X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj mnie na noc piersi tak zaczęły boleč mocno ze masakra i dzis rano cZuje to samo ze się schylać nie mogę ,czy wy tez takie obolałe cyce macie czy juz przeszło wam :) nie mowie o brodawkach tak zaciemniały na brozowo tez .normalnie cyce jak donice boje się ze bedą ogromne i dokuczliwe .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 08:03

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak powinno być ale niestety rzeczywistość jest najczęściej inna... U mnie w szpitalu ginekologa i poloznictwo jest chwalone oddział jest wyremontowany lekarze dobrzy mam nadzieje ze nie ma takich historii o jakich piszecie

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Dziewczyny wczoraj mnie na noc piersi tak zaczęły boleč mocno ze masakra i dzis rano cZuje to samo ze się schylać nie mogę ,czy wy tez takie obolałe cyce macie czy juz przeszło wam :) nie mowie o brodawkach tak zaciemniały na brozowo tez .normalnie cyce jak donice boje się ze bedą ogromne i dokuczliwe .

Mnie piersi juz nie bola jedynie brodawki wlasnie

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi już dosyć długo nie bolą, ale są dni że np gdy kucam i dotykam klatką piersiową kolan, to odczuwam ból, ale ogólnie jest okej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Mnie piersi juz nie bola jedynie brodawki wlasnie
    To niezle mnie bolą raz słabiej a raz to ból okropny spać nie mozna bo przeszkadzają ;)

Lali lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak kobieta każda inaczej przechodzi ciąże .

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie bolały w pierwszych tygodniach, a teraz czuje że są większe i trochę bardziej wrażliwe ale nic poza tym

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam wczoraj piękny wózek
    http://3kiwi.pl/product-pol-36546-STOKKE-R-CRUSI-R-WOZEK-GLEBOKI-BLACK-MELANGE.html
    na żywo fajniejszy niż na zdjęciach
    no ale ze spacerówką aż 5 tys. jeszcze na głowę nie upadlam więc pozostaje tylko ogladanie :P

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi jako takie w ogóle nie bolą. Co innego brodawki, najgorzej było w 5-7 tyg, normalnie tragedia była z nimi. Teraz czasem się odzywają, szczególnie wieczorami.

No dałam radę oddać krew. Nastałam się w kolejce :/ Niby mogłam wyciągnąć kartę ciąży i wejść bez kolejki ale ja jakoś tak nie potrafię się wcinać :( Muszę się tego nauczyć bo na czczo to stanie prawie omdleniem przypłaciłam. Większych cyrków nie było, kuli mnie tylko trzy razy więc nie narzekam :)

Ja mam przeczucie na chłopaka ale może to faktycznie myślenie życzeniowe. Generalnie i mi i mężowi jest obojętne co będzie ale wiem, że on nie może się doczekać kupowania zabawek dla chłopców więc dla niego bym chciała żeby był chłopaczek. Ale weźmiemy co dają :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Widziałam wczoraj piękny wózek
    http://3kiwi.pl/product-pol-36546-STOKKE-R-CRUSI-R-WOZEK-GLEBOKI-BLACK-MELANGE.html
    na żywo fajniejszy niż na zdjęciach
    no ale ze spacerówką aż 5 tys. jeszcze na głowę nie upadlam więc pozostaje tylko ogladanie :P

Faktycznie wózek piękny ale powiem Ci, że jeśli podoba Ci się ten wózek ze względu na wygląd to ten będzie naprawdę łudząco podobny a cena przystępna i opinie dobre:
    http://www.sklepikdzieciecy.pl/bebetto-luca-wozek-dzieciecy-wielofunkcyjny-p-2064.html

Zobacz sobie zdjęcie w opisie na którym babeczka na ławeczce siedzi to masz tam wózeczek nawet w tych samych kolorach. Koła tylko inaczej wyglądają. A możesz sobie dobrać nie tylko kolor budki ale i kolor stelaża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 08:43

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój numer jeden jak narazie to mutsy evo nomad szary z czarnym stelażem i pompowanymi kołami:) ale ten rzeczywiście też fajowy. Pewnie będziemy zmieniac zdanie do kwietnia jeszcze kilka razy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 08:51

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie widzialam reklame Balsamu Palmer's. Uzywa ktoras tego? Mysle nad zakupem :)

Krysti lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki :)
    ja już po pobudce jak zwykle 7. Śniadanie dla rodzinki, zawiozłam młodszą do szkoły, starsza wylatuje sama i jeździ metrem do liceum. Dzisiaj mam na 10.45 do pracy więc sobie poleguję przed tv i jakoś mi się zebrać nie chce :) niestety dzisiaj mam radę pedagogiczną więc posiedzę w szkole do wczesnego wieczora pewnie :/
    Ale za to wieczorem może dam radę się jeszcze zebrać i pójdziemy z K do kina na Służby specjalne :) a następnym tyg chcemy na film Bogowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 08:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha zaczęłam 13 tydzień :D :D :D poczytałam sobie o zmianach, a jutro usg :D

adk_1989, Eweliśka, Amy, Rudzia, Fasia, Lali lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    ha zaczęłam 13 tydzień :D :D :D poczytałam sobie o zmianach, a jutro usg :D

Ja jutro zaczynam 13 tydzień :D a usg w poniedziałek :)

KasiaKwiatek, Eweliśka lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam masła do pielęgnacji brzucha na noc właśnie Palmersa, jest trochę tłusty i kiepsko się wchłania, rano przed praca smaruję mustelą jest rewelacyjna bo bez zapachu i szybko wysycha,
    natomiast jakie będą efekty i czy udało się zapobiec rozstępom okaże się,

Rudzia lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Wlasnie widzialam reklame Balsamu Palmer's. Uzywa ktoras tego? Mysle nad zakupem :)

Ja już mam zakupiony i czeka aż w końcu zmęczę balsam z Bieledny. Na razie smarowałam nim się raz z ciekawości i muszę powiedzieć, że na drugi dzień rano (smaruję się zawsze wieczorem po prysznicu) skóra nadal była wyraźnie nawilżona i pokryta taką warstewką ochronną. Ale nie jakimś tłustym filmem tylko tak przyjemnie. No dla mnie za ten jeden raz to nie mogę się doczekać dłuższego stosowania :)

Rudzia lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecena w smyku internetowym - 30 % na ubranka niemowlęce
    http://www.smyk.com/ubrania-buty

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyyy:D
    ale fajnie się was czyta :D

rozmawiałyście o brzuszkach, o tym że czujecie się źle itp.
    a ja wam powiem że czuję się wspaniale!! mimo większych piersi(teraz E) jeszcze talię jakąś mam, nogi szczuplejsze jak zauważyła moja siostra i buzia śliczna mimo ze zajadam sie i słodkim i słonym:)
    czuję się wyjątkowo, dumnie i w ogóle z każdego wystającego kawałka mojego brzucha:) nie jak słoń ale jak wyjątkowa kobieta w ciąży i mam nadzieje że zostanie mi tak do końca:D

co do bólu piersi to mnie brodawki pieką i czasem swędzą piersi a jak siępodrapię to mi aż krwinki pękają. mój się ostatnio pyta co ja sobie zrobiłam a ja mam całą podkrwioną pierś pod spodem od drapania, a nie drapałam się mocno, no ale już zeszło.

co do płci to większość się na dziewuszki nastawia a pewnie bedzie wiecej chlopców:D
    nie wiem, ja cały czas myślę że to chłopak ale nie nastawiam się bo tak jak mówiłam, przy córce mój instynkt mnie zawiódł:P

ja własnie koło końca roku już chciałabym mieć wszystkie grubsze rzeczy:D wózek, fotelik, mebelki:) mebelki może wcześniej bo w listopadzie jadę do kuzynki i być może od razu mi pożyczy:)

wczoraj zapaliliśmy tego grila, ale wiało i zjedliśmy w domu, brzuch mnie bolał okresowo ale dziś już jest ok:)

na 17.15 lecę do fryzjera i kompletnie nie wiem co chcę:D

aha i dziś poraz kolejny czuję się mega szczęśliwa, dumna i w ogóle to że jestem w ciąży mnie strasznie podnosi na duchu:)

zaraz dopisuję na pierwszą stronę ANKA1504 z terminem na 7 kwietnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 09:14

Eweliśka, KasiaKwiatek, adk_1989, Amy lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem strasznie dumna z mojego rosnącego brzuszka i bardzo mnie cieszy :) w ogóle ostatnio jakoś mam więcej energii dużo mi się chce i chyba najgorsze minęło chociaż znów mnie mdli rano zaraz po wstaniu

relgwn15ds2ncxvn.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ