X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Ja to chyba nie czaje tego Angel Wings... tzn rozumiem po co to jest i ok... Ale ciagle piszecie, że poduszki to samo zło, a przecież ten angel to nic innego jak poduszka, też dziecko ma podniesioną główkę. hmm?
    E tam samo zło ;) ja spałam od urodzenia na podusi i żyję i kręgosłup mam prosty i zajebiście działający :D a tak serio to w tym nie chodzi o to żeby podnosić główkę dziecka tylko żeby asekurować coby na boki za bardzo nie latała :) no i gadżet Marto kochana :) już wcześniej pisałam że ja gadżeciara jestem :D

a u Was dostaje się coś od chłopa za urodzenie dziecka???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 18:02

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Fasia to Ci strasznie współczuje tej choroby i te dziąsła do tego :( Mi lekarz powiedział, żebym w 3 trymestrze nie brała duzo apapu czy paracetamolu bo moze miec wpływ na serduszko dziecka, ja nie wiem ile w tym prawdy, ale mnie skutecznie nastraszył! Dlatego jestem zdziwiona, ze nie dostałaś antybiotyku, z dwojga złego nie wiem co byłoby lepsze?

No własnie powiedział tylko, że jak katar zmieni kolor to proszę przyjść i wtedy damy antybiotyk.. Tylko teraz mam problem, bo wczoraj się wysiedziałam i wyprosiłam zeby mnie przyjął, a teraz jak się będę chciała umówić to termin na przyszły czwartek/piątek .. świetnie .. No więc płuczę tą gębę i czekam na cud ..
    Serio z tym paracetamolem? :/ no właśnie, dlatego nie lubię brać żadnych leków .. no ale jak nie da się wyrobić z bólu to co mam zrobić :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 14:34

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 20:03

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• mf Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:37

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Od tej wagi uznają ze dziecko jest donoszone o ile oczywiście nie ma innych problemów :)

moja znajoma urodziła dziewczynkę w 38 tygodniu i ważyła tylko 2550 a otrzymałam 10 pkt w skali apgar ;)

Aguś86, Fasia, Krysti, Agusiek89, liloe lubią tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten klin kupie jeszcze mam na oku jedno zaraz fote wrzuce .o takie cosik ogladalam ostatnio. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/61373d5a6d4d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 14:37

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Shimmer no ja własnie jakoś nie mam manii kupowania wszystkiego dla Julka :) Ja zakupoholiczka, która przed ciążą wydawała w ciul kasy na ciuchy. Teraz mam mozliwość, bo wystarczy że bym powiedziała mężowi że to i to jest potrzebne to bym mogła z czystym sumieniem brać a mi szkoda :P Mam totalne minimum i jakoś mi z tym dobrze :P
    Wszystkiego to i ja nie kupuję. Finanse mnie mocno ograniczają, aktualnie nie mam nawet 5 zł bo zwolnienie miałam do 16.02 więc za luty tylko 16 dni miałam zapłacone :) ale jakbym miała kasę to czuję, ze dopiero bym szalała. Tylko ja z kolei nic sobie nie kupuję. Ani jednej sukienki czy kurtki więc się Fasia wyrównuje :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • MartaAlvi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer, ja też na poduszce od małego leżałam i nic mi nie dolega :P
    Chodziło mi, że wszystki huczały że poduszki do łóżeczka nie kupują bo to nie zdrowe itp a tu teraz jakieś wpisy się pojawiają ze angel jest spoko :P
    Tak tylko z ciekawości zapytałam jak to w końcu jest :D

Ja do wózka mam taką płaską poduszke bawełna/minky i zamierzam jej użyć :D
    A że gadżety są spoko to wiadomo :D tez lubię :D

Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na Opolszczyźnie nic się nie dostaje od chłopa :P Syna będę dzięki Niemu mieć to nie musi mi nic dawać :)))

mf, Agusiek89 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Na Śląsku jest zwyczaj pierścionka, ponoć z diamentem.

Serioooo? Muszę to mężowi pokazać dzisiaj! :o haha

Agusiek89 lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    moja znajoma urodziła dziewczynkę w 38 tygodniu i ważyła tylko 2550 a otrzymałam 10 pkt w skali apgar ;)
    Moja siostrzenica urodzona w terminie ważyła 2600 a mąż też w terminie 2800 więc to mała różnica ;) a dzieciole wiedzą kiedy mają się wykluć ;)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Wszystkiego to i ja nie kupuję. Finanse mnie mocno ograniczają, aktualnie nie mam nawet 5 zł bo zwolnienie miałam do 16.02 więc za luty tylko 16 dni miałam zapłacone :) ale jakbym miała kasę to czuję, ze dopiero bym szalała. Tylko ja z kolei nic sobie nie kupuję. Ani jednej sukienki czy kurtki więc się Fasia wyrównuje :D

hehe no tak - jak nie sobie to Baśce :D Ja nie dostałam jeszcze kasy za zwolnienie styczniowe... Ostatnie pieniądze z ZUS miałam wypłacone 29 grudnia .. Więc ja to dopiero jestem spłukana :D

shimmer_lip, Agusiek89 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lali Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel Wings to raczej nie dla noworodka co? Chyba tak od 6 miesiąca ja bym używała, bo to dosyć wysoko ta główka by była ułożona.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zaręczynowy pierścionek z 13 diamentami :D więc teraz nie musi mi już takiego kupować :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos bezpiecznego spania dziecka to przytoczę Wam kawałek z "dzieciozmagań"

" Ochranaiacze na szczebelki ograniczają przepływ powietrza w samym łożeczku i hamują dopływ świeżego powietrza z zewnątrz. Na dodatek dzieci potrafią wsadzić pod nie głowę, dlatego nie należy ich stosować. Noworodki, niemowlęta i dzieci do 2 roku życia w ogóle nie potrzebują poduszki. Starsze dzieci z kolei tak "wędrują" po łóżku, że również rzadko na niej sypiają.... "

Fasia, mf, Ida, sylvia007, liloe lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka czyli wszystko ok bo wazyla powyżej 2500g :) miałam na myśli raczej urodzenie dziecka z waga 2500 na wczesniejszym etapie ciąży niż w 38 tygodniu ;) wtedy to już może być roznie. Raczej wiekszosc dzieci urodzonych w 38 tygodniu juz doskonale sobie radzi, bo są dojrzałe.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Angel Wings to raczej nie dla noworodka co? Chyba tak od 6 miesiąca ja bym używała, bo to dosyć wysoko ta główka by była ułożona.

Właśnie na aukcji z angel wings jest napisane, że można używać od pierwszych dni życia dziecka .. Dla mnie jednak to chyba za duża podusia jak na noworodka .. No nic, zainwestuję w płaską podusię do gondolki i tyle :)

CzaryMary, Lali lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyy:)
    gratuluję nowych tygodni dziewczyny i udanych dzisiejszych wizyt:D

co do porodu popieram zdanie IDy i LALI - AMEN. mi jest kurka tak dobrze w tej ciaży że nawet kłopoty ze spaniem, sapanie, kulanie się i jęczenie nie zniechęca mnie do donoszenia młodej do 40tc:)
    jem to na co mam ochotę, jestem rozpieszczana i wyręczana:) cóż chcieć więcej:)

ja podusię będę miała a co :P taką no powiedzmy nie samą poszewkę ale mieć coś będę i we wózku i w łóżeczku.
    młodej dawałam a jak była maleńka to podkładałam w poprzek tą podłużną podusię i mała sie cała na niej mieściła. nic jej nie jest, nic nie było i już pewnie nic nie będzie od centymetrowej podusi
    temat podnoszenia łóżeczka i wszelkich klinów przemilczę bo zwyczajnie na dzień dzisiejszy tego nie potrzebuję:)
    w każdym razie ja pięknie ubieram całe łóżeczko:D z podusią, bez cudowania z wkładaniem czegokolwiek pod materac i będę podziwiać moją córę jak przyjedziemy ze szpitala:P
    nie jestem przewrażliwioną matką i nigdy nią nie byłam ani nie zamierzam być i bardzo mnie to cieszy:)
    moja córka jak zaczęła ledwo chodzić i wdrapała się na narożnik to nie leciałam i nie zabierałam ją stamtąd ale stanęłam obok i obserwowałam jak sobie poradzi z zejściem:) no i poradziła sobie:D

wszystko jest oczywiście dla ludzi(czyt. dla matek hehe)

ok wpierniczyłam lody adwokatowe:D kupiłam sobie dodatkową koszulę polskiego pochodzenia z tekstil market za 30 zł i przymierzałam koszulę z IF:D i Mkę i Lkę:D wiecie co? jednak biorę emkę:) zważywszy że ładnie lezą oba rozmiary i jak dla mnie różnią się niewiele to biorę mniejszą:D
    są śliczne i materiał ahhh piękny:D
    CzaryMary wrote:
    A propos bezpiecznego spania dziecka to przytoczę Wam kawałek z "dzieciozmagań"

" Ochranaiacze na szczebelki ograniczają przepływ powietrza w samym łożeczku i hamują dopływ świeżego powietrza z zewnątrz. Na dodatek dzieci potrafią wsadzić pod nie głowę, dlatego nie należy ich stosować. Noworodki, niemowlęta i dzieci do 2 roku życia w ogóle nie potrzebują poduszki. Starsze dzieci z kolei tak "wędrują" po łóżku, że również rzadko na niej sypiają.... "
    do mnie ten fragment w ogóle nie przemawia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 14:46

Rudzia, shimmer_lip, Ida, lysinka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • mf Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:38

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wyjdę na całkiem pieprzniętą i żeby wilk był syty i owca cała to se zamontuję ochraniacz a potem jeszcze monitor oddechu :) i żadne sidsy mi nie straszne :D

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 2867 2868 2869 2870 2871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ