X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MF - ja tez żadnej pościeli nie mam. Kocyk i prześcieradło muszą młodemu wystarczyć :)

a tak w ogóle uważam, że każda z nas sama zauważy co dzidziusiowi pasuje a co nie. Tyle w temacie :)

U mnie w brzuchu totalna dyskoteka. Nie zaprosił syn mamy na imprezę. ehhh niegrzeczne to moje dziecko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 14:51

shimmer_lip, Aguś86, liloe lubią tę wiadomość

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Ulka czyli wszystko ok bo wazyla powyżej 2500g :) miałam na myśli raczej urodzenie dziecka z waga 2500 na wczesniejszym etapie ciąży niż w 38 tygodniu ;) wtedy to już może być roznie. Raczej wiekszosc dzieci urodzonych w 38 tygodniu juz doskonale sobie radzi, bo są dojrzałe.

tak zgadza się, podałam tylko przykład że waga dzieciaczków może być bardzo różna ;)

Aguś86 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    To ja wyjdę na całkiem pieprzniętą i żeby wilk był syty i owca cała to se zamontuję ochraniacz a potem jeszcze monitor oddechu :) i żadne sidsy mi nie straszne :D
    haha i jeszcze nianię sobie zamontuj żebyś głowy z łózka nie musiała podnosić zobaczyć co się w łóżeczku dzieje:D

shimmer_lip, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    haha i jeszcze nianię sobie zamontuj żebyś głowy z łózka nie musiała podnosić zobaczyć co się w łóżeczku dzieje:D
    I jeszcze se noktowizor kupię i wnim spać będę :) jak to Krysti pisała będę czujna jak żbik :D

CzaryMary, Fasia, Robotka1, lysinka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

a tak w ogóle uważam, że każda z nas sama zauważy co dzidziusiowi pasuje a co nie. Tyle w temacie :)
    Tak właśnie będzie :D i wcale się nie będę śmiała jak moje dziecko się wypnie na wszystkie podusie a TWoje będzie się darło że jednak chce :D

Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    tak zgadza się, podałam tylko przykład że waga dzieciaczków może być bardzo różna ;)
    To akurat wiem ;) U mnie same dzieciaki ponizej 3kg i to urodzone w terminie, a sa przypadki, ze rodza sie dzieci po 4, 5 kg w 38 tygodniu :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Tak właśnie będzie :D i wcale się nie będę śmiała jak moje dziecko się wypnie na wszystkie podusie a TWoje będzie się darło że jednak chce :D

buhahaha moje będzie chciało wszystko - jak jego matka ;)

Czujna jak żbik?? hih CUUUUDNE :)

• Lali Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam klin taki z dziurkami, ale kupuje tez plaska podusie bo jak to na samym materacu :)? Taka plaska podusia nie zrobi dziecku krzywdy, ochraniacz mam, bez przesady, ze sie udusi dziecko :) Tez bede miec cale lozeczko pieknie ubrane, poza baldachimem, bo nie lubie.

Robotka1, shimmer_lip, Rudzia, Fasia lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    buhahaha moje będzie chciało wszystko - jak jego matka ;)

Czujna jak żbik?? hih CUUUUDNE :)
    Czary to się wymienimy najwyżej i se założymy wątek wymiana kwietniówek albo inny bazarek :D

A dziś do mnie przybywa pani od stópek :D to straszne że się bezwstydnie wysługuję obcym człowiekiem do obcięcia moich długaśnych pazurów u stóp :D w ciąży jestem :) wolno mi :) nie???

CzaryMary lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer szczyt lenistwa z tym pazurami :D

shimmer_lip lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo tyż baldachimu nie będę mieć:D ale reszta niech wygląda paradnie :P

Shimmer noktowizor!!! ooo i "szczelbę: sobie kup jakby jakaś mucha się kręciła koło tego wypasionego łóżeczka:D

MARY Ty zachłanna kobieto:D przynajmniej masz dziecko usprawiedliwione:P

bozia mnie pokarała. wyprałam dwie prale małych ciuchów-wiem wiem miałam później prać;/ i co? wywiesiłam na zewnątrz i zaczęło padać!!! buuuu

shimmer_lip, CzaryMary lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer mi mąż 2 dni temu obcinał paznokcie u stóp. A szlo mu jak krew z nosa ;) Jakby nigdy paznokci nie obcinał :P

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś dziś nadaktywna na tym forum jestem :) obiecuję że się zaraz zamknę :D

dziewczęta a jak myślicie jak można zrobić metki??? znaczy chciałabym na jednym końcu Baśkowych kocyków powszywać jej metki żeby miała co do ryjka pchać ale jakoś nie wiem skąd to się bierze? to się kupuje?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez korzystam juz z uslug pani od stopek ;p ale nie nakladamy lakieru juz na plytke, tylko pedciure i pielegnacja sama :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi maz bozene golil ostatnio :P sie usmialismy przy tym :D

Lali, Aguś86, CzaryMary, lysinka, Gosha, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba można kupić w jakiejś pasmanterii albo sklepie z tkaninami :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Jakaś dziś nadaktywna na tym forum jestem :) obiecuję że się zaraz zamknę :D

dziewczęta a jak myślicie jak można zrobić metki??? znaczy chciałabym na jednym końcu Baśkowych kocyków powszywać jej metki żeby miała co do ryjka pchać ale jakoś nie wiem skąd to się bierze? to się kupuje?

co zrobić?? :| !!

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    jo tyż baldachimu nie będę mieć:D ale reszta niech wygląda paradnie :P

Shimmer noktowizor!!! ooo i "szczelbę: sobie kup jakby jakaś mucha się kręciła koło tego wypasionego łóżeczka:D

MARY Ty zachłanna kobieto:D przynajmniej masz dziecko usprawiedliwione:P

bozia mnie pokarała. wyprałam dwie prale małych ciuchów-wiem wiem miałam później prać;/ i co? wywiesiłam na zewnątrz i zaczęło padać!!! buuuu
    Tak, tak paradnie to po mojemu ale też bez baldachimu :) chociaż się zastanawiam nad moskitierą jakąś na działkę i tu już nie dlatego że bardzo pragnę żeby moje dziecko posiadało moskitierę wypaśną ;) tylko dlatego że jak pojadę na wieś to tam są i muchy i komary wielkości wróbelków a jak Baśka będzie miała takie szczęście jak ja to owady też tylko ją będą jadły!

A szczelba na muchy to git pomysł ;) ale myślisz Robotka że nie będę budziła dziecka? Nieeee, na bank nie :D

Robotka1 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    co zrobić?? :| !!
    No takie metki jak przy zabawkach są :) co to dzieci je bardziej lubią od samych zabawek :D

Hwesta ja się jeszcze nigdzie nie szykuję więc ostatni raz se jakiś oczojebny kolorek na stópki walnę :D może jakiś wiosenny już??? bo za trzy tygodnie jak pani przyjdzie to też się już będę bała malować :D

CzaryMary lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 20:03

shimmer_lip, CzaryMary, Fasia, Robotka1 lubią tę wiadomość

‹‹ 2868 2869 2870 2871 2872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ