X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary moj mi sie oswiadczyl w trakcie eventu w yachtclubie wlasnie :D tluklismy szkło z szampanem na szczescie przed yachtclubem tam ;) dlatego lubimy tam wracac... zawsze laczylismy to z wypadem na basen i obiad tam, teraz na basen nie chodzimy z wiadomych wzgledow... :) ale jak sie Ala urodzi to musowo lecimy poplywac troche.
    Znowu dostalam wyplate i znowu kurierzy beda walic drzwiami i oknami w tym tyg :D echhhh

CzaryMary, iwonka1077, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ja polecam posciel od kokainy, jest naprawde boska i podobna do tej od Natalki, a tansza :P

Ida, Fasia, iwonka1077, Gosha lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam i oczywiście zgąbzenie mózgu postępujące więc nie pamiętam do czego miałam się odnieść:/

Mantissa ogromne gratulacje z okazji narodzin synka :* Normalnie się poryczałam jak czytałam Twojego posta. Teraz z niecierpliwości (zresztą jak większość pewnie) czekam na zdjęcie malucha i relacje z porodu :P Jesteś mega!!!

Amy i Shimmer wszystkiego najlepszego! Z takich życzeń na czasie to szybkiego i bezbolesnego porodu :)

Co do nospy to mój gin powiedział że można brać, nawet wpisał mi w kartę 2x1 ale przyznaję się bez bicia że nie biorę bo nie widze potrzeby. Wy tu piszecie o skurczach, bólach itp a ja tylko czuję że się dzieci rozpychają na dwie strony brzucha. Czasem poboli kręgosłup i szyjka jak za długo chodzę i wieczorem mam wrażenie że mi skóra na bokach brzucha pęknie jest tak napięta. Nawet nie wiem jak rozróżnić skurcze :/ - możliwe że ich nie mam???

Co do porodów to: aaaaaaaaaaaaaaaa zaczyna się! Wczoraj wieczorem mówię mojemu M że Mantissa w szpitalu bo skurcze itp... to mówię Wam tak jak u Ciebie Mary normalnie jakby coś w niego wstąpiło. Tysiące pytań, a który tydzień, a jakie skurcze, jak często... masakra, no i tradycyjne pytanie "na pewno wszystko wpakowałaś do torby? Musisz mi pokazać gdzie i jak są dziecięce ciuchy w torbie spakowane."

Jeśli chodzi o macierzyński to faktycznie jest chyba 14 dni, z tym że nie wiem czy czasem nie liczy się tego od dnia wypisu ze szpitala, bo wtedy dostajesz pełną dokumentację, którą możesz złożyć do ZUS. Pracujące dziewczyny muszą złożyć podanie o urlop macierzyński do pracodawcy (przynajmniej u nas tak trzeba).
    O tu własnie znalazłam całkiem ciekawą stronę z formalnościami po porodzie :
    http://www.netmama.pl/magazyn/niemowle/polog/formalnosci-po-porodzie/

Co do kasowania dziewczyn z wątku to nie wiem czy bym kasowała tak na bezczela :/ już nie raz wyszło że ktoś nas czyta ale się nie udziela... poczekajmy może troszkę wyjdzie samo jak zaczniemy rodzić :) Co do przejrzystości naszej listy, to mi bardzo się podoba lista na gangu+18 bo tam wyraźnie mają kiedy miał być termin porodu i kiedy urodziły. Ja jak patrzę na naszą listę i opowiadam mojemu M to zawsze jest pytanie a na kiedy miała termin i zonk bo nie wiem... liczę :P To taka luźna propozycja - Robotka co Ty na to?
    A no i w naszej tabelce exela uzupełniłam Lili83, niech na razie będzie, skoro kiedyś się wpisała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:36

mimka84, Amy_, iwonka1077, Gosha, Murraya, Agusiek89, Auro lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:47

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czuje od jakiegos czasu takie pekajace babelki w podbrzuszu, ciekawe co to jest...

• Ida Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:47

hwesta, iwonka1077 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Wlasnie czuje od jakiegos czasu takie pekajace babelki w podbrzuszu, ciekawe co to jest...

Młoda bąki puszcza :P

co Ty jeszcze chcesz kupować??!! kobieto, litości. Już masz chyba wszystko?

Ewelcia - jak się czujesz? dajesz radę dzwigać maluchy? bo ja już wymiękam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:42

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Gazy?

Bambi85, Gosha lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam od tego rp77 i szybko wszystko przyszło. Pewnie 2-3 dni czekałam.

A luty krótszy dziewczyny bo l4 nie jest liczone jak pensja tylko liczy się razem z sobotami i niedzielami i wyliczają liczbę dni w miesiącu.

Też czekam na zdjęcia Jubilata :D

Jeśli o dziewczyny i kasowanie chodzi to może niech sobie zostaną na pierwszej stronie a lista jak zaczniemy się rozpakowywać na poważnie i tak będzie pewnie wklejana w posty. Inne wątki tak chyba zawsze miały. I tu mozemy sobie zrobić czystkę?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja zamawiałam od tego rp77 i szybko wszystko przyszło. Pewnie 2-3 dni czekałam.

A luty krótszy dziewczyny bo l4 nie jest liczone jak pensja tylko liczy się razem z sobotami i niedzielami i wyliczają liczbę dni w miesiącu.

Też czekam na zdjęcia Jubilata :D

Jeśli o dziewczyny i kasowanie chodzi to może niech sobie zostaną na pierwszej stronie a lista jak zaczniemy się rozpakowywać na poważnie i tak będzie pewnie wklejana w posty. Inne wątki tak chyba zawsze miały. I tu mozemy sobie zrobić czystkę?

GOOD IDEA, master :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta gazy, a mi się ciągle prawe ucho zatyka, ale tak na 2-3 sek i przestaje i czasem mi tak stuka z pół dnia ale mnie to wkurwia wrrr

Mary zawsze jest coś do kupienia haha:D ja już nie miałam ostatnio co to zamówiłam sobie filiżanke w sowy:P

CzaryMary, Anka1501, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Ufff zamówienie u Natalii klepnięte, zaliczka przelana.. :) ale trwało to dogadywanie się 6 dni... ;) w tym tygodniu przyjdą materiały, a mam nadzieję, że najdalej w następnym uszyje :) i że zdąży przed dzidzią ;) strasznie jestem ciekawa swoich twórczych wypocin ;)
    Jak dostaniesz swoje zamówienie przede mną to przysięgam, ze swoje odwołuję :D bo już się moja cierpliwość z tą Natali konczy :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary na obiad była zupa tzn woda z pływającym ryżem i warzywami. Na drugie ziemniaki, schabowy i surówka. No i kompot. Ogólnie do przeżycia :)

Ida mnie bolało w trakcie wstrzykiwania. Pewnie za szybko to robiła, czułam takie bardzo mocne rozpieranie. Teraz czasem też czuje ból w posladku. Dobrze, że nie zemdlalam w trakcie i po :P

Ida, mimka84 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Jak dostaniesz swoje zamówienie przede mną to przysięgam, ze swoje odwołuję :D bo już się moja cierpliwość z tą Natali konczy :D

bo żeśćie się na tą natalię rzuciły jak jakieś harpie :):P

U mnie jakiś armagedon za oknem - ciemno zrobiło się jak w dupie u murzyna...Boję się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:51

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    bo żeśćie się na tą natalię rzuciły jak jakieś harpie :):P

U mnie jakiś armagedon za oknem - ciemno zrobiło się jak w dupie u murzyna...Boję się!
    Ty ja ją sprowadziłam bo widziałam jej dzieła u kolegi. Znaczy z polecenia ją miałam i wyszło tak, że ją polecałam, polecałam a sama czekam jak ten debil :D

U mnie też :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:53

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ja u nas w szpitalu jak dwa razy leżałam to kilka dni byłam sama na sali :) super tak! Zazdroszczę :)

Zastanawiam się czy któraś z moich współlokatorek będzie chrapać? :P

Mary koniec świata!

Ida lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem bardzo zadowolona z pościeli od kokainy. Z poszewek, ochraniacza do łóżeczka, rozka. Jak pomyślę ile za to zapłaciłam to moja radość jest podwójna :)

CzaryMary, iwonka1077, Gosha lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ty ja ją sprowadziłam bo widziałam jej dzieła u kolegi. Znaczy z polecenia ją miałam i wyszło tak, że ją polecałam, polecałam a sama czekam jak ten debil :D

U mnie też :(

A przypomniałaś się jej wogóle?
    może zapomniała o Twoich truskawkach.

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie chmurzy sie tylko rano slonce nawet bylo a teraz 9 stopni :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    A ja jestem bardzo zadowolona z pościeli od kokainy. Z poszewek, ochraniacza do łóżeczka, rozka. Jak pomyślę ile za to zapłaciłam to moja radość jest podwójna :)
    moja juz przyszla ale u mamy jest moze wieczorem odbiore :) ale mialam na zdjeciu niebieska poduche a mama mowi ze szara jest no nic zobacze raczej wymiana i ponowna wyslka mi sie nie oplaca zbytnio wiec moze zostawie??? dam znac jak odbiore :)

no miejmy nadzieje ze zadna nie będzie chrapać :) ale z twoim szcześciem.... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:58

Fasia lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 3193 3194 3195 3196 3197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ