SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    No Amy skoro tak mało potrzebujesz to faktycznie. Jak ja muszę mieć wszystko, włącznie z papierem toaletowym to sytuacja trochę inna... Ale ja już spakowana, lżej mi na duszy z tym. I to tak na fula z wodą z dziubkiem właśnie i przekąskami :P dokumenty muszę jeszcze ogarnąć te co muszę wziąć oprócz karty ciąży....

Chociaż muszę jeszcze zamówić staniki do karmienia (mam jeden tylko) i domówić podkłady ale na pierwsze dwie doby mi na pewno starczy :)
    Dokładnie. A jeszcze dla męża jakieś kanapeczki te sprawy :) tak nam kazali na szkole rodzenia serio :) ja jeść nie będę mogła ale on bidulek :D

Amy_ lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla męża kanapeczki? :P Shimmer a co on tam jedzie na seans filmowy? :P hehehe ma siedzieć przy mnie i patrzeć czy mi cipka nie pęka :P jak pęknie to będzie wiedział za co dostanie po porodzie :P

Bambi85, Angela89, shimmer_lip, Agusiek89, Murraya lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Mantissa :)

Aguś86 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam i widzę, że poważna sprawa z Mantissa. Trzymam kciuki kochana!!!

Amy ten olejek makadamia to gdzie kupowalas? bo moja skóra juz nie ogarnia :(

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój jak mi odeszły wody od razu poleciał do kuchni kanapki szykować :P

Amy_, Anka1501, shimmer_lip lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa co mi jutro gin powie na wizycie bo bóle i skurcze mam prawie przez cały czas. Albo boli, albo skurcze albo dretwieje mi wszystko i duszności mam :/ a jeszcze 5 tygodni musze wytrzymać

• adk_1989 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas też musisz zadbać o wszystko, włącznie z jedzonkiem dla męża :) ja lubię być przygotowana, taki temperament. Pokoik mam gotowy od początków grudnia więc to o czymś świadczy :) ale na pewno ogarniecie torby porodowej jak się wie gdzie co ma nie musi być czasochłonne. A myślę że są osoby którym może proces pakowania pomóc odwrócić trochę myśli od tego co nadchodzi i paradoksalnie trochę uspokoić :)

shimmer_lip, lysinka lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    No mój jak mi odeszły wody od razu poleciał do kuchni kanapki szykować :P
    jak sam robi to spoko, zaczekam :P ale żebym ja musiała królowi jeszcze kanapki robić? to by się raczej nie najadł :P zresztą jedzenie to ostatnia rzecz o której pomyśli ;) jak jeździ do pracy to czasem po 14 godzin nic nie je i przeżyje więc taki 18 godzinny poród go nie wzruszy :P a jak się będzie przedłużał to pójdzie do baru ;)

Aguś86 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Nadrobilam i widzę, że poważna sprawa z Mantissa. Trzymam kciuki kochana!!!

Amy ten olejek makadamia to gdzie kupowalas? bo moja skóra juz nie ogarnia :(

na allegro zamawiałam. a co mocno ci się napina skóra?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no u mnie w szpitalu jęść facetowi też nie dadzą na to nie ma co liczyć, ale są przecież boxy i bar od 7 rano do 21 otwarty więc z głodu nie umrze :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Jestem ciekawa co mi jutro gin powie na wizycie bo bóle i skurcze mam prawie przez cały czas. Albo boli, albo skurcze albo dretwieje mi wszystko i duszności mam :/ a jeszcze 5 tygodni musze wytrzymać
    A będziesz miała ktg? Bierzesz cos na te skurcze?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    na allegro zamawiałam. a co mocno ci się napina skóra?

Mocno :/ i juz nowe rozstępy mam ale cieniutkie i jasne. Niestety oliwka nie dała rady

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:

mnie kuźwa na skurcze i bóle nic nie powiedział - mówi że jak regularnę będą mam przyjechać rodzić i tyle się nagadał :P

Ale u ciebie problem szyjkowy - więc ciekawe co tam jutro wybada :) o której masz wizyte?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Nie no u mnie w szpitalu jęść facetowi też nie dadzą na to nie ma co liczyć, ale są przecież boxy i bar od 7 rano do 21 otwarty więc z głodu nie umrze :P

U nas porodówka jest tak dupnie usytuowana że ciezko się z niej gdziekolwiek dostać. Jest do niej łatwy dostęp bo wchodzi się od SORu ale jest praktycznie nieskomunikowana z resztą szpitala. Jak szedł do mnie na patologię mnie odebrać to 30 minut błądził aż go jakaś woźna z litości jakimś tajnym przejściem pokierowała. Wolę żeby nigdzie nie chodził :) ale kanapek też nie będę robić. Kupię snickersy i wrzucę do torby :)

Amy_ lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mocno :/ i juz nowe rozstępy mam ale cieniutkie i jasne. Niestety oliwka nie dała rady
    już ci poszukam linka

http://allegro.pl/olej-makadamia-100-ml-olejek-100-natural-gratis-i5128749117.html
    on jest fajny na rozjaśnianie rozstepów
    zamów sobie jeszcze u niego ze słodkich migdałów on też bardzo dobrze natłuszcza - mi się z migdałów prawie skonczył i wymieszałam z makadamią i teraz tym mixem smaruję i cycki i brzuch i pośladki :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    A będziesz miała ktg? Bierzesz cos na te skurcze?

Magnez tylko a no spe doraźnie. Jutro nie miałam mieć ktg ale chyba pójdę wcześniej i poproszę położna, niech mi zrobi.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    mnie kuźwa na skurcze i bóle nic nie powiedział - mówi że jak regularnę będą mam przyjechać rodzić i tyle się nagadał :P

Ale u ciebie problem szyjkowy - więc ciekawe co tam jutro wybada :) o której masz wizyte?

O 16:45. Zobaczymy co tam z moja szyjka

Amy_ lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Magnez tylko a no spe doraźnie. Jutro nie miałam mieć ktg ale chyba pójdę wcześniej i poproszę położna, niech mi zrobi.
    jutro zaczynasz 36 tydzień więc już wszystko może się dziać :) zresztą całą ciąże mogło, ale teraz już bez spinki może się powoli rozkręcać, stopować akcji jeśli się już zaczełą raczej nie będą

weronika86 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproś, bo przynajmniej zobaczą czy te skurcze są groźne.

Anka1501 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy dzięki, właśnie zamówię oba. H.j z rozstepami bo mam do nich szczęście ;) ale swędzi mnie strasznie

Amy_ lubi tę wiadomość

‹‹ 3171 3172 3173 3174 3175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ