X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • eM Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z diagnostyki też mam tego samego dnia. Wystarczyło raz zrobić w 100%płatne :P

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robię w 'Diagnostyka' niecałe 28 zł wyniki mam popołudniu w internecie , zresztą wszystkie wyniki, przynajmniej nie muszę nigdzie jeździć, dzwonić, wchodzę sprawdzam, jak potrzebuje drukuje ;)

Co do tabelki, wpisując coś automatycznie się zapisuje, nie trzeba nic klikać :) Nawet kilka osób naraz uzupełnia i jest ok :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj co mi się podziało z suwaczkami :(

201504101680.png
    683907699a.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie korci jutro jeszcze beta,oj korci mnie baardzo...

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • beszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam na bete dzis podjechac, ale musielismy z synem do lekarza, wiec pojade jutro. zamiast 48 h beda 72h ale mysle ze tez mozna sie upewnic czy jest ok....nie wiem czy wytrzymam do soboty. w nd. mam wizyte i ma przyniesc wynik ze soba.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • liwi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:00

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Właśnie dopisałam się do listy :-) Dzisiaj mam wizytę u ginki i jestem bardzo ciekawa jakie leki mi przepisze. A co do stresowania, ja chyba będę się stresować do końca I trymestru. Cały czas chodzę i myślę o tym czy wszystko ok. Ale wierzę dziewczynki, że żadna z nas z kwietniówek nie odpadnie ;-)

malinka1984 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja wczoraj przeżyłam horror, myślałam że już będzie po wszystkim :( Wieczorem zaczęło się plamienie, skurcze macicy jak na taką konkretną @, bóle krzyża, miałam odstawić luteinę ale biorę nadal, zażarłam tonę magnezu przez noc i dopiero nad ranem trochę przeszło. Gin dopiero w poniedziałek, jeszcze mojemu nie powiedziałam, a tu takie akcje :( Mam nadzieję,że nic się nie stało.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Dzien dobry!

W nocy mialam maluskie plamienie.. takie na prawde male.. jasno brazowe plamki.. moze to byc spowodowane niskim progesteronem? Nie wiem co robic, wizyte u gin mam dopiero na 21 sierpnia i wczesniej nie da rady..
    Idz do rodzinnego niech Ci przepisze Luteine,a jak nie będzie chciał to niech Ci da skierowanie na progesteron i jak będzie niski będą podstawy do recepty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 08:34

Czekamy na Kacperka
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka obserwuj sytuację jak by plamienie przerodziło się w krawawienie leć na IP.

Czekamy na Kacperka
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski

wooow ale się tu nakręcacie, niepotrzebnie, bo wszystkie wiemy, że na tym etapie może być różnie a niepotrzebnie stresujecie inne mamusie:)
    Każda z nas się boi i dla każdej jest to ciężki czas, ale musimy przez to przejść i musimy się wspierać!! bo na tym etapie jest to bardzo ważne.

ja dziś kolejna bezsenna noc od 2.......czy to już tak będzie??

Malenq lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie IDA.

trzeba byc dobrej myśli i raczej mówić sobie słowa otuchy a nie:)
    po prostu nie na wszystko mamy wpływ już teraz:) zostaje nam pozytywne myślenie, wiara i nadzieja:) i z tego wychodzę ostatnio:)
    też mam różne myśli ale po co mam stresować innych?
    no chyba że by sie coś faktycznie działo i potrzebowałąbym czyjegoś wsparcia i doradzenia to co innego:)

ale wiecie co??? zanim trafiłam na fioletową stronę i walczłam o to czego doświadczam teraz to kilka osób pisało że na fiolecie się dziewczyny strasznie nakręcają;) chyba jest coś w tym:)

Malenq, Ida, liloe lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Hej dziewczyny, ja wczoraj przeżyłam horror, myślałam że już będzie po wszystkim :( Wieczorem zaczęło się plamienie, skurcze macicy jak na taką konkretną @, bóle krzyża, miałam odstawić luteinę ale biorę nadal, zażarłam tonę magnezu przez noc i dopiero nad ranem trochę przeszło. Gin dopiero w poniedziałek, jeszcze mojemu nie powiedziałam, a tu takie akcje :( Mam nadzieję,że nic się nie stało.

Ola nie stresuj się ja miałam tydzień temu taka sytuacje mam duphston 3 x1 na bol brzucha mam zapisana nospe 3x1 do tego magnes w takiej samej dawce. Oszczedzaj sie jak masz mozliwosc wez zwolnienie zeby sie uspokoic.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kwietniowe mamusie:)
    widzę, że przechodzicie przez to samo co każde z nas....u nas na styczniówkach też był ten "schiz"....
    nie nakręcajcie się, na nic nie macie wpływu...
    teraz przeżywacie czy beta dobrze wzrasta?potem będzie: czy jest serducho? następnie będzie strach o genetyczne, o konflikt płytkowy, o cewkę nerwową, o połówkowe i tak do porodu itp. itp. itp.

lepiej sobie poczytajcie jak radzić sobie z mdłościami, z zawrotami głowy, o suplementacji magnezem, o spuchniętych nogach, o zgadze, o bólach głowy, o bólach i rozciąganiach macicy, o zasadach żywienia i o wielu, wielu innych rzeczach dotyczących ciąży....

naprawdę czas szybko zlatuje i nim się obejrzycie a będziecie kupować łóżeczko, wózek, pieluchy....:)

powodzenia i podnoście się wzajemnie na duchu, nie dokładajcie sobie zmartwień:)

Ida, Kati86, Ewik, Robotka1, Justinka, malinka1984, beszka, liloe lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq podpisuje się obiema rękami pod tym co napisłaś. Nie ma sensu się nakręcać bo do niczego dobrego to nie prowadzi. Będzie co ma być wszystko w rękach bozi.

Robotka1, Malenq, Ida, Justinka, liloe lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie schizuję się wczoraj się trochę podźwigałam i po tym coś mi się zaczęło dziać, nie darowałabym sobie gdybym sama jakiejś głupoty narobiła :( Ogólnie to powiedziałam sobie co ma być to będzie, nie będę leżeć przez 9 mies. bo mam przyjaciółkę, która leżała na podtrzymaniu od 1 miesiąca i ma bardzo chore dziecko, moim zdaniem organizm wie co robi, ale wczoraj to była moja głupota. Już się nie powtórzy. Na zwolnienie nie mogę teraz iść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 09:31

Malenq, Robotka1 lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała:D dzięki:D wyręczyłaś mnie:D
    wpadaj czasem coś podpowiedzieć:)

Malenq lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki oki:) obiecuję:)

powodzenia MAMUŚKI:)

CzaryMary, olka30, malinka1984 lubią tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Robotka Ty wstałaś o 2, a ja się dopiero położyłam :( ale to nie z bezsenności a z powodu nawału roboty, ech :| Na szczęście mąż dziś w domu to troszkę pomoże przy małym, abym nadgoniła robotę...

Ja dziś zrobiłam test - ostatni mi został - a mąż widzę że już tak dla fanu robisz te testy - hehe :D dobre to było... ale super było w końcu zobaczyć od razu dwie wyraźne kreseczki :)

Co do listy jeśli któraś ma problem z uzupełnieniem, dopisaniem się, piszcie do mnie na prv lub w poście Wasze dane, a tam uzupełnię :)

201504101680.png
    683907699a.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLKA to nie przemęczaj się więcej, ja też staram sie nie dźwigać, nie męczyć zbytnio, ale raczej robię wszystko co do tej pory:)
    mąż mi nie pozwala dźwigać:)
    obserwuj się i uważaj na siebie:)

JUstinka no nie żartuj że teraz poszłaś spać??? o maj god, chyba nie zamierzasz tak do rozwiązania?:))

ja mam potworne bóle stawów, mam wrodzoną dysplazję stawów biodrowych i od tygodnia dają mi tak popalić że hej, zazwyczaj robiły to na zmianę pogody a teraz? codziennie w nocy powtórka.
    w pracy na bank nie wysiedzę długo bo pracuję 9 godzin dziennie, ale w takim stanie i brzuszkiem na kolanach nie dam rady, już to wiem.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ