X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • liwi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa trzymaj się. Mi przy tej szyjce mówili ze jak wystąpią jakiekolwiek skurcze to odrazu mam przyjechać zeby zdążyli jakoś wyciszyć.

Trzymam kciuki, mam nadzieje ze maleństwo jeszcze troche posiedzi.

Ja się chwale, ze widać powoli koniec naszego remontu.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANTISSA powodzenia, oby to sie okazał fałszywy alarm. Nikt nie pisał poważnie ze w marcu juz możemy rodzic ;) w miarę możliwości odzywaj sie :*

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na dobre wieści...

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tymi pieluchami... no nic, troszkę wychodzę z takiego założenia jak Lali że w sumie kupię wszędzie jak będzie potrzeba ale nie zdawałam chyba sobie sprawy z tego że mam ich aż tak mało na początek! Don't panik! :P

Wera ale Ci super z tym dodatkowym wpływem :) Ja też raczej nie powinnam narzekać bo mi ZUS już pięknie płaci, ale mam brzydko mówiąc tyle długów, że co spłynie na konto to jest od razu lokowane do portfela z napisem "nie dotykaj- pamiętaj że masz długi" :/

Mantissa co? Skurcze? Tak często? "A torba spakowana"? Kochana trzymaj się dzielnie i nie panikuj, mam nadzieję że to jeszcze fałszywy alarm... w każdym razie odzywaj się jak tylko dasz radę :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    ANGELA widzę ze lajkujesz tzn gdzues tu sie kręcisz ;) jak Martynka dzisiaj..?

Kręcę się bo mąż wkoncu poszedł do pracy i mogę usiąść i tylko czekam na 17 aby jechać do małej.

Co u małej dziś znów inny lekarz i inne informacje pojawiają się spadki saturacji obserwują czym są spowodowane, dziś kończy antybiotyk i powoli będą odstawiać dodatkowe kroplówki które dostaje. I zwiększają dawkę jedzonka. Wczoraj dr mówił że na dniach ją wyjmują z inkubatora więc czekam bardzo na tą chwilę i mam nadzieje że przejdziemy na patologie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że jest marzec nie oznacza że można się rozpakowywać Mantissa czekam na dobre wieści !

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj dla Martynki z okazji dwóch tygodni :) Pewnie na dniach już ją przeniosą. Super sobie radzi!

Angela89, Ewelcia, Fasia, Rudzia, Murraya, Agusiek89 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa, trzymam kciuki cokolwiek by się nie działo!

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja sobie chyba zafunduje w tym tygodniu wlasnie szalenstwo wlosowe :) na tym rudym chce takie jakby refleksy jasniejsze i ciemniejsze ;p ciekawe jak wyjdzie. I pedicure musze ogarnac i obiad z mezem w piatek,a pozniej niech sie dzieje co chce :P

Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi ja nie wiem jak ze sprawiedliwością, moja lekarka chce uniknąć mojego pobytu na oddziale w święta gdyby miało być cc, powiedziała, że ze wzgl na mój wywiad tak będzie dla nas lepiej ze względu na obsadę specjalistów. U mnie to chodzi głównie o neonatologów, więc troszkę inna sytuacja. Liczbowo wiadomo musi się zgadzać. u mnie planowany termin to raptem 8 dni przed terminem z OM, więc tragedii nie ma :)

Mantissa trzymaj się w dwupaku!

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Liloe to inna sytuacja. Jak bede mieć cc tez raczej nie zaplanuja mi tego w święta. Raczej obstawiam 7 albo 8. Pocieszalam tylko Aguś86 co by sie nie martwila ze jakby jej wypadlo w Święta kogoś na porodowce zastanie :p.

Aguś86 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mam musowanie w tylku ;P chyba faktycznie sie Ala bawi jelitami ;) mam na piatek zaplanowane pojechanie na obiad z mezem w to miejsce gdzie bylismy w piatek teraz, bardzo dobre jedzenie bylo i planuje zjesc kaczke na burakach :D juz sie nie moge doczekac!!! mam mega apetyt, na obiad zjadlam zeberka, a teraz juz montuje hot doga sobie, bo meza nie ma, wybyl na obchody zolnierzy wykletych

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Rozumiem Liloe to inna sytuacja. Jak bede mieć cc tez raczej nie zaplanuja mi tego w święta. Raczej obstawiam 7 albo 8. Pocieszalam tylko Aguś86 co by sie nie martwila ze jakby jej wypadlo w Święta kogoś na porodowce zastanie :p.
    A Aguś ma cc???? porodówka chyba jak zawsze tam to położne odwalają 80% roboty :)

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    A Aguś ma cc???? porodówka chyba jak zawsze tam to położne odwalają 80% roboty :)
    Mam nadzieję, że nie będę mieć cc :P Póki co zero wskazań :P Dziecko siedzi głową w dół, waga na 25 centylu i jeden poród sn za sobą.

Bambi85 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Agus sn. No pewnie ze położne ale byla chyba tez mowa o obsadzie lekarskiej.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka przyszła na parcie i potem mnie zszywała i jeszcze na chwilę ordynator przyszedł popatrzeć jak peklam, bo lekarka zastanawiała się czy to szyc czy zostawić :P A lekarka fajna była tyle ze nazwiska nie pamiętam :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja wg belly na tym wykresie mam wage malej caly czas na 50 centylu hmmmmmmm klocek :P

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj byl 2 tyg temu na 25, a teraz o ile mi sprawdzi wage to sie okaze czy trzyma się tego trendu ;) Moglby isc po tym 25, bedzie latwiej urodzic :P

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa wariatka jakbym miala co 5 min to już bym dawno była choć spakowana :P
    mówią, że jeśli w ciągu godziny jest 4 skurcze to TRZEBA ZGŁOSIĆ SIĘ DO SZPITALA :P
    masz co 5 min i się zastanawiasz? :P nawet ja taka uparta nie jestem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 17:19

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrze na to co zaznaczalam przez cala ciaze, to ciagle byla w srodku, na tym 50 centylu, to pewnie zachowa te tendencje ;)
    A mi po nospie przeszedl ten bol brzucha, takze jeszcze nie rodze ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 17:20

Aguś86 lubi tę wiadomość

‹‹ 3165 3166 3167 3168 3169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ