X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Czyli jak zacznie się akcja porodowa (o ile nie prześpię :P) to w ciągu 3 godzin nie ma opcji, żebym urodziła pierwsze dziecko? Na weekend jedziemy do teściów, a nie chciałabym rodzić tam u nich ;/
    jest taka opcja :P nei ma reguły że pierworódka musi rodzić ponad 10 godzin.
    możesz nie odczuwać bóli bo tak się zdarza a poczujesz tylko końcowe i za niedługi czas można urodzić :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Czyli jak zacznie się akcja porodowa (o ile nie prześpię :P) to w ciągu 3 godzin nie ma opcji, żebym urodziła pierwsze dziecko? Na weekend jedziemy do teściów, a nie chciałabym rodzić tam u nich ;/
    Ręki sobie za to nie dam uciąć, ale jest to bardzo mało prawdopodobne :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:12

• Gosha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej noooo, nie wiem co z tym zdjęciem Rudzi, ale same widzicie co ja widzę, i sie zastanawiam gdzie ten brzuch i czym sie tak zachwycacie.. Hahaha!!!

Fasia, Amy_ lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    no to nie wiem od czego to zależy. Moja mama miała duży brzuch ale rozlany na boki a ja mam wąski strasznie i jakiś taki nieduży, ale to może przez to że wód płodowych mam jakoś nei szczególnie dużo 7.8 cm na ostatnim usg a Olo już przcież ponad 2.5 kg :)
    Amy, a może wpływ ma też to, że masz silne mięśnie brzucha które trochę trzymają w ryzach ciążowy brzuszek?

Fasia, Amy_ lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    I właśnie na kuckach najczęściej dochodzi do pęknięcia. Szczególnie jak dziecko jeszcze nie obniżone na tyle.

Mając do wyboru wielogodzinny poród i taki jaki miałam to wolę się zmusić i urodzić szybko. Trudno

Ida lubi tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    jest taka opcja :P nei ma reguły że pierworódka musi rodzić ponad 10 godzin.
    możesz nie odczuwać bóli bo tak się zdarza a poczujesz tylko końcowe i za niedługi czas można urodzić :)

To najwyżej miejscem urodzenia dziecka będzie AUTO :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 11:25

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mną w grudniu leżała bardzo młoda dziewczyna, której w niedzielę o 5 nad ranem odeszły wody, a o 9 jej córcia była już na świecie :) nie nacinali, nie popękała ale w zasadzie nie miała powodów, bo to był 30tc a córcia ważyła 1200g

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Amy bo Ty wysportowana laska byłaś przed ciążą więc Twoje mięśnie pięknie trzymają brzuszek w ryzach :) Po porodzie będziesz płaska, a ja będę walczyć z obwisłym brzucholem... Ciesz się :) ja już nie jestem sobie sama w stanie skarpetek ubrać.. o butach nie wspominając, a dodatkowo od niedzieli puchną mi stopy i buty są za ciasne, nie mam w czym chodzić :/
    mam ndzieję że twoja piękna wizja się sprawdzi :)
    chociaż myślę że w moim przypadku też się bez ostrych ćwiczeń nie obejdzie :) jakoś nei do końca ufam swojej skórze, że się wsysnie.. a znam praktycznie same przypadki gdzie wielkie brzuchy chudych dziewczyn - nie wycwiczonych znikały po porodzie w mgnieniu oka :) więc dla ciebie też jest nadzieja!! :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Kto wizytuje dzis oprócz mnie??? ;) czekam na dostawę z Kfc - grander dzis :D
    Ja dziś po 17. Mam nadzieję że młody się nie leni i fiknął głową w dół.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    To najwyżej miejscem urodzenia dziecka będzie AUTO :D
    i bedziesz mu musiala zapewnic do 18 darmowe przejazdy :P nei mozesz być gorsza od lini lotniczych :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Trzeba monitor obrócić ;) Właśnie w niedzielę usłyszałam od teściowej, że tym razem mam wysoko, bo w pierwszej ciąży miałam nisko :) Ale mi to tam obojętne jak jest. Byleby do 36, 37 tc skonczonego dotrzymać ;)

A żebyś wiedziała, że obróciłam hehe :P fajny, okrąglutki brzusio

Aguś86 lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gratuluję wszystkim zasłużonym kolejnych tygodni, a pozostałym - dni, minut i sekund <3 Każdy dzień jest tu na wagę złota. :)

Naczytałam się i połowa mi umknęła.

Nadciśnieniówkom życzę spokoju, dobrych pomiarów i rzadkich/ krótkich wizyt w szpitalu :)

Mantissa, spróbuj stoperów do uszu. Może będziesz lepiej spała :)

Krysti, tylko nie wdychaj farby. Nie wolno :)

Ja nie mam pojęcia jaki to będzie ból, ale tak sobie wmawiam, że nie chcę się spieszyć do szpitala, tylko na spokojnie się przygotować, zrelaksować, najeść. Fajnie by było urodzić w 3 godziny. :)

Nam położna na SR mówiła o piciu wody i jedzeniu landrynek, żelek dla energii, a w szpitalu na zwiedzaniu powiedzieli, że niby nie wolno nawet pić, tylko usta zwilżać. Wszystko w obawie przed CC. Nie ma mowy :) Będę się ukrywać, ale na pewno nie odmówię sobie picia, czy cukru, jak już będę wykończona.

Ida lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Pewnie masz rację. Mi nikt o zatruciu nie mówi, mój powód pobytu nazywany jest nadciśnieniem indukowanym ciążą. I o przyspieszonym porodzie też nie słyszałam na szczęście, ale to głównie dlatego pewnie że ładnie mi ciśnienie spadło. Poza tym mocz ok (nie licząc bakterii) no i w usg i ktg idealnie.
    Ale niemniej sterydy dostałam bo przecież nie wiadomo było czy mój stan się ustabilizuje.
    No tak, bo samo nadciśnienie jeszcze o gestozie nie świadczy, a opuchliznę Ci oglądali???
    Ja pamiętam, że mnie codziennie ważyli rano i wieczorem i bardzo ich zaniepokoiło, że rano po wysiusianiu się ważę tyle samo co wieczorem, co oznaczało właśnie, że organizm zatrzymał wodę, no i robili jeszcze ten test z uciskaniem nogi i też wychodziło, że ta woda jest.

Ida lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Amy, a może wpływ ma też to, że masz silne mięśnie brzucha które trochę trzymają w ryzach ciążowy brzuszek?
    ostatnia nadzieja w tej opcji :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    i bedziesz mu musiala zapewnic do 18 darmowe przejazdy :P nei mozesz być gorsza od lini lotniczych :P

Hahaha dobrze, że jedziemy samochodem moich rodziców :P

Amy_, Fasia, haneczka lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ona ze strachu padła, nie z bólu ;-)

No tak :) nie wyobrażam sobie ciężarnej, która mdleje ze strachu przed porodem :D

• misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Amy bo Ty wysportowana laska byłaś przed ciążą więc Twoje mięśnie pięknie trzymają brzuszek w ryzach :) Po porodzie będziesz płaska, a ja będę walczyć z obwisłym brzucholem... Ciesz się :) ja już nie jestem sobie sama w stanie skarpetek ubrać.. o butach nie wspominając, a dodatkowo od niedzieli puchną mi stopy i buty są za ciasne, nie mam w czym chodzić :/
    Polubiłam tylko za pierwsze zdanie. Nauczka, trzeba czytać do końca

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No tak :) nie wyobrażam sobie ciężarnej, która mdleje ze strachu przed porodem :D
    jak to nie a Fasia? :P

misia83, sylvia007, Gosha, Anka1501, Fasia, haneczka, liloe, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    jak to nie a Fasia? :P
    Jeszcze ja, ale strach przed cc może mnie powstrzymać przed odpłynięciem. Tyle, że ja nie boję się bólu po cc, a tego że mi rozharatają mięśnie które się później nie zrosną:(

bl9c4z17a80ayfoc.png
‹‹ 3052 3053 3054 3055 3056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ