X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa moj zdal z jazdy fuck me :) hihi nic nie mowilam wam by nie zapeszac :) za tydzien moze jechac do Polski po nasz samochod :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 17:07

CzaryMary, Justinka, mimka84, MartaAlvi, mantissa, Lali, Gosha, KasiaKwiatek, haneczka lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Podpisuje sie pod tym co napisalas wszystkimi konczynami. I niestety nie wiem czy nie wroce do fajek po porodzie bo juz mnie ciagnie ;-)
    shimmer nie wracaj, jesli chcesz karmic kochana...ja sieorzyznam ze w pierwszej ciazy palilam..dziecko nie chcialo pic mleka...z ciekawosci spronowalam i nie wierzylam sama ze mleko tak moze smakowac..identyczny smak, zapach jakbys mleko wlala do pelnej pooielniczki starych petow :( masakra...do dzisian nie moge sobie tego darowac..bylam zbyt glupia, zbyt mloda...i mam zal nie tylko do siebie ale i do meza i tesciowej ze nedac duzo starszymi ode mnie nawet nie probowali mnie odciagnac od palenia... w ten ciazy juz nikt mi tlumaczyc nie musial... odstawilam calkowicie 2 dni po tescie. i juz do tego nie wroce..owszem ciagnie i to bardzo ale jak sobie pomysle,ze nie bede mogla karmic malej i na dodatek u nas w domu na faki szlo 300f miesiecznie! maz od kilku tygodni tez nie pali..jakos nie widzial sensu palic jak ja nie pale :-)

Fasia, iwonka1077, adk_1989, mantissa, Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    mylisz się kochana:D dziecko dzieckiem ale matki szalejące na zakupach to never ending story:) taka prawda, bardziej zaspokajamy swoje zachcianki niż dziecka bo dziecko to i w tej reklamówce z biedry by się uchowało przecie:D

ejjj jak wy tak będziecie jeździły z torbami pasującymi od dupy strony <hehe wybacz Kasia K) to ja się z moja khaki przeprosze do beżowej gondoli:) po co kasę wydawać:)

a te torby baby lux co pokazywałam na olx są tańsze o 10zł i przesyłka połowę tańsza niż ta z aukcji na allegro a są takie same:)

SHIMMER a ja wcale nie uważam że masz dużo do zabrania, owszem jest tego trochę ale sama popatrz, gumka do włosów? szminka?? podkład? a ile to miejca zajmuje? tyle co nic.
    aaaa i dobra rada:D od ciotki Robotki:D zamiast brać kapcie i pantofle pod prysznic weż sobie jedne, jakieś plastikowe typu croocsy:) i pod prysznic wejdziesz i po korytarzu pochodzisz, po co dwie pary?? u nas tak doradzały na SR:)

ok zjedzony barszczyk z uszkami i rozkładana tortilla własnej roboty:)
    u młodej siedzi koleżanka więc sie nudzę:P

Szaleństwo zakupowe mamusiem już zaobserwowałam tutaj na forum :D mnie to na szczęście omija - moją jedyną fanaberią, swoją drogą w ciul drogą ma być super wózek :P

Co do torby to uważam, że na spokojnie możesz mieć tą khaki do beżowej gondoli. osobiście uważam, że torba nie musi pasować kolorystycznie do wózka. Jak wezmę BJ to też będę musiała jakąś na własną rękę dokupić i wtedy zobaczymy na co się zdecyduję :)

Patent z klapkami - super! Tylko co? znowu zakupy? :P

Barszcz z uszkami w lutym! Jak możesz! Ja jem tylko raz w roku na Wigilię :D

weronika86, Robotka1, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Milaaa Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti ubranko ślczne:)

Powtórze pytanko:

Diewczyny czy kupiłyście już pościel do wózka? potrzebuję coś dla chłopca. Wózek mam po starszym x-lander z 2008, taki jasnozielony. Chciałabym coś takiego słodkiego i przytulaśnego- ważne żeby na lato też było dobre:)

czy słyszałyście coś o pasach ściągających? mam planowaną drugą cesarkę i martwię się o brzuch:( po pierwszej sam zrobił się wklęsły, ale miałam wtedy 22 lata :)

Krysti lubi tę wiadomość

Jestem szczesliwa....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tamte z Hebe i bershki są mocniejsze jakby dziecko ciezka kupę zrobiło to tej z biedry uszy się urwa ::)

A krysti szaleje z zakupami na maksa::)

Dziewczyny do szpitala podobno warto wziąć cieple skarpety bo marzna stopy.

Fasia, Krysti, Bambi85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaaa wrote:
    Krysti ubranko ślczne:)

Powtórze pytanko:

Diewczyny czy kupiłyście już pościel do wózka? potrzebuję coś dla chłopca. Wózek mam po starszym x-lander z 2008, taki jasnozielony. Chciałabym coś takiego słodkiego i przytulaśnego- ważne żeby na lato też było dobre:)

czy słyszałyście coś o pasach ściągających? mam planowaną drugą cesarkę i martwię się o brzuch:( po pierwszej sam zrobił się wklęsły, ale miałam wtedy 22 lata :)
    Ja nie mam pojecia co kupic do wozka tu juz wiosna :) cieplo kurtka zimowa paruje :D

• Fasia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja nie kupuję pościeli do wózka. Wystarczy mi kocyk, który niekoniecznie będzie pasować kolorystycznie do wózka :) tzn jak zdecyduję się na czarny wózek to chabrowy kocyk pasuje, ale jak zostanę przy moim grafitowo-pomarańczowym to już mniej ale mam to w nosie :)

Na temat pasów się nie znam..

CzaryMary lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

Słyszałam ostatnio, że zmarznięte stopy mogą zatrzymać akcję porodową - nie wiem na ile w tym prawdy ale ja mam wiecznie zimne stópki więc dla mnie skarpety to podstawa :)

CzaryMary, Aguś86, Eweliśka, KasiaKwiatek, Bambi85 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja też nie kupuje pościeli do wózka. Mam tylko prześcieradło, przykrywać bede kocykiem.

Ja też z zakupami jakos nie szaleje, no moze poza czapeczkami hhihohihih

Fasia, weronika86, iwonka1077, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mnie karte dal mowi zaszalej :D chcialam kupic wszystko ale mowię sobie bez przesady szukalam cis w stylu robotki taki organizer za hu.a nie znalazlam a ochodzicvsię trza bo to nie male miasto :/

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buahahaha Fasia dajesz popalić:D to i tak się ciesz że Cię fanaberia dopadła dopiero na końcu ciązy bo ja fanaberię wózkową miałam już odkąd się o ciąży dowiedziałam tylko nie chciałam nikogo denerwować bo często słyszało się tu na forum że zdziwiają dziewczyny które tak wczas się wózkami interesują:P
    Masz rację-chwila na forum i już zachcianki z torbą mi przeszły:D zostaję przy mojej,pamiętam przy córce to najwięcej używałam torby właśnie na początku, a potem w spacerówce to tylko kosz na dole i schowki w budce:)

no co Ty jakie kupowanie klapek:D nie masz w domu japonek?:D albo KuBOTÓW :D?????

ehh a co? mam grzech za barszcz z uszami:D nie szkodzi-nie spowiadam się i tak;)

KRYSTI gratulacje dla chłopa Twego za prawko:D
    butelka super i komplecik też:D
    czy ja dobrze czytam? chcesz kupić tą butelkę za 69 funciaków???:D

Fasia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    no tamte z Hebe i bershki są mocniejsze jakby dziecko ciezka kupę zrobiło to tej z biedry uszy się urwa ::)

A krysti szaleje z zakupami na maksa::)

Ja mam takie frotowe skarpety :) mysle ze bedą ok :) ja wogole spie w skarpetach bo ja zawsze mam zimne konczyny.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka pewnie ze gumka i szminka to malo miejsca ale jak dodasz do tego wszystkie ciuchy a do tego paczke pamperow, ze dwie paczki tych wielkich podpach i te trzy podklady to sie robi gabarytowo ;-) a klapki i kapcie biore oddzielnie bo jak wyjde spod prysznics to chce moc od razu zalozyc skarpety i crocsy wlasnie. Nenawidze miec wilgotnych kapci czy stop. Od razu mi sie robua tskie babciowe i sparciale :-) no i boje sie grzybicy od wilgoci :-) ale to ja i moje paranoje ;-)

Jak sie spakuje za jakies 4 tygodnie to zobacze jak to bedzie wygladac :-D

weronika86, Robotka1 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milaa ja wozma mialam nie kupowac wigole ale znalazlam super uzywke 3 w 1, pozniej wrzuce fotki. jeszcze sie zastanawiam czy nie czekac na cos lepszego, czas jeszcze mam, nawet jakbym miala kupic tydzien po porodzie. co do poscieli to nie wiem..chyba podusia plasma ktora juz mam i kocyk..zalezy w sumie jama bedzie pogoda. co do skarpet, fakt mi strasznie marzly stopy, bardziej mi to przeszkadzalo niz poczatkowe skurcze...dzieki za przypomnienie, musze wpakowac do torby..w sumie mam juz mona torbe naszykowana :-)
    co do pasow, mialam po porodzie ale szczerze powiem ze mnie to bardzo bolalo. zrezygnowalam po kilku dniach..czulam kazdego flaka.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    buahahaha Fasia dajesz popalić:D to i tak się ciesz że Cię fanaberia dopadła dopiero na końcu ciązy bo ja fanaberię wózkową miałam już odkąd się o ciąży dowiedziałam tylko nie chciałam nikogo denerwować bo często słyszało się tu na forum że zdziwiają dziewczyny które tak wczas się wózkami interesują:P
    Masz rację-chwila na forum i już zachcianki z torbą mi przeszły:D zostaję przy mojej,pamiętam przy córce to najwięcej używałam torby właśnie na początku, a potem w spacerówce to tylko kosz na dole i schowki w budce:)

no co Ty jakie kupowanie klapek:D nie masz w domu japonek?:D albo KuBOTÓW :D?????

ehh a co? mam grzech za barszcz z uszami:D nie szkodzi-nie spowiadam się i tak;)

KRYSTI gratulacje dla chłopa Twego za prawko:D
    butelka super i komplecik też:D
    czy ja dobrze czytam? chcesz kupić tą butelkę za 69 funciaków???:D
    Pompe do cyców chcem z Lovi kupic 69£ tylko elektryczna .

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Robotka Kuboty są the best. Zrobiłabym szal na porodówce takimi klapkami:)

weronika86, Fasia, Bambi85 lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja też nie mam pościeli do wózka, mam podusię tylko taką malusią i kocyk:) ale z kocyka podejrzewam że będę korzystać dopiero jak przesiądziemy się do spacerówki:)

noo skarpety trzeba wziąć do szpitala, podobno po porodzie mogą nogi marznąć, a na porodówce to karze mężowi masować w razie czego żeby się rozgrzały albo sobie jakąś maść rozgrzewającą zapodam:D nie mogą być zimne stopki:)

WERA popieram co do palenia....

ja przed ciążą paliłam....hm...tak okazyjnie, do piwka, do grila, mój się na mnie wiecznie boczy bo on nie palący, ale jak będę karmiła to nie chcę palić na pewno, może potem jak karmienie zmniejszy częstotliwość to sobie okazyjnie podpalę choć na dzień dzisiejszy chciałabym w ogóle nie palić:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zwykle japonki plastikowe co uzywalam na basen i dodatkowo kupilam cieple, wkladane kapciuchy babuni :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA ja się nie interesowałam wózkami, bo nie było takiej potrzeby. Dostałam aż dwa, a teraz chcę kupić trzeci :D lol :D Ciągle mam mieszane uczucia, bo skoro mam w domu to szkoda mi kasy na nowy ale z drugiej strony brat się dokłada no i chciałabym mimo problemów przed i w ciąży mieć kolejne dziecko, a wtedy to na pewno te wózki które dostaliśmy nie będą się nadawać, nie chcę ich po prostu. WIęc jak mamy kupować np za dwa lata to wolę kupić już teraz :) Kuźwa już mam dylemat między BJ a XL :D może mąż zdecyduje hihi :D

Kubotów nie mam - mam japonki ale mam zawsze ubaw jak ubieram japonki na skarpety :D widziałyście jak wtedy stopa wygląda ? :D

CzaryMary, weronika86, Bambi85 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze ze ja japonek pod prysznic nie mam wszystkie wyrzucilam letnie bo zajechane byly :/ musze kupic :) kapcie tez bo ja bez kapci smigam tak mi wygodnie :D moja mama zawsze kezyczala na mnie kapcie zakladaj ! W pl mam takie skorzane i wygidne cholery cgyba powiem mamie by mi je przywiozla tu :)bo to jedne ktore lubie :)

‹‹ 2628 2629 2630 2631 2632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ