WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mf Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:19

CzaryMary lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu, w którym chcę rodzić jest małe prawdopodobieństwo zzo, jest dostępne ale często anestezjolog nie zdąża; w innym jest dostępny na życzenie, ale z kolei poród tylko w pozycji leżącej. Stwierdziłam, że wybieram jednak aktywność

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie ta Gosha?

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mf mnie wyprzedzila, tez" pufa dziergana" znalazlam

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mila79 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela - na allegro można znalezc kocyki do fotelika w granicach 50 zł. i nie maja zabudowanych nóżek, można wykorzystac do fotelika bo mają otwory na pasy ale też jako zwykły kocyk,

co do ilości wacików używanych do kąpieli to ja używałam tylko do mycia oczek zgodnie z kierunkiem tak jak pisaliście

ale robicie ochotę na te lody a ja dopiero jutro ruszam się z domu i na pewno zakupie

czytałam dziś o waszych "wyczynach" przy goleniu i powiem szczerze że płakałam ze śmiechu i musiałam zmienic pozycje bo aż mnie w boku zaczeło bolec, dawno tak się nie uśmiałam
    mnie goli mąż ale jest co trzy tygodnie( ostatnio nie miał czasu bo spędziliśmy 3 dni w szpitalu - moja 6 latka miała podejrzenie zapalenia wyrostka) i teraz jestem w stanie zaniedbanym czekam tylko kiedy wróci
    fajnie się was czyta dawno się tak nie uśmiałam

dla pocieszenia dla nas podczytuje styczniówki i wiekszosc potraciła już kilogramy w ciąży tak że jutro smacznego

hwesta, CzaryMary, lysinka, Bambi85, KasiaKwiatek, Fasia, Robotka1, Amy_ lubią tę wiadomość

relge6ydcagtei15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki :) <3

o w pytkę - drogie to to :/

Gosha idzie i idzie i dojść nie może :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 16:48

hwesta, Bambi85, Gosha lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dajcie tej Goshy chwile przecież daleko do nas ma ; )

Gosha lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem juz :) na obiad musiałam zajechać :)

Wiec tak: proteinki troszkę tylko urosły w moczu, opuchlizna wyglada nieciekawie, ciśnienie u lekarza 149/103... W niedziele znowu siuski zbierać do kanki pod urocza nazwa Eurotuba bo tylko to badanie daje dokładny wynik białka w moczu (prawda BAMBI?), mały grzecznie glowka w dol, zrobiła USG, waga około 2200 g, moja urosła 2,5 kg w 2 tyg co tez nic dobrego nie wróży -opuchlizna itp. Maluszek rozwija sie książkowo.

I plan jest taki: co tydzien dokładna morfologia i mocz 24, tylko na tej podst. Mozna ocenić czy trzeba robić cesare na gwałt. Chce żebym dotrzymała do 11 marca a potem wywołanie porodu lub wlasnie cesarka, nie ma co ryzykować wg niej. Wiadomo ze gestoza to nie żarty. Wizyty oczywiście co tydzien. Wskazanie na natychmiastowe udanie sie na IP:
    -bol głowy
    -mroczki przed oczami
    -szum w uszach
    -bol brzucha pod klatka piersiowa
    W moim przypadku to bedzie juz stan przedrzucawkowy - czyli od razu cesarka.

Co do skurczy w nocy... Powiedziała żebym sie szykowała, przy cukrzycy i gestozie porody najcześciej sa w 35-36 tyg, nic nie bede dawać na uciszenie skurczy, jak sie zacznie mam rodzic, dzidzia jest juz duża, a przy moich problemach -natura wie co robi. Uświadomiła mnie tylko ze ciaza w pewnym momencie staje sie toksyczna dla mamusi i jak porod sie zacznie to tak ma byc.

Bambi85, CzaryMary, Justinka, KasiaKwiatek, MartaAlvi, Ida, Fasia, natt, lysinka, iwonka1077, Angela89, Amy_ lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A RUDZIA co w kulki z nami leci i znać nie daje? Pojechałaś czy nie mamuśka..?

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dobowa zbiorka moczu najlepiej ocenia utrate bialka . Gosha masz rozsadna lekarke, plan dzialania masz, wiesz na co zwrocic uwage, bedzie dobbrze. A 11 marca bardzo fajna data : P, przy okazji moje urodziny.

Gosha, Aguś86, MartaAlvi, Angela89 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Gosha sie odmeldowala, teraz czekamy na reszte towarzystwa :), dziewczyny????

Gosha lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha fajnie, ze Twoja pani doktor trzyma reke na pulsie. Mantissa ma wizyte o 17.15 to pewnie pozniej da znac ale Rudzia to moglaby sie juz odezwac.

Gosha lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki BAMBI. :) wiecie ze nawet sie tym wszystkim nie zestresowałam.,, powiedziała mi to co wiem, bałam sie wpisu do szpitala i leżenia np 3 tyg tam, to samo robie w domu. Wiem jaka to podstępna choroba, samokontrola przede wszystkim :) i troszkę szczescia zeby to białko za bardzo nie urosło po tej zbiórce 24 h
    Wiec moze moje wieści nie sa zbyt super z dzisiejszej wizyty, ale z drugiej strony mogły byc gorsze ;) wiadomo ze to zatrucie sie bedzie tylko pogłębiać, na szczescie nie idzie w ekspresowym tempie :)

Bambi85 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bylam w szpitalu bo wyczytalam na stronie ze najpierw trzeba zadzwonic do nich qiec to zrobilam, powiedzieli ze mam siw polozyc i liczyc ruchy Malej..i ze jak nic sie nie zmieni to zadzwonic jeszcze raz i wtedy przyjechac.. tak wiec zrobilam..ale wlasnie Mala zaczela mnie kopac pod prswym zebrem..;) troche mnie uspokoila..ale teraz bede obserwowsc jej ruchy bardziej.. pol dnia plakalam jeba*** szwedzka sluzba zdrowia!! :(

Ale na szczescie jest dobrze..
    Mam tylko dp was pytanie..wy tez macie takie twarde brzuchy? Ja caly czas mam twardy ze nie idzie palca wbic ale moze to döatego ze ogolnie malo leze w dzien..cigle cos robie..

zaraz bedziemy sie rozpieszczac z Sofii i bedziemy jesc gofry z bita smietana i sosem truskawkowym :)

Przepraszam Was za dzis ale na prawde sie martwilam bo wczesniej nigdy Ona taka leniwa nie byla.

Gosha, CzaryMary, Bambi85, Krysti, mimka84, iwonka1077, Angela89, Fasia, Amy_ lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha super że zatrucie nie pogłębia się w zastraszającym tempie, trzymasz ręke na pulsie ze swoją ginką a 11 marca najpóźniej będziesz tuliła syneczka. Będzie miejmy nadzieję pierwszym kwietniowym dzieciątkiem zdrowym i wspaniałym.

Rudzia słonko magnez 3x2 takie mam zalecenia na stawianie się macicy. Twardy brzuszek to nic innego jak twarda macica a co za tym idzie skurcza się. Na tym etapie ciąży ma prawo się kurczyć i twardnieć nawet kilkanaście razy na dzień. Jeśli nie jest bolesne a uciążliwe połozyc się i odpocząć.
    W moim wypadku moje skurcze są nieefektywne bo nie skracają szyjki pomimo, że są momenty kiedy te skurcze są kilka na godzine. Taki mój urok i koniec.
    Super , że Sofcia się zaczęła wyginać i daje mamie dowód na to ze jest ok ale ja gdybym miała jakiekolwiek obawy to zamiast dzwonić poszłabym na IP. Przecież Cię nie wyrzucą chyba?

Mnie głowa rozbolała znów ale to chyba od tego , że wczoraj głowe umyłam i potem na dwór wyszłam , pomimo , że tylko do samochodu i w czapce. Zmierzyłam ciśnienie pierwszy rzut 137/65 drugi po 5 minutach 108/67 także jest ok.

Gosha lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha super, że nie jest bardzo gorzej względem poprzednich badań. Wszystko wskazuje na to, że pierwsza z nas zostaniesz mamą :)

Gosha lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Jaga mogli by wyrzucic, tzn na pewno bym musiala czekac czy cos.. Tu jest wszystko calkiem inaczej niz w Polsce.. Trzeba wczesniej dzwonic i mowic ze sie przyjezdza itd bo oni tez nie maja lekarzy czasami albo jest duzo porodow..a nikt nie bedzie mnie trzymal w szpitalu bez powodu..

A jesli chodzi o brzuch to ja magnez biore juz od dawna i ten brzuch raczej caly czas jest twardy a nie w formie skurczy czy cos.. Ale moze masz racje..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia a nospa w Szwecji jest? Może doraźnie byś nospę brała?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha mimo wszystko cieszę się, że wszystko pod kontrolą i w zasadzie nie ma Paniki bo Dzidziol już taaaki duży jest :) Wszystko będzie dobrze! :)

Rudziu, ja w sumie też mam dosyć twardy brzuch i też nie chodzi o napinanie się, bo on po prostu taki jest. Magnez też już od dawna łykam dosyć spore dawki. Nie wiem, może taki nasz urok :)

Rudzia lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Rudzia a nospa w Szwecji jest? Może doraźnie byś nospę brała?

Niestety nie ma..

l22njw4zq8sux6j8.png
‹‹ 2665 2666 2667 2668 2669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ