronika86, Rudzia, Ida, Fasia, misia83, MartaAlvi, liloe, Amy_, Justinka, lysinka lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie ssstrasznie podobaja opaseczki :-) mozna zakkdac je od poczatku czy troszke pozniej rudzia? no bo na poczatku ta gloweczka mieciuska..

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika wysłałam moje namiary jeszcze raz :-D
    Ty morderco chomików i kaczek :-D

weronika86, Rudzia, Fasia lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Aaaaaa zapomniałam... Witamy się w 31 tygodniu :-D wreszcie mamy 3 z przodu
    fajne uczucie co? gratuluje!!!!! my za 3 dni wcbodzimy w 33tc :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Weronika wysłałam moje namiary jeszcze raz :-D
    Ty morderco chomików i kaczek :-D
    kasia ja nawet tego nie pamietam ...haha rodzice opowiadali...ja chcialam sie tylko pobawic :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem Wera. Ja od zawsze miałam zoo w domu, chomiki, świnki morskie, papugi, psy, myszki, koty...nawet szczura i żółwia :-D
    A sama pamiętam, że jako dziecko zabiłam kijkiem żabę... I kota kiedyś trochę pomęczyłam...na szczęście przeżył moje nadmierne zainteresowanie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 12:23

weronika86 lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia ta czapeczka jest śliczna :) Aż się zakochałam :) Takie malusie dziewczynki są słodkie. Zresztą wszystkie dziewczynki ;) Moja się podstawia do malowania, do czesania :P Ciekawe czy synek też będzie chciał malować paznokcie ;)

Rudzia lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka z tego co widzialam tp te opaski ubieraja juz dziecku od narodzin aöe ja pewnie odczekam z 2 miesoace bo wlasnoe balabym sie ze ja bedzie uciskac :)

weronika86 lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Rudzia ta czapeczka jest śliczna :) Aż się zakochałam :) Takie malusie dziewczynki są słodkie. Zresztą wszystkie dziewczynki ;) Moja się podstawia do malowania, do czesania :P Ciekawe czy synek też będzie chciał malować paznokcie ;)
    agus oby nie :-) moj maz kiedys powiedzial ze najgorsze dla niego to jakby syn przyprowadzil chlopaka a corka pakistana :-) hahahaha to raczej zartem bo to nie nasz wybor a dziecko trzeba kochac jakie by nie bylo :-)

Aguś86 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Werka z tego co widzialam tp te opaski ubieraja juz dziecku od narodzin aöe ja pewnie odczekam z 2 miesoace bo wlasnoe balabym sie ze ja bedzie uciskac :)
    chyba tez tak zrobie bo skoro lezenie ma jednej stronie moze znieksztalcic glowke to opaska tez moze chyba ze zakladac taka ktora tylko lezy a nie trzyma sie na glowce

Rudzia lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 2572 2573 2574 2575 2576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ