X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • NY Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już nie biorę ani kwasu ani jeszcze witamin i myślę, że w pn każe mi już stosować witaminki - pozwolił mi brać apap w razie migreny - raz wzięłam pół i nic nie dało innym razem 1 tabletka na chwilę pomogła, ale na tyle ataków co miałam w ciąży to i tak znoszę to bez tabletek bo ja jestem jakaś anty na wszelkie medykamenty...

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę aspargin- magnez i potas,na początku się bałam tabletek,a teraz po szpitalu juz wcale,pomagaja mi

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że jeśli cos na pomóc to nie widzę nic złego w tym, że się to bierze. Wolę łykać magnez i mieć spokój niż go nie brać i zamartwiać się całymi dniami z powodu bólu i skurczów brzucha. Tym bardziej, że może to być niebezpieczne ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA wczoraj czytałam że tran nie jest wskazany do brania w ciąży, podobno lepsze są omega 3 ale nie tran, gdzieś tu na forum czytałam.
    a o magnezie jest też osobny dział i tam dziewczyny pisały że spokojnie brać magnez nawet bez konsultacji z lekarzem.
    ja biorę i czuję się po nim dobrze. a prenatalne tylko co drugi dzień biorę. bo wyniki mam dobre.

MARTA jeśli kupisz sobie teraz podusię to będziesz ją po prostu miala na dłużej:) a ja coś czuję że nawet po porodzie ta poducha ze mną zostanie na długo

hihi ja też staram sie na noc już nie pić i kilka nocy juz przespałam ciagiem ale rano mam taki pełny pęcherz że biegiem lecę do toalety:) i też chodzę wcześnie spać:P

AMY nie na każdy ból brzucha nalezy brać nospe, tylko jeśli bol jest uciążliwy.
    mnie wczoraj bolał okresowo ale znośnie więc nic nie brałam, na wszelki wypadek mam w torebce apap i nospę sobie dziś zakupię:) ale mam nadzieje ze nie bedzie potrzebna:)

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka źle napisałam to jest Omega 3 z Olimpu. Więc to chyba nie tran :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Robotka źle napisałam to jest Omega 3 z Olimpu. Więc to chyba nie tran :P
    tak tak to nie tran:) hihi:)
    a powiedz mi w Twoich prenatalnych są omega 3 i dodatkowo sobie łykasz jeszcze?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omega 3 z Olimpu są takie dla kobiet w ciazy .Olimp firmę znam bardzo dobrze bo brat jest zawodowym silaczem od 18 lat juz i wiem ze ta firma produkuje suplementy na siłownie .ja swoje omega 3 DHA kupiłam w Aptece dla kobiet w ciazy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:09

• Fasia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka ja jeszcze biorę Femibion Natal Classic bo mi został cały blister i chcę go skończyć, a tam nie mam w ogóle kwasów omega. Omega 3 mam w domu kilka opakowań więc sobie łykam :) jak się przerzucę na tabsy z kwasami to dodatkowo nie będę brać, bo chyba nie ma potrzeby aż tyle. Ja jem mega mało ryb, może raz na miesiąc jakąś zjem więc uważam, że powinnam się suplementować, zresztą nawet moja gin mi zalecała

Krysti jakie są te omega 3 wg Ciebie ? złe czy dobre ? je też się kupuje w aptece :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż jest kulturystą amatorem i też znam dobrze firmę olimp:) ale omega 3 nie kupiłam bo myslałam że wystarczą te z witamin prenatalnych:)
    ktoś jeszcze bierze dodatkowe omega 3???

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ból głowy biorę w krytycznych momentach paracetalom - ale to mi pozwolił lekarz więc się nie boję. Zapytam go za tydzień o ten magnez i ile bym go mogła brać :) może by mi pomógł na te bóle w dole brzucha

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam przez jakiś czas omegamum, ale teraz lekarz powiedział że wyniki są bardzo dobre i narazie nic nie muszę, ale jak tak czytam że Wy coś zażywacie to chyba i ja się skuszę na witaminki

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj mega apetyt, głodna jestem non stop a to dopiero 10. Zwariuje..

Krysti, Eweliśka lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy spytaj, pewnie że tak. Będziesz spokojniejsza :) mi pomógł i jestem mu bardzo wdzięczna za to :)))) bo ja szybko świruje jak się coś dziwnego z moim organizmem dzieje :P

Amy lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja tak z innej beczki - czy Was też swędzi skóra ? Ale tak naprawdę swędzi jakbyście jakiś świąd miały czy coś ?? Miejsca pod piersiami i na całej długości jak jest biustonosz. Miejsce nad pupą na srodku pleców i boki pośladków nachodzące troszkę wyżej .. Wieczorem i rano drapię się jak opętana !! i to nie przechodzi .. jak wchodzę pod prysznic to kilkanaście minut używam ostrej gąbki i czuje wtedy ulgę ... Masakra .. naczytałam się o jakiejś cholestazie ciązowej i teraz swiruję :/ tylko przy niej swędzą ręce a mnie nie ..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wbrew pozorom wiele nie biorę:)
    magnez i prenatalne co drugi dzień:)

ok idę na obchód po firmie bo mnie pęcherz ciśnie;)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIa pisałam w pierwszym poście dziś że mnie piersi swędzą czasem do tego stopnia że nieźle potrafią być zmasakrowane;/ pod piersiami i na bokach dokładnie

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Robotka ja jeszcze biorę Femibion Natal Classic bo mi został cały blister i chcę go skończyć, a tam nie mam w ogóle kwasów omega. Omega 3 mam w domu kilka opakowań więc sobie łykam :) jak się przerzucę na tabsy z kwasami to dodatkowo nie będę brać, bo chyba nie ma potrzeby aż tyle. Ja jem mega mało ryb, może raz na miesiąc jakąś zjem więc uważam, że powinnam się suplementować, zresztą nawet moja gin mi zalecała

Krysti jakie są te omega 3 wg Ciebie ? złe czy dobre ? je też się kupuje w aptece :)
    Nie bo te co słyszałam z Olimp to maja właściwości odchudzające :) ale są rożne wiec nie wiem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    a ja wbrew pozorom wiele nie biorę:)
    magnez i prenatalne co drugi dzień:)

ok idę na obchód po firmie bo mnie pęcherz ciśnie;)
    Ja same witaminy biorę od początku z kwasem foliowym czyli jedna tabletka omega biorę nie zawsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi,co robicie jak jesteście same w domu? Ja do końca ciazy siedzę w domu... nie mam pomysłu na zajęcie :)

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia mnie swędzą łydki, w ciągu dnia jest w miarę ok ale jak wracam z pracy to staje się nie do zniesienia:( mam zamiar zapytać o to lekarza na następnej wizycie. Musiałam też zmienić żel pod prysznic i krem do twarzy.

ug37roeq6z3ep1sa.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ