SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa a pewnie że łatwo mówić bo to nie ja mialam skurcze ;) ale jak są co 5 min to już torba w łapie by była nawet bym się nie zastanawiała :P

Dobrze, żeś w domu nie została ;)
    trzymam kciuki!

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Mantissa a pewnie że łatwo mówić bo to nie ja mialam skurcze ;) ale jak są co 5 min to już torba w łapie by była nawet bym się nie zastanawiała :P

Dobrze, żeś w domu nie została ;)
    trzymam kciuki!
    Torba w łapie... , której de facto nie masz przygotowanej :P
    Ale wiem... Zdążysz :*

Angela89, Fasia, Aguś86, lysinka, mantissa, liloe, Ewelcia, misia83, Agusiek89, Murraya lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skończcie już z tą torbą! :P
    piszecie jakby jej spakowanie zajmowało conajmniej pół dnia..
    ja kosmetyki mam w 1 miejscu 3 koszule schować plus bieliznę i inne bzdury to kwestia 1-2 min :P
    chyba że ktoś lata jak kot z pęcherzem i nie wie w co ręce włożyć to zajmie to max 5 :P

Fasia, Bambi85, Lali, Gosha, Agusiek89, Murraya lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa trzymaj się kochana i nogi zaciskaj :) ale skoro skurcze masz to juz tuz tuz powitacie bąbla na świecie <3 bądz dzielna buziaki sle :**********

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dzien zwiedzania poł Szkocji zwiedzili my :) wracamy do domku moj poszed tea kupic w costa cieplutką wczesniej restauracje zaliczylismy :) jeszcze poltorej godziny jazdy przed nami .

• Ida Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:43

shimmer_lip, Aguś86 lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia a Ty biedna do szpitala, Julek pewnie przypakuje po tych sterydach ;)

Gosha, liloe lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa powodzenia!!!

mantissa lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pakowalam etapami. Jak mi się cos przypomniało to dorzucałam. Myślę, że już wszystko jest. Tylko dorzucić teczkę z dokumentami przed wyjściem.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:43

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Mi pakowanie do szpitala trochę zajęło, a nie musiałam przecież brać niczego dla dziecka. Nie miałam niczego pod ręka i dopiero przy pakowaniu się zastanawiałam. Dlatego teraz już lepiej być przygotowanym.
    Mi też na bank trochę to zajmie. Mam taką długą listę, ze żeby to jakoś sensownie ogarnąć i jeszcze resztę zostawić-to co ewentualnie mąż mi potem dowiezie, to potrwa :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nawet wodę mam z dzióbkiem w walizce :) Gumka w kosmetyczce też spakowana :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Mi pakowanie do szpitala trochę zajęło, a nie musiałam przecież brać niczego dla dziecka. Nie miałam niczego pod ręka i dopiero przy pakowaniu się zastanawiałam. Dlatego teraz już lepiej być przygotowanym.
    ja już szpital zaliczylam. pakowanie się zajęło mi niecałe 2 min. nie sądze by było mi cokolwiek potrzebne więcej niżeli to co wzięłam wcześniej. Listę rzeczy do spzitala mam okrojoną bo to tylko:

3 koszule
    kosmetyki - ktore mam w kosmietyczce w 1 miejscu
    dokumenty ktore cały czas mam w torebce
    bielizne w tym majtki jednorazowe + ręcznik
    tylo
    dla dziecka mi nic nie trzeba. mąż ma w reklamówce kombinezon przygotowany z kocykami i ubranie więc luz ;)

i co tu może zająć więcej niż max 5 min? chyba tylko kupienie po drodze klapek :P a i bez nich się obejdzie, bo mam w razie w ciapki baleriny a mąż mi zawsze do 24 godz tesco moze podjechac i kupic ;)

Lwica, Fasia lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali sama jestem ciekawa ile obecnie waży, bo w zasadzie od 3 tc nie wiemy ile przybrał. Aż się boję tych sterydów, że jakiegoś pakerka będę mieć w brzuszku :D

Mi pakowanie torby do szpitala zajęło dosłownie 5 minut. Natomiast chodzi o taką "zwykłą" wizytę na oddziale, nie mówię o pakowaniu do porodu. Aczkolwiek to kwestia dorzucenia kilku kolejnych rzeczy więc to też nie może trwać wieczności :P

Lali lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jedzenie czy picie? co wy się na wojne szykujecie? :P
    wszystko można kupić w szpitalu, u mnie są boxy z piciem i ewentualne batoniki, nie sądze żebym miała kanapki rozkladać jak mi się poród zacznie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 20:47

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    a jedzenie czy picie? co wy się na wojne szykujecie? :P
    wszystko można kupić w szpitalu, u mnie są boxy z piciem i ewentualne batoniki, nie sądze żebym miała kanapki rozkladać jak mi się poród zacznie :P

Ha zawsze kfc można zamówić :D albo pizze :D Nie no spakowanie torby naprawdę zajmuje kilka minut.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia powodzenia jutro!

Fasia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • adk_1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Amy skoro tak mało potrzebujesz to faktycznie. Jak ja muszę mieć wszystko, włącznie z papierem toaletowym to sytuacja trochę inna... Ale ja już spakowana, lżej mi na duszy z tym. I to tak na fula z wodą z dziubkiem właśnie i przekąskami :P dokumenty muszę jeszcze ogarnąć te co muszę wziąć oprócz karty ciąży....

Chociaż muszę jeszcze zamówić staniki do karmienia (mam jeden tylko) i domówić podkłady ale na pierwsze dwie doby mi na pewno starczy :)

shimmer_lip, Amy_, Aguś86 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • mf Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:57

Fasia, hwesta lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ha zawsze kfc można zamówić :D albo pizze :D Nie no spakowanie torby naprawdę zajmuje kilka minut.

no mnie tyle zajmuje :P
    ale każdy ma inna liste rzeczy potrzebnych :) więc rozumiem że potrzebuje nawet kilku dni, bo przeciez coś się może przypomnieć coś przydać i dorzuci..

ja nie mam więszych potrzeb. wszystko zapewnia mi szpital. oprócz kremu dla niemowlaka :P ale jakbym go nie miała to przecież nie urodzę zaraz więc mąż do tesco może podjechać jakbym go z domu nie wzięła ;)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 3170 3171 3172 3173 3174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ