Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Angela - na allegro można znalezc kocyki do fotelika w granicach 50 zł. i nie maja zabudowanych nóżek, można wykorzystac do fotelika bo mają otwory na pasy ale też jako zwykły kocyk,
co do ilości wacików używanych do kąpieli to ja używałam tylko do mycia oczek zgodnie z kierunkiem tak jak pisaliście
ale robicie ochotę na te lody a ja dopiero jutro ruszam się z domu i na pewno zakupie
czytałam dziś o waszych "wyczynach" przy goleniu i powiem szczerze że płakałam ze śmiechu i musiałam zmienic pozycje bo aż mnie w boku zaczeło bolec, dawno tak się nie uśmiałam
mnie goli mąż ale jest co trzy tygodnie( ostatnio nie miał czasu bo spędziliśmy 3 dni w szpitalu - moja 6 latka miała podejrzenie zapalenia wyrostka) i teraz jestem w stanie zaniedbanym czekam tylko kiedy wróci
fajnie się was czyta dawno się tak nie uśmiałam
dla pocieszenia dla nas podczytuje styczniówki i wiekszosc potraciła już kilogramy w ciąży tak że jutro smacznegohwesta, CzaryMary, lysinka, Bambi85, KasiaKwiatek, Fasia, Robotka1, Amy_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jestem, jestem juz
na obiad musiałam zajechać
Wiec tak: proteinki troszkę tylko urosły w moczu, opuchlizna wyglada nieciekawie, ciśnienie u lekarza 149/103... W niedziele znowu siuski zbierać do kanki pod urocza nazwa Eurotuba bo tylko to badanie daje dokładny wynik białka w moczu (prawda BAMBI?), mały grzecznie glowka w dol, zrobiła USG, waga około 2200 g, moja urosła 2,5 kg w 2 tyg co tez nic dobrego nie wróży -opuchlizna itp. Maluszek rozwija sie książkowo.
I plan jest taki: co tydzien dokładna morfologia i mocz 24, tylko na tej podst. Mozna ocenić czy trzeba robić cesare na gwałt. Chce żebym dotrzymała do 11 marca a potem wywołanie porodu lub wlasnie cesarka, nie ma co ryzykować wg niej. Wiadomo ze gestoza to nie żarty. Wizyty oczywiście co tydzien. Wskazanie na natychmiastowe udanie sie na IP:
-bol głowy
-mroczki przed oczami
-szum w uszach
-bol brzucha pod klatka piersiowa
W moim przypadku to bedzie juz stan przedrzucawkowy - czyli od razu cesarka.
Co do skurczy w nocy... Powiedziała żebym sie szykowała, przy cukrzycy i gestozie porody najcześciej sa w 35-36 tyg, nic nie bede dawać na uciszenie skurczy, jak sie zacznie mam rodzic, dzidzia jest juz duża, a przy moich problemach -natura wie co robi. Uświadomiła mnie tylko ze ciaza w pewnym momencie staje sie toksyczna dla mamusi i jak porod sie zacznie to tak ma byc.Bambi85, CzaryMary, Justinka, KasiaKwiatek, MartaAlvi, Ida, Fasia, natt, lysinka, iwonka1077, Angela89, Amy_ lubią tę wiadomość
-
tak dobowa zbiorka moczu najlepiej ocenia utrate bialka . Gosha masz rozsadna lekarke, plan dzialania masz, wiesz na co zwrocic uwage, bedzie dobbrze. A 11 marca bardzo fajna data : P, przy okazji moje urodziny.
Gosha, Aguś86, MartaAlvi, Angela89 lubią tę wiadomość
-
Dzieki BAMBI.
wiecie ze nawet sie tym wszystkim nie zestresowałam.,, powiedziała mi to co wiem, bałam sie wpisu do szpitala i leżenia np 3 tyg tam, to samo robie w domu. Wiem jaka to podstępna choroba, samokontrola przede wszystkim
i troszkę szczescia zeby to białko za bardzo nie urosło po tej zbiórce 24 h
Wiec moze moje wieści nie sa zbyt super z dzisiejszej wizyty, ale z drugiej strony mogły byc gorszewiadomo ze to zatrucie sie bedzie tylko pogłębiać, na szczescie nie idzie w ekspresowym tempie
Bambi85 lubi tę wiadomość
-
Ja nie bylam w szpitalu bo wyczytalam na stronie ze najpierw trzeba zadzwonic do nich qiec to zrobilam, powiedzieli ze mam siw polozyc i liczyc ruchy Malej..i ze jak nic sie nie zmieni to zadzwonic jeszcze raz i wtedy przyjechac.. tak wiec zrobilam..ale wlasnie Mala zaczela mnie kopac pod prswym zebrem..
troche mnie uspokoila..ale teraz bede obserwowsc jej ruchy bardziej.. pol dnia plakalam jeba*** szwedzka sluzba zdrowia!!
Ale na szczescie jest dobrze..
Mam tylko dp was pytanie..wy tez macie takie twarde brzuchy? Ja caly czas mam twardy ze nie idzie palca wbic ale moze to döatego ze ogolnie malo leze w dzien..cigle cos robie..
zaraz bedziemy sie rozpieszczac z Sofii i bedziemy jesc gofry z bita smietana i sosem truskawkowym
Przepraszam Was za dzis ale na prawde sie martwilam bo wczesniej nigdy Ona taka leniwa nie byla.Gosha, CzaryMary, Bambi85, Krysti, mimka84, iwonka1077, Angela89, Fasia, Amy_ lubią tę wiadomość
-
Gosha super że zatrucie nie pogłębia się w zastraszającym tempie, trzymasz ręke na pulsie ze swoją ginką a 11 marca najpóźniej będziesz tuliła syneczka. Będzie miejmy nadzieję pierwszym kwietniowym dzieciątkiem zdrowym i wspaniałym.
Rudzia słonko magnez 3x2 takie mam zalecenia na stawianie się macicy. Twardy brzuszek to nic innego jak twarda macica a co za tym idzie skurcza się. Na tym etapie ciąży ma prawo się kurczyć i twardnieć nawet kilkanaście razy na dzień. Jeśli nie jest bolesne a uciążliwe połozyc się i odpocząć.
W moim wypadku moje skurcze są nieefektywne bo nie skracają szyjki pomimo, że są momenty kiedy te skurcze są kilka na godzine. Taki mój urok i koniec.
Super , że Sofcia się zaczęła wyginać i daje mamie dowód na to ze jest ok ale ja gdybym miała jakiekolwiek obawy to zamiast dzwonić poszłabym na IP. Przecież Cię nie wyrzucą chyba?
Mnie głowa rozbolała znów ale to chyba od tego , że wczoraj głowe umyłam i potem na dwór wyszłam , pomimo , że tylko do samochodu i w czapce. Zmierzyłam ciśnienie pierwszy rzut 137/65 drugi po 5 minutach 108/67 także jest ok.Gosha lubi tę wiadomość
-
Wiesz Jaga mogli by wyrzucic, tzn na pewno bym musiala czekac czy cos.. Tu jest wszystko calkiem inaczej niz w Polsce.. Trzeba wczesniej dzwonic i mowic ze sie przyjezdza itd bo oni tez nie maja lekarzy czasami albo jest duzo porodow..a nikt nie bedzie mnie trzymal w szpitalu bez powodu..
A jesli chodzi o brzuch to ja magnez biore juz od dawna i ten brzuch raczej caly czas jest twardy a nie w formie skurczy czy cos.. Ale moze masz racje.. -
Gosha mimo wszystko cieszę się, że wszystko pod kontrolą i w zasadzie nie ma Paniki bo Dzidziol już taaaki duży jest
Wszystko będzie dobrze!
Rudziu, ja w sumie też mam dosyć twardy brzuch i też nie chodzi o napinanie się, bo on po prostu taki jest. Magnez też już od dawna łykam dosyć spore dawki. Nie wiem, może taki nasz urokRudzia lubi tę wiadomość