X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • NY Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszalalm na punkcie tej stronki i tego zestawu ;) w sam raz na lato bedzie ;)

http://smalldesign.pl/glowna/2849-komplecik-r-74-80.html

maggie86, Eweliśka, MartaAlvi, Fasia lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie a jak z ubrankami?? te 56 bardzo duze?

Angela89 lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weeeeronika!!!!! Wale sie w piers za swoj niewyparzony jezor!!!!

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Amy współczuję bólu głowy, nagadaj mężowi powiedz ze to przez niego hehe powiedz ze rodzisz to się szybciej może zdecyduje??na to mieszkanie
    Nie sadze zeby to mialo mu pomoc w podjeciu decyzji. On sobie musi wszystkie mozliwe nieruchomosci na rynku po prostu poogladac :P

Ok spadam. Milego dnia Bo pewnie jak mi nie przejdzie to nie bede zagladac :/

iwonka1077 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY wrote:
    Oszalalm na punkcie tej stronki i tego zestawu ;) w sam raz na lato bedzie ;)

http://smalldesign.pl/glowna/2849-komplecik-r-74-80.html

nie drażnij matek spodziewających się chłopaczków :)
    Chyba dla facecików nie ma tam ubranek?? bo dla dziewczynek są booskie :)

NY, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    maggie a jak z ubrankami?? te 56 bardzo duze?
    mój malec miał 54cm a ja takich małych 56 to miałam tylko kilka sztuk bo wszyscy mi odradzali i wg mnie to tak na styk są ale ok,ten w paski to 62 i troche mu rekawki podwijam i wiadomo w nóżkach ma więcej luzu

CzaryMary, iwonka1077, Justinka lubią tę wiadomość

• NY Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tylko dla dziewczynek ;) przepraaaaaszam ale musialam :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • mila79 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi Adaś słodki, super że już jesteście w domku, a ważyłaś się może ile kilo do tylu?

maggie86 lubi tę wiadomość

relge6ydcagtei15.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też za dużo nie mam na rozmiar 56 ale najwyżej będę dokupywac jakoś wydaje mi się że starczy ale nigdy nie wiadomo hehe

maggie86 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Asica Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie i w nocy boli i w dzień..
    A najgorzej jak się chce wstać, usiąść albo się przeszło kawałek..

xtmhqo7.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki:)

Gratuluje nowych tygodni kto tam zaczyna:D

MAggie Adaś przecudny zazdraszczam że masz go już w domu:)

Ja zamówiłam właśnie kolejną pościel dokładnie taka jak u Natalii tylko kolory inne z ta mała różnicą że u Natalii płaciłam 250 aa teraz 109:P

maggie86, CzaryMary, Fasia, Gosha lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalone! Ile Wy drukujecie? Do końca dojechać nie moSZna!!!

Gratuluję skończonych tygodni :)

Wercia Ty się nie obrażaj, każdy ma inny gust i każdy ma prawo mieć własne zdanie. Ja wolę, jak ktoś mi powie, że coś mu się nie podoba niż ma słodzić, że jest cudne. To pokój Twojeo dziecka i Tobie i mężowi ma się podobać. Ja osobiście nie poszłabym w ten deseń, wolę inne zestawienia bardziej stonowane, dlatego nie komentowałam pokoiku wcale - na mnie też się obrazisz? Ze spokojem Kochana, dorosła Kobieta jesteś, bez zbędnych spinek

Fasia a nie wolisz kupić po porodzie, skoro i tak zamawiasz przez neta? Przecież one z Allegro nie znikną na pewno, a oszczędzisz sobie wymieniania wysyłania. Na start masz mięciuchy. Ja takie lepsiejsze z LupoLine kupuję już po porodzie, żeby leżały tak, jak powinny.

Co do diety bezglutenowej - ja tak już funkcjonuję ok. 1,5 roku. Nie wolno jeść chleba? Ja piekę chleb z mąk naturalnych (gryczana, ryżowa, owsiana) i ziaren, płatków, siemienia lnianego. Jest pyszny, mój mąż już normalnego nie tyka, bo mój lepszy. Zero spulchniaczy, wszelkich E, zagęstników i całego gówna dodawanego do pieczywa, a w końcu tego pieczywa trochę się zjada. Nie bez powodu chleb ze sklepu często pleśnieje, a nie wysycha. Mnóstwo "glutenowych" znajomych korzysta z mojego przepisu i piecze, musi im smakować :)
    Makarony są kukurydziane (dostępne w biedronce) z niskim indeksem IG, bardzo dobre dla cukrzyków, smakują jak zwykłe właściwie. Naleśniki robię bez problemu z mąki gryczanej i kukurydzianej. Z takich mąk można zrobić też ciasta, ciasteczka, muffinki. Serwuje je gościom ( a raczej serwowałam, już nie mogę stać przy garach) i też brali przepisy.
    Ja nie jestem całkiem bezglutenowa - nie mogę przesadzać z mąką pszenną i żytnią, bo mam skórne alergię. czasami sobie pozwolę na pizzę na mieście.
    Z własnej nieprzymuszonej woli gotuję lub piekę mięso zamiast kupować wędlinę naszprycowaną chemią. Wystarczy poczytać składy wędlin nawet po 36zł/kg i się człowiekowi słabo robi.
    Wiem, że chemii nie unikniemy, ale możemy ją ograniczać i dostarczać do swoich organizmów mniejsze jej dawki. Żeby nie było, że jestem całkiem zboczona pod tym względem - zdarza mi się wypić colę, zjeść w mac'u, itp ;)

Amy u mnie na migreny w ciąży 2 paracetamole i za jakieś 10 min kawa z wyciśniętym grubym plastrem cytryny. Ja tam nie wierzę, że Amole albo leżenie w ciemnym pokoju coś dadzą jak ból trwa już 3 dni.

Militta widzę, że te same obawy. Moja Ala w 36+2 ważyła 3200g. Następną wizytę mam w 38+2 i modlę się by dotrwać, wtedy sprawdzimy wagę. Przeraża mnie, ze będzie dużo ważyć i będę musiała ją urodzić sn bez zzo. Modlę się, aby się do wizyty nic nie rozkręciło. Jeszcze 8 dni i się wyjaśni. Ja też drobna 158cm, rozmiar XS, wąskie biodra.

Mantissa pisałaś o Maltanie. Ja właśnie mam Maltan i Bepanthen. Maltanem smaruję sutki od 20 stycznia, od wczoraj 2 razy dziennie. Do szpitala też biorę.

Fasia, Amy_, Gosha lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taka

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b47192dded62.jpg

Aguś86, maggie86, iwonka1077, Lali, lysinka, KasiaKwiatek, Fasia, Gosha lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila79 wrote:
    Maggi Adaś słodki, super że już jesteście w domku, a ważyłaś się może ile kilo do tylu?
    tylko 6 poszło niestety z prawie 21, z taką wagą szłam do porodu ale ten 1kg to na bank to co tego dnia zeżarłam , bo miałam apetyt jak głupia, liczę że karmienie troche odessie a niedługo zapisuje sie do trenera personalnego bo ja sama to sie nie ogarnę, na mnie musi ktoś wrzeszczeć, instruować bo jakbym miała sama z chodakowską czy inną ćwiczyć to by skończyło się na ogladaniu jej jak ćwiczy z jakimś żarełkiem na kolanach

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe a dałabyś przepis na chlebek, bo ja tych sklepowych to nie cierpie,a maka jaglana tez bezglutenowa? bo jej akurat mama ma sporo nie wiedzieć czemu

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna pościel Eweliśka. Jak nazywa się sprzedawca?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 07:44

CzaryMary, sylvia007, mantissa lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 07:44

iwonka1077, maggie86, CzaryMary lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź na ręce go zwaz się z nim potem go odkladasz i sama się wazysz ja tak z córcia robiłam :)

Ida, mantissa lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ech, nam teściowa do łóżeczka i wózka przywiązała tą czerwoną wstążkę. Z wózka od razu ściągnęłam, bo niby musiałam rozpakować folię, ale na łóżeczku zostawiłam, bo czasem nas odwiedza... Nie dla mnie takie historie... :/
    to żart był, ja nie przesądna

Ida lubi tę wiadomość

‹‹ 3464 3465 3466 3467 3468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ