X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek mam to samo :D byłam właśnie w kuchni nastawić wodę na makaron, wyciągnęłam z lodówki biały ser i zaraz będę jeść. Na tyle mam dziś siły :P

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz pęknę, już 3 talerz zupy jem i talerz frytek domowych i jeszcze bym cosik zjadła, jak tak dalej pójdzie to do 30 kg dobije

• Jaga Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    No ale Ty leżałaś wcześniej w szpitalu a jak się jedzie z akcją porodową to chyba tych lekarzy za wielu nie ma? A ordynatora w nocy to na bank nie ma :D
    Dlatego by było wiadomo co jest halo z rodzącą powinnaś mieć skierowanie od swojego gina na CC.
    Ja w 37 tyg mam jechać do szpitala na badanie i ocene blizny po CC bo mój gin obecny nie ma sprzętu by to zrobić, ale muszę miec skierowanie i zapisać się na wizyte. Dodatkowo muszę mieć pismo od psychiatry prowadzącego , że mogę rodzić naturalnie czy też ze nie mogę. Jesli stwierdzi , że nie dam rady odrazu dostaje wskazanie na CC i mam wystawione skierowanie. I to skierowanie jest wiążące.

shimmer_lip lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobię zupę krem z brokułów. Łatwe, szybkie i zdrowe.
    Nosz kur... Niech mnie ktoś wypchnie z tego wyra...

Edit

Dobra sama się w dupę kopnęłam :-P wstaję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 15:08

Fasia, iwonka1077, lysinka, shimmer_lip, haneczka, Gosha, Justinka, weronika86 lubią tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja energię miałam rano - spacerek zakupy; później uprasowałam 3 koszule i cała para ze mnie uleciała i przyssałam się do kanapy. Jeszcze zadzwoniłam do męża, że musi dzisiaj sam obiad ugotować, bo niestety nie dałam rady

haneczka lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer, ja bym próbowała umówić się za wszelką cenę do tego "szefa", na pewno może Cię gdzieś wcisnąć przed terminem porodu. Potrzebujesz tylko protekcji jakichś osób, które z nim pracują i mogą Cię zaanonsować.

A jeśli to się nie uda, to idź do tej babeczki. Niech Ci zbada dokładnie tą cystę, określi czy może ona zagrażać i w jaki sposób i możliwie skieruje na cc, jeśli to konieczne.

U nas na NFZ nie ma się nic. Ja trafiłam jak ślepa kura ziarno, że akurat mój pracodawca na czas określony funduje mi luxmed w pełnym zakresie. Gdyby nie to, ciąża kosztowałaby mnie majątek. Mój lekarz na NFZ skąpi badania i wizyty, że aż przestałam do niego chodzić. Może i mała mieścina i będzie "obrażony" ale mam to gdzieś. Nie zasłużył, by oglądać moją pipkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 15:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Ja zrobię zupę krem z brokułów. Łatwe, szybkie i zdrowe.
    Nosz kur... Niech mnie ktoś wypchnie z tego wyra...
    daj Ty spokój, po co?? zaraz się ciemno zrobi, trzeba się rozkoszować lenistwem poki jest nam dane

Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek ja dopiero z córcia wyszłam na podwórko ale słońca na nim już nie ma ale za to ptaszki cwierkaja pięknie

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka wrote:
    No to powinien się z Tobą umówić po 36 tygodniu. Moja mała siedzi na dupce i właśnie po 36 tygodniu gin ma mi wypisać skierowanie, jak się nie przekręci
    U mojego mam wizytę w ten czwartek, 24 marca i 2 kwietnia. Tyle, ze on nie ma usg.
    Jaga no właśnie mam nadzieję, że ten koleś z bielańskiego mnie 18 marca nie zleje tylko zarządzi usg w szpitalu.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chce mi sie jakos dzisiaj nic, nadrobilam po łebkach, pisac tez mi sie nie chce ale mam jednak pare pomyslow to sie podziele :P
    IDa Franio boski, jak tak na niego patrze nie moge juz doczekac sie swojego, ale niech jeszcze lepiej tam posiedzi troske
    Brzuszki fajne, FASIA Julek przybiera bardzo fantazyjne kształty ;)
    SHIMMER- głownie dla Ciebie postanowilam sie wysilic i cos tu skrobnąć.
    Opcji jest kilka, jak bedziesz odpowiednio upierdliwa ktoras poskutkuje.
    Ja bym dzwonila do oporu do tej kliniki, mow po sto razy ze Ci zalezy, ze termin coraz blizej, zeby chociaz przekazala prof ta babka o co chodzi, moze sam uzna ze rzeczywiscie zasadne byloby Cie przyjac, alo popros o ew porozmawianie osobiscie , albo... czasem dzieje sie tak, ze ktos rezygnuje z wizyty i wtedy bys wskoczyla w termin.
    A jak nie baba z rejestracji z tej kliniki to sekretarka prof w szpitalu. Jak kazdy ordynator ma godziny przyjęć rodzin pacjentow itp A moze sekretarka ze szpitala bedzie bardziej ludzka, jak jej powiesz co i jak, podpowie Ci kiedy najlepiej podejsc zeby porozmawiac, zeby go zlapac. Sekretarki sa zawsze bardzo dobrze zorientowane :), albo moze umozliwi Ci chociaz rozmowe telefoniczna.
    A na stronie szpitala nie ma maila bezposrednio do niego? / ew zapytaj o to sekretarki.
    Poza tym jakby zaden z tych sposobow nie zadzialal jednak, jest zasada ze w problematycznych przypadkach i tak dzwonisz do szefa, nawet w nocy :P. Ale ysle ze dla Twojego zdrowia psychicznego i spokoju lepiej byloby miec plan dzialania za nim zaczna sie skurcze. Slyszalam ze ten Debski jest spoko gosciem, mysle ze jak w koncu do niego dotrzesz to na pewno Ci pomoze. Biorac pod uwage opor tej baby z tej kliniki, stawialabym bardziej na kontakt w zwykly dzien, do poludnia w szpitalu.

maggie86, shimmer_lip, lysinka, Ida, Fasia lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam pulpeciki z mięsa mielonego z sosem pomidorowym. Będę miala jeszcze na jutro :D Wczoraj taki pisalyscie o tym mielonym, ze mnie ochota wziela ;)
    Zbieram się na ktg, a tak mi się nie chce :( Ale jak co tydzien to co tydzien... To dla Szymka ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki moich pomiarów:

skurcz 12:20-12:45
    skurcz 13:25-13:50
    skurcz 14:29-14:55

czyli średnio trwają 25 minut, a przerwa 40 minut. Jak w zegarku.

• lysinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer no to trochę lipa z tym brakiem usg, może jak ci w szpitalu tego 18 zrobią, to coś postanowi na tej podstawie

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Wyniki moich pomiarów:

skurcz 12:20-12:45
    skurcz 13:25-13:50
    skurcz 14:29-14:55

czyli średnio trwają 25 minut, a przerwa 40 minut. Jak w zegarku.
    i po co kręciłaś te suty?? mężowi trzeba było jak już tak bardzo chciałaś

a tak na poważnie to monitoruj dalej, jak się będą zmniejszały te odstępy do bierz torbe i na izbę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 15:15

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jakby regularne

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam stronkę ministerstwa o urlopie rodzicielskim w pytaniach i odpowiedziach, może komuś się przyda, jest też o łączeniu pracy w tym czasie

http://www.rodzicielski.gov.pl/urlop-rodzicielski

maggie86, Bambi85 lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi dzięki :) dzięki Wam wszystkim :) cosik będziemy działać :)
    pocisnę tego mojego w czwartek. Tylko wiecie co? Ja zawsze mam taką schizę że on mnie opieprzy za to że za dużo ważę, że bez kitu prawie o nic go nie pytam tylko z dziką radością i świńskim truchtem wylatuję od niego z gabinetu :D
    Ale przycisnę go :) trudno :) a potem przycisnę tego w bielańskim! Twardym trza być i jakoś muszę urodzić :) w końcu Baska mi się po kościach nie rozejdzie ;)

Bambi85, Fasia, lysinka, CzaryMary, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka rodzic nie rodzisz ;) ale szyjka może się rozwierac

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z reszta ta wizyta u gina w szpitalu tez dobry pomysl, jak sam nie zadecyduje to sam zapyta szefa co robic :P

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już podświadomie czekam na 15:30 i kolejny :) Wiecie co? W taką pogodę to ja nawet rodzić mogę, o tu na ogrodzie. Jest cudnie:)

CzaryMary lubi tę wiadomość

‹‹ 3409 3410 3411 3412 3413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ