X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Krysti zacny brzuch :) ale już chyba troszkę do dołu ciągnie? Takie mam wrażenie

Gosha widze, że szykujesz się na ostateczne przyjście Kuby na świat :D i bardzo dobrze! tego całego Beniamina to w dupę kopnij jak znowu coś będzie marudzić. Porządnie to może do Ekwadoru doleci :D A co do bycia dupą w ciąży to myślę, że to nie o to chodzi tylko o to, że ciągle nam się ryczeć chce przez hormony. Ja w szpitalu mam to samo - jak coś złego powiedzą to ja w ryk, a normalnie to bym ryja darła i walczyła o swoje :P

Liloe piąteczka! Mój mężu też mi pomaga jak tylko może :)
    Serio jej wy to widzicie lepiej niz ja

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ale wy dzisiaj rozpisane jesteście.
    Ania, a ją myślałam, że jak będę nadrabiać, to przeczytam, że Ty już po porodzie.
    Ja trochę posprzatałam. Miałam się dzisiaj spakować, ale stwierdzam, że wstrzyma się do wtorku, wtedy też ubiorę łóżeczko i położę przewija na komodę :-)
    Co do prezentu dla Gabi, to mi moja polozna posunęła genialny pomysł, żeby wrócić że szpitala z lalą taka którą można kąpać. Już patrzyła taką z wanienką, która robi siusiu. Jak ją będę się zajmować Ninką np. ją kąpać to Gabi będzie robić to samo ze swoją lalą :-)
    A i jeszcze powiem wam, że uświadomiłem sobie, że boję się porodu naturalnego tzn. takiego który się sam rozkręca, bo ja nie wiem jak to jest :-( z Gabi podali oxy i już skurcze co 2min.

mantissa lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny co myślicie o tym kocyku co kupiłam ? Może być dla chłopca ? ogólnie kolor jest uniwersalny tylko te kwiaty mnie teraz zaczęły zastanawiać ... Nada się? :)
    A innych nie bylo ogolnie jest lsdniutki te kropki super kwiatki mozesz przeciez odwrocic .

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no ja miałam bez oxy i poszło bardzo szybko. Nie bój się, bo przecież nie wiesz jak się rozkręci :) poprzednio długo się meczylas ze skurczami przez ta oxy, a moze jak pojdzie stopniowo to bedzie Ci lzej. Nie powiem- bolalo mnie, ale nie wiem jak boli po oxy i wolalabym nie wiedziec :P Liczę, że pójdzie samo, a na pewno od razu nie zgodzę się na oxy i będę próbować, zeby samo poszło :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś no właśnie - u Was ekipa załatwiła dużą część roboty. U nas wszystko na głowie męża. Domyślić się można jak w takim tempie idzie remont .. Póki co ściany wyburzone, sufity zrzucone, gruz wyniesiony. Teraz kolejny etap to zrywanie podłóg, a później ocieplanie wełną.

Czyli widzę, że jednak kocyk wg Was dla dziewczynki.. Krysti takich cieniutkich nie było innych, poza tym spodobał mi się bo cieniutki, bawełniany no i cena spoko. Zobaczę co mąż powie, najwyżej oddam :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio do tkmaxx weszlam i na dziewczynki rzeczy patrzalam z chyba 5 min po tym czasie zorientowalam siè ze przeciez ja mam synka:D ja nauczona po dziewczecych bo korneli kupywalam duzo rzeczy z tad haha mojej siostry corce :))

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia Ty to przynajmniej wiesz jak boli z oxy a ja nie wiem wcale jak to boli :P

Co do prezentu to uważam, że to super pomysł z tą lalą :)))

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Sylwia no ja miałam bez oxy i poszło bardzo szybko. Nie bój się, bo przecież nie wiesz jak się rozkręci :) poprzednio długo się meczylas ze skurczami przez ta oxy, a moze jak pojdzie stopniowo to bedzie Ci lzej. Nie powiem- bolalo mnie, ale nie wiem jak boli po oxy i wolalabym nie wiedziec :P Liczę, że pójdzie samo, a na pewno od razu nie zgodzę się na oxy i będę próbować, zeby samo poszło :)
    Podobno bez oxy jest lepiej-mniej boleśnie, tylko ją mam jakiś strach przed tym, że nie będę wiedziała, że to już jeśli pierwsze nie odejdą wody. Brzuch praktycznie boli mnie codziennie, więc to dla mnie sygnałem nie będzie :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Aguś no właśnie - u Was ekipa załatwiła dużą część roboty. U nas wszystko na głowie męża. Domyślić się można jak w takim tempie idzie remont .. Póki co ściany wyburzone, sufity zrzucone, gruz wyniesiony. Teraz kolejny etap to zrywanie podłóg, a później ocieplanie wełną.

Czyli widzę, że jednak kocyk wg Was dla dziewczynki.. Krysti takich cieniutkich nie było innych, poza tym spodobał mi się bo cieniutki, bawełniany no i cena spoko. Zobaczę co mąż powie, najwyżej oddam :)
    Fasia zawsze oddac mozesz racja ,jak co obrucisz kropkami w gorę i ok . Ladny jest tez musze cos cienszego kupic

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Sylvia Ty to przynajmniej wiesz jak boli z oxy a ja nie wiem wcale jak to boli :P

Co do prezentu to uważam, że to super pomysł z tą lalą :)))
    Niby wiem, choć podobno każdy poród jest inny i ból też ubiore:-)
    A co do kocyka to dla mnie in wcale nie jest typowo dziewczecy, a kolory bardzo neutralne.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie bolec bedzie to znieczulenie biore Epidural kolezanka tez tu brala chic niewiem co myslec !

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo się oczytalam ze czasem moze znieczulic częsc tylko :/ i jestem w czarnej dupie

• Fasia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabieram się za prasowanie ciuszków i układanie ich w komodzie. No i postaram się chociaż w części spakować walizkę do szpitala - już chyba czas :P

natt, KasiaKwiatek, Gosha, Aguś86, sylvia007, misia83, Murraya, iwonka1077, MartaAlvi, maggie86 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się obudziłam i w wannie siedzę :-) podróż po Warszawie o 3 w nocy bezcenna... Pusto, luźno ;-) ale zasnąć nie mogłam do tej 5 i dospałam. Wstaję a tu posprzatane, zakupy z bazarku przywiezione, pies na spacerze był, młodsza lekcje zrobiła... No raj! Mój K jeszcze po tym wszystkim obiad kończył robić - zapiekankę ziemniaczaną i mówi Kocie masz półtorej godziny na kąpiel, właśnie wstawiam do piekarnika ... O booooniu jak ja ich kocham :-D :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 14:15

Aguś86, Fasia, Gosha, Murraya, iwonka1077, maggie86 lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj tradycyjnie jak to w sobotę gulasz wołowy z kasza gryczana i ogórek kiszony :)

KasiaKwiatek, Aguś86, natt, misia83, Murraya, MartaAlvi, maggie86, Angela89 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    U mnie dzisiaj tradycyjnie jak to w sobotę gulasz wołowy z kasza gryczana i ogórek kiszony :)

U mnie taki był plan na dziś bo uwielbiam gulasz!
    Ale zmieniłam zdanie i teraz nie mogę zdecydować czy KFC czy pizza... :D
    Ehh te dylematy ciężarnej.

• Gosha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie moja insulinowa koleżanka NADZIEJA..?! Była dziś, wczoraj..?

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widziałam jej dawno. Bambi a Ty nas podczytujesz? Wszystko już dobrze?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ponownie :)

Nadaje właśnie ze szpitalnego łóżka, mój gin jest genialny - kazał spać na materacu sprężynowym i mi nawet taki załatwił :P
    Jestem juz po KTG (wszystko ok), krewe tez juz oddałam. USG dopiero bedzie w poniedziałek. Teraz pora ruchy liczyć.

Oczywiście przed przyjazdem sie zryczalam.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz otworzylam bo tablet mi sie naladowal . Zyje zyje jakos. Chociaż szpital od strony pacjenta nie bardzo mi sie podoba.
    Nie chce mi sie pisac co ja tu przezylam, noc makabra. Ale leze jyz na położnictwie. Motyw branzoletek dla dzieciaczka przerazajacy.
    Ordynator stwierdzil dzisiaj ze nie ma juz zagrozenia przedwczesnym porodem, chociaz po szyjce te skurcze mi daly troche. Moj gin jak zobaczył ktg od razu wypisal skierowanie. Tu podobny chyba 5 godzinny zapis nie robil wrazenia, cc w kazdej chwili i nie widzieli problemu. Ale sue jajims cudem uspokoilo troche. Gin do mnie dzwonil troche mnie uspokoil, mowil ze jutro na chwile zajrzy do mnie. No i mama juz dojezdza do Poznania.tesciowa tez byla w blokach startowych ale mama ja uprzedzila na szczęście. A co tu sie dzialo. W nocy spalam godzine, w dzien wcale wiec licze na streszczenie znowu :).

CzaryMary, Aguś86, mantissa lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
‹‹ 3547 3548 3549 3550 3551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ