WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe odezwij się...

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti te organizery u nas są też sprzedawane jako podręczne torebki na rączkę do wózka. Przydaje się jak idziesz na krótki spacer np.na telefon, portfel. Bardzo fajne i będziesz miała dwie funkcje :-) ja też się zastanawiam ale u nas ponad 100 zł kosztują, więc podsunę komuś na pomysł na prezent dla nas :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 19:49

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi brzuchami nie ma reguły jak ze wszystkim :-) ja we wszystkich trzech ciążach mam takie same :-) to chyba kwestia ułożenia i budowy ciała. Oczywiście troszkę różnic jest, odkształca się w zależności jak niunio leży a sam kształt taki sam. I ja nie miałam efektu opuszczenia brzucha przed porodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 19:51

Ida, mimka84 lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Rudzia ja bylam w next wczoraj cizes jakie ubranka :) szybko wyszlam :D

Ja jak wejdzie to tak szybko nie wyjde :D i na pewno nie z pustymi rekami :D hehe

Krysti lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj dzidzius sie obudzil! W koncu! Bozeeee jak tesknilam za naciagajaca sie, bolaca skora :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 19:53

KasiaKwiatek, Polarisa90, Lali, mantissa, mimka84, lysinka, Krysti, Gosha, Angela89, MartaAlvi, Fasia, mf lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    Krysti gdzie można kupić takie ładne organizery ;)
    Proponuję zerknąć do tych sklepów - tu są cudeńka, ale ceny tez niestety mają cudne :P

http://mifili.pl/141-akcesoria-do-wozkow
    http://www.fabrykawafelkow.pl/39-pojemniki-organizery
    http://www.tutulandia.pl/pl/producer/3-Sprouts/88/2

Te kosze na zabawki i inne rzeczy też są słodkie :P

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa najważniejsze, że będziesz pod kontrolą.
    Lepiej dmuchać na zimne i obserwować... Dasz radę. <3

• liwi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa ja do Ciebie dołączam niestety. Dziś po wizycie nieciekawie, szyjka króciutka. Uprosiłam ginke żeby leżeć w domu ale jak tylko się coś zacznie dziać to mam przyjechać do szpitala i podadzą mi sterydy na płucka. :-(
    Mam leżeć i wytrzymać jeszcze miesiąc. No i KTG co tydzień.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna Liwi i Ty też? Co za epidemia no! :-(

• mantissa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    mantissa ja do Ciebie dołączam niestety. Dziś po wizycie nieciekawie, szyjka króciutka. Uprosiłam ginke żeby leżeć w domu ale jak tylko się coś zacznie dziać to mam przyjechać do szpitala i podadzą mi sterydy na płucka. :-(
    Mam leżeć i wytrzymać jeszcze miesiąc. No i KTG co tydzień.

O widzisz, masz ci los. A powiedziała Ci jaką masz długość? Mój nie był zbyt chętny, żebym leżała w domu, zresztą nie pytałam, bo dobrze wiem, że w domu to się nie da non stop leżeć. A tak co pod kontrolą, to pod kontrolą. Zaciskamy nóżki. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Krysti te organizery u nas są też sprzedawane jako podręczne torebki na rączkę do wózka. Przydaje się jak idziesz na krótki spacer np.na telefon, portfel. Bardzo fajne i będziesz miała dwie funkcje :-) ja też się zastanawiam ale u nas ponad 100 zł kosztują, więc podsunę komuś na pomysł na prezent dla nas :-D
    No wiem właśnie :) dlatego biorę bo do wózka mozna przyczepić ale jeden kupiłam nosorożca zobacze czy dobre jak bedzie ok tomkupie drugie do wózka :) ja zapłaciłam tyle http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3eac4382e94.jpg
    To tu taniej jest jak w Pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 20:04

KasiaKwiatek, Robotka1 lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! Dojechalam bez zadnych problemow. Szkola rodzenia super bo ogladalismy sale i panowie kapali dzieci wiec brzucho mnie bolal ze smiechu ;-)
    Basia niestety strasznie chuda :-( ogolnie jak wczesniej byla zawsze troche do przodu tak teraz jest 1,5 tyg do tylu. Bedzie calineczka :-( mam nakaz jedzenia miesa :-D bleh :-D no nie wiem jakos tak mi srednio wesolo. Poza tym na kazdym badaniu ten potwor ma dlonie zacisniete w piesci. Tez nie wiem czy to normalne? I zawsze jest malo ruchliwa podczas badania. Dzis w trakcie zasnela i miala w dupie wszystko. Niby wszystko ok ale jakos tak nie mam humoru po tym badaniu.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    O widzisz, masz ci los. A powiedziała Ci jaką masz długość? Mój nie był zbyt chętny, żebym leżała w domu, zresztą nie pytałam, bo dobrze wiem, że w domu to się nie da non stop leżeć. A tak co pod kontrolą, to pod kontrolą. Zaciskamy nóżki. :)

Moja troszkę dłuższa bo 24 mm. Dostałam antybiotyk dopochwowo bo ginka mówi ze przy takich delikatnych twardnieniach jak ja mam to nie powinna się skracać szyjka i być może to wina jakiejś utajonej infekcji.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co Wy z tymi szyjkami i szpitalami? Kurdę czytam i zaczynam się stresować - to ja miałam pierwsza z bliźniakami do szpitala jechać? Kur....na macie zakaz dolegliwości ciążowych!

Ja jutro mam wizytę gin i powiem Wam że od jakiegoś tygodnia zupełnie inaczej czuję ruchy :/ są mocniejsze, bardziej gwałtowne, powiedziałabym nawet bolące, do tego czasem zdarza się kłucie i ból w dole brzucha, no o lędźwiach to nie wspomnę bo to samo przez się przy takim brzuchu... no i te nóżki nisko, prawie w bożenie :/ dzisiaj to nawet miałam wrażenie że zaraz wyjdą same na zewnątrz :/

Robotka - kurdę ostatnio właśnie myślałam jak ja będę bliżej porodu wyglądać i chwilę później stwierdziłam że ruszać się już raczej nie będę więc wolę się nie zastanawiać :P Dlatego dziś zrobiłam coś dla siebie - zmobilizowałam dupkę i pojechałam do pracy na włoski. Jutro mam pedicure i inne upiększacze :) Hwesta co do rzęs to ja tez cały czas myślę nad 1:1 - przynajmniej nie będe wyglądała jak postrach na porodówce. Nie martwiłabym się tym że nie znajdziesz czasu na uzupełnienie, bo zawsze możesz zrobić takie bardzo naturalne, ciut dłuższe i jak zaczną wypadać to nie będzie az takiej różnicy - zresztą wtedy tusz do rzęs w ruch i już na pewni nie będzie widać że masz braki - ja tak zawsze swoim klientkom radziłam :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi jej ,odpoczywaj kochana Boże co to się dzieje mnie dzis tez kuło w pipce jak Ignas się kręcił mocno ale chwile to trwało chyba na świat chce :) oby dotrwać jej dziewczyny trzymajcie się dzielnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 20:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z szyjka mam problemy od 13 tyg ale ostatnio ładnie trzymała ... W pt kolejna kontrola, trzymajcie się dziewuszki, jakoś damy jeszcze miesiąc radę . Ja nad tymi rzęsami tez myśle... Ale kiedy najlepiej byłoby zrobić i jakie polecasz??

• Gosha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LIWI trzymaj sie :*
    Jutro nakaz tylko dobrych niusow po wizytach!

A swoja droga to tak pewnie jyz bedzie wyglądać... Przeciez to nasza końcówka dziewczyny... Ale nogi zaciskamy w iksy i do 37 tyg nie pozwalamy maleństwom sie wynurzać ni nosem!

mimka84, Krysti, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi tulam.

Shimmer, a mówił lekarz ile waży? Wiadomo, zawsze jest granica błędu, ale tak mniej więcej?

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowki już rodzą, my następne tymbarskiej ze niektóre z nas maja termin koniec marca początek kwietnia, bedzie dobrze, ale wiadomo ... Dolegliwości pewnie bedą...

mimka84, KasiaKwiatek, Amy_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi, Ty też... Leż, leż i jeszcze raz leż... Epidemia jakaś normalnie.

Ja jutro idę na te badania krwi odnośnie wątroby. Jak się w piętek nie odezwą to znaczy, że jest ok więc modlę się o ciszę w telefonie.

Chyba przez to co tu się dziś dzieje dostałam jakiegoś kopa w dupę, podniosłam się z kanapy i ... spakowałam sobie torbę do szpitala. O !
    Moja psychika chyba tego potrzebowała.

‹‹ 2669 2670 2671 2672 2673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ