WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej ja też się boję co to będzie jak będę w zimie siedzieć w domu:D ale mam ambitny plan nauczyć się robić na drutach coś więcej niż szaliki:D będę chodzić po ciucholandach:D
    w domu sobie posprzątam każdą dziurę:) przygotuję pokoj dla malucha:), mogę hftować, czytać książki, piec ciasta i ciastka bo uwielbiam:) gotowanie będzie standardem w porównaniu do tego co jest teraz:) no i od czasu do czasu wsiądę do auta i pojadę do ulubionej szwagierki:D
    i mam zamiar założyć internet bo puki co nam w domu nie potrzebny a korzystamy tylko z telefonów:) a z tego się mi źle korzysta:)

jakoś to przeleci:)

oczywiście będę siedzieć przed TV też:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie umiem lykac i jedynie duphaston się nauczyłam ;) femibion rozgryzam i polykam,fuuu

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka ja musze kupić laptopa,bo mam stacjonarny a nie chce mi się przed nim siedzieć ;) dlatego korzystam z telefonu... co dziś gotujecie? ja kalafiorowa i mielone, chociaz dla samej siebie,ale co zrobić :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HWESTA dobra jesteś z tym rozgryzaniem:D
    ja poluję na notebooka:) mały poręczny i z klawiaturką:) nie cierpie tabletów:)

a ja nie wiem co na obiad, mąż będzie robił bo w domu dziś jest, zjadłabym rosołek jakiś:) i w sumie jeszcze kotlety mamy albo paszteciki z ciasta francuskiego z barszczem czerwonym:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja też mam taki do rozpuszczania i często korzystałam z niego jeszcze przed ciążą jak cierpiałam na bezsenność - lepiej mi sie spało jak się domagnezowałam :D ale teraz dobrze mi się łyka tabletki i też działają :)
    To ja sobie kupie dzis magnez ten rozpuszczalny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 11:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    A ja nie umiem lykac i jedynie duphaston się nauczyłam ;) femibion rozgryzam i polykam,fuuu
    Moja mama całe zycie rozgryza tabletki nawet najmniejsza tabletka sprawia jej trudność w połykaniu ma tak juz od dziecka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zupę brukselkową zrobie :) dawno nie jadłam

• Fasia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie cierpię gotować ...

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja mam ciążę zagrożoną więc niestety powrót do pracy nie wchodzi w grę pod żadnym pozorem .. Zostaje mi siedzenie w domku :(

Ja też miałam zagrożoną, ale to było na początku na szczęście jest wszystko dobrze, oby i u was się też polepszyło :) a praca poczeka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    HWESTA dobra jesteś z tym rozgryzaniem:D
    ja poluję na notebooka:) mały poręczny i z klawiaturką:) nie cierpie tabletów:)

a ja nie wiem co na obiad, mąż będzie robił bo w domu dziś jest, zjadłabym rosołek jakiś:) i w sumie jeszcze kotlety mamy albo paszteciki z ciasta francuskiego z barszczem czerwonym:)
    Ja tez tabletów nie lubię ale to moje narzędzie pracy wiec muszę:)

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidze gotować a jeszcze bardziej wymyślać co zrobić na obiad:( na szczęście tymczasowo gotowaniem zajął się mój mąż

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Nienawidze gotować a jeszcze bardziej wymyślać co zrobić na obiad:( na szczęście tymczasowo gotowaniem zajął się mój mąż

Ja też nie gotuję. Nie jestem w stanie nawet nosa do lodówki włożyć a co dopiero mięso obrabiać na obiad.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ja też miałam zagrożoną, ale to było na początku na szczęście jest wszystko dobrze, oby i u was się też polepszyło :) a praca poczeka :)

U mnie to z miesiąca na miesiąca będzie tylko gorzej :P ale nie zastanawiam się nad tym, myślę pozytywnie. Będzie co ma być :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problemem jest to, że mój mąż wcale nie gotuje więc jak nie ja (a nie cierpię tego robić) to jest kiepsko :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z domu.:)

Poszłam na 2 tyg do pracy, wszyscy chorzy, więc i ja załapałam jakiegoś wirusa. :[
    Od wczoraj bardzo boli mnie głowa i mam temperaturę 37,6, co dla mnie jest już odczuwalnie gorączką, bo rzadko miewam powyżej 36,6. Zostałam dziś w domu. Jak samo nie przejdzie do jutra, to pójdę po zwolnienie na kilka dni. Tylko nie wiem czy iść do internisty czy ginekologa?

Poza tym zero objawów przeziębienia czy choroby...

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ola89 zgadzam się z Tobą ale jak nie można pracować to nic się na to nie poradzi. Dziecko ważniejsze od kasy :)

Pewnie ze tak ja na Twoim miejscu tez zostalabym w domu

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja flaki mojemu ze słoika zapodaje,sama nigdy nie gotowalam :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flaki....kiedyś uwielbiałam a dziś nie koniecznie:)
    tak jak mleko krowie:) mogłam pić prosto z cyca ciepłe:D a teraz nie popatrzę:)

ja nałogowo soczki z marchewki piję:) takie jednodniowe:)
    no muszę się w tą sokowirówkę zaopatrzyć jak nic:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie tego kolejnego "pięknego" dnia, u mnie dalej samopoczucie bardzo średnie, podczytuje Was w miare na bieżąco ale co do pisania to hmmm....
    Witam wszystkie nowe kwietnióweczki :), NY- gratulacje i najlepsze życzenia z okazji ślubu.
    haneczka wrote:
    Melduję się z domu.:)

Od wczoraj bardzo boli mnie głowa i mam temperaturę 37,6, co dla mnie jest już odczuwalnie gorączką, bo rzadko miewam powyżej 36,6. Zostałam dziś w domu. Jak samo nie przejdzie do jutra, to pójdę po zwolnienie na kilka dni. Tylko nie wiem czy iść do internisty czy ginekologa

Pewnie, ze lepiej zostać w domu, nawet błahe infekcje w ciązy porafią przebiegać o wiele poważniej niż wcześniej. Polecam apap przeciwgorączkowo, witaminke C, ciepły kocyk i herbatkę z cytrynką i miodkiem. Po zwolnienie to chyba obojętne do kogo, internista dodatkowo pewnie Cie obsłuchaczy wszystko ok więc ten plus. Ale ginekolog tez nie powinien robić problemów; w sumie kiedy ja pomiędzy wizytami stwierdziałam, że jednak chce l4 tylko zadzwoniłam i powiedziałam od kiedy.

Tez troche mi się tęskni za pracą, ale narazie i tak czuje się żle, a mam dość wymagającą pracę. I tak sobie mysle, że jak w końcu będzie mi lepiej to zrobi się listopad/ grudzień- ciemno , zimno i nieprzyjemnie. Z resztą w mojej pracy o paskudną infekcję nie trudno, bakterie wszędzie fuuuj. No i stres. Więc pewnie koniec końców sobie odpuszcze i zostane w domku.

haneczka lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ