Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff zamówienie u Natalii klepnięte, zaliczka przelana.. :) ale trwało to dogadywanie się 6 dni... ;) w tym tygodniu przyjdą materiały, a mam nadzieję, że najdalej w następnym uszyje :) i że zdąży przed dzidzią ;) strasznie jestem ciekawa swoich twórczych wypocin ;)

Eweliśka, iwonka1077 lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    z lusterkiem, krzesełkiem, kiblem, wanną, w pozycji leżącej, stojącej, siedzącej, z wykorzystaniem depilatora, nożyczek, maszynki... MASAKRA!!
    MARY toz to byla prawdziwa walka :P, i wyobraz sobie robic to jak zaczynaja Ci sie skurcze kurde, obiecuje sobie ze bede to robic na biezaco

nick nieaktualny, Gosha lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem że nigdy nie wzięłam nospy. Ani w pierwszej ani w drugiej ciąży. Zawsze mi lekarka wpisuje w karcie ciąży że w razie bólów nospa 3x1, ale jakoś unikam. Wiem, że każdy przypadek jest inny.

Eweliśka, Gosha, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie wzięłam ani jednej nospy, w zasadzie to od poczatku ciązy oprócz kwasu foliowego to niczego nie wzięłam:P

mimka84, Gosha, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to teraz ja idę walczyć z bobrem :P

iwonka1077, nick nieaktualny, Bambi85, mimka84, Eweliśka, Fasia, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ jestem ciekawa synka Matissy, ciekawe kiedy wrzuci fotkę. Ja z racji problemów technicznych to poprostu wyślę zdjęcie synka którejś z Was na tel jeśli się nie obrazicie, bo sama to nie będę miała jak wrzucić.

Anka1501, Justinka, MartaAlvi, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    MARY toz to byla prawdziwa walka :P, i wyobraz sobie robic to jak zaczynaja Ci sie skurcze kurde, obiecuje sobie ze bede to robic na biezaco

noooo walka z bożenką - i to jaka nierówna!! Zmobilizowałam się bo wczoraj zapytałam się męża: " kochanie, jestem tam bardzo zarośnięta?? Chłopina spojrzał i powiedział tylko : ogolę cię :) Stwierdziłam, że chyba jest tam nienajlepiej :)

Bambi85, lysinka, Fasia, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak masz w ktg skurcze to za bardzo ambulatoryjnie nie ma co dac niz no spa , magnez no i relanium. Nikt chyba tej no spy nie je dla smaku bo jets okropny, gorzki :P. Raz ze kazdy lekarz ma swoje przyzwyczajenia i swoje "patenty" a dwa ze kazda z nas jest inna i inaczej przechodzi ciaze.

mimka84, Aguś86 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary bylismy w Jachrance w Warszawiance, tam jest chata goralska taka, juz Ci daje link :D zarcie pyyyyyyszne, jadlam ostatnio kwasnice i pierogi a maz placek po zbojnicku i bylismy naprawde zadowoleni! tu link: http://www.warszawianka.pl/PL/chata_goralska_3.html . a babka zamowila kaczke na buraczkach i jak ja zobaczylam to pozalowalam, ze nie mam wiekszego zoladka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:11

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nastraszyli na izbie przyjec , ze ta nospa obniza napiecie miesniowe, ale z Bambi juz to przeduskotowalysmy :P

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży zaufałam mojej gin mimo że z szyjką też były problemy i synek urodzony w terminie i zdrowiutki, więc mam nadzieję, że i teraz tak będzie :) Nawet fakt że jak brałam 2x1 luteinę a dziś kompletnie nic... mnie nie przeraża :) bo wiem, że i tak musiałabym się chyba seksić 3x dziennie, sporo łazić po schodach, myć okna i bóg wie co jeszcze, żeby mnie ruszyło ;) bo to tak jest, najpierw strach o szyjkę, leżenie, leki a później trwa trochę aż coś ruszy ;) oczywiście to nie reguła, ale może tak się okazać że te z 'przejściami' prędzej dotrwają do bezpiecznej granicy ;)

mimka84 lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka oby to Twoje ostatnie zdanie bylo prorocze...

Justinka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta zdecydowałaś w końcu gdzie rodzisz?

Już chyba pytałam ale nie pamiętam, rodzi ktos oprócz mnie na Karowej?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka Karowa tez, tam tez na ktg bede chodzila od 10 marca co tydzien, mam nadzieje, ze bedzie tam dobrze :)

Eweliśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Hwesta - podjedziemy tam. Narobiłaś mi smaka :)

Mieliśmy w Warszawiance miec weselicho tylko ze w yacht clubie, więc fajnie będzie sobie powspominac poszukiwania miejsca na wesele :)

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Eweliśka Karowa tez, tam tez na ktg bede chodzila od 10 marca co tydzien, mam nadzieje, ze bedzie tam dobrze :)

Chodzę do nich do szkoły rodzenia, ależ te położne są miłe:)
    Koleżanka miała badania cukrzycowe i siedziała tam długo to jej nawet kanapki dawały:)

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś miałam napisać i zapomnialam..

Dupa boli mnie dalej :P długo to tak będzie?

Mary gratuluję wygranej z bobrem, ale się uśmiałam przy Twoim opisie walki :D

Ja paznokcie wczoraj obcinalam. To dopiero była gimnastyka :D

Obiad zjadłam i chce mi się spać..

iwonka1077 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi co do macierzyńskiego to tez sobie myślałam żeby wziąć najpierw 100% bo niby większe wydatki przy dziecku. Natomiast uznałam, że wolę mieć stały przypływ gotówki niż na poczatku duży, a później tylko 60%. Wg mnie ogromna różnica. To prawie pół pensji przez pół roku. Dla mnie nie do przejścia

mimka84 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Coś miałam napisać i zapomnialam..

Dupa boli mnie dalej :P długo to tak będzie?

Mary gratuluję wygranej z bobrem, ale się uśmiałam przy Twoim opisie walki :D

Ja paznokcie wczoraj obcinalam. To dopiero była gimnastyka :D

Obiad zjadłam i chce mi się spać..

ojjj bidaku. Pewnie jeszcze troszkę poboli :/

Co dali Ci na obiad? nie schudniesz nam tam za bardzo ?

• Ida Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:47

‹‹ 3192 3193 3194 3195 3196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ