X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia przytulam mocno! :* Mam nadzieję, że jak już sobie pojechała to teraz trochę odetchniesz, odpoczniesz i jutro znów będziesz sypała swoimi boskimi tekstami na forum :)

Czy którejś z Was też się tak straszliwie spina brzuch? Normalnie od wczoraj stawia mi się co parę minut :/ Wkurza mnie to już powoli. Nie boli i nic się nie dzieje ale wnerwiające to jest strasznie :(

weronika86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj, ja też mam skurcze. Słabe i nieregularne ale męczą.

Ide spróbowac spać. Jakbym zaczeła rodzić to się obudze, nie? ;-)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co to jest spinanie brzucha wiec nie pomogę. U mnie jedynie robi się twardy jak się syn wypina, powstają wtedy gule na brzuchu

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy wieczor :)
    Jejku dziewczyny jak wy sie martwicie o mnie, kochane moje :* ale tak jak KWIATEK pisaka Gosia powiadomi jskby cos sue działo :)
    Nadrobiłam was, ale tradycyjnie nic nie pamietam. Z reszta same wiecie jak to jest ;)

HWESTA to co oni ci serwują na te śniadania..? Mi w szpitalu zmniejszyli z 2000 kcal do 1800 kcal, a w ostatni dzien zmniejszyli dawkę insuliny bo cukier był juz tak niski...
    Cieszę sie ze po głębszych przemyśleniach doszłas do faktu ze nie należy sie tak martwić waga bobo, 2500 to jest naprawdę ok biorąc pod uwage ze i Ty wielkoludem nie byłaś ;)

KRYSTI podwójne życzenia urodzinowe i imieninowe! Nie wiem co Tobie mozna życzyć bo Ty zawsze taka pozytywna, radosna i szczęśliwa... To najważniejsze w życiu. Chciałabym mieć szczyptę tego ;) ale życzę sie szybkiego i w miare bezbolesnego rozwiązania <3

NATT zapamiętałam Twoj poranny post... Sny o czopach. Zdecydowanie wole moje erotyczne, Haha!!!

MISIA trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze, w szpitalu zawsze bezpieczniej :)

Cudownie wprost ze większość dzusiajszych wizyt z dobrymi niusami :D

BAMBI i ANKA trzymajcie sie kobitki...
    To BAMBI maz dzisiaj wyjechał na te 2 dni..? Bo nie pamietam kiedy miał jechać...

WERONIKA szkoda słów... Co za baba!!! Nie lubie :(

Murraya, maggie86, Krysti, KasiaKwiatek, Amy_, haneczka lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha dobrze ze wciąż jesteś w dwupaku z Kuba :)

Ewelcia, Gosha lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi krzycz głośno może któraś usłyszy :) Swoją drogą przydałyby się dyżury na forum :P

Fasia, maggie86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyznam szczerze, że jestem przerażona ilością Was które mają skurcze, którym odszedł lub odchodzi czop.. Masakra!

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika szczerze współczuje i szkoda mi że musisz się z nią męczyć,że też nie ma na nią mocnych?? myśl o sobie i dzieciaczkach przede wszystkim , o swoim dobru psychicznym, to najważniejsze bo Ty jestes centrum swojej rodzinki i musisz być zdrowa dla nich, miałam w swym otoczeniu kiedyś podobną osobę i próbowałam na wszelkie sposoby się z nią dogadać,kosztowało mnie to wiele nerwów, zdrowia,reputacji itd. aż w końcu postanowiłam że czas najwyższy zakończyć te moje próby, teraz mam znikomy kontakt, od wielkiego świeta i jestem szczęśliwsza

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że Bambi dali radę wyciszyć te skurcze.

Ania w ogóle dla mnie jest koksem, że w domu jeszcze siedzi.

Fasia jesteście już prawie na mecie więc trzeba się przyzwyczaić że teraz co wieczór będzie coraz goręcej u nas na wątku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Liwi krzycz głośno może któraś usłyszy :) Swoją drogą przydałyby się dyżury na forum :P
    ja mogę wziąc dzisiejszy jak cos, cycki mi chyba dzis eksplodują

Ewelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    ja mogę wziąc dzisiejszy jak cos, cycki mi chyba dzis eksplodują
    Nawał masz ? kładziesz kapustę jak coś ?

maggie86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nawał masz ? kładziesz kapustę jak coś ?
    taak, mam kapuste i okładam, swoja droga nie wiem jak ktos na to wpadł, probował wszystkiego co miał po reką czy co??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 23:29

Ewelcia, weronika86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    taak, mam kapuste i okładam, swoja droga nie wiem jak ktos na to wpadł, probował wszystkiego co miał po reką czy co??

Ja przed porodem okładam kapustą nogę. Wcześniej o tym nie słyszałam, mężowi kiedyś lekarz powiedział że ma okładać nogę jak złamał i pomagało. Fajnie że działa na cycki :)
    Nawał przejdzie, masz w domu idealną przyssawkę :)

• Gosha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz napisze co u mnie...
    Wczoraj w szpitalu rano pojawił sie na obchodzie lekarz, pierwszy raz go widziałam, jakiś pieprzony Beniamin z Ekwadoru ;) pyta jak sie czuje to mu mowię ze ok, tylko opuchlizna dokucza, popatrzył i powiedział ze moge iść do domu... Wkurwilam sie strasznie, bo w nocy miałam skok ciśnienia, rano jak weszła pielęgniarka zbadać ciśnienie to od razu zaznaczyła żebym sie nawet nie ruszała. Po otwarciu oczu i wyciągnięciu do niej ręki było 156/94 czyli nie ciekawie. Ale ten baran mowi ze moge iść do domu...
    Tak sie zdenerwowałam ale nic nie mówiłam bo doszłam do wniosku ze najwyżej wieczorem wrócę znowu na IP.
    Spakowałam sie, ubrałam i przychodzi oddziałowa i mowi żebym jeszcze sie nie szykowała bo przeciez rano ciśnienie było wysokie...no było!!!! Wiec na jakiej podstawie on mnie chce wypisać?! Niedouczony czarny baran. Wiec mierzy mi 3 razy ciśnienie i 3 razy wysokie. Około 150/100. Wiec zadaje ironiczne pytanie, przy jakim teraz mam wrócić na IP?! Zwołali konsultacje bo głupio było podważać decyzje lekarza. Wiec kazali mi sie położyć i lezec. Leżałam tak godzine i po tym zmierzyli ciśnienie i było troche niższe, pozwolili iść fo domu. Po minie oddziałowej widziałam ze jest niezgodna z opinia lekarza. Popłakałam sie nerwów.

Kazali w środę sie zgłosić do szpitala (USG, ktg, siku i krew). Dzisiaj rano jednak zadzwonił tel ze szpitala ze mam byc na oddziale w poniedziałek na 9. Czuje ze pojawił sie ordynator dzisiaj i to jego decyzja ;)

Wrocilam do domku, mierze ciśnienie co godzine i co dziwne jest takie na granicy. Kupiłam materacyk ubrałam pościel do łóżeczka, wszystko przykryłam workiem ;) torbę dla maluszka przepakowalam jeszcze raz. Cały dzien jestem na nogach. Mały bardzo malutko sie rusza ale staram sobie nic nie wkręcać.
    Ale dzieje sie cos dziwnego... Przeczytałam ze to przed samym porodem tak jest, zobaczymy czy sie potwierdzi ;) otóż tak jakby przechodzi mi cukrzyca! Dzisiaj rano 70 przed śniadaniem! Zrobiłam zastrzyk z 7 jednostek insuliny zjadłam to co zawsze a godzina po 90! Nie miałam takich pomiarów od 2 miesięcy chyba. Tak samo przez cały dzien dzisiaj i wczoraj. Az wieczorem mi ręce zaczely trząść i zjadłam 3 czekoladowe ciacha. I zmniejszyłem sama insulinę do 4 jednostek...

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wtrącę jeszcze a propo dzisiejszych konwersacji na temat boli przy określonym poziomie skurczu... Bardzo dobrze mi zostało wytłumaczone to teraz w szpitalu.
    Czasami jak robią ktg to tam gdzie te skurcze wyskakują na monitorze to czasami 20 moze oznaczać to samo co i 70. Nawet widac to jak podłącza ktg i tam od razu jest np 30 i tak sie utrzymuje to nie oznacza ze to jest twardy brzuch czy skurcz.
    Jak rozpoznać skurcz na zapisie ktg..? Otóż mysi to byc wzrost, np ktory sie utrzymuje i tworzy na wykresie taki prostokąt czy domek a nie gore która sięga nawet 70 czy 100 na monitorze. To musi byc cos ciagłego i w przypadku porodowych -regularnego.

weronika86 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie,wg mnie to nienormalne żeby w sali kłaść rodzące tzn z akcja już porodowa... Dziewczyna leży i płacze z bólu, jęczy... Skurcze co 4 min 120-140 dochodzą , mam nadzieje ze ja zaraz wezmą na porodówkę, bo ja nie dam rady kolejna noc nie przespać, a i tak obudzę sie o 5, już szlag mnie trafia. Ona krzyczy, mała mi wariuje w brzuchu, ja kurwa zwariuje
    I nie piszcie ze trochę empatii bo ja już nie daje rady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 23:50

• Gosha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Gosha już niedługo będziesz tuliła zdrowego synka, tak będzie, ja wierze w działanie dobrej energii przesyłanej od ludzi a od nas dostajesz jej mnóstwo:)
    Dziękuje :*

Ja poprostu jestem juz zmęczona ciaza, naprawdę. Wiem ze większość ma to samo, ale ja sie poprostu boje o maluszka i mysle ze moje obawy sa uzasadnione. Cały czas wracam myślami do mojej pierwszej ciazy... :( czuje sie teraz tak jakbym przestała nad wszystkim panować. Ale wierze ze lekarze wiedza co robią, przepływy na USG wychodzą perfecto z Małym tez wszystko super wiec yeraz poprostu mysi byc dobrze, bo pozabijam wszystkich w szpitalu jakby cos sie stalo synkowi!!!

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HWESTA zdecydowanie normalne to nie jest. Powinna byc na porodówce juz... Ale i ona pewnie nie ma na to wpływu wiec i tymbardziej nie bedzie patrzyła na Ciebie ze chcesz spać ;) hihi

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierdziele zrobie wszystko aby mieć cesarke, lezy teraz pod ktg i myśle ze ja zabiorą po tym zapisie bo inaczej se tego nie wyobrazam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 23:53

• Murraya Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:55

maggie86, Gosha, weronika86, Fasia, Lali lubią tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
‹‹ 3534 3535 3536 3537 3538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ