SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary moj mi sie oswiadczyl w trakcie eventu w yachtclubie wlasnie :D tluklismy szkło z szampanem na szczescie przed yachtclubem tam ;) dlatego lubimy tam wracac... zawsze laczylismy to z wypadem na basen i obiad tam, teraz na basen nie chodzimy z wiadomych wzgledow... :) ale jak sie Ala urodzi to musowo lecimy poplywac troche.
    Znowu dostalam wyplate i znowu kurierzy beda walic drzwiami i oknami w tym tyg :D echhhh

CzaryMary, iwonka1077, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ja polecam posciel od kokainy, jest naprawde boska i podobna do tej od Natalki, a tansza :P

Ida, Fasia, iwonka1077, Gosha lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam i oczywiście zgąbzenie mózgu postępujące więc nie pamiętam do czego miałam się odnieść:/

Mantissa ogromne gratulacje z okazji narodzin synka :* Normalnie się poryczałam jak czytałam Twojego posta. Teraz z niecierpliwości (zresztą jak większość pewnie) czekam na zdjęcie malucha i relacje z porodu :P Jesteś mega!!!

Amy i Shimmer wszystkiego najlepszego! Z takich życzeń na czasie to szybkiego i bezbolesnego porodu :)

Co do nospy to mój gin powiedział że można brać, nawet wpisał mi w kartę 2x1 ale przyznaję się bez bicia że nie biorę bo nie widze potrzeby. Wy tu piszecie o skurczach, bólach itp a ja tylko czuję że się dzieci rozpychają na dwie strony brzucha. Czasem poboli kręgosłup i szyjka jak za długo chodzę i wieczorem mam wrażenie że mi skóra na bokach brzucha pęknie jest tak napięta. Nawet nie wiem jak rozróżnić skurcze :/ - możliwe że ich nie mam???

Co do porodów to: aaaaaaaaaaaaaaaa zaczyna się! Wczoraj wieczorem mówię mojemu M że Mantissa w szpitalu bo skurcze itp... to mówię Wam tak jak u Ciebie Mary normalnie jakby coś w niego wstąpiło. Tysiące pytań, a który tydzień, a jakie skurcze, jak często... masakra, no i tradycyjne pytanie "na pewno wszystko wpakowałaś do torby? Musisz mi pokazać gdzie i jak są dziecięce ciuchy w torbie spakowane."

Jeśli chodzi o macierzyński to faktycznie jest chyba 14 dni, z tym że nie wiem czy czasem nie liczy się tego od dnia wypisu ze szpitala, bo wtedy dostajesz pełną dokumentację, którą możesz złożyć do ZUS. Pracujące dziewczyny muszą złożyć podanie o urlop macierzyński do pracodawcy (przynajmniej u nas tak trzeba).
    O tu własnie znalazłam całkiem ciekawą stronę z formalnościami po porodzie :
    http://www.netmama.pl/magazyn/niemowle/polog/formalnosci-po-porodzie/

Co do kasowania dziewczyn z wątku to nie wiem czy bym kasowała tak na bezczela :/ już nie raz wyszło że ktoś nas czyta ale się nie udziela... poczekajmy może troszkę wyjdzie samo jak zaczniemy rodzić :) Co do przejrzystości naszej listy, to mi bardzo się podoba lista na gangu+18 bo tam wyraźnie mają kiedy miał być termin porodu i kiedy urodziły. Ja jak patrzę na naszą listę i opowiadam mojemu M to zawsze jest pytanie a na kiedy miała termin i zonk bo nie wiem... liczę :P To taka luźna propozycja - Robotka co Ty na to?
    A no i w naszej tabelce exela uzupełniłam Lili83, niech na razie będzie, skoro kiedyś się wpisała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:36

mimka84, Amy_, iwonka1077, Gosha, Murraya, Agusiek89, Auro lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:47

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czuje od jakiegos czasu takie pekajace babelki w podbrzuszu, ciekawe co to jest...

• Ida Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:47

hwesta, iwonka1077 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Wlasnie czuje od jakiegos czasu takie pekajace babelki w podbrzuszu, ciekawe co to jest...

Młoda bąki puszcza :P

co Ty jeszcze chcesz kupować??!! kobieto, litości. Już masz chyba wszystko?

Ewelcia - jak się czujesz? dajesz radę dzwigać maluchy? bo ja już wymiękam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:42

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Gazy?

Bambi85, Gosha lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam od tego rp77 i szybko wszystko przyszło. Pewnie 2-3 dni czekałam.

A luty krótszy dziewczyny bo l4 nie jest liczone jak pensja tylko liczy się razem z sobotami i niedzielami i wyliczają liczbę dni w miesiącu.

Też czekam na zdjęcia Jubilata :D

Jeśli o dziewczyny i kasowanie chodzi to może niech sobie zostaną na pierwszej stronie a lista jak zaczniemy się rozpakowywać na poważnie i tak będzie pewnie wklejana w posty. Inne wątki tak chyba zawsze miały. I tu mozemy sobie zrobić czystkę?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja zamawiałam od tego rp77 i szybko wszystko przyszło. Pewnie 2-3 dni czekałam.

A luty krótszy dziewczyny bo l4 nie jest liczone jak pensja tylko liczy się razem z sobotami i niedzielami i wyliczają liczbę dni w miesiącu.

Też czekam na zdjęcia Jubilata :D

Jeśli o dziewczyny i kasowanie chodzi to może niech sobie zostaną na pierwszej stronie a lista jak zaczniemy się rozpakowywać na poważnie i tak będzie pewnie wklejana w posty. Inne wątki tak chyba zawsze miały. I tu mozemy sobie zrobić czystkę?

GOOD IDEA, master :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta gazy, a mi się ciągle prawe ucho zatyka, ale tak na 2-3 sek i przestaje i czasem mi tak stuka z pół dnia ale mnie to wkurwia wrrr

Mary zawsze jest coś do kupienia haha:D ja już nie miałam ostatnio co to zamówiłam sobie filiżanke w sowy:P

CzaryMary, Anka1501, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Ufff zamówienie u Natalii klepnięte, zaliczka przelana.. :) ale trwało to dogadywanie się 6 dni... ;) w tym tygodniu przyjdą materiały, a mam nadzieję, że najdalej w następnym uszyje :) i że zdąży przed dzidzią ;) strasznie jestem ciekawa swoich twórczych wypocin ;)
    Jak dostaniesz swoje zamówienie przede mną to przysięgam, ze swoje odwołuję :D bo już się moja cierpliwość z tą Natali konczy :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary na obiad była zupa tzn woda z pływającym ryżem i warzywami. Na drugie ziemniaki, schabowy i surówka. No i kompot. Ogólnie do przeżycia :)

Ida mnie bolało w trakcie wstrzykiwania. Pewnie za szybko to robiła, czułam takie bardzo mocne rozpieranie. Teraz czasem też czuje ból w posladku. Dobrze, że nie zemdlalam w trakcie i po :P

Ida, mimka84 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Jak dostaniesz swoje zamówienie przede mną to przysięgam, ze swoje odwołuję :D bo już się moja cierpliwość z tą Natali konczy :D

bo żeśćie się na tą natalię rzuciły jak jakieś harpie :):P

U mnie jakiś armagedon za oknem - ciemno zrobiło się jak w dupie u murzyna...Boję się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:51

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    bo żeśćie się na tą natalię rzuciły jak jakieś harpie :):P

U mnie jakiś armagedon za oknem - ciemno zrobiło się jak w dupie u murzyna...Boję się!
    Ty ja ją sprowadziłam bo widziałam jej dzieła u kolegi. Znaczy z polecenia ją miałam i wyszło tak, że ją polecałam, polecałam a sama czekam jak ten debil :D

U mnie też :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:53

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ja u nas w szpitalu jak dwa razy leżałam to kilka dni byłam sama na sali :) super tak! Zazdroszczę :)

Zastanawiam się czy któraś z moich współlokatorek będzie chrapać? :P

Mary koniec świata!

Ida lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem bardzo zadowolona z pościeli od kokainy. Z poszewek, ochraniacza do łóżeczka, rozka. Jak pomyślę ile za to zapłaciłam to moja radość jest podwójna :)

CzaryMary, iwonka1077, Gosha lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ty ja ją sprowadziłam bo widziałam jej dzieła u kolegi. Znaczy z polecenia ją miałam i wyszło tak, że ją polecałam, polecałam a sama czekam jak ten debil :D

U mnie też :(

A przypomniałaś się jej wogóle?
    może zapomniała o Twoich truskawkach.

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie chmurzy sie tylko rano slonce nawet bylo a teraz 9 stopni :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    A ja jestem bardzo zadowolona z pościeli od kokainy. Z poszewek, ochraniacza do łóżeczka, rozka. Jak pomyślę ile za to zapłaciłam to moja radość jest podwójna :)
    moja juz przyszla ale u mamy jest moze wieczorem odbiore :) ale mialam na zdjeciu niebieska poduche a mama mowi ze szara jest no nic zobacze raczej wymiana i ponowna wyslka mi sie nie oplaca zbytnio wiec moze zostawie??? dam znac jak odbiore :)

no miejmy nadzieje ze zadna nie będzie chrapać :) ale z twoim szcześciem.... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:58

Fasia lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 3193 3194 3195 3196 3197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ