X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 to Twoj dzidzius faktycznie duzy :) badzmy dobrej mysli z Mantissa, Bambi czy musze brac ostatnia tabletke heviranu o 23? Bralam po 4 dziennie , tak wyszlo- co 4 h z przerwa nocna, dzis wzielam juz 3, mdli mnie po nim, moge juz nie brac tej ostatniej? :P

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie, że czekamy na wieści więc na pewno jak będzie mogła to da znać. Ale jesli akcja się rozkręciła to pewnie informowanie nas na bieżąco to ostatnie o czym teraz myśli...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ciekawe co z Mantiss..

Ja po wizycie u Małej, u nas bez zmian. Na szczęście. Lekarka nie wylewna więc niczego nowego się nie dowiedziałam mam nadzieje że jutro się dowiem więcej.
    Za to przyjechała dziewczynka,która lekarze w innym szpitalu już uśmiercili dziewczynie odeszły wody około 23 tc kazali jej rodzić naturalnie ale powiedzieli że dziecko nie żyje, urodziła się i żyje. Na odwiedzinach był ojciec bo mama boi się przywiązać do małej. Ja oczywiście beczałam jak słyszałam rozmowę lekarza z ojcem. Ehs kiepskie zakończenie dnia. Ale wierzę że mała da sobie radę na tym świecie.

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta w klopotliwej sytuacji mnie stawiasz :p. Wiadomo ze lekarze zawsze zalecają skończyć kuracje ;).
    Jeśli pytasz czy opryszczka "odzyje" bez tej jednej tabletki- myślę ze nie :p

hwesta, Amy_ lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze juz chyba z 4 h, a tak mnie lupie w plecach ze masakra, to chyba juz tak bedzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mosquito-sklep.pl/nowoci/1770-pastelowa-sukienka-z-grafitowa-falbana.html co myslicie o niej na wyjscie ze szpitala?:P

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę co u Mantissy, ale obiecała się odezwać jak będzie mogła to czekamy cierpliwie.
    Fasia a Ty jutro na sterydy? Neta będziesz miała w szpitalu?
    Hwesta ja też jestem za dokończeniem kuracji choć lekarzem nie jestem :P

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:41

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyświetla mi się ta sukienka

Mam już :)
    Ładniutka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 18:54

hwesta lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaski.
    My byliśmy wczoraj na odwiedzinach porodówki w szpitalu którym mamy rodzić-robi wrażenie baardzo pozytywne.
    Wczoraj też mieliśmy sesję zdjęciową i powiem Wam że 2 h przebieranek itd. to jest wyzwanie z brzuchem i w przyciasnych wąskich szpileczkach ale mam nadzieję efekt zaskoczy.
    Wieczór wczoraj spędziliśmy na plotkach z kuzynką emka i jej chłopakiem więc stwierdzam że sobota bardzo napięta.
    Dziś leżakowanie.Najważniejsze że jeszcze 9 dni i ciąża donoszona czyli skończony 37w,póki co nic się nie dzieje, nic się nie kurczy oby na wtorkowym usg się wszystko potwierdziło czyli cisza i spokój.Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 18:55

Gosha, Murraya, Agusiek89 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Angela, to koszmar o czym piszesz. Ale niestety takie rzeczy się zdarzają. Ty coś o tym wiesz, ja tylko poniekąd też. Jak musieliśmy z mężem podejmować decyzję o cc to i ja ryczalam i on... To oczywiście inna sytuacja, ale strach jest przeogromny...

Niestety wiem, ale nie wyobrażam sobie że mogła bym urodzić 23 tc.
    Ale niestety życie każe nam podejmować trudne decyzje. Ważne że jest dobrze.

• Ida Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:41

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiem tak jak ja byłam w 24w z diagnozą przedwczesny poród to mi powiedzieli że to jest granica przezywalności dziecka i to niestety często kończy się źle, przeżywalnośc takiego maluszka niewielka :(...

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Nie wiem jakie szanse ma ten Dzidziuś, ale w 23 tyg chyba jednak marne...
    Lekarz powiedział że cuda się zdarzaja, mała waży 500 gram na oiomie są zdjecia dzieci które ważyły po 600 gram i się udało. Mam nadzieje że mała sobie poradzi.

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezu wrocil i rozbolal mnie brzuch... pekly mu spodnie od garnituru :D hahaha, ale jak! od jajek po sam pas :D smialam sie a teraz cierpie ;p
    i glupek zrobil sobie whisky z cola i mysli ze to powstrzyma mnie przed rodzeniem ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 19:07

Aguś86, malinka1984, Fasia, lysinka, Amy_, Murraya, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:42

malinka1984, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Już nawet nie chodzi o przezywalnosc a o to co z takiego dziecka później zostanie... może brutalnie mówię, ale tak jest. No ale my wszystkie tu już daleko i bezpiecznie w razie czego.
    Dokładnie wiem o czym mówisz. Przykładem jest niestety Dawid Spałek który urodził się w 22 tc.

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem,ze to egoizm, ale musimy sie chronic przed takimi rzeczami i nie myslec o nich... U nas wszystko jest dobrze, wszystkie jestesmy po 30 tyg juz, wiele z nas w 34-35-36, w razie czego wszystko juz bedzie dobrze

malinka1984, KasiaKwiatek, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze pod ktg. Skurcze zelzaly po kroplowce z magnezem. Ale zapowiedzieli ze raczej nie wyhamuja bo szyjka zgładzona i rozwarcie 3,5 cm. Tyle ze mnóstwo porodów a mała obsada. Nie wiedza w co ręce włożyć.więc sobie leze. Niedziele nie są dobre do rodzenia. :)

Amy, łatwo ci mówić. Ja się obudziłam o 10 i już miałam lekkie skurcze co 6 min. Nie chciałam panikowac i chłopa straszyć. O 14 Na szybko pakowałam torbę, chłop poprasowal i dzida do szpitala.

Jeszcze mnie trochę wystraszyli trochę, bo przy badaniu dopochwowym jakieś zgrubienie przy worku owodniowhm im sie nie podobalo i nie wiedzieli co to, bo nie pepowina. Ale podobno włoski przez worek już widać. :)

haneczka lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny rodzace juz kiedys : http://mosquito-sklep.pl/nowoci/1486-rozkloszowana-sukienka-z-dresu.html w takie cos po porodzie od razu to chyba nie wejde nie? nie bedzie ladnie?

‹‹ 3167 3168 3169 3170 3171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ