X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Dziewczyny-martwie sie, vo juz tydzien czekam na mojego GBSa i wyniku ni ma...i oczywiscie juz mam wizje, ze wynik pizytywny i robia antybiogram...ale dziwnie, ze na moim koncie na diagnostyce nie mam nawet wklepanego tego badania... chyba tam jutro zadzwonie...

Ja miałam wynik po 48h

• mf Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 17:51

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainspirowana przez Maggie otworzyłam laboratorium małego chemika ;) i zmieszałam trochę oliwki dla mamuś babydream z kremem przeciw rozstępom ziaja mammamia :) i na wygląd się to zwarzyło trochę jednak i się pewnie będzie rozwarstwiać ale jak zabełtałam i się posmarowałam to działanie jest CUDOWNE!!!
    Nie dość, ze pięknie pachnie to jeszcze skóra aż się błyszczy trochę a nic a nic nie jest tłusta!!! Dzięks Maggie :)

mimka84, maggie86, Gosha lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2273874ac5b2.jpg

Tu piszę o dochodach, mam pit za 2013 ale stwierdziłam że przecież on nie potwierdza moich dochodów ( mogłam przecież go źle obliczyć) więc poszłam po zaświadczenie okazało się że słusznie bo to uznają. Pani w okienku była tak miła że powiedziała że potrzebuje zaświadczenie też o tych składkach powiedziała że mogę je spisać ale też pomyślałam że przecież też mogła bym to źle spisać więc podejdę do zusu.

Aguś86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to wychodzi, że zaświadczenie o dochodach i zaświadczenie o odprowadzaniu składek do ZUS trzeba... A skoro składam pit i w nim wszystko w jest to z głowy... Taki mój wniosek....

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja chciałam przedstawić pita od pracodawcy, tam jest mój dochód.

relgh371djw8agni.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:04

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Angela ja chciałam przedstawić pita od pracodawcy, tam jest mój dochód.
    No tak ale ja np mam od 4 pracodawców pita i myślę że pani urzędniczki mogą robić mi problemy :P bo im się nie będzie łaskawie chciało liczyć. Ja mam łatwo bo mam blisko każdy z tych urzędów więc wole poświecić godzinę niż jechać na kadłubka i dowiedzieć się że czegoś nie mam. Zwłaszcza że byłam dziś zanieść pit i przy okazji mi to dali.

Edit kłamie za rok 2014 mam pita od 4 pracodawców :D za 2013 mam od jednego no ale jak już mam to niech będzie tak jak pisałam wole się zabezpieczyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 20:58

mimka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf mi brano z jednej, ciaśniejszej nie ruszano. Jak nie ma w bazie to chyba nie oddali do labo Twoich pałeczek...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Maggie a Ty jak się czujesz po porodzie? Z opisu zrozumialam, ze nie nacinali Cie i nie peklas, czyli nie masz szwow? Boli Cie obkurczanie, no i jak laktacja?
    dobrze się czuję, cały dzień śpimy lub polegujemy, Adasio śpi albo ssie cyca, albo sobie lezy albo pokwili bo płaczem tego nie można nazwać choć mama mnie pociesza że jeszcze mi da w kość w swoim czasie
    w Bożenie też nietypowe odczucia, jakby nie moja, pobolewa ale delkatnie

obkurczanie boli nie ma co ściemniać ale to ból jak miesiączka mocniejsza

z laktacją też sobie radzimy, na początku było mało pokarmu albo sama siara ale teraz zaczyna się coś więcej dziać,już przygotowuje się na nawał bo dziwnie się czuje w cyckach, Maluszek co ok 2 h się przyssywa,jakoś mu to idzie ale to zasługa dobrych rad w szpitalu

powiem Wam ze dziś to się nawet nudziłam,pospałam, mały też dużo śpi, moje zadanie to karmienie, tulenie, gappienie sie na niego i tyle,mąż się garnie do wszystkiego,przebiera, zmienia pieluszki a cieszy sie przy tym jak głupi:) choć udało mu się pieluche tył na przód założyć, mama i teściowa też by chciały wszystko robić byle bym tylko sobie odpoczywała(nie pozabijały się o dziwo), nic mi nie zostaje, nastawiona byłam na bycie zapuszczonym zombiakiem na okragło a tu nawet nuda się wkradła, choć nie wszystko stracone

shimmer_lip, hwesta, mimka84, sylvia007, Murraya, KasiaKwiatek, mantissa, Aguś86, Fasia, Agusiek89, Lali, lysinka, Justinka, kluska, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaćmienie słońca 20.03 - która rodzi? Ja bym mogła, ale dopiero wieczorem, a ono jest wcześniej, wiec chyba się nie piszę. Czekamy na kandydatury CV+list motywacyjny :D

mimka84, Murraya, KasiaKwiatek, Fasia, Agusiek89, lysinka, Justinka, Gosha lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf aż sprawdziłam i ja w systemie luxmedu mam wszystkie skierowania a gbs nie mam więc może coś jest na rzeczy? I hiv nie mam.

Maggie to super :) po raz kolejny Ci napiszę, że zazdraszczam :D

maggie86 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer moja mamcia sobie wymieszała reszte moich olejków z tym balsamem czy mleczkiem dla mam babydream fur mama bo ja go nie chciałam zuzyć i też nic się nie zważyło a fajnie delikatnie pachnie i teraz jej podkradam, to zważenie pewnie zależy od składu balsamu

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ból dalej nie przeszedł, więc poszłam do wanny na półgodzinny prysznic, a później zaintrygowana tym, że dalej nie przeszło, stwierdziła, że sama wykonam sobie badanie szyjki :-) no i wyczułam takie wgłębienie, w które zmieścił mi się puszek mojego spuchniętego środkowego palca i jeszcze troszkę miejsca po bokach zostało! Czy to znaczy, że to co widziałam na papierze to był czop, a to wgłębienie to małe rozwarcie??!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 21:12

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dziewczyny ból dalej nie przeszedł, więc poszłam do wanny na półgodzinny prysznic, a później zaintrygowało tym, że dalej nie przeszło, stwierdziła, że sama wykona sobie badanie szyjki :-) no i wyczułam takie wgłębienie, w które zmieścił mi się puszek mojego spuchniętego środkowego palca i jeszcze troszkę miejsca po bokach zostało! Czy to znaczy, że to co widziałam na papierze to był czop, a to wgłębienie to małe rozwarcie??!

Nie masz gdzie grzebać kobito?

maggie86, Klaudia90, Ewelcia, Murraya, mantissa, Aguś86, Fasia, Agusiek89, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dziewczyny ból dalej nie przeszedł, więc poszłam do wanny na półgodzinny prysznic, a później zaintrygowało tym, że dalej nie przeszło, stwierdziła, że sama wykona sobie badanie szyjki :-) no i wyczułam takie wgłębienie, w które zmieścił mi się puszek mojego spuchniętego środkowego palca i jeszcze troszkę miejsca po bokach zostało! Czy to znaczy, że to co widziałam na papierze to był czop, a to wgłębienie to małe rozwarcie??!

Mąż jest ? Jak jest to może IP?

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia biegiem na ip!

relgh371djw8agni.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to może ja :) byłam dzisiaj w urzędzie miasta żeby dopytać o wszystkie potrzebne dokumenty do becikowego i Pani na kartę wypisała mi:
    1. Wniosek o jednorazową zapomogę z tytułu urodzenia dziecka (do pobrania z urzędu lub tutaj: https://www.um.warszawa.pl/sites/default/files/zalacznik_nr_1_wniosek.pdf)
    2. Zaświadczenie lekarskie o opiece od 10tyg ciąży (http://mops.gniezno.pl/strona/files/zaswiadczenie_od_lekarza.pdf)
    3. Oświadczenie członka rodziny o dochodzie niepodlegającym opodatkowaniu (do pobrania z urzędu lub tutaj: http://www.uj.edu.pl/documents/1333504/3228986/2012_oswiadczenie_doch_nieop_.pdf) - osobno dla nas i osobno dla męża
    4. Oświadczenie do wniosku o jednorazową zapomogę z tytułu urodzenia dziecka (wniosek do pobrania z urzędu)
    5. Zaświadczenie o dochodach za rok 2013 z US! - zaznaczyć w okienku że do świadczenia becikowego żeby wszystkie dane były - Tu również osobno na nas i osobno na męża - nawet jeśli rozliczaliśmy się wspólnie
    6. Zaświadczenie z ZUS o wysokości składek zdrowotnych - można pobrać z zus, od pracodawcy lub napisać samemu oświadczenie - dla każdego z rodziców osobno
    7. Dowody osobiste - nasz i męża/partnera - oni sobie zobią xero
    8. Akt urodzenia dziecka ORYGINAŁ do wglądu - oni robią sobie xero

Jeśli prowadzimy własną działalność gospodarczą to wtedy potzrebny jest jeszcze:
    9. PIT 36 za rok 2013
    10. Aktualny wpis do rejestru działaności (ważny przez miesiąc - może być wydruk z CEiDG)

EDIT:
    11. w przypadku zameldowania rodziców lub jednego z rodziców poza Warszawą, zaświadczenie z miejsca stałego zameldowania o nieubieganiu się o przedmiotowe świadczenie w miejscu zameldowania.

AMEN!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 21:32

mimka84, Angela89, maggie86, Murraya, KasiaKwiatek, Klaudia90, Fasia lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Nie masz gdzie grzebać kobito?
    Oj tam oj tam!!! ;-) rękę porządnie wymyłam i zrobiłam to bardzo delikatnie :-) zresztą co za różnica ją czy gin? Choć nie, różnica jest, bo ona zrobiłby to mniej delikatnie ;-)
    Angela mąż będzie za godzinę, ale ja póki co nigdzie się nie wybieram!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 21:11

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło rany składki też trzeba dokumentować? nie chce mi się już do zusu jechać:( wezmę pit od pracodawcy tam są składki.

Shimmer ja słyszałam o wiesiołku. podobno liście malin to kiepsko udowodnione działanie i tak.
    może sobie takiego wiesiołka łyknę:D przed chwilą siedziałam na kibelku i stwiedziłam że zagłębię ogólnie temat:D a co mi tam:)

a mi się balsamy pokończyły, zużywam aktualnie oliwkę linomag Jagody:P trudno musi jej olejek ze słodkich migdałów wystarczyć:D

MAGGIE mama ma rację:D jeszcze dostaniesz wycisk od młodego tak że ciesz się bo taki błogi okres długo nie potrwa:D
    fajnie że odpoczywasz:) możesz sobie macierzyństwo w głowie poukładać:) ja też na to liczę, plus ogarnięcie rodzinki:)

LILOE powiedz mi, taki pogrzeb to jak się robi?? płaci się normalnie księdzu? kupuje trumnę??
    przepraszam za durne pytanie ale ciekawi mnie to dlatego bo rok temu jak pochowaliśmy 1.5 roczną córkę mojej kuzynki to było pełno małych grobików własnie takich ciązowych i się zastanawiałam jak wygląda taki pogrzeb....

maggie86, shimmer_lip lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
‹‹ 3487 3488 3489 3490 3491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ