Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusiek jeszcze za wcześnie na rodzenie , wstrzymaj się troche. Tak czytam ze wy macie te skurcze i ze takie bolesne i w ogóle a ja się muszę przyznać ze poza stawianiem macicy nie mam żadnych skurczybyków. Czasem pobolewają plecy jak na miesiączke i tyle.
Agusiek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzaryMary wrote:werka - twarda sztuka jestes. mam nadzieje ze wiedzma obraziła się na dobre i da Wam już spokój na długi czas. Kochana nie denerwuj się bo i młoda się niepokoi
Kwiatkowa - co u Ciebie kończy się robić?
Ewelcia powiedz ze Ty potrzebujesz wszystkiego x 2pomidorowa
Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
Ja się właśnie zastanawiam, czemu moja gin 3razy podkreślała na piątkowej wizycie, że w środę to będzie już 38tc (patrzac z punktu widzenia mojego usg z 12 tc) może coś się za tym kryje
Co do ubranek to ją nie biorę nic. Z Gabi miałam swoje i tetrówki też i pomimo, że informowałam, że to moje prywatne, niestety przepadły, bo położne zabierały małą i ją przebierały i tetrówki też wymieniały -
nick nieaktualnyEhh no ciekawa jestem jak to ze mną będzie. W poprzednich ciążach nie pamiętam takiego stawiania macicy, a BH zaczęły mi się dopiero koło 39 tygodnia... Teraz mam już często to stawianie macicy, czasem bóle @, bywają wieczory, że skurcze mam rytmiczne, 9-10 co np 10 minut. Jak pochodzę albo wstaję to mnie kuje w szyjce jakby mi ktoś szpilki wbijał... Za tydzień wizyta całe szczęście to sprawdzę czy tam jakieś skracanie po kryjomu nie zachodzi
, ostatnia wizyta w Medicover potem będę już tylko w szpitalu chodzić. Badania robię wszystkie do porodu za tydzień
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Czy mi się wydaje czy IWONKI nie było dzisiaj ani wczoraj ?? i BAMBI się nie pokazała :>
właśnie miałam o nie pytać. a amy kręciła się tutaj ?
Kwiatkowa - nooo w tej ciąży może być inaczejale lepiej byłoby żeby Fiki-Miki jeszcze posiedział w matczynym ciepełku
KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNormalnie wykapałam sie, umylam włosy, założyłam nowiuśką błękitna koszule z italian fashion i o dziwo jest dobra :p a kupiłam za duża :p stanik z alles , wkładki laktacyjne tylko... Gdzie jest maż????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 18:51
Fasia, Aguś86, KasiaKwiatek, CzaryMary, misia83, mf, Ewelcia, Krysti, Agusiek89, lysinka lubią tę wiadomość
-
A ja polecam film Interstellar
megaśny
I gbsa nie mam
I Baśka mnie kłuje paskudnie w szyjkęto może jednak się za tydzień spakuję
Fasia jak ja Ci zazdroszczę jedzenia takich rzeczy i trzymania formy!!! Ja zjadłam sałatę z pomidorkiem, fetą, oliwkami, pomidorkiem, papryką i vinegretemteż dobre było
Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Ja już mam wszystkie badania, teraz w czwartek chyba zrobię ostatnie siuśki i krew. Do szpitala mam wziąć właśnie ostatnią morfologię, gbsa, grupę krwi i przeciwciała, usg pierwsze i te wszystkie ważniejsze typu połówkowe i chyba tyle
Aaa dziewczęta czy baterie w aparatach macie naładowane??? Bo ja nieciągle zapominam
A Bambi może odpoczywa po szpitalu bo rano na fb byłaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 18:55
Bambi85 lubi tę wiadomość
-
A jeszcze się wam nie pochwaliłam, że mi znajoma, która ma szmateksik, znalazła w hurtowni ciuszki dla Ninka, nowe z metkami, spodnie, półśpiochy, bluzeczkę i takie milusie ogrodnicze, wszystko z c&a i za 4rzeczy zapłaciłam 8zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 18:57
Fasia, Aguś86, shimmer_lip, misia83, CzaryMary, Krysti, Agusiek89, weronika86, lysinka lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie
Szymek waży około 2700 g, czyli przytył 300g przez 2 tygodnie. Ułożony glowkowo i jest nisko- blisko wyjścia
Wody w normie. Szyjka skrócona- poniżej 2 cm. Ktg wykazało niegroźne skurczyki. Tętno małego ok- były skoki przy ruchach. Do niedzieli mam brać leki i odpoczywać, a od poniedziałku mam odstawić tabletki i się aktywizować
Jeśli doczekam to kolejne ktg 25 marca i gdyby wykazało skurcze zwiastujace poród to będę mieć badanie szyjki, żeby mieć obraz sytuacji.
A podkłady mam 1 paczkę bella mama i 2 paczki canpolu, a potem mam dużo podpasek na nocWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 19:07
sylvia007, KasiaKwiatek, Fasia, Justinka, Rudzia, CzaryMary, Krysti, weronika86, lysinka lubią tę wiadomość
-
Fasia wrote:Shimmer no ja nie wiem czy trzymam formę, bo już mam 16kg na plusie czyli o kg więcej niż sobie prognozowałam
na ryjku zaczynam jak prosiaczek wyglądać
Badania połówkowe też trzeba brać? Tzn to na kartce od gina + zdjęcia ? ja to mam z 20tc
Baterie w aparatach? Mąż telefonem cyknie fotkęja aparatu nie mam, tzn mam lustrzankę ale nią raczej zbyt wygodnie nie będzie robić zdjęć na porodówce
No ja biorę wszystkie usg. Ja mam takie wydruki ze zdjęciami. Podobno najważniejsze jest to koło 8tc bo wtedy rozwój wszystkich dzieci jest identyczny i nam na sr babka mówiła, ze czasem jak się giny zastanawiają czy już dziecia wyciągać czy nie to to badanie może na tym zaważyć.
Ja mam takiego soniaczka małego i jemu trzeba niestety baterię naładować a ja mam sklerozę