Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Robotka1 wrote:o kurde i Bambi jeszcze.... powodzenia cokolwiek by się nie działo.
Fasia ja się boję w drugą stronęże skońćzy mi się L4 a ja np urodzę dopiero za 5 dni:P i nie wiem co z tą dziurą
ROBOTKA no nad tym też się zastanawiamNie wiem właściwie co w takiej sytuacji ..
A właśnie dodzwoniłam się do mojej gin, kazała przyjechać w pon przed 15 na wizytę) bidulka taka zmęczona odebrała telefon! Pewnie miała jakiś mega długi dyżur w szpitalu i teraz jeszcze do gabinetu zajrzała ...
Robotka1, Aguś86, misia83 lubią tę wiadomość
-
Jeny dziewczyny, nadrabiam Was od wczoraj i towarzyszą mi wszystkie skrajne emocje. Jesteście lepsze niż jakakolwiek książka.
Bambi i Anka kciukasy za Was.
liloe pisałaś coś że nie można otrzymać ZZO jak się bierze leki przeciwzakrzepowe, wiesz coś więcej na ten temat? Ja mam brać clexane do samego końca i szczerze powiem, że brałam dość mocno pod uwagę znieczulenie. Znaczy że jednak nic z tego ? -
Aguś86 wrote:Mi lekarka powiedziala, że da mi następne L4 do dnia porodu na kilka dni, a od dnia porodu na max 2 tygodnie, ale są lekarze co wystawiają tylko do dnia porodu i w wyliczony dzień porodu zaczynasz macierzyński z automatu.
dobra dziewczynki spadam będę podczytywać ale chyba już dziś nic nie napiszę.
miłego wieczorku wam życzęFasia, Murraya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykluska wrote:Jeny dziewczyny, nadrabiam Was od wczoraj i towarzyszą mi wszystkie skrajne emocje. Jesteście lepsze niż jakakolwiek książka.
Bambi i Anka kciukasy za Was.
liloe pisałaś coś że nie można otrzymać ZZO jak się bierze leki przeciwzakrzepowe, wiesz coś więcej na ten temat? Ja mam brać clexane do samego końca i szczerze powiem, że brałam dość mocno pod uwagę znieczulenie. Znaczy że jednak nic z tego ?
No na pewno po 12h nie wolno podawać nic "w kręgosłup". Ani ZZO, ani podpajęczynówkowego - w przypadku cc pełna narkoza. W niektórych szpitalach przestrzegają nawet granicy 24h. Konsultowałam to i z lekarzem i z położną...o tym czy podadzą czy nie decyduje anestezjolog, zwykle wolą nie ryzykować przy heparynie.
Edit:
jaką masz dobową dawkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 20:41
-
nick nieaktualny
-
Hej
ja dzisiaj jestem po wizycie właśnie mały wazy 2700-2800 także duży nie jest ale kilka razy się pytalam gina czy ok i aż mi pokazał wykres ze jest w normie także jestem spokojna mały oczywiście miednicowo także cesarka 26 marca juz pewna no i nic się nie szykuje narazie szyjka długa zamknięta także spokojnie powinniśmy wytrzymać te dwa tygodnie
Fasia, Lwica, Jaga, sylvia007, mimka84, Murraya, hwesta, maggie86, haneczka, Ewelcia, misia83, KasiaKwiatek, lysinka lubią tę wiadomość