Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaAlvi wrote:Ja to chyba nie czaje tego Angel Wings... tzn rozumiem po co to jest i ok... Ale ciagle piszecie, że poduszki to samo zło, a przecież ten angel to nic innego jak poduszka, też dziecko ma podniesioną główkę. hmm?
ja spałam od urodzenia na podusi i żyję i kręgosłup mam prosty i zajebiście działający
a tak serio to w tym nie chodzi o to żeby podnosić główkę dziecka tylko żeby asekurować coby na boki za bardzo nie latała
no i gadżet Marto kochana
już wcześniej pisałam że ja gadżeciara jestem
a u Was dostaje się coś od chłopa za urodzenie dziecka???Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 18:02
-
Lali wrote:Fasia to Ci strasznie współczuje tej choroby i te dziąsła do tego
Mi lekarz powiedział, żebym w 3 trymestrze nie brała duzo apapu czy paracetamolu bo moze miec wpływ na serduszko dziecka, ja nie wiem ile w tym prawdy, ale mnie skutecznie nastraszył! Dlatego jestem zdziwiona, ze nie dostałaś antybiotyku, z dwojga złego nie wiem co byłoby lepsze?
No własnie powiedział tylko, że jak katar zmieni kolor to proszę przyjść i wtedy damy antybiotyk.. Tylko teraz mam problem, bo wczoraj się wysiedziałam i wyprosiłam zeby mnie przyjął, a teraz jak się będę chciała umówić to termin na przyszły czwartek/piątek .. świetnie .. No więc płuczę tą gębę i czekam na cud ..
Serio z tym paracetamolem?no właśnie, dlatego nie lubię brać żadnych leków .. no ale jak nie da się wyrobić z bólu to co mam zrobić
(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 14:34
-
Aguś86 wrote:Od tej wagi uznają ze dziecko jest donoszone o ile oczywiście nie ma innych problemów
moja znajoma urodziła dziewczynkę w 38 tygodniu i ważyła tylko 2550 a otrzymałam 10 pkt w skali apgarAguś86, Fasia, Krysti, Agusiek89, liloe lubią tę wiadomość
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:Shimmer no ja własnie jakoś nie mam manii kupowania wszystkiego dla Julka
Ja zakupoholiczka, która przed ciążą wydawała w ciul kasy na ciuchy. Teraz mam mozliwość, bo wystarczy że bym powiedziała mężowi że to i to jest potrzebne to bym mogła z czystym sumieniem brać a mi szkoda
Mam totalne minimum i jakoś mi z tym dobrze
ale jakbym miała kasę to czuję, ze dopiero bym szalała. Tylko ja z kolei nic sobie nie kupuję. Ani jednej sukienki czy kurtki więc się Fasia wyrównuje
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Shimmer, ja też na poduszce od małego leżałam i nic mi nie dolega
Chodziło mi, że wszystki huczały że poduszki do łóżeczka nie kupują bo to nie zdrowe itp a tu teraz jakieś wpisy się pojawiają ze angel jest spoko
Tak tylko z ciekawości zapytałam jak to w końcu jest
Ja do wózka mam taką płaską poduszke bawełna/minky i zamierzam jej użyć
A że gadżety są spoko to wiadomotez lubię
Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Ulka84 wrote:moja znajoma urodziła dziewczynkę w 38 tygodniu i ważyła tylko 2550 a otrzymałam 10 pkt w skali apgar
a dzieciole wiedzą kiedy mają się wykluć
-
shimmer_lip wrote:Wszystkiego to i ja nie kupuję. Finanse mnie mocno ograniczają, aktualnie nie mam nawet 5 zł bo zwolnienie miałam do 16.02 więc za luty tylko 16 dni miałam zapłacone
ale jakbym miała kasę to czuję, ze dopiero bym szalała. Tylko ja z kolei nic sobie nie kupuję. Ani jednej sukienki czy kurtki więc się Fasia wyrównuje
hehe no tak - jak nie sobie to BaśceJa nie dostałam jeszcze kasy za zwolnienie styczniowe... Ostatnie pieniądze z ZUS miałam wypłacone 29 grudnia .. Więc ja to dopiero jestem spłukana
shimmer_lip, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA propos bezpiecznego spania dziecka to przytoczę Wam kawałek z "dzieciozmagań"
" Ochranaiacze na szczebelki ograniczają przepływ powietrza w samym łożeczku i hamują dopływ świeżego powietrza z zewnątrz. Na dodatek dzieci potrafią wsadzić pod nie głowę, dlatego nie należy ich stosować. Noworodki, niemowlęta i dzieci do 2 roku życia w ogóle nie potrzebują poduszki. Starsze dzieci z kolei tak "wędrują" po łóżku, że również rzadko na niej sypiają.... "Fasia, mf, Ida, sylvia007, liloe lubią tę wiadomość
-
Ulka czyli wszystko ok bo wazyla powyżej 2500g
miałam na myśli raczej urodzenie dziecka z waga 2500 na wczesniejszym etapie ciąży niż w 38 tygodniu
wtedy to już może być roznie. Raczej wiekszosc dzieci urodzonych w 38 tygodniu juz doskonale sobie radzi, bo są dojrzałe.
-
Lali wrote:Angel Wings to raczej nie dla noworodka co? Chyba tak od 6 miesiąca ja bym używała, bo to dosyć wysoko ta główka by była ułożona.
Właśnie na aukcji z angel wings jest napisane, że można używać od pierwszych dni życia dziecka .. Dla mnie jednak to chyba za duża podusia jak na noworodka .. No nic, zainwestuję w płaską podusię do gondolki i tyleCzaryMary, Lali lubią tę wiadomość
-
bryyy:)
gratuluję nowych tygodni dziewczyny i udanych dzisiejszych wizyt:D
co do porodu popieram zdanie IDy i LALI - AMEN. mi jest kurka tak dobrze w tej ciaży że nawet kłopoty ze spaniem, sapanie, kulanie się i jęczenie nie zniechęca mnie do donoszenia młodej do 40tc:)
jem to na co mam ochotę, jestem rozpieszczana i wyręczana:) cóż chcieć więcej:)
ja podusię będę miała a cotaką no powiedzmy nie samą poszewkę ale mieć coś będę i we wózku i w łóżeczku.
młodej dawałam a jak była maleńka to podkładałam w poprzek tą podłużną podusię i mała sie cała na niej mieściła. nic jej nie jest, nic nie było i już pewnie nic nie będzie od centymetrowej podusi
temat podnoszenia łóżeczka i wszelkich klinów przemilczę bo zwyczajnie na dzień dzisiejszy tego nie potrzebuję
w każdym razie ja pięknie ubieram całe łóżeczko:D z podusią, bez cudowania z wkładaniem czegokolwiek pod materac i będę podziwiać moją córę jak przyjedziemy ze szpitala:P
nie jestem przewrażliwioną matką i nigdy nią nie byłam ani nie zamierzam być i bardzo mnie to cieszy:)
moja córka jak zaczęła ledwo chodzić i wdrapała się na narożnik to nie leciałam i nie zabierałam ją stamtąd ale stanęłam obok i obserwowałam jak sobie poradzi z zejściem:) no i poradziła sobie:D
wszystko jest oczywiście dla ludzi(czyt. dla matek hehe)
ok wpierniczyłam lody adwokatowe:D kupiłam sobie dodatkową koszulę polskiego pochodzenia z tekstil market za 30 zł i przymierzałam koszulę z IF:D i Mkę i Lkęwiecie co? jednak biorę emkę
zważywszy że ładnie lezą oba rozmiary i jak dla mnie różnią się niewiele to biorę mniejszą
są śliczne i materiał ahhh piękny:D
CzaryMary wrote:A propos bezpiecznego spania dziecka to przytoczę Wam kawałek z "dzieciozmagań"
" Ochranaiacze na szczebelki ograniczają przepływ powietrza w samym łożeczku i hamują dopływ świeżego powietrza z zewnątrz. Na dodatek dzieci potrafią wsadzić pod nie głowę, dlatego nie należy ich stosować. Noworodki, niemowlęta i dzieci do 2 roku życia w ogóle nie potrzebują poduszki. Starsze dzieci z kolei tak "wędrują" po łóżku, że również rzadko na niej sypiają.... "Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 14:46
Rudzia, shimmer_lip, Ida, lysinka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość