X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie wieści średnie. Tzn zależy jak na to spojrzeć.
    Przy wejściu do gabinetu Julek się spiął tzn zrobiły mi się dwie gulki, doktorka od razu zwróciła na nie uwagę i powiedziała, że to macica się spina. Podeszłam do tej informacji sceptycznie, bo takie spinania mam od 16tc. Więc dla mnie to żadna nowość. Aczkolwiek odkąd wróciłam do domu to co chwilę mi się tak spina więc już sama nie wiem .. Doktorka zauważyła też, że mam spuchnięte usta. Powiedziałam, że w bywam w nocy w toalecie jakieś 3-4 razy po czym stwierdziła, że dziecko musi być bardzo nisko. Nie myliła się. Zrobiła jak zawsze badanie na fotelu żeby sprawdzić jak tam szew. Powiedziała, że trzeba go już zdjąć, bo dziecko mocno napiera na szyjkę. Pobrała gbs - rachu ciachu z dwóch dziurek, szybko i bezboleśnie :) Szyjka ma 25mm czyli wciąż tak samo. Julek ułożony idealnie do porodu, główką w dół. Bardzo chciałam mieć zdjęcie na pamiątkę, bo to już raczej ostatnie usg przed porodem no ale mały nie chciał współpracować :/ więc od 8tygodni nie wiem jak synu wygląda :(
    Dostałam skierowanie do szpitala na zdjęcie szwu. Mam się tam zjawić najpóźniej w przyszłą środę tj 25.03. Moja gin daje mi jakiś tydzień do porodu.... Ja liczę na dwa! Wg niej to raczej nie możliwe ale jak to sama skwitowała "Ja tak panią straszę od początku" :) także wierzę, że Julek jeszcze zostanie w brzuszku chociaż 2 tyg. Zdjęcie szwu jest bardzo ważne, bo gdy zacznie się akcja porodowa to skurcze i napieranie dziecka mogą spowodować, że szyjka popęka co będzie dla mnie bardzo złe w przypadku chęci zajścia w kolejną ciążę. Także jeśli nic się nie zacznie dziś na dniach to w przyszłym tyg szpital. Jeśli mnie z niego wypuszczą to mam do niej pojechać, a jeśli nie to życzyła szczęśliwego rozwiązania i mam dzwonić jak urodzę :P wciąż zostaje opcja porodu sn jeśli tylko będą skurcze, mam próbować, jak się nie uda to trudno zostanie cesarka ale mam się nie nastawiać na cięcie, bo może uda się urodzić naturalnie.
    Julek jest malutki. Waży jakieś 2400g. Widziałam, że BAMBI pisała dziś, że u niej 3200g. Jesteśmy na tym samym etapie ciąży.. Natomiast ja jestem drobna i mąż też więc doktorke nie dziwiła waga Julka. Powiedziała, że gdybym miała rodzić sn to jak mały nie przekroczy wagą 3kg to będzie dobrze.
    Muszę spakować walizkę, bo wciąż tego nie zrobiłam.. Jakoś mi smutno, że to się może zacząć na dniach .. Boję się .. Nie chcę .. Chcę już mieć Julka .. Sama nie wiem ..
    Czuję bardzo mocne kłucia w szyjce jak stoję i mega mocny napór. Więc od dziś do końca leżę i nie robię już zupełnie nic

mf, KasiaKwiatek, Bambi85, haneczka lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia u mnie identycznie. ja się zgagi pozbylam dopiero w dzień porodu

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te co maja zgage :P to nie koniecznie chodzi o to czy brzuch sie obnizyl czy nie :P

"Zmiany nastroju, odpływ bądź przypływ energii, spokojniejsze i mniej ruchliwe niż zwykle dziecko, problemy żołądkowe – rozwolnienie, wzdęcia, zgaga, zwiększona wydzielina z pochwy - to symptomy zbliżającego się porodu. Niedługo po nich kobieta może zaobserwować pojawienie się wód płodowych oraz zacząć odczuwać skurcze, które będą stopniowo się nasilać."

mimka84, Aguś86, weronika86, Robotka1 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MF u Ciebie juz 36 tydzien to mogl sie obnizyc brzuszek, tylko sie cieszyc, ze zgaga odpuscila :)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie.nie zaluje ze poszlam do innego lekarza to skonsultowac.u niego waga 3400 ilosc wod prawidlowa szyjka znacznie skrocona miekka rozwarcie 2cm mala nisko ale jeszcze glowka sie cofa
    Powiedzial ze to szpitalne usg musialo cos zaszfankowac.i powiedzial zebym sie nie martwila porodem bo jak przyjade na porodowke to wtedy ta waga jest najistotniejsza i powiedzil ze jesli w szpitalu bd waga powyzej 3700 wtedy z moja lekarka beda rozwazac cesarke i razem z dr prowadzaca bd mnie miec na oku takze fajnie ze 2 lekarzy beda mnie dogladac.mowil ze jakby malutka tak.jeszcze z 200g przybrala to idealnie. I powiem wam ze placilam Tyle samo co u mojej doktorki i nie porownanie ile u niego w gabinecie siedzialam pol godz.i ile ze mna rozmawial wytlumaczyl a ile moja prowadzaca...teraz widze porownanie ale coz na przyszlosc bede miala tego lekarza na uwadze :) Teraz jestem ooo wiele spokojniejsza :))

mimka84, Rudzia, Anka1501, Aguś86, KasiaKwiatek, Murraya, misia83, CzaryMary, liloe, Eweliśka, haneczka lubią tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA kochana nie martw sie, sterydy dostalas wszystko jest okej, doktorka nie widzi problemu w tym ze urodzisz wczesniej wiec na prawde mozesz byc spokojna ! :) i niedlugo bedziesz mogla juz tulic Julka! :)

Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiula będzie dobrze :) nie martw się. Do kwietnia pociagniesz

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wiem, że mogę rodzić ale nie chcę ... Wolałabym w 38tc czyli jeszcze dwa tygodnie .. żeby ciąża była donoszona .. Jakoś tak psychicznie byloby lepiej. Natomiast tak czy siak jestem mega szczęśliwa, że i tak dotrwałam tak daleko :)

Anka no właśnie się boję, że nie dociągnę jeszcze tych 2 tyg .. baaaardzo chcę ale to nie znaczy, że moje dziecko też :P

Mały ten mój Julek co?

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r

Wysłany: 16 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I do maluszka zwraca sie po imieniu mile to bylo z jego strony :) i powiedzial ze Karolinka juz jest gotowa w pelni wszystko ma prawidlowo rozwiniete jesli porod by sie zaczalto ciaza donoszona takze luzz.:) spinanie brzucha tez zauwazyl macica cwiczy ladnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 21:29

Rudzia, Fasia, Murraya, CzaryMary, misia83, weronika86, liloe, haneczka lubią tę wiadomość

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millita a przypomnij co z tym szpitalnym usg było?

• Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA ja rozumiem ale no juz nic chyba zrobic nie mozesz, lez duzo i odpoczywaj a byc moze dasz rade te 2 tygodnie :) i wlsnie i tak DALEKO UDALO WAM SIE WYTRWAC! :) i mysl pozytywnie! :) bedzie dobrze! Trzymam za Was kciuki! :*

Fasia lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ewelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Te co maja zgage :P to nie koniecznie chodzi o to czy brzuch sie obnizyl czy nie :P

"Zmiany nastroju, odpływ bądź przypływ energii, spokojniejsze i mniej ruchliwe niż zwykle dziecko, problemy żołądkowe – rozwolnienie, wzdęcia, zgaga, zwiększona wydzielina z pochwy - to symptomy zbliżającego się porodu. Niedługo po nich kobieta może zaobserwować pojawienie się wód płodowych oraz zacząć odczuwać skurcze, które będą stopniowo się nasilać."
    NIE STRASz! mam wszystko o czym napisałaś... dzisiaj znów myślałam że popuściłam tyle śluzu! Zresztą koleżanka mi dzisiaj powiedziała że chyba mi brzuch zaczyna ściągać w dół... Czyżby?

Gosia jak postępy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 12:46

Fasia, Aguś86, Murraya, CzaryMary, maggie86, weronika86, lysinka, Gosha, mimka84, haneczka, mantissa, gosiunia lubią tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia już za chwile już za moment.

Ja też po wizycie i wieści też średnie. W sumie to raczej kiepskie.
    Jutro się kłade na oddział bo moje ciśnienie przez pół godziny wizyty nie spadało poniżej 150/90. Całą ciąże było ok a teraz jakieś odchyły mam.
    Mam się położyć jutro na kontrole tego ciśnienia i ktg i jak bedzie ok to w środę mnie wypiszą a jak będzie gorzej to max. 25.03 mam zaplanowane CC.
    Ginka się boi ze coś się dzieje z łożyskiem bo Maleńka trzy tygodnie temu ważyła 2400 a teraz tylko 2700 Więc niewiele przybrała i jeszcze to ciśnienie stąd decyzja o takim szybkim terminie cc.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia to ja jutro rodze bo mam wszystko ;) :D

Fasia... Wiesci nie sa zle :* Julek chce juz do mamy... pamietam jak sie balas przedwczesnego porodu, a tu juz 36 tydzien u Ciebie. Glowa do gory, ciesz sie, ze Julkowi juz nie dlugo nie bedzie tak ciasno :)

Fasia lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, nasze dzieciaki maja taka sama wagę, nie pękaj bedzie dobrze, ja zbieram sie spac... Dzis na ktg jak to powiedziała lekarz " piszą sie skurczyki" jak codziennie wieczorem... Takie na poziomie do 60 ale już je czuje, ogólnie jeszcze pewnie daleka droga, zobaczymy

Wysłany: 16 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu szpitalne usg wskazywalo wage 2300 w 35 tyg a po 6 dniach od wyjscia ze szpitala waga u lekarki byla 3090kg i powiedzial ze przychyla sie do tego ze w szpitalu waga cos nie bardzo wyszla

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych objawów ja tez mam prawie wszystkie ale rodzic nie bede jeszcze! :D

Ewelcia lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ile mi pokaże w środę usg... Kolejny termin który sobie obstawiam na poród to 24.03 :p

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia nie stresuj się. Miej w dupie sprzątanie, gotowanie i lez. Na pewno dasz radę jeszcze trochę potrzymac Julka. Skoro szyjka nie ruszyła to chyba nie jest tak źle. Najważniejsze, że z Julkiem wszystko dobrze :)
    Milita dobrze, że jesteś spokojna po wizycie u gina :)
    Gosha trzymam kciuki w dalszym ciągu :) Dasz radę matka!
    Krysti dobrze, że to fałszywy alarm. Nie lataj już tak. Wszystko masz kupione i gotowe. Relaksuj się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 21:43

Fasia, Gosha lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milita ciesze sie, ze dobre wiesci z wizyty przynosisz :) widzisz tak to jest z usg, nie zawsze pomiary sa dobrze wykonane a nerwow tyle.

Militta110816 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
‹‹ 3593 3594 3595 3596 3597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ