X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lali Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka przespij sie jesli sie uda to nabierzesz troszke sily.
    Trzymam kciuki za Bambi, oby jeszcze wyciszyli.

Ja mam dola :( jestem zła matka, bo Pola nie chciala wziac antybiotyku, jedna porcja wylala sie na podloge, druga porcje wziela do buzi i wyplula, dopiero jak sie wkurzylam i nakrzyczalam to ze strachu wziela :( nie mam z nia problemow z syropkami, ale ten antybiotyk tak ja odrzuca, ze kazde jego podanie to dla nas katorga. Po chwili sie pogodzilysmy i przeprosilysmy sie wzajemnie, ale i tak mam dola, ze dalam sie wyprowadzic z rownowagi ( co zdarza sie na prawde nie czesto). No to sie pozalilam :)

Teraz czekam na wiesci od Bambi i Anki.

Misia a Ty jutro do szpitala? Mam nadzieje, ze nie zamartwiasz sie na zapas. Dzieciaczki beda zdrowe, te mniejsze i te wieksze :)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sie podbudowałam i powiem Wam, ze zazdroszczę tym co rodzą :p

weronika86, haneczka lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Anka przespij sie jesli sie uda to nabierzesz troszke sily.
    Trzymam kciuki za Bambi, oby jeszcze wyciszyli.

Ja mam dola :( jestem zła matka, bo Pola nie chciala wziac antybiotyku, jedna porcja wylala sie na podloge, druga porcje wziela do buzi i wyplula, dopiero jak sie wkurzylam i nakrzyczalam to ze strachu wziela :( nie mam z nia problemow z syropkami, ale ten antybiotyk tak ja odrzuca, ze kazde jego podanie to dla nas katorga. Po chwili sie pogodzilysmy i przeprosilysmy sie wzajemnie, ale i tak mam dola, ze dalam sie wyprowadzic z rownowagi ( co zdarza sie na prawde nie czesto). No to sie pozalilam :)

Teraz czekam na wiesci od Bambi i Anki.

Misia a Ty jutro do szpitala? Mam nadzieje, ze nie zamartwiasz sie na zapas. Dzieciaczki beda zdrowe, te mniejsze i te wieksze :)
    Lali ją też mam zawsze straszne wyrzuty sumienia jak podniosę głos na Gabi, ale to chyba świadczy tylko o tym, że dobre z nas mamy :-) antybiotyku masz pewnie taki w zawiśnie?! Moja Gabi wymiotuje takimi i zawsze proszę o takie płynne!

Lali lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoooo się narobiło!

Anka nie wiem jak Ty dajesz radę... przy skurczach co 7 min i bólach z krzyża myślisz jeszcze o odpoczynku? Ja bym pewnie już dawno srała w gacie w drodze na IP :P Dobrze że jednak będzie cc u mnie i że od wtorku obserwacja w szpitalu bo chyba zawału bym dostała jakby mnie coś w domu złapało :/

Bambi - trzymaj się! Liloe jak tylko się czegoś dowiesz to pisz.

Lali wcale nie jesteś złą matką! Pola to wie :)

Lali, haneczka lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Lali ją też mam zawsze straszne wyrzuty sumienia jak podniosę głos na Gabi, ale to chyba świadczy tylko o tym, że dobre z nas mamy :-) antybiotyku masz pewnie taki w zawiśnie?! Moja Gabi wymiotuje takimi i zawsze proszę o takie płynne!
    No wlasnie ma w zawiesinie, to nasz pierwszy antybiotyk chyba od dwoch lat, teraz bede madrzejsza i bede prosic o taki plynny, ale mam nadzieje, ze juz nie bedzie potrzeby. To trzymam sie tego, ze moje wyrzuty sumienia swiadcza o tym, ze nie jestem taka zla :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 22:11

sylvia007 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zasnę dziś na bank, Anka, Bambi, Arsenka oby wszystko poszło po Waszych
    myślach !!!

Gosha chyba ma się dobrze bo goni nas;)daj znać co u Ciebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 22:13

Gosha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa! Co tu się zaczyna wyrabiać.
    Dziewczyny kochane trzymam za Was i bobasy mocno kciuki.
    Trzymajcie się.

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za pamiec o mnie..u mnie dzisiaj wszystko na raz..duzo mleka, boolaaaceeee cycki i sutki, nawet dotykac nie musze...duzy spadek formy i emocje bo tesciowa...przyjechali w nocy wiec zostala do 16.00 u nas...nie mohe spokojnie jak kna u nas jest. nie ufam jej juz pi prostu...dziwne ze moje cialo tak na nia reaguje. po kilku komentarzach zaczelh sie skurcze...bolesne...zawiozlam ja jak najszybciej..usnelam i zaraz znow sie klade...usnelam w nocy dopiero kolk 1 w nocy o 5 juz nie moglam spac i caky dzien jak zombi...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika wygląda to na konkretną alergie na teściową, zalecam jak najmniej kontaktu z alergenem, a tak na poważnie odpocznij, spij dobrze

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    dziekuje za pamiec o mnie..u mnie dzisiaj wszystko na raz..duzo mleka, boolaaaceeee cycki i sutki, nawet dotykac nie musze...duzy spadek formy i emocje bo tesciowa...przyjechali w nocy wiec zostala do 16.00 u nas...nie mohe spokojnie jak kna u nas jest. nie ufam jej juz pi prostu...dziwne ze moje cialo tak na nia reaguje. po kilku komentarzach zaczelh sie skurcze...bolesne...zawiozlam ja jak najszybciej..usnelam i zaraz znow sie klade...usnelam w nocy dopiero kolk 1 w nocy o 5 juz nie moglam spac i caky dzien jak zombi...

Ty się trzymaj jak najdalej od teściowej. No chyba że będziesz chciała rodzić to wtedy się z nią spotkaj a tak jak najdalej od niej bo wizyta jej Ci ewidentnie nie służy po co masz się denerwować.

maggie86 lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIA I BAMBI trzymam za Was kciuki!!!!

Ja dzis mam zly dzien.. prawdziwy piatek 13.. ehh :( a wpadlam Wam tylko powiedziec ze wlasnie bylam w toalecie i zauwazylam kawaleczek, bardzo maly czopu - tak mysle ze to to.. taki przezroczysty glutek.. moje spacery chyba dzialaja :)

Murraya, Gosha lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murraya wrote:
    Anka jest akcja? Finishujesz dzisiaj??
    co 7 min skurcze?
    Ja wiem że masz blisko do hotelu, ale zbieraj się !

Ooo fuck- 20 stron do nadrobienia..zrobię to zwieczora..

Krysti- pytanko Ty być Krystyna?
    Mieć 2 w 1 urodziny i imieniny?

Edit. Witam dobry dzień :-)
    Takkkkk:D

Murraya lubi tę wiadomość

• mf Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 17:55

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Weronika wygląda to na konkretną alergie na teściową, zalecam jak najmniej kontaktu z alergenem, a tak na poważnie odpocznij, spij dobrze
    maggie ona mi tyle krzywdy zrobila i chyba uwaza ze nic sie nie stall k ma czyste sumienie...kilka dzisienszych kometarzy : co ci tak brzuch wisi, chyba juz za stara jestes....inny : chyba juz nie plaujecie wiecej dzieci?!...z oburzeniem w glosie.....jeszcze probiwala mi wmowic ze maz mnie zostawi bo bedzie zazdrosny o dziecko! kurwa przeciez to drugie dziecko i nigdy o nic nie byl zazdrosny..przeciez to dorosly facet..decyzja byla obupolna....jak ustawilam zeby orzymierzyc moses basket przy lozku...ty chyba nie bedziesz soac z dzieckiem? nie kurwa nie bede ale nowordoka nie wywale nna pierwsze pietro!...bez kometarza...maz zostaje ze mna 4thg...a po co ci on? chyba nie myslisz ze ci cos pomoze?!..znam swojeho meza i zawsze mnie wspiera! odpowiedzialam ze nawet jesli nie to czas dla nas i malej aby sie do siebie zblizyc i koniec kropka.... powiedzialam patrykowi ze jesli ona bedzie u nas zalegac po porodzie to sory ale to ja sie usune bo mam dosc nerwow..chce any te 4tyg byly dla nas...ja boje sie orzy niej usnac a zmeczona porodem z dzieckiem nie usne bo bede sie bala :( z drugiej strony to jego matka...on nigdy nie stal za nia..ale nic nie zmieni faktu ze tu jest..i znowu skurcze jak tylko i niej mysle!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi kciukasy i Ania :)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze Werka wspolczuje Ci ;/ co za baba! ;/ wez Ty jej nie sluchaj i nie dyskutuj bo nawet mnie nosi jak czytam o Niej ;/ grrrr ...

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    maggie ona mi tyle krzywdy zrobila i chyba uwaza ze nic sie nie stall k ma czyste sumienie...kilka dzisienszych kometarzy : co ci tak brzuch wisi, chyba juz za stara jestes....inny : chyba juz nie plaujecie wiecej dzieci?!...z oburzeniem w glosie.....jeszcze probiwala mi wmowic ze maz mnie zostawi bo bedzie zazdrosny o dziecko! kurwa przeciez to drugie dziecko i nigdy o nic nie byl zazdrosny..przeciez to dorosly facet..decyzja byla obupolna....jak ustawilam zeby orzymierzyc moses basket przy lozku...ty chyba nie bedziesz soac z dzieckiem? nie kurwa nie bede ale nowordoka nie wywale nna pierwsze pietro!...bez kometarza...maz zostaje ze mna 4thg...a po co ci on? chyba nie myslisz ze ci cos pomoze?!..znam swojeho meza i zawsze mnie wspiera! odpowiedzialam ze nawet jesli nie to czas dla nas i malej aby sie do siebie zblizyc i koniec kropka.... powiedzialam patrykowi ze jesli ona bedzie u nas zalegac po porodzie to sory ale to ja sie usune bo mam dosc nerwow..chce any te 4tyg byly dla nas...ja boje sie orzy niej usnac a zmeczona porodem z dzieckiem nie usne bo bede sie bala :( z drugiej strony to jego matka...on nigdy nie stal za nia..ale nic nie zmieni faktu ze tu jest..i znowu skurcze jak tylko i niej mysle!

Naprawdę współczuje Ci takiej teściowej. Jeszcze raz proponuje abyś jak najdalej się od niej trzymała i po porodzie Ci również to proponuje bo wtedy hormony szaleją i jeszcze naprawdę w depresję jakąś przez babsko popadniesz.

maggie86 lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera otruj ją! Co za baba!

Angela89, mf, natt, maggie86, weronika86, Jaga, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia brakuje mi słów na tego babsztyla.. Moze czas jej powiedzieć prosto i wyraźnie co Ci nie pasuje, czego sobie nie życzysz itd? To wszystko dla Twojego dobra, bo to się może skończyć depresja po porodzie. Zresztą już teraz niewiele brakuje.. Bardzo mi przykro, że ktoś taki jest w pobliżu..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jessssuniu chyba mi zaszkodziła ta zupa pieczarkowa :/ Albo Amy mi pożałowała :P Normalnie mam wrażenie że mi brzuch rozniesie, a od czasu do czasu takie dziwne uczucie jakby w brzuchu schodziło powietrze - nawet taki dziwny odgłos jest.... jej! Będę żyła?

Idę spać...
    Dziewczyny rodzące i szpitalne - trzymam kciuki!
    Dobranoc

Amy_ lubi tę wiadomość

‹‹ 3533 3534 3535 3536 3537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ