X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta święte słowa my to teraz luz blues i luzowanie macicy :D

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa jestes oaza spokoju!!!!!

mantissa lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa czyli co... rodzisz? Ale jaja!

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    KRYSTI mam taka sama z IKEA tylko czarna :)
    Ja na początek to raczej taka mini mini lampeczke do pokoju gdzie synek bedzie spał, de facto -w mojej sypialni, bo bede na noc łóżeczkkuem jeździła do siebie ;)
    Ja swoją w B& Ò kupilam fajna jest bo mizna obnizac podwyzac skręcac :) a pod kolor póleczek kupilam ją ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory nie wiem jak liczyc te skurcze i kiedy skurcz to skurcz, czy wtedy jak twardnieje i boli brzuch czy wtedy gdy pojawia sie bol?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Leze pod ktg. Skurcze zelzaly po kroplowce z magnezem. Ale zapowiedzieli ze raczej nie wyhamuja bo szyjka zgładzona i rozwarcie 3,5 cm. Tyle ze mnóstwo porodów a mała obsada. Nie wiedza w co ręce włożyć.więc sobie leze. Niedziele nie są dobre do rodzenia. :)

Amy, łatwo ci mówić. Ja się obudziłam o 10 i już miałam lekkie skurcze co 6 min. Nie chciałam panikowac i chłopa straszyć. O 14 Na szybko pakowałam torbę, chłop poprasowal i dzida do szpitala.

Jeszcze mnie trochę wystraszyli trochę, bo przy badaniu dopochwowym jakieś zgrubienie przy worku owodniowhm im sie nie podobalo i nie wiedzieli co to, bo nie pepowina. Ale podobno włoski przez worek już widać. :)

Ja też rodzić w niedziele nie chciałam, ale wyboru nie miałam. Choć lekarze , pielegniarki się spisały na medal. Trzymam kciuki za Was

mantissa, gosiunia lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Leze juz chyba z 4 h, a tak mnie lupie w plecach ze masakra, to chyba juz tak bedzie ;)

A to czemu tak w plecach łupie??

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Mantissa jestes oaza spokoju!!!!!

Ja też nie wiem jak ona to robi! :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie wiem czemu tak lupie, przeciez nic nie robie zeby wogole mialo prawo lupac ;)

• adk_1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    A dziewczyny rodzace juz kiedys : http://mosquito-sklep.pl/nowoci/1486-rozkloszowana-sukienka-z-dresu.html w takie cos po porodzie od razu to chyba nie wejde nie? nie bedzie ladnie?

No mi się wydaje, że tak od razu po porodzie to pewnie nie będzie dobrze niestety... Ale jak długo będziesz do siebie dochodzić żeby ją ubrać to ja nie poradzę bo się nie znam.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa jest tak spokojna, ze az ja jestem spokojna :P

adk_1989, mantissa, Gosha, Murraya, gosiunia lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa wow no to kciuki za bezproblemowy poród. Kciuki ogromne

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa rodzisz ?? czy o co chodzi ?? I Ty to tak spokojnie piszesz :D :D :D

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mosquito-sklep.pl/nowoci/1770-pastelowa-sukienka-z-grafitowa-falbana.html to biore ta na wyjscie ze szpitala, najwyzej odesle jak bedzie zla ;)

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Mantissa to życzę dużo siły i gdyby nie wyhamowali to szybkiego i bezbolesnego porodu! I zdrowega ślicznego maluszka :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus - tak, ja jutro do szpitala. Wyjadę po 7, bo mam do szpitala jakieś 35km, a mam być max do 9. Kupię jeszcze jakiś suchy prowiant na głodne wieczory i poranki - tylko nie wiem za bardzo co ... Internet mam w komórce więc będę się odzywać :) Liczę, że w środę mnie wypuszczą. Rzeczy z torby przepakowałam do walizki, bo jadę sama, a mimo wszystko to trochę waży i jest mi za ciężko. Nie chce mi się tam jechać... nie czuję takiej potrzeby ale wiem, że gdybym zaczęła rodzić i coś by się Julkowi stało to bym sobie nie wybaczyła tego "niechcenia" więc potulnie jutro jadę do szpitala :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    http://mosquito-sklep.pl/nowoci/1770-pastelowa-sukienka-z-grafitowa-falbana.html to biore ta na wyjscie ze szpitala, najwyzej odesle jak bedzie zla ;)

O, w tej na pewno będziesz wyglądać dobrze po porodzie :) Ja mam wesele 30 maja (tp 23 kwietnia) i się zastanawiam w co ja się ubiorę. Chociaż prawda jest taka, że planuję wogóle nie pójść ale cicho nie mowcie nikomu...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    No wlasnie nie wiem czemu tak lupie, przeciez nic nie robie zeby wogole mialo prawo lupac ;)

Nam na szkole rodzenia powiedzieli ze boli w plecach jak maluszek jest ułożony plackami do twoich pleckow...wtedy jak jest zgięty naciska na twój kręgosłup....
    A nie wiem jak u ciebie jest maluszek ułożony ? Bo to jedna z przyczyn...
    Mam nadzieje ze przejdzie. Xxx

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    A dziewczyny rodzace juz kiedys : http://mosquito-sklep.pl/nowoci/1486-rozkloszowana-sukienka-z-dresu.html w takie cos po porodzie od razu to chyba nie wejde nie? nie bedzie ladnie?

Ja po porodzie miałam ochotę chodzić tylko w dresach. Aby nigdzie mnie nie uwierało nic nie przylegało. Dziś dopiero ubrałam jeansy które nosiłam przed ciążą.

Ida lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę robić pastę jajeczną :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 3168 3169 3170 3171 3172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ