X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja do łóżeczka mam poduchę tzw.klin i na to płaską do kompletu pościelowego.
    Co do spania dziecka w gondoli to mamy też zupełnie płaską malutką do kompleciku wózkowego a co do Angels wings to kupimy bankowo ale do spacerówki.

Fasia lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 20:02

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    na pocztaku nie potrzeba ani w lozeczku ani w wozku a reszte zycie zweryfikuje czy bedziesz dawala ta podusie czy tez nie :)
    ja na początku nie dawałam a pozniej taka plaska praktycznie, bo latała jej głowka w wozku i dlatego wiec moze te angel wing czy jak to sie tam nazywa :)

A ta podusia do wózka, ten moylek to po jakim czasie ? ile miesięcy ma mieć dzieciaczek?

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś miałam kupić klin ale w końcu z niego zrezygnowałam. Zdania są podzielone i nie wzięłam. Poza tym nawet chyba tutaj dziewczyny pisały, że zawsze można podłożyć książki pod tylne nóżki łóżeczka i będzie jak klin :P

iwonka1077 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś opuszczam moje pierwsze zajęcia w SR .. jak mnie w pon położą do szpitala to kolejne 3 w przyszłym tygodniu też mnie ominą :( zła jestem, bo akurat o karmieniu będzie :(

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to cudownie, że płucka działają tak jak powinny! A z jelitami co Martynce będą robić? Fajnie, że znalazłaś chwilę żeby ciotkom napisać co i jak :) jak dasz radę to jeszcze zdjęcie wrzuć :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 20:02

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Aguś miałam kupić klin ale w końcu z niego zrezygnowałam. Zdania są podzielone i nie wzięłam. Poza tym nawet chyba tutaj dziewczyny pisały, że zawsze można podłożyć książki pod tylne nóżki łóżeczka i będzie jak klin :P
    Fasia żadne książki. Nic się nie odzywałam ale jak łóżeczko dłużej tak postoi to się moim zdaniem może wypaczyć albo śrubki poluzować. To nie jest normalne żeby łóżeczkiem takie jazdy wyczyniać. Jak chcesz bez tego klina ale troszkę wyżej to włóż pod materac segregator a4 ;)
    Nie oszukujmy się większość wyprawki jest dla nas nie dla naszych dzieci ;)
    Ja w łóżeczku będę miała ten klin, w wózku płaską minky ale też nie od początku i w foteliku/wózku angel wings ;) ale to wszystko jest dla mnie, żeby moje oczy cieszyło :D

Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ale to chodzi, żeby nie całe łóżeczko było przechylone w jedną stronę, tylko jego "główkowa" część, stąd klin pod sam materacyk.

Ale dziecko na tym klinie i tak leży jakby w pół pleckami czyli w zasadzie ma prawie całe ciałko przechylone. Tak jak przy książkach. Ja się nie znam ale wiem, że to jest często stosowana praktyka nawet wśród moich koleżanek i dziewczyn tutaj na forum.
    Czytałam nawet gdzies wypowiedź Zawitkowskiego, że on też nie bardzo te kliny poleca.
    No nic, zobaczymy. Póki co spróbujemy na płasko skoro piszecie, że tak też można, a jakby coś się miało dziać to zakupię klin :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Fasia żadne książki. Nic się nie odzywałam ale jak łóżeczko dłużej tak postoi to się moim zdaniem może wypaczyć albo śrubki poluzować. To nie jest normalne żeby łóżeczkiem takie jazdy wyczyniać. Jak chcesz bez tego klina ale troszkę wyżej to włóż pod materac segregator a4 ;)
    Nie oszukujmy się większość wyprawki jest dla nas nie dla naszych dzieci ;)
    Ja w łóżeczku będę miała ten klin, w wózku płaską minky ale też nie od początku i w foteliku/wózku angel wings ;) ale to wszystko jest dla mnie, żeby moje oczy cieszyło :D

Dobry patent z tym segregatorem :D
    No właśnie mi chodzi o to czy coś jest potrzebne, naprawdę potrzebne a nie czy my coś chcemy bo tak jest fajnie :D
    Jak się wkłada tego motylka do fotelika? Przecież one mają nad główką taką ochronkę więc podusia się nie zmieści.. chyba że tą wkładkę się wyciąga po jakimś czasie?
    Ja pitole jaka ja zielona jestem hehe :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dobry patent z tym segregatorem :D
    No właśnie mi chodzi o to czy coś jest potrzebne, naprawdę potrzebne a nie czy my coś chcemy bo tak jest fajnie :D
    Jak się wkłada tego motylka do fotelika? Przecież one mają nad główką taką ochronkę więc podusia się nie zmieści.. chyba że tą wkładkę się wyciąga po jakimś czasie?
    Ja pitole jaka ja zielona jestem hehe :D
    A to wyjdzie w praniu bo to zależy pewnie i od dziecka i od fotelika. Jak będzie takie maleństwo mi ginęło w foteliku to będę dodatkowo pchała tego angela a jak on będzie dobrze trzymał główkę to się nie będę wygłupiać tylko zatrzymam angela do wózka.
    Kliny są zalecane jeśli dziecko ma refluks, bardzo ulewa, ja wolałam kupić. Ale tak jak napisałam to dla mojego dobrego samopoczucia że mam wszystko i jestem na każdą ewentualność przygotowana.
    Musisz mieć łóżeczko i materac. Nic więcej. Ale ta cała reszta jest najfajniejsza i weź tu się powstrzymaj :)

Edit. A nawet ta podusia do wózka jest moją fanaberią bo w naszym wózku się podnosi w gondoli oparcie :D no ale pierwsza i wymarzona córa to człowiek przyszalał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 14:24

Fasia, iwonka1077 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia pod nogi lozeczka albo pod materac jak wolisz podklada sie te ksiazki zeby tam gdzie dziecko ma glowke bylo wyzej to zapobiega tez zaksztuszeniu sie dziecka po jedzeniu i zapobiega rowniez smierci lozeczkowej mi tak kiedys tlumaczyla polozna :) ja tak robilam ale do kiedy to zbytnio nie pamietam do 2 miesiaca chyba, i lozeczka wcale sie nie wypacza na srubkach :)
    o angel wingh sie nie wypowiem bo nie mialam i teraz tez nie bede miala dla mnie to tylko gadżet ale jak ktos chce to ok :)

Fasia lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia Angel wingsa polecam kupić dla dziecka jak już siedzi w gondolce bo tak jak piszesz noworodki w nosidełku mają już wkładki a w gondolce jeśli jest dobrze amortyzowana to ja będę wozić na płaskiej podusi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 14:24

Fasia lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Wróciłam :) dentystka powiedziała, że to żadne zapalenie. Uff ulga. Pewnie to wina przeziębienia albo zatok - czyli jedno i to samo. Mam płukać szałwią, mocniejszą dawką niż podają na opakowaniu. Dodatkowo smarować żelem na dziąsła, takim ziołowym - wygląda jak gówno dosłownie, jest ohydny w smaku ale jak ma pomóc to będę smarować.. Ogólnie bolą ale staram sie wytrzymać bez apapu.
    Muszę sie umówić na zdjęcie kamienia i na zaleczenie kilku małych ubytków. Myślicie żeby to zrobic jeszcze teraz czy poczekać aż urodzę ?

Mary syćko pikne, a brzuchol najbardziej! :D
    Ja kamien mialam sciagany i piskowane i powiem ze mi dziasla nie puchną nie są czerwone nie krwawią i spokuj jest .Takze zrob sobie .A ubutki jak drobne to tez mozesz ja robilam .

Fasia lubi tę wiadomość

• mf Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:37

Ida, Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia to Ci strasznie współczuje tej choroby i te dziąsła do tego :( Mi lekarz powiedział, żebym w 3 trymestrze nie brała duzo apapu czy paracetamolu bo moze miec wpływ na serduszko dziecka, ja nie wiem ile w tym prawdy, ale mnie skutecznie nastraszył! Dlatego jestem zdziwiona, ze nie dostałaś antybiotyku, z dwojga złego nie wiem co byłoby lepsze?

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba nie czaje tego Angel Wings... tzn rozumiem po co to jest i ok... Ale ciagle piszecie, że poduszki to samo zło, a przecież ten angel to nic innego jak poduszka, też dziecko ma podniesioną główkę. hmm?

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer no ja własnie jakoś nie mam manii kupowania wszystkiego dla Julka :) Ja zakupoholiczka, która przed ciążą wydawała w ciul kasy na ciuchy. Teraz mam mozliwość, bo wystarczy że bym powiedziała mężowi że to i to jest potrzebne to bym mogła z czystym sumieniem brać a mi szkoda :P Mam totalne minimum i jakoś mi z tym dobrze :P

Iwonka ja też uważam, że te książki to dobry patent. Nawet łóżeczko które mamy dla Julka jest od chłopczyka który spał w nim własnie z podłożonymi pod nogi ksiązkami. Nic się z łóżeczkiem nie stało :) Zobaczymy czy będę musiała próbować tego sposobu.

Malinka skoro piszecie o tych płaskich podusiach do gondolki to chyba też się skuszę. Mam chabrowy kocyk więc teraz będę musiała dobrać taką podusię. o matko! :P

iwonka1077, shimmer_lip, liloe lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili my na Ip powiedzieli ze to normalne w moim stanie zapytala się czy maly się rusza mowie ze tak powiedziala bym dwie tablety paracetamolu wziela jak bol nie przestanie to znow dzwonic i na szpital .

Fasia lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 20:03

shimmer_lip lubi tę wiadomość

‹‹ 2866 2867 2868 2869 2870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ