X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    No Amy skoro tak mało potrzebujesz to faktycznie. Jak ja muszę mieć wszystko, włącznie z papierem toaletowym to sytuacja trochę inna... Ale ja już spakowana, lżej mi na duszy z tym. I to tak na fula z wodą z dziubkiem właśnie i przekąskami :P dokumenty muszę jeszcze ogarnąć te co muszę wziąć oprócz karty ciąży....

Chociaż muszę jeszcze zamówić staniki do karmienia (mam jeden tylko) i domówić podkłady ale na pierwsze dwie doby mi na pewno starczy :)
    Dokładnie. A jeszcze dla męża jakieś kanapeczki te sprawy :) tak nam kazali na szkole rodzenia serio :) ja jeść nie będę mogła ale on bidulek :D

Amy_ lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla męża kanapeczki? :P Shimmer a co on tam jedzie na seans filmowy? :P hehehe ma siedzieć przy mnie i patrzeć czy mi cipka nie pęka :P jak pęknie to będzie wiedział za co dostanie po porodzie :P

Bambi85, Angela89, shimmer_lip, Agusiek89, Murraya lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Mantissa :)

Aguś86 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam i widzę, że poważna sprawa z Mantissa. Trzymam kciuki kochana!!!

Amy ten olejek makadamia to gdzie kupowalas? bo moja skóra juz nie ogarnia :(

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój jak mi odeszły wody od razu poleciał do kuchni kanapki szykować :P

Amy_, Anka1501, shimmer_lip lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa co mi jutro gin powie na wizycie bo bóle i skurcze mam prawie przez cały czas. Albo boli, albo skurcze albo dretwieje mi wszystko i duszności mam :/ a jeszcze 5 tygodni musze wytrzymać

• adk_1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas też musisz zadbać o wszystko, włącznie z jedzonkiem dla męża :) ja lubię być przygotowana, taki temperament. Pokoik mam gotowy od początków grudnia więc to o czymś świadczy :) ale na pewno ogarniecie torby porodowej jak się wie gdzie co ma nie musi być czasochłonne. A myślę że są osoby którym może proces pakowania pomóc odwrócić trochę myśli od tego co nadchodzi i paradoksalnie trochę uspokoić :)

shimmer_lip, lysinka lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    No mój jak mi odeszły wody od razu poleciał do kuchni kanapki szykować :P
    jak sam robi to spoko, zaczekam :P ale żebym ja musiała królowi jeszcze kanapki robić? to by się raczej nie najadł :P zresztą jedzenie to ostatnia rzecz o której pomyśli ;) jak jeździ do pracy to czasem po 14 godzin nic nie je i przeżyje więc taki 18 godzinny poród go nie wzruszy :P a jak się będzie przedłużał to pójdzie do baru ;)

Aguś86 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Nadrobilam i widzę, że poważna sprawa z Mantissa. Trzymam kciuki kochana!!!

Amy ten olejek makadamia to gdzie kupowalas? bo moja skóra juz nie ogarnia :(

na allegro zamawiałam. a co mocno ci się napina skóra?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no u mnie w szpitalu jęść facetowi też nie dadzą na to nie ma co liczyć, ale są przecież boxy i bar od 7 rano do 21 otwarty więc z głodu nie umrze :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Jestem ciekawa co mi jutro gin powie na wizycie bo bóle i skurcze mam prawie przez cały czas. Albo boli, albo skurcze albo dretwieje mi wszystko i duszności mam :/ a jeszcze 5 tygodni musze wytrzymać
    A będziesz miała ktg? Bierzesz cos na te skurcze?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    na allegro zamawiałam. a co mocno ci się napina skóra?

Mocno :/ i juz nowe rozstępy mam ale cieniutkie i jasne. Niestety oliwka nie dała rady

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:

mnie kuźwa na skurcze i bóle nic nie powiedział - mówi że jak regularnę będą mam przyjechać rodzić i tyle się nagadał :P

Ale u ciebie problem szyjkowy - więc ciekawe co tam jutro wybada :) o której masz wizyte?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Nie no u mnie w szpitalu jęść facetowi też nie dadzą na to nie ma co liczyć, ale są przecież boxy i bar od 7 rano do 21 otwarty więc z głodu nie umrze :P

U nas porodówka jest tak dupnie usytuowana że ciezko się z niej gdziekolwiek dostać. Jest do niej łatwy dostęp bo wchodzi się od SORu ale jest praktycznie nieskomunikowana z resztą szpitala. Jak szedł do mnie na patologię mnie odebrać to 30 minut błądził aż go jakaś woźna z litości jakimś tajnym przejściem pokierowała. Wolę żeby nigdzie nie chodził :) ale kanapek też nie będę robić. Kupię snickersy i wrzucę do torby :)

Amy_ lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mocno :/ i juz nowe rozstępy mam ale cieniutkie i jasne. Niestety oliwka nie dała rady
    już ci poszukam linka

http://allegro.pl/olej-makadamia-100-ml-olejek-100-natural-gratis-i5128749117.html
    on jest fajny na rozjaśnianie rozstepów
    zamów sobie jeszcze u niego ze słodkich migdałów on też bardzo dobrze natłuszcza - mi się z migdałów prawie skonczył i wymieszałam z makadamią i teraz tym mixem smaruję i cycki i brzuch i pośladki :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    A będziesz miała ktg? Bierzesz cos na te skurcze?

Magnez tylko a no spe doraźnie. Jutro nie miałam mieć ktg ale chyba pójdę wcześniej i poproszę położna, niech mi zrobi.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    mnie kuźwa na skurcze i bóle nic nie powiedział - mówi że jak regularnę będą mam przyjechać rodzić i tyle się nagadał :P

Ale u ciebie problem szyjkowy - więc ciekawe co tam jutro wybada :) o której masz wizyte?

O 16:45. Zobaczymy co tam z moja szyjka

Amy_ lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Magnez tylko a no spe doraźnie. Jutro nie miałam mieć ktg ale chyba pójdę wcześniej i poproszę położna, niech mi zrobi.
    jutro zaczynasz 36 tydzień więc już wszystko może się dziać :) zresztą całą ciąże mogło, ale teraz już bez spinki może się powoli rozkręcać, stopować akcji jeśli się już zaczełą raczej nie będą

weronika86 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproś, bo przynajmniej zobaczą czy te skurcze są groźne.

Anka1501 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy dzięki, właśnie zamówię oba. H.j z rozstepami bo mam do nich szczęście ;) ale swędzi mnie strasznie

Amy_ lubi tę wiadomość

‹‹ 3171 3172 3173 3174 3175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ