Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzaryMary moj mi sie oswiadczyl w trakcie eventu w yachtclubie wlasnie
tluklismy szkło z szampanem na szczescie przed yachtclubem tam
dlatego lubimy tam wracac... zawsze laczylismy to z wypadem na basen i obiad tam, teraz na basen nie chodzimy z wiadomych wzgledow...
ale jak sie Ala urodzi to musowo lecimy poplywac troche.
Znowu dostalam wyplate i znowu kurierzy beda walic drzwiami i oknami w tym tygechhhh
CzaryMary, iwonka1077, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadrobiłam i oczywiście zgąbzenie mózgu postępujące więc nie pamiętam do czego miałam się odnieść
Mantissa ogromne gratulacje z okazji narodzin synka :* Normalnie się poryczałam jak czytałam Twojego posta. Teraz z niecierpliwości (zresztą jak większość pewnie) czekam na zdjęcie malucha i relacje z poroduJesteś mega!!!
Amy i Shimmer wszystkiego najlepszego! Z takich życzeń na czasie to szybkiego i bezbolesnego porodu
Co do nospy to mój gin powiedział że można brać, nawet wpisał mi w kartę 2x1 ale przyznaję się bez bicia że nie biorę bo nie widze potrzeby. Wy tu piszecie o skurczach, bólach itp a ja tylko czuję że się dzieci rozpychają na dwie strony brzucha. Czasem poboli kręgosłup i szyjka jak za długo chodzę i wieczorem mam wrażenie że mi skóra na bokach brzucha pęknie jest tak napięta. Nawet nie wiem jak rozróżnić skurcze- możliwe że ich nie mam???
Co do porodów to: aaaaaaaaaaaaaaaa zaczyna się! Wczoraj wieczorem mówię mojemu M że Mantissa w szpitalu bo skurcze itp... to mówię Wam tak jak u Ciebie Mary normalnie jakby coś w niego wstąpiło. Tysiące pytań, a który tydzień, a jakie skurcze, jak często... masakra, no i tradycyjne pytanie "na pewno wszystko wpakowałaś do torby? Musisz mi pokazać gdzie i jak są dziecięce ciuchy w torbie spakowane."
Jeśli chodzi o macierzyński to faktycznie jest chyba 14 dni, z tym że nie wiem czy czasem nie liczy się tego od dnia wypisu ze szpitala, bo wtedy dostajesz pełną dokumentację, którą możesz złożyć do ZUS. Pracujące dziewczyny muszą złożyć podanie o urlop macierzyński do pracodawcy (przynajmniej u nas tak trzeba).
O tu własnie znalazłam całkiem ciekawą stronę z formalnościami po porodzie :
http://www.netmama.pl/magazyn/niemowle/polog/formalnosci-po-porodzie/
Co do kasowania dziewczyn z wątku to nie wiem czy bym kasowała tak na bezczelajuż nie raz wyszło że ktoś nas czyta ale się nie udziela... poczekajmy może troszkę wyjdzie samo jak zaczniemy rodzić
Co do przejrzystości naszej listy, to mi bardzo się podoba lista na gangu+18 bo tam wyraźnie mają kiedy miał być termin porodu i kiedy urodziły. Ja jak patrzę na naszą listę i opowiadam mojemu M to zawsze jest pytanie a na kiedy miała termin i zonk bo nie wiem... liczę
To taka luźna propozycja - Robotka co Ty na to?
A no i w naszej tabelce exela uzupełniłam Lili83, niech na razie będzie, skoro kiedyś się wpisała...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:36
mimka84, Amy_, iwonka1077, Gosha, Murraya, Agusiek89, Auro lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhwesta wrote:Wlasnie czuje od jakiegos czasu takie pekajace babelki w podbrzuszu, ciekawe co to jest...
Młoda bąki puszcza
co Ty jeszcze chcesz kupować??!! kobieto, litości. Już masz chyba wszystko?
Ewelcia - jak się czujesz? dajesz radę dzwigać maluchy? bo ja już wymiękamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:42
-
Ja zamawiałam od tego rp77 i szybko wszystko przyszło. Pewnie 2-3 dni czekałam.
A luty krótszy dziewczyny bo l4 nie jest liczone jak pensja tylko liczy się razem z sobotami i niedzielami i wyliczają liczbę dni w miesiącu.
Też czekam na zdjęcia Jubilata
Jeśli o dziewczyny i kasowanie chodzi to może niech sobie zostaną na pierwszej stronie a lista jak zaczniemy się rozpakowywać na poważnie i tak będzie pewnie wklejana w posty. Inne wątki tak chyba zawsze miały. I tu mozemy sobie zrobić czystkę?
-
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:Ja zamawiałam od tego rp77 i szybko wszystko przyszło. Pewnie 2-3 dni czekałam.
A luty krótszy dziewczyny bo l4 nie jest liczone jak pensja tylko liczy się razem z sobotami i niedzielami i wyliczają liczbę dni w miesiącu.
Też czekam na zdjęcia Jubilata
Jeśli o dziewczyny i kasowanie chodzi to może niech sobie zostaną na pierwszej stronie a lista jak zaczniemy się rozpakowywać na poważnie i tak będzie pewnie wklejana w posty. Inne wątki tak chyba zawsze miały. I tu mozemy sobie zrobić czystkę?
GOOD IDEA, mastershimmer_lip lubi tę wiadomość
-
Hwesta gazy, a mi się ciągle prawe ucho zatyka, ale tak na 2-3 sek i przestaje i czasem mi tak stuka z pół dnia ale mnie to wkurwia wrrr
Mary zawsze jest coś do kupienia haha:D ja już nie miałam ostatnio co to zamówiłam sobie filiżanke w sowy:PCzaryMary, Anka1501, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Justinka wrote:Ufff zamówienie u Natalii klepnięte, zaliczka przelana..
ale trwało to dogadywanie się 6 dni...
w tym tygodniu przyjdą materiały, a mam nadzieję, że najdalej w następnym uszyje
i że zdąży przed dzidzią
strasznie jestem ciekawa swoich twórczych wypocin
bo już się moja cierpliwość z tą Natali konczy
-
Mary na obiad była zupa tzn woda z pływającym ryżem i warzywami. Na drugie ziemniaki, schabowy i surówka. No i kompot. Ogólnie do przeżycia
Ida mnie bolało w trakcie wstrzykiwania. Pewnie za szybko to robiła, czułam takie bardzo mocne rozpieranie. Teraz czasem też czuje ból w posladku. Dobrze, że nie zemdlalam w trakcie i po
Ida, mimka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:Jak dostaniesz swoje zamówienie przede mną to przysięgam, ze swoje odwołuję
bo już się moja cierpliwość z tą Natali konczy
bo żeśćie się na tą natalię rzuciły jak jakieś harpie
U mnie jakiś armagedon za oknem - ciemno zrobiło się jak w dupie u murzyna...Boję się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:51
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
CzaryMary wrote:bo żeśćie się na tą natalię rzuciły jak jakieś harpie
U mnie jakiś armagedon za oknem - ciemno zrobiło się jak w dupie u murzyna...Boję się!
U mnie teżWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:53
-
Ida ja u nas w szpitalu jak dwa razy leżałam to kilka dni byłam sama na sali
super tak! Zazdroszczę
Zastanawiam się czy któraś z moich współlokatorek będzie chrapać?
Mary koniec świata!Ida lubi tę wiadomość
-
A ja jestem bardzo zadowolona z pościeli od kokainy. Z poszewek, ochraniacza do łóżeczka, rozka. Jak pomyślę ile za to zapłaciłam to moja radość jest podwójna
CzaryMary, iwonka1077, Gosha lubią tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:Ty ja ją sprowadziłam bo widziałam jej dzieła u kolegi. Znaczy z polecenia ją miałam i wyszło tak, że ją polecałam, polecałam a sama czekam jak ten debil
U mnie też
A przypomniałaś się jej wogóle?
może zapomniała o Twoich truskawkach.shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:A ja jestem bardzo zadowolona z pościeli od kokainy. Z poszewek, ochraniacza do łóżeczka, rozka. Jak pomyślę ile za to zapłaciłam to moja radość jest podwójna
ale mialam na zdjeciu niebieska poduche a mama mowi ze szara jest no nic zobacze raczej wymiana i ponowna wyslka mi sie nie oplaca zbytnio wiec moze zostawie??? dam znac jak odbiore
no miejmy nadzieje ze zadna nie będzie chrapaćale z twoim szcześciem....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:58
Fasia lubi tę wiadomość