X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj mnie na noc piersi tak zaczęły boleč mocno ze masakra i dzis rano cZuje to samo ze się schylać nie mogę ,czy wy tez takie obolałe cyce macie czy juz przeszło wam :) nie mowie o brodawkach tak zaciemniały na brozowo tez .normalnie cyce jak donice boje się ze bedą ogromne i dokuczliwe .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 08:03

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak powinno być ale niestety rzeczywistość jest najczęściej inna... U mnie w szpitalu ginekologa i poloznictwo jest chwalone oddział jest wyremontowany lekarze dobrzy mam nadzieje ze nie ma takich historii o jakich piszecie

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Dziewczyny wczoraj mnie na noc piersi tak zaczęły boleč mocno ze masakra i dzis rano cZuje to samo ze się schylać nie mogę ,czy wy tez takie obolałe cyce macie czy juz przeszło wam :) nie mowie o brodawkach tak zaciemniały na brozowo tez .normalnie cyce jak donice boje się ze bedą ogromne i dokuczliwe .

Mnie piersi juz nie bola jedynie brodawki wlasnie

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi już dosyć długo nie bolą, ale są dni że np gdy kucam i dotykam klatką piersiową kolan, to odczuwam ból, ale ogólnie jest okej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Mnie piersi juz nie bola jedynie brodawki wlasnie
    To niezle mnie bolą raz słabiej a raz to ból okropny spać nie mozna bo przeszkadzają ;)

Lali lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak kobieta każda inaczej przechodzi ciąże .

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie bolały w pierwszych tygodniach, a teraz czuje że są większe i trochę bardziej wrażliwe ale nic poza tym

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam wczoraj piękny wózek
    http://3kiwi.pl/product-pol-36546-STOKKE-R-CRUSI-R-WOZEK-GLEBOKI-BLACK-MELANGE.html
    na żywo fajniejszy niż na zdjęciach
    no ale ze spacerówką aż 5 tys. jeszcze na głowę nie upadlam więc pozostaje tylko ogladanie :P

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi jako takie w ogóle nie bolą. Co innego brodawki, najgorzej było w 5-7 tyg, normalnie tragedia była z nimi. Teraz czasem się odzywają, szczególnie wieczorami.

No dałam radę oddać krew. Nastałam się w kolejce :/ Niby mogłam wyciągnąć kartę ciąży i wejść bez kolejki ale ja jakoś tak nie potrafię się wcinać :( Muszę się tego nauczyć bo na czczo to stanie prawie omdleniem przypłaciłam. Większych cyrków nie było, kuli mnie tylko trzy razy więc nie narzekam :)

Ja mam przeczucie na chłopaka ale może to faktycznie myślenie życzeniowe. Generalnie i mi i mężowi jest obojętne co będzie ale wiem, że on nie może się doczekać kupowania zabawek dla chłopców więc dla niego bym chciała żeby był chłopaczek. Ale weźmiemy co dają :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Widziałam wczoraj piękny wózek
    http://3kiwi.pl/product-pol-36546-STOKKE-R-CRUSI-R-WOZEK-GLEBOKI-BLACK-MELANGE.html
    na żywo fajniejszy niż na zdjęciach
    no ale ze spacerówką aż 5 tys. jeszcze na głowę nie upadlam więc pozostaje tylko ogladanie :P

Faktycznie wózek piękny ale powiem Ci, że jeśli podoba Ci się ten wózek ze względu na wygląd to ten będzie naprawdę łudząco podobny a cena przystępna i opinie dobre:
    http://www.sklepikdzieciecy.pl/bebetto-luca-wozek-dzieciecy-wielofunkcyjny-p-2064.html

Zobacz sobie zdjęcie w opisie na którym babeczka na ławeczce siedzi to masz tam wózeczek nawet w tych samych kolorach. Koła tylko inaczej wyglądają. A możesz sobie dobrać nie tylko kolor budki ale i kolor stelaża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 08:43

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój numer jeden jak narazie to mutsy evo nomad szary z czarnym stelażem i pompowanymi kołami:) ale ten rzeczywiście też fajowy. Pewnie będziemy zmieniac zdanie do kwietnia jeszcze kilka razy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 08:51

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie widzialam reklame Balsamu Palmer's. Uzywa ktoras tego? Mysle nad zakupem :)

Krysti lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki :)
    ja już po pobudce jak zwykle 7. Śniadanie dla rodzinki, zawiozłam młodszą do szkoły, starsza wylatuje sama i jeździ metrem do liceum. Dzisiaj mam na 10.45 do pracy więc sobie poleguję przed tv i jakoś mi się zebrać nie chce :) niestety dzisiaj mam radę pedagogiczną więc posiedzę w szkole do wczesnego wieczora pewnie :/
    Ale za to wieczorem może dam radę się jeszcze zebrać i pójdziemy z K do kina na Służby specjalne :) a następnym tyg chcemy na film Bogowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 08:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha zaczęłam 13 tydzień :D :D :D poczytałam sobie o zmianach, a jutro usg :D

adk_1989, Eweliśka, Amy, Rudzia, Fasia, Lali lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    ha zaczęłam 13 tydzień :D :D :D poczytałam sobie o zmianach, a jutro usg :D

Ja jutro zaczynam 13 tydzień :D a usg w poniedziałek :)

KasiaKwiatek, Eweliśka lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam masła do pielęgnacji brzucha na noc właśnie Palmersa, jest trochę tłusty i kiepsko się wchłania, rano przed praca smaruję mustelą jest rewelacyjna bo bez zapachu i szybko wysycha,
    natomiast jakie będą efekty i czy udało się zapobiec rozstępom okaże się,

Rudzia lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Wlasnie widzialam reklame Balsamu Palmer's. Uzywa ktoras tego? Mysle nad zakupem :)

Ja już mam zakupiony i czeka aż w końcu zmęczę balsam z Bieledny. Na razie smarowałam nim się raz z ciekawości i muszę powiedzieć, że na drugi dzień rano (smaruję się zawsze wieczorem po prysznicu) skóra nadal była wyraźnie nawilżona i pokryta taką warstewką ochronną. Ale nie jakimś tłustym filmem tylko tak przyjemnie. No dla mnie za ten jeden raz to nie mogę się doczekać dłuższego stosowania :)

Rudzia lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecena w smyku internetowym - 30 % na ubranka niemowlęce
    http://www.smyk.com/ubrania-buty

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyyy:D
    ale fajnie się was czyta :D

rozmawiałyście o brzuszkach, o tym że czujecie się źle itp.
    a ja wam powiem że czuję się wspaniale!! mimo większych piersi(teraz E) jeszcze talię jakąś mam, nogi szczuplejsze jak zauważyła moja siostra i buzia śliczna mimo ze zajadam sie i słodkim i słonym:)
    czuję się wyjątkowo, dumnie i w ogóle z każdego wystającego kawałka mojego brzucha:) nie jak słoń ale jak wyjątkowa kobieta w ciąży i mam nadzieje że zostanie mi tak do końca:D

co do bólu piersi to mnie brodawki pieką i czasem swędzą piersi a jak siępodrapię to mi aż krwinki pękają. mój się ostatnio pyta co ja sobie zrobiłam a ja mam całą podkrwioną pierś pod spodem od drapania, a nie drapałam się mocno, no ale już zeszło.

co do płci to większość się na dziewuszki nastawia a pewnie bedzie wiecej chlopców:D
    nie wiem, ja cały czas myślę że to chłopak ale nie nastawiam się bo tak jak mówiłam, przy córce mój instynkt mnie zawiódł:P

ja własnie koło końca roku już chciałabym mieć wszystkie grubsze rzeczy:D wózek, fotelik, mebelki:) mebelki może wcześniej bo w listopadzie jadę do kuzynki i być może od razu mi pożyczy:)

wczoraj zapaliliśmy tego grila, ale wiało i zjedliśmy w domu, brzuch mnie bolał okresowo ale dziś już jest ok:)

na 17.15 lecę do fryzjera i kompletnie nie wiem co chcę:D

aha i dziś poraz kolejny czuję się mega szczęśliwa, dumna i w ogóle to że jestem w ciąży mnie strasznie podnosi na duchu:)

zaraz dopisuję na pierwszą stronę ANKA1504 z terminem na 7 kwietnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 09:14

Eweliśka, KasiaKwiatek, adk_1989, Amy lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem strasznie dumna z mojego rosnącego brzuszka i bardzo mnie cieszy :) w ogóle ostatnio jakoś mam więcej energii dużo mi się chce i chyba najgorsze minęło chociaż znów mnie mdli rano zaraz po wstaniu

relgwn15ds2ncxvn.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ