WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAKWIATEK jakby to był ten 11 marzec to by był rybka :) ooo matko jak to niedługo juz!

KasiaKwiatek, hwesta lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze muszę poscieradla z gumką kupic na materac do łozeczka ,podusie . I do wozka coś .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 18:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha brzmi to wszystko jak całkiem mądry plan więc chyba możesz być w miarę spokojna. ;)

Gosha lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety sprawdził się najgorszy scenariusz, jutro zasuwam do szpitala. Szyjka ma 16 mm. Lekarz mnie pyta czy skurcze mam a ja mu na to, że nie wiem czy to skurcze. :P Tylko, że brzuch mi twardnieje. Powiedział, że dobrze by było, żebym już dziś pojechała, ewentualnie jutro rano, ale tak sobie myślę, że zanim ja się tu ogarnę i spakuję to będzie 22, więc chyba się już w domu prześpię i rano o 8 pojadę. Jeszcze na szybko leciałam do pierwszego z brzegu lumpa, jakieś dwie koszule nocne upolowałam, bo nic w domu nie mam a nie chciałam już po galeriach latać.
    Jeszcze jutro paczka z gemini ma być. Normalnie aż mi się płakać chce. Co trzeba wziąć do szpitala? Najlepsze, że pytam go na jak długo, czy tylko jutro na obserwację, czy na dłużej to mówi, że nie umie określić, że kładzie mnie, żebym jeszcze przez 2-3 tygodnie przynajmniej nie urodziła. Przecież my nic jeszcze nie mamy dla małego. ;(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:47

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktos szuka to coś znajdzie do lozeczka na bok dwa takie organizery :) na zapinke super
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/345e7562f047.jpg
    Te dwa kupuje z wielorybkiem bo Ignas ma posciel i przewijak w wielorybki :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/95c87fba102b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 18:38

mantissa, Robotka1, KasiaKwiatek, Justinka lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    mantissa - trzymaj się Kochana, wszystko będzie dobrze. Poleżysz w szpitalu i zdalnie wszystko ogarniesz. Też się da. Najważniejsze, byś za szybko nie urodziła.

A jak u Ciebie się to objawiało?

No właśnie ja nie miałam żadnych objawów. Jedynie co to brzuch mi twardniał, ale myślałam, że to normalne.

Na szczęście dzid wg usg waż 2100, więc sam lekarz powiedział, że w razie czego to tragedii nie ma, ale wiadomo, że to mogło przekłamać.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantisa trzymaj się kochana ,bedzie dobrze sciskam mocno .;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo wezme szopa i nosorozca
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/28935534ed17.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 18:48

Ulka84, Eweliśka lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej MANTISSA... Jak to wszystko sie zmienia z dnia na dzień... No ale cóż, w szpitalu będziesz non stop
    w łożku to powinno przedłuż termin porodu, zeby chociaż do tego 37 tygodnia wytrzymać... Trzymam kciuki :* badz dobrej myśli.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Niestety sprawdził się najgorszy scenariusz, jutro zasuwam do szpitala. Szyjka ma 16 mm. Lekarz mnie pyta czy skurcze mam a ja mu na to, że nie wiem czy to skurcze. :P Tylko, że brzuch mi twardnieje. Powiedział, że dobrze by było, żebym już dziś pojechała, ewentualnie jutro rano, ale tak sobie myślę, że zanim ja się tu ogarnę i spakuję to będzie 22, więc chyba się już w domu prześpię i rano o 8 pojadę. Jeszcze na szybko leciałam do pierwszego z brzegu lumpa, jakieś dwie koszule nocne upolowałam, bo nic w domu nie mam a nie chciałam już po galeriach latać.
    Jeszcze jutro paczka z gemini ma być. Normalnie aż mi się płakać chce. Co trzeba wziąć do szpitala? Najlepsze, że pytam go na jak długo, czy tylko jutro na obserwację, czy na dłużej to mówi, że nie umie określić, że kładzie mnie, żebym jeszcze przez 2-3 tygodnie przynajmniej nie urodziła. Przecież my nic jeszcze nie mamy dla małego. ;(
    Jeju :( Ale przynajmniej w szpitalu będziesz bezpieczna. Do szpitala to weź koszulę, kapcie, kosmetyki, ze 2 ręczniki, czasem trzeba mieć swój kubek, talerzyk, sztućce no i wszystkie dokumenty ciążowe. Dasz radę te 3 tygodnie na pewno!

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Ojej MANTISSA... Jak to wszystko sie zmienia z dnia na dzień... No ale cóż, w szpitalu będziesz non stop
    w łożku to powinno przedłuż termin porodu, zeby chociaż do tego 37 tygodnia wytrzymać... Trzymam kciuki :* badz dobrej myśli.

Jestem, nie mam innego wyjścia. :) Dobrze, że neta mam w telefonie. :P To będę was czytać i może nie umrę z nudów. :) Myślicie, że wenflon mi od razu założą?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha dobrze, że wszystko masz pod kontrolą. Jeszcze miesiąc wytrzymasz, trzymam kciuki :)
    Ewelcia solidny, ale jaki zgrabny brzuszek :)
    Krysti Twój brzuszek też super :)

Mantissa trzymaj się, musi być dobrze, trzymam kciuki

mantissa, Gosha, Krysti, Ewelcia lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa - trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Myśl pozytywnie. Tulę kochana. Nie daj się !!

• Lali Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa Twoj przypadek mnie przeraza serio :) zero marudzenia na swoj stan zdrowia i samopoczucie w ciazy a tu taka sytuacja...trzymaj sie Kochana!! Bedzie dobrze, moze za kilka dni Cie puszcza do domu z nakazem lezenia.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANTISSA trzymaj sie, bedzie dobrze, nawazniejsze ze bedziesz pod opieką, pamietaj dla kogo to wszystko robisz :*

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesu dziewczyny co tu się dzieje??

GOSHA??? MANTISSA? weźcie nie straszcie przedwczesnymi porodami pliss!!!
    a w ogóle to trzymajcie się dzielnie <3

MANTISA koszulę, kapcie, skarpetki, przybory toaletowe, bieliznę wiadomo, weź leki jakie bierzesz i witaminy, chyba że na miejscu karzą Ci odstawić ale wątpię, ładowarkę, komórę i internet:D
    jaśka sobie weź swojego, coś do czytania, i rogala do spania jak masz.
    na co Ty ciotko czekałaś tak długo z tą wyprawką co??? było z kwietniówkami się organizować??:)

KRYSTI piękne rzeczy i wielorybek słodki:) u nas takich nie ma. no i brzuszek super:)

EWELCIA woooow super domek chłopaków:) jestem bardzo ciekawa jak będziesz wyglądała za miesiąc lub tuż przed rozwiązaniem:D brzuch na toki :D hehe słodko

a ja dziś zrobiłam pierwszą własnoręczną pizzę:) tzn dwie pizze:) już nie ma ani jednej:)
    ciasto super cienkie, ale chyba z ciastem będę kombinować na przyszłość:) muszę kilka przepisów sprawdzić :)

no i pomalowaliśmy pokoik <3 jaśniutki popiel:) od razu lepiej:D poczekam aż wyschnie i mogę naklejać literki i naklejkę:) no i na dniach się zabieram za pomponiki:D

mój brzuch też bardzo twardy a ostatnio na przodzie mega wrażliwy, pępek spłaszczony na maxa, mam wrażenie rozrywania tego brzucha, tak jakby się skura na nim za szybko naciągała

a wiecie co zrobiłam wczoraj??? jak zjadłam tą bitą śmietanę w proszku i siępołożyłam to młoda zaczęła się przewracać w brzuchu no i wtedy włożyłam palec do pępka:D i wiecie co??? czułam ją bardzo dobrze:) chyba na nadgarstek trafłam albo piętę:) i to parę razy:) skóra na pępku jest bardzo cienka więc dlatego tak ładnie się o siebie ocierałyśmy:) szkoda że nie mogłam tam całej ręki przyłożyć:D bym ją złapała i nie puściła haha:D

Krysti, KasiaKwiatek, iwonka1077, lysinka, Gosha, Fasia lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa trzymaj się dzielnie!!
    Nie zapomnij sobie zabrać jakiegoś czasoumilacza :)
    Dobrze, że masz neta w telefonie bo będziemy czekać na wszelkie wieści, oby same pozytywne! :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka co meczysz malą :) hihi dotknąc dzidzi tez bym chciala tylko moj pępek caly na wierchu .

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Mantissa co za wiadomości! Trzymaj się Kochana. Wenflon pewnie założą bo badania Ci zrobią wszystkie. Staraj się spokój zachować i leż plackiem w tym szpitalu!
    A skoro masz net w telefonie to spoko zakupy ogarniesz zdalnie, a mąż upierze. Spoko to są duperele :-D ważna jesteś Ty i dziecko

mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

‹‹ 2667 2668 2669 2670 2671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ